Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
FENOMEN DZIECI INDYGO - DZIECI NOWYCH CZASÓW
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415

Chciałbym poruszyć na niniejszym forum temat zwišzany z dziećmi Indygo, zwanymi również dziećmi nowych czasów. To zupełnie nowe pokolenie dzieci, które wchodzi (zaczyna wchodzić lub będzie wchodzić) w obecnych czasach (w najbliższej przyszłoœci) w œwiat dorosłych. Sš to dzieci, które posiadajš nowe zdolnoœci, nowy sposób patrzenia na œwiat, majš swoje wady i zalety, bardziej rozwinięte DNA w postaci 6 nici. Chciałbym, aby ten temat znalazł u was poklask, zrozumienie, a także przemożnš chęć do podzielenia się informacjami, wnioskami o takich dzieciach. Muszę powiedzieć, że temat powyższy został zaczerpnięty z ksišżki Caroline Hehenkamp "Fenomen dzieci indygo, dzieci nowych czasów". Ksišżka w zasadzie jest nowatorska, jeszcze o œwieżym spojrzeniu :). Autorka majšca doœwiadczenia z takimi dziećmi, opisuje szeroko wiele zagadnień zwišzanych z tymi dziećmi. Pisze o leczeniu, odżywianiu, sposobach zachowań itp. Ksišżkę w pierwszej kolejnoœci warto polecić rodzicom, nauczycielom, pedagogom i w końcu każdemu, kto zechce się tym zainteresować. Uważam, że warto. Liczę weń, że temat się rozwinie i nie olejecie go tak po prostu. Nie chcę by był to kolejny przemilczany "problem" ludzkoœci, ale zaczyn nowego rozumienia, coœ jak przedœwit nowej ery. Bo te dzieci już zapoczštkowały drobne przemiany w naszych społeczeństwach. Więcej o dzieciach już wkrótce :))).

http://img24.exs.cx/img24/3025/kisd0vd.gif http://img24.exs.cx/img 24/3025/kisd0vd.gif

http://www.smog.pl/wideo/4614/one_odmieniš_twoje_życie/

http://www.ime-usa.com/media/imcs/winter/ice_lg.jpg

Wy nie piszcie spamu w moich topikach, to ja nic w waszych.

Nie chodzi o to byœ nie pisała niczego (choć może tak byłoby lepiej) w tematach innych ("normalnych ludzi"), ale o to byœ pisała na temat (o ile wiesz co to znaczy) i nie wrzucała seriami obrazków w wielu tematach na raz. Wielu ludzi Cię już o to wiele razy prosiło, a Ty nadal swoje. Zadałem Ci kiedyœ pytanie: "po co Ty to właœciwie robisz?", ale na nie nie odpowiedziałaœ. Rozumiem, że chcesz zwrócić na siebie uwagę i zamanifestować swojš odmiennoœć, ale rób to z sensem. To, że jesteœ lesbijkš, ale na nikim nie robi to już wrażenia (kiedyœ robiło i były dyskusje na ten temat), nie znaczy że musisz zwracać na siebie uwagę w tak głupi sposób. I co to znaczy: "nie piszcie spamu w moich topikach"? Przecież Twoje topiki to jeden wielki spam (z małymi wyjštkami) i sama sobie w nich bruŸdzisz, ale to twoja sprawa. Wiemy, że kochasz monologi i przynajmniej ja nie mam zamiaru przeszkadzać Ci w Twoich dywagacjach. Kiedyœ do jednego z nich powrzucałem trochę screenów z programu testujšcego, by Ci pokazać jak to jest, gdy ktoœ œmieci, ale nic do Ciebie nie dotarło. Nie wiem, czy jesteœ inteligentna, bo te Twoje "odkrycia filozoficzne" to dla mnie żadna nowoœć (a sporo z nich jest beznadziejna), ale z tzw. inteligencjš emocjonalnš masz duży problem.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Jestes przeintelektualizowany wendol i nie wiesz, jak wyglada rzeczywistosc kobiet.

