| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
Koniec wiata będzie dopiero wtedy kiedy na całym wiećie podadza do jedzenia grochuwe dalej niemusz chyba jusz komentować...:P
|
|
|
spoko ratzinger jes czarny!!!!
TO CZARNY CHARAKTER !!!
BUUUUU
I BYŁ KIEDYS W HITLERJUGEND , POTEM BYŁ W BOJÓWKACH WATYKANU :JEZUITACH CZYLI WIEKOWYCH MORDERCACH KOSCIOŁA
ALE KOŃCA NIE BĘDZIE JELI NIE ZROBIMY ZRZUTY A POTEM REBELII :))))
POZDRO NIEROBY :PPP
|
|
|
"De mediae lunae - mediator księżyca,
De labore solis - trud słońca,
De gloria olivae - chwała drzewa oliwnego,
Pietro Romano - Piotr rzymski.
Według komentatorów "mediator księżyca" to Jan Paweł I, którego trzydziestorzydniowy pontyfikat przypominał pojawiajšcy się i znikajšcy meteor. Jego kilkutygodniowe panowanie przypominało zaledwie kilka faz księżyca, a próby mediacji z dostojnikami Watykanu o zmianę oblicza Kocioła zaplanowanš już przez Pawła VI (odbite wiatło) zakończyły się tajemniczš mierciš papieża.
"Trud słońca" to Jan Paweł II - papież pielgrzym. Ze swojego pontyfikatu uczynił cišgłš wędrówkę (jak słońce po nieboskłonie) i zrobił pierwszy ogromny krok w stronę pojednania z judaizmem - 16 marca 1998 roku Watykan ogłosił dokument, w którym przeprosił Żydów za wszelkie przeladowania jakich doznali od chrzecijan na przestrzeni wieków. Kardynał Edward Cassidy okrelił to jako największy akt skruchy w dziejach Stolicy Piotrowej. Według przepowiedni słońce Jana Pawła II ma zakończyć swojš wędrówkę w sierpniu tego roku. Nie wiadomo jednak, czy zapowiada to mierć papieża, czy tylko koniec jego podróży po wiecie. Miejmy nadzieję, że chodzi o to drugie.
Następnym będzie "chwała drzewa oliwnego" - papież, którego pontyfikat przypadnie na czas ogromnego rozwoju wiary w zjawiska paranormalne - epokę New Age. Z jednej strony rozpocznie się ogromny, masowy odwrót wiernych od Kocioła, a z drugiej wszelkie zjawiska paranormalne opanujš ludzkie umysły i stanš się samodzielnš religiš z milionami wyznawców. Osišgnie to tak niebywałe rozmiary, że papież będzie zmuszony szukać porozumienia z wyznawcami nowej wiary. Przeniesie się też czasowo do Mediolanu. Do Rzymu już nie zdšży powrócić.
"Piotr rzymski" - ostatni papież w historii Kocioła katolickiego - tym razem czarnoskóry, podobnie jak pierwszy Piotr, stanie oko w oko z przeladowaniem chrzecijan. Zostanie papieżem apokalipsy - czasu gwałtownych wojen chrzecijańsko-muzułmańskich i krwawych konfliktów maoistyczno-buddyjskich. Największym z nich będzie wojna chińsko-indyjska. Potem na równinach Azji pojawi się wódz - antychryst, który usunie mędrców Indii i Tybetu. Ujarzmi tłumy, wzniecajšc zjawiska podobne do cudów i wszyscy upadnš do jego stóp. Szatan - duch zła - obdarzy go całš swojš mocš. Tak "uzbrojony" rozpocznie ludobójczš wojnę angażujšc dwiecie milionów ludzi, by podbić Zachód. Będzie to już akt końcowy. Rzym zniknie, a wiat poddany zostanie oczyszczeniu przez ogień. Ostatni papież przeżyje to wszystko, by odejć wraz z Wiecznym Miastem."
|
|
|
fajnie chyba masz namysli co w stylu 3 wojny wiatowej/jšdrowej i tym antychrystem bedzie PUTIN
|
|
|
mówiš o mnie krzywy ryj poniewarz jeste wiedzmš koniec wiata będzie jak zjem kurze bobki
|
|
|
Czytam to i zastanawiam się! Ma być jeden koniec wiata a teori na jego temat ile ludzi na wiecie(każda inna)!Z Waszych wniosków wynika, że powinno być ich kilkanacie a nawet kilkadziesišt. Nikt nie wie kiedy to nastšpi, już tyle razy miał on być. i co? jako jeszcze nasz wiat istnieje!
Co nam da przepowiadanie jego nastšpienia? Nic! nie zapobiegniemu mu! Musimy się modlić, aby nie było z nami le!
|
|
|
|||
|
Co was wzieło z tym modleniem. Kurde balans, nawet jeli kto tam na górze jest (jaki bóg) to ma to w dupie.
Wecie się lepiej do roboty, a nie tylko Radio Ma Ryja i w kółko to samo.
Koniec wiata będzie, jak w ziemie przyp&&%$# asteroida, albo jak spieprzymy klimat, chociaż ostatnie teorie głoszš, że nie można go sp*&^&ć, bo on ma takie cykle. Tu w rodkowej europie, będzie lodowiec - kiedy. Nikt tego nie wyklucza, ponieważ był już tu tyle razy... Ale żeby nazywać to koniec wiata. Na pewno zdšżymy gdzie uciec.
:P
|
|
|
A co z wyprawš Discovery na poszukiwanie labiryntu w Egipcie.
Kiedy się zaczyna.
|
|
|
Zmienia się co rusz data końca wiata i jak ma nastšpić najpierw było że z polski jeżeli ludzie beda sie modlic to powstanie iskierka ta ioskierka jest Papież nasz Jan paweł II