Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

sorry Kuba=OWCA:)

Koniec œwiata będzie dopiero wtedy kiedy na całym œwiećie podadza do jedzenia grochuwe dalej niemusz chyba jusz komentować...:P

spoko ratzinger jes czarny!!!! TO CZARNY CHARAKTER !!! BUUUUU I BYŁ KIEDYS W HITLERJUGEND , POTEM BYŁ W BOJÓWKACH WATYKANU :JEZUITACH CZYLI WIEKOWYCH MORDERCACH KOSCIOŁA ALE KOŃCA NIE BĘDZIE JEŒLI NIE ZROBIMY ZRZUTY A POTEM REBELII :)))) POZDRO NIEROBY :PPP

"De mediae lunae - mediator księżyca, De labore solis - trud słońca, De gloria olivae - chwała drzewa oliwnego, Pietro Romano - Piotr rzymski. Według komentatorów "mediator księżyca" to Jan Paweł I, którego trzydziestorzydniowy pontyfikat przypominał pojawiajšcy się i znikajšcy meteor. Jego kilkutygodniowe panowanie przypominało zaledwie kilka faz księżyca, a próby mediacji z dostojnikami Watykanu o zmianę oblicza Koœcioła zaplanowanš już przez Pawła VI (odbite œwiatło) zakończyły się tajemniczš œmierciš papieża. "Trud słońca" to Jan Paweł II - papież pielgrzym. Ze swojego pontyfikatu uczynił cišgłš wędrówkę (jak słońce po nieboskłonie) i zrobił pierwszy ogromny krok w stronę pojednania z judaizmem - 16 marca 1998 roku Watykan ogłosił dokument, w którym przeprosił Żydów za wszelkie przeœladowania jakich doznali od chrzeœcijan na przestrzeni wieków. Kardynał Edward Cassidy okreœlił to jako największy akt skruchy w dziejach Stolicy Piotrowej. Według przepowiedni słońce Jana Pawła II ma zakończyć swojš wędrówkę w sierpniu tego roku. Nie wiadomo jednak, czy zapowiada to œmierć papieża, czy tylko koniec jego podróży po œwiecie. Miejmy nadzieję, że chodzi o to drugie. Następnym będzie "chwała drzewa oliwnego" - papież, którego pontyfikat przypadnie na czas ogromnego rozwoju wiary w zjawiska paranormalne - epokę New Age. Z jednej strony rozpocznie się ogromny, masowy odwrót wiernych od Koœcioła, a z drugiej wszelkie zjawiska paranormalne opanujš ludzkie umysły i stanš się samodzielnš religiš z milionami wyznawców. Osišgnie to tak niebywałe rozmiary, że papież będzie zmuszony szukać porozumienia z wyznawcami nowej wiary. Przeniesie się też czasowo do Mediolanu. Do Rzymu już nie zdšży powrócić. "Piotr rzymski" - ostatni papież w historii Koœcioła katolickiego - tym razem czarnoskóry, podobnie jak pierwszy Piotr, stanie oko w oko z przeœladowaniem chrzeœcijan. Zostanie papieżem apokalipsy - czasu gwałtownych wojen chrzeœcijańsko-muzułmańskich i krwawych konfliktów maoistyczno-buddyjskich. Największym z nich będzie wojna chińsko-indyjska. Potem na równinach Azji pojawi się wódz - antychryst, który usunie mędrców Indii i Tybetu. Ujarzmi tłumy, wzniecajšc zjawiska podobne do cudów i wszyscy upadnš do jego stóp. Szatan - duch zła - obdarzy go całš swojš mocš. Tak "uzbrojony" rozpocznie ludobójczš wojnę angażujšc dwieœcie milionów ludzi, by podbić Zachód. Będzie to już akt końcowy. Rzym zniknie, a œwiat poddany zostanie oczyszczeniu przez ogień. Ostatni papież przeżyje to wszystko, by odejœć wraz z Wiecznym Miastem."

fajnie chyba masz namysli coœ w stylu 3 wojny œwiatowej/jšdrowej i tym antychrystem bedzie PUTIN

mówiš o mnie krzywy ryj poniewarz jeste wiedzmš koniec œwiata będzie jak zjem kurze bobki

powtarzajom się

Czytam to i zastanawiam się! Ma być jeden koniec œwiata a teori na jego temat ile ludzi na œwiecie(każda inna)!Z Waszych wniosków wynika, że powinno być ich kilkanaœcie a nawet kilkadziesišt. Nikt nie wie kiedy to nastšpi, już tyle razy miał on być. i co? jakoœ jeszcze nasz œwiat istnieje! Co nam da przepowiadanie jego nastšpienia? Nic! nie zapobiegniemu mu! Musimy się modlić, aby nie było z nami Ÿle!

Cytat:
Autor: Anka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 27-04-2005 19:15 Czytam to i zastanawiam się! Ma być jeden koniec œwiata a teori na jego temat ile ludzi na œwiecie(każda inna)!Z Waszych wniosków wynika, że powinno być ich kilkanaœcie a nawet kilkadziesišt. Nikt nie wie kiedy to nastšpi, już tyle razy miał on być. i co? jakoœ jeszcze nasz œwiat istnieje! Co nam da przepowiadanie jego nastšpienia? Nic! nie zapobiegniemu mu! Musimy się modlić, aby nie było z nami Ÿle!
poprosmy ojca rydzyka o nowa audycje w RM (tak na marginesia dla jej poszanowaia mogłby chociaz zmienic nazwe tego debilnego kanału)

Co was wzieło z tym modleniem. Kurde balans, nawet jeœli ktoœ tam na górze jest (jakiœ bóg) to ma to w dupie. WeŸcie się lepiej do roboty, a nie tylko Radio Ma Ryja i w kółko to samo. Koniec œwiata będzie, jak w ziemie przyp&&%$# asteroida, albo jak spieprzymy klimat, chociaż ostatnie teorie głoszš, że nie można go sp*&^&ć, bo on ma takie cykle. Tu w œrodkowej europie, będzie lodowiec - kiedyœ. Nikt tego nie wyklucza, ponieważ był już tu tyle razy... Ale żeby nazywać to koniec œwiata. Na pewno zdšżymy gdzieœ uciec. :P

A co z wyprawš Discovery na poszukiwanie labiryntu w Egipcie. Kiedy się zaczyna.

