| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| FENOMEN DZIECI INDYGO - DZIECI NOWYCH CZASÓW | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
|
Chciałbym poruszyć na niniejszym forum temat zwišzany z dziećmi Indygo, zwanymi również dziećmi nowych czasów. To zupełnie nowe pokolenie dzieci, które wchodzi (zaczyna wchodzić lub będzie wchodzić) w obecnych czasach (w najbliższej przyszłoci) w wiat dorosłych. Sš to dzieci, które posiadajš nowe zdolnoci, nowy sposób patrzenia na wiat, majš swoje wady i zalety, bardziej rozwinięte DNA w postaci 6 nici.
Chciałbym, aby ten temat znalazł u was poklask, zrozumienie, a także przemożnš chęć do podzielenia się informacjami, wnioskami o takich dzieciach. Muszę powiedzieć, że temat powyższy został zaczerpnięty z ksišżki Caroline Hehenkamp "Fenomen dzieci indygo, dzieci nowych czasów". Ksišżka w zasadzie jest nowatorska, jeszcze o wieżym spojrzeniu :). Autorka majšca dowiadczenia z takimi dziećmi, opisuje szeroko wiele zagadnień zwišzanych z tymi dziećmi.
Pisze o leczeniu, odżywianiu, sposobach zachowań itp. Ksišżkę w pierwszej kolejnoci warto polecić rodzicom, nauczycielom, pedagogom i w końcu każdemu, kto zechce się tym zainteresować. Uważam, że warto.
Liczę weń, że temat się rozwinie i nie olejecie go tak po prostu. Nie chcę by był to kolejny przemilczany "problem" ludzkoci, ale zaczyn nowego rozumienia, co jak przedwit nowej ery. Bo te dzieci już zapoczštkowały drobne przemiany w naszych społeczeństwach. Więcej o dzieciach już wkrótce :))).
|
|
http://img24.exs.cx/img 24/3025/kisd0vd.gif |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wy nie piszcie spamu w moich topikach, to ja nic w waszych.
|
|
|
Nie chodzi o to by nie pisała niczego (choć może tak byłoby lepiej) w tematach innych ("normalnych ludzi"), ale o to by pisała na temat (o ile wiesz co to znaczy) i nie wrzucała seriami obrazków w wielu tematach na raz.
Wielu ludzi Cię już o to wiele razy prosiło, a Ty nadal swoje.
Zadałem Ci kiedy pytanie: "po co Ty to właciwie robisz?", ale na nie nie odpowiedziała.
Rozumiem, że chcesz zwrócić na siebie uwagę i zamanifestować swojš odmiennoć, ale rób to z sensem. To, że jeste lesbijkš, ale na nikim nie robi to już wrażenia (kiedy robiło i były dyskusje na ten temat), nie znaczy że musisz zwracać na siebie uwagę w tak głupi sposób.
I co to znaczy: "nie piszcie spamu w moich topikach"?
Przecież Twoje topiki to jeden wielki spam (z małymi wyjštkami) i sama sobie w nich brudzisz, ale to twoja sprawa. Wiemy, że kochasz monologi i przynajmniej ja nie mam zamiaru przeszkadzać Ci w Twoich dywagacjach. Kiedy do jednego z nich powrzucałem trochę screenów z programu testujšcego, by Ci pokazać jak to jest, gdy kto mieci, ale nic do Ciebie nie dotarło.
Nie wiem, czy jeste inteligentna, bo te Twoje "odkrycia filozoficzne" to dla mnie żadna nowoć (a sporo z nich jest beznadziejna), ale z tzw. inteligencjš emocjonalnš masz duży problem.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Jestes przeintelektualizowany wendol i nie wiesz, jak wyglada rzeczywistosc kobiet.
|
|
|
To Ty wendol masz problemy z inteligencja emocjonalna. Twoje analizy opieraja sie na urazie spowodowanym moja odmowa. Jest to bardzo dostrzegalne. Do czasu, gdy miales jeszcze nadzieje na potraktowanie Twoich uczuc powaznie, traktowales mnie sympatycznie, lecz w raz z chwila, gdy dalam Ci do zrozumienia, iz nic z tego nie bedzie, Twoje teksty przestaly byc godne uwagi. Zauwazylam, ze polecasz duzo ksiazek, jednak sam boisz sie otwarcie pisac o swoich pogladach. Moze napiszesz, co sadzisz na dzien dzisiejszy o dzieciach indygo i dzieciach krysztalowych oraz tak zwanych hybrydach?? Czy sa to dla Ciebie metafory czy tez jak najbardziej prawdziwe zjawisko?? Czy na swoje corki tez patrzysz pod tym katem czy nie?? Co sadzisz o adopcji dzieci przez homoseksualistow?? Sporo dzieci czeka na dom. Homoseksualisci wyraznie odznaczaja sie w historii. Mysle, ze to wazny argument, by traktowac ich na odpoiwiednim poziomie. Ty, jak wiem, jestes przeciwny takim adopcjom. Dobrze, pominmy ten temat. Nadal sie zastanawiam, jaki masz stosunek do indygo i krysztalowych, czy uznajesz to za czysta abstrakcje majaca zmieniac nasze myslenie o dzieciach, czy realnosc czegos, z czym stykaja sie rodzice dziejszych czasow??