A tymbardziej lesbijek........

To Ty wendol masz problemy z inteligencja emocjonalna. Twoje analizy opieraja sie na urazie spowodowanym moja odmowa. Jest to bardzo dostrzegalne. Do czasu, gdy miales jeszcze nadzieje na potraktowanie Twoich uczuc powaznie, traktowales mnie sympatycznie, lecz w raz z chwila, gdy dalam Ci do zrozumienia, iz nic z tego nie bedzie, Twoje teksty przestaly byc godne uwagi. Zauwazylam, ze polecasz duzo ksiazek, jednak sam boisz sie otwarcie pisac o swoich pogladach. Moze napiszesz, co sadzisz na dzien dzisiejszy o dzieciach indygo i dzieciach krysztalowych oraz tak zwanych hybrydach?? Czy sa to dla Ciebie metafory czy tez jak najbardziej prawdziwe zjawisko?? Czy na swoje corki tez patrzysz pod tym katem czy nie?? Co sadzisz o adopcji dzieci przez homoseksualistow?? Sporo dzieci czeka na dom. Homoseksualisci wyraznie odznaczaja sie w historii. Mysle, ze to wazny argument, by traktowac ich na odpoiwiednim poziomie. Ty, jak wiem, jestes przeciwny takim adopcjom. Dobrze, pominmy ten temat. Nadal sie zastanawiam, jaki masz stosunek do indygo i krysztalowych, czy uznajesz to za czysta abstrakcje majaca zmieniac nasze myslenie o dzieciach, czy realnosc czegos, z czym stykaja sie rodzice dziejszych czasow??

P.S. Ja nie chce adoptowac dziecka, ani urodzic.

Osobiscie wole sie zajmowac innymi sprawami i brak mi cierpliwosci do dzieci. Ponadto w mlddosci bylam bardzo zagubiona i od zawsze nie chcialam miec dziecka. Mimo to sa ludzie homoseksualni, ktorzy na zasluguja na to, by adoptowac i trzeba analizowac indywidualnie, a bez wrzucania do jednego wora. tak, czy inaczej nalezy sie liczyc z tym, jakie dziedzictwo maja za soba homoseksualisci.

Wracajac do tematu, wydaje sie mi, ze kazde dziecko zasluguje na szacunek. Czy jest indygo, czy nie, czy jest krysztalowe, czy nie, to bez znaczenia. Skoro jakies dziecko ma wielkie, blyszczace oczy, to juz zaraz ma byc lepsze?? To sie mi wydaje dziwne. Natomiast sama idea jest bardzo ciekawa i jako fantastyka, czy tez cwiczenie swojej wyobrazni, jest interesujaca. Podobniez sprawa UFO i hybryd daje czlowiekowi wiele do myslenia. Inna sprawa, ze same narzedzia, jakimi dysponuje obecna cywilizacja budza poploch, stad wydajje sie mi, ze dzieci powinny byc odpowiednio przygotowane na przyszlosc. Wiele rzeczy jest bardzo intrygujacych, gdy idzie o sama kwestie podejscia w zwiazku z indygo i krysztalowymi. Ktos jednak musial robic jakies badania nad telepatia i jasnowidzeniem, a sam fakt, iz coraz wiecej dzieci zdaje sie rodzic z jakas naturalna, wczesnie rozwinieta inteligencja, wymaga tez zauwazenia. Warto, by kazde dziecko mialo szanse na rozwijanie swojego potencjalu, jak to mowil Arystoteles, ze czlowiek jest tylko wtedy szczesliwy, gdy rozwija w pelni wszystkie swoje talenty. Oczywiscie dzieci z adhd/add bywaja nadgorliwe, lecz dlaczego by nie pozwolic im swobodnie chodzic po klasie??

Nawet niewyroœnięte gnojki które podajš się za kogoœ kim nie sš i wkurzajš wszystkich dookoła żeby dowartoœciować swojš żałosnš osobę?

wyckret To już sš konsekwencje.
Natx:
Wracajac do tematu, wydaje sie mi, ze kazde dziecko zasluguje na szacunek
Czy szacunkiem jest bez wyrażenia woli dziecka adopcja przez homoseksualistów? Czy można bez kozery tworzyć życie małemu dziecku, które być może będzie miało żal , że stworzono mu dom którego nie chce? Że ma " rodziców" których kocha z racji czasu przywišzania, zwišzku emocjonalnego ale się wstydzi? Co w takim razie z uczuciami dziecka, które jest nieœwiadome w chwili adopcji roli dwóch homoseksualistów? Czy to jest szanowanie wyborów dziecka? Fakt małe dzieci sš nieœwiadome,ale to nie znaczy by tš nieœwiadomoœć wykorzystywać dla potrzeb homoseksualistów. To ma być natura? Naturš jest gdy matka-kobieta karmi swe dziecko piersiš, owszem butelka może jš zastapić - ale to już nie jest natura! Naturš jest by dziecko miało i matkę i ojca , by czuło miłoœć matki i ojca . Popatrz wokół siebie na naturę, na pierwiastki i męskie i żeńskie , które się w niej przewijajš.
Natx:
Sporo dzieci czeka na dom
Nie! dzieci nie czekajš na dom, ale na miłoœć matki i ojca. Dom tworzy rodzina, do takich zaliczajš się ci , którzy spełniajš swoje naturalne role.

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

:Pani w klasie I pyta Powiedzcie mi dzieci jak na imię majš wasi rodzice . Pierwsza wyrywa sie Kasia z paluszkiem w górze - pse pani, pse pani - mojej mamie na imię Barbara a tatuœ Wojciech - a moja mama ( mówi Ania ) ma na imię Zofia a tatuœ Jerzy - moi rodzice- teraz Jacka kolej - maja na imię Bożena i Jan Pawełku pyta pani, jak maja na imię twoi rodzice pamiętasz? - tak proszę pani, mama ma na imię Łukasz a tata Grzegorz .

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Homoseksualiœci niech kochajš kogo chcš i jak chcš ale niech nie mieszajš do tego dzieci. Stanowczo jestem przeciw adopcji przez homoseksualistów! Za to jestem za rodzinnymi domami dziecka, których może być coraz więcej ( chętnych nie brakuje) ale nasz rzšd w tym nie pomaga.

http://www.iquest.net/images/tour/power-tour.jpg http://www.iquest .net/images/tour/power-tour.jpg

Nie chce mi się już nawet zaglšdać (a co dopiero pisać) na to forum opanowane przez Natx, ale niech jej będzie, postaram się odpowiedzieć jak najkrócej, poœwięcajšc jej jak najmniej czasu i energii, bo na więcej nie zasługuje (po prostu nie warto).
Natx:
To Ty wendol masz problemy z inteligencja emocjonalna. Twoje analizy opieraja sie na urazie spowodowanym moja odmowa. Jest to bardzo dostrzegalne. Do czasu, gdy miales jeszcze nadzieje na potraktowanie Twoich uczuc powaznie, traktowales mnie sympatycznie, lecz w raz z chwila, gdy dalam Ci do zrozumienia, iz nic z tego nie bedzie, Twoje teksty przestaly byc godne uwagi.
Oj Natalio, problemy z Twojš inteligencjš i działalnoœciš na tym forum ma wiele osób - nie tylko ja. Sugerujesz jakšœ odmowę? To chyba musiały być jakieœ propozycje? Nie próbuj się dowartoœciowywać w ten sposób, bo to œmieszne. Nie tylko ja traktowałem Cię kiedyœ sympatycznie, gdy jeszcze można było się z Tobš dogadać, ale niestety zaawansowana spamoza poczyniła ogromne spustoszenia w Twoim umyœle.
Natx:
Zauwazylam, ze polecasz duzo ksiazek, jednak sam boisz sie otwarcie pisac o swoich pogladach. Moze napiszesz, co sadzisz na dzien dzisiejszy o dzieciach indygo i dzieciach krysztalowych oraz tak zwanych hybrydach?? Czy sa to dla Ciebie metafory czy tez jak najbardziej prawdziwe zjawisko?? Czy na swoje corki tez patrzysz pod tym katem czy nie?? Co sadzisz o adopcji dzieci przez homoseksualistow??
Po pierwsze nigdy nie boję się otwarcie pisać (a nawet mówić podczas różnych spotkań) o moich poglšdach. Jeœli polecam jakieœ ksišżki, to znaczy że zgadzam się z poglšdami tam prezentowanymi. Swoje własne poglšdy na te sprawy też nieraz, bardzo konkretnie wyrażałem na tym forum - nie mam nic do ukrycia, ale nie lubię się powtarzać, więc spróbuję jak najkrócej odpowiedzieć na Twoje pytania (zadajesz konkretne pytania - to niesamowity postęp). Indygo, to jak najbardziej realne zjawisko. Mogę to zaobserwować też na przykładzie moich córek. Tylko, że takie rzeczy nie robiš na mnie większego wrażenia, bo sam jestem "dziwny" alien. Jestem przeciw adopcji dzieci przez homoseksualistów. O tym wszystkim nie raz pisałem, więc nie wiem czy Twoje pytania traktować jako objaw słabej pamięci (z tš kwestiš mam największy problem w kontaktach z ludŸmi - nie mogę tego pojšć, że sam często pamiętam pewne rzeczy lepiej niż osoba, która np. pewne rzeczy powiedziała), czy jako chęć nawišzania jakiejkolwiek rozmowy - w sumie nie ma to już dla mnie znaczenia.
Natx:
Jestes przeintelektualizowany wendol i nie wiesz, jak wyglada rzeczywistosc kobiet.
Nie raz pisałem, że uważam kobiety za bardziej (wszechstronniej) rozwinięte istoty od mężczyzn, ale ja sam kieruję się w życiu zarówno intelektem, jak i innymi zmysłami (tzw. intuicjš, może nawet "kobiecš") i dopiero takie połšczenie daje pełne spojrzenie na rzeczywistoœć. Uwierz mi Natx, że od mężczyzn też możesz się czegoœ nauczyć, jak i od prawdziwych kobiet. Ty natomiast jesteœ jakimœ dziwnym tworem, który nie potrafi zaakceptować swojej męskoœci i cały czas z niš walczy krytykujšc mężczyzn po całoœci i wręcz ich atakujšc na każdym kroku, a kobiecoœci niestety Natx Ci sporo brakuje. W konsekwencji tego strasznie się miotasz Natx i nie możesz sama ze sobš dojœć do ładu, a cierpi na tym całe forum. Ale szybciej sama się wykończysz, niż to forum. Nie walcz sama ze sobš i z całym œwiatem, spróbuj pewne rzeczy zaakceptować, a wyjdzie Ci to na zdrowie. Ale czy Ty akceptujesz samš siebie? Twoja agresja w stosunku do mężczyzn œwiadczy o tym, że nie akceptujesz pewnej częœci samej siebie. Zastanów się nad tym głęboko.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Żal mi NATX .. >.> musi byc bardzo pokrzywdzona przez zycie.. swoja droga.. irytuje mnie brak wyszukiwarki na tym forum, kiedys byla.

Ona jest lesbijka i jest zla, ze w innych krajach homoseksualistki i homoseksualisci moga zawierac zwiazki malzenskie, i moga przychodzic na wywiadowke do szkoly.

Nieważne dlaczego była zła, miała przede wszystkim problem z samš sobš, ale to nie powód żeby wyżywać się na forum. Doigrała się, dostała bana i nie ma tematu, teraz jest spokój, forum odżyło i zaczęły się sensowne dyskusje.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.