Zmienia się co rusz data końca œwiata i jak ma nastšpić najpierw było że z polski jeżeli ludzie beda sie modlic to powstanie iskierka ta ioskierka jest Papież nasz Jan paweł II a po jego œmierci miał nastšpić koniec œwiata.ale dalej żyjemy. A teraz że nowy papiez bedzie uzedowł krotko a pózniej bedzie czarny papiez . Już sama nie wiem co wiezyc!

Mistrzami w głoszeniu dat końca œwiata sš Swiadkowie Jechowy.U nich koniec œwiata jest co trzy lata.Osobiœcie uważam że przepowiedni nie powinno się lekceważyć,gdyż nie jedna się sprawdziła.Pytanie która jest tš jedynš.Jedno jest pewne dłużej ten skomercjalizowany i pozbawiony wyższych zasad œwiat nie pocišgnie.Trzeba jednak zadać pytanie koniec œwiata,ale koniec œwiata dla nas ludzi,czy dla całej planety. Dinozaury wigineły,jednak nie oznaczało to kresu życia dla naszej planety.Gdzieœ usłyszałem że człowiek na ziemi jest niczym jak wirus we krwi.Żyje nieprzemujšc się tym co robi złego w koło. Człowiek również ma wszystko w d@#$e.A koniec œwiata będzie lekarstwem na ten wirus.Kiedy Bóg wstrzyknie w naszš planetę ten lek. Niewiem jednak napewno kiedyœ to zrobi.Wtedy to już będzie za pózno.

Nastapi kiedy spelni sie wszystko co zapisaano w Bibli,a kiedy dokladnie nikt nie zna "...A o tym dniu i godzinie nikt nie wie ;ani aniolowie, ani Syn,tylko sam Ojciec..."

Bóg jest miłosierny, ale sprawiedliwy, więc ... pozdro

koniec swiata to kupa zarrzne wszystkich i jusz

Ja już przeżyłem 20 końców œwiata to przeżyję ten 21 12 2012. A do tego czsu będzie jeszcze kilka

Kiedy nastšpi koniec œwiata??? Jak sie dwie niedziele do kupy zejdš=/

Jęsli chodzi o portrety papieży... znajdujš się one w bazylice œw.Pawła Za Murami, nie prawdš jest że zostało tam mało miejsc, mam zdjecie sprzed dwóch tygodni (była tam moja siostra) i jest tam jeszcze mnóstwo miejsc. Posłuchajcie przenieœmy się tez w okolice XVI wieku, kiedy to budowano Bazylikę œw. Piotra czy bazylikę œw.Pawła za murami, myœlę że to wtedy powstały anegdoty, że gdy zabraknie miejsc na portrety albo miejsc w kryptach to nastšpi konie㠜wiata. Ja słyszałem o takich legendach w wielu miejscach w Polsce np,w kopalni soli w Wieliczce. WyobraŸmy sobie Rzymian 600 lat temu i ich rozmowę: -"A co to będzie jak papieżem będzie murzyn?" -"Koniec œwiata!" Proponuję odnaleŸć hasło "proroctwo Malachiasza (to z przydomkami następnych papieży) w wikipedi. Znajdziecie tam odnoœniki do wielu stron, które nie tylko pokaża pełne wersje proroctw, ale też pokażš jak łštwo jest je podporzšdkować aktualnym wydarzeniom. Słyszałem również o tajnym kodzie w Bibli (nie mylić z "Kodem Leonarda"!!!)z którego podobno odczytano œierć Arafata, a także dosłownie œmierć żony G.W.Busha(czyli jr.) w zamachu oraz to że Bush zginie na pokładzie helikoptera Marines' One. Ma to się zdarzyć w przecišgu roku...zobaczymy. Uważam jednak, że faktycznie coœ się zbliża. Wskazujš na to zarówno dzisiejsze badania naukowe( wysoka aktywnoœć słońca, zamiana ziemskich biegunów magnetycznych), ale przecież tylko Pan Bóg wie co sie z nami stanie. Możliwe, że przyjdzie starszna wojna, która odmieni całkowicie œwiat, możliwe, że przyjdš kataklizmy, ale i tak tego nie wiemy bo nawet wszelkie przepowieœci sš sprzeczne. Raz mówiš o wojnie raz o kataklizmach. Jedne mówiš o antychryœcie a drugie o kosmitach.Rozpisałem się , ale trochę mniej paniki wam życże.

Aha i jeszcze jedno. Dlaczego tak bardzo martwice się o przepwoiednie Nostardamusa( który został zmuszony do zmiany wiary na Katolicyzm), który mógł być szaleńcem, a jego przepowieœci można interpretować na miliony sposobów. Czy ktoœ z was interesował sie tajemnicami fatimskimi, któe się sprawdziły. Poszukajcie ich treœci w necie i sami sprawdŸcie czy faktycznie się sprawdziły. One pochodzš chyba stamtšd, z góry, więc lepiej wierzyć im niż jakimœ szaleńcom....
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.