|
|
|
Osobiscie wole sie zajmowac innymi sprawami i brak mi cierpliwosci do dzieci. Ponadto w mlddosci bylam bardzo zagubiona i od zawsze nie chcialam miec dziecka. Mimo to sa ludzie homoseksualni, ktorzy na zasluguja na to, by adoptowac i trzeba analizowac indywidualnie, a bez wrzucania do jednego wora. tak, czy inaczej nalezy sie liczyc z tym, jakie dziedzictwo maja za soba homoseksualisci.
|
|
|
Wracajac do tematu, wydaje sie mi, ze kazde dziecko zasluguje na szacunek. Czy jest indygo, czy nie, czy jest krysztalowe, czy nie, to bez znaczenia. Skoro jakies dziecko ma wielkie, blyszczace oczy, to juz zaraz ma byc lepsze?? To sie mi wydaje dziwne. Natomiast sama idea jest bardzo ciekawa i jako fantastyka, czy tez cwiczenie swojej wyobrazni, jest interesujaca. Podobniez sprawa UFO i hybryd daje czlowiekowi wiele do myslenia. Inna sprawa, ze same narzedzia, jakimi dysponuje obecna cywilizacja budza poploch, stad wydajje sie mi, ze dzieci powinny byc odpowiednio przygotowane na przyszlosc. Wiele rzeczy jest bardzo intrygujacych, gdy idzie o sama kwestie podejscia w zwiazku z indygo i krysztalowymi. Ktos jednak musial robic jakies badania nad telepatia i jasnowidzeniem, a sam fakt, iz coraz wiecej dzieci zdaje sie rodzic z jakas naturalna, wczesnie rozwinieta inteligencja, wymaga tez zauwazenia. Warto, by kazde dziecko mialo szanse na rozwijanie swojego potencjalu, jak to mowil Arystoteles, ze czlowiek jest tylko wtedy szczesliwy, gdy rozwija w pelni wszystkie swoje talenty. Oczywiscie dzieci z adhd/add bywaja nadgorliwe, lecz dlaczego by nie pozwolic im swobodnie chodzic po klasie??
|
|
|
Nawet niewyronięte gnojki które podajš się za kogo kim nie sš i wkurzajš wszystkich dookoła żeby dowartociować swojš żałosnš osobę?
|
|
|
wyckret
To już sš konsekwencje.
|
|||||
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
:Pani w klasie I pyta
Powiedzcie mi dzieci jak na imię majš wasi rodzice .
Pierwsza wyrywa sie Kasia z paluszkiem w górze
- pse pani, pse pani - mojej mamie na imię Barbara a tatu Wojciech
- a moja mama ( mówi Ania ) ma na imię Zofia a tatu Jerzy
- moi rodzice- teraz Jacka kolej - maja na imię Bożena i Jan
Pawełku pyta pani, jak maja na imię twoi rodzice pamiętasz?
- tak proszę pani, mama ma na imię Łukasz a tata Grzegorz .
|
|
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
Homoseksualici niech kochajš kogo chcš i jak chcš ale niech nie mieszajš do tego dzieci.
Stanowczo jestem przeciw adopcji przez homoseksualistów!
Za to jestem za rodzinnymi domami dziecka, których może być coraz więcej ( chętnych nie brakuje) ale nasz rzšd w tym nie pomaga.
|
|
http://www.iquest .net/images/tour/power-tour.jpg |
|
|
Nie chce mi się już nawet zaglšdać (a co dopiero pisać) na to forum opanowane przez Natx, ale niech jej będzie, postaram się odpowiedzieć jak najkrócej, powięcajšc jej jak najmniej czasu i energii, bo na więcej nie zasługuje (po prostu nie warto).
|
|||||||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Żal mi NATX .. >.>
musi byc bardzo pokrzywdzona przez zycie..
swoja droga.. irytuje mnie brak wyszukiwarki na tym forum, kiedys byla.
|
|
|
Ona jest lesbijka i jest zla, ze w innych krajach homoseksualistki i homoseksualisci moga zawierac zwiazki malzenskie, i moga przychodzic na wywiadowke do szkoly.
|
|
|
Nieważne dlaczego była zła, miała przede wszystkim problem z samš sobš, ale to nie powód żeby wyżywać się na forum.
Doigrała się, dostała bana i nie ma tematu, teraz jest spokój, forum odżyło i zaczęły się sensowne dyskusje.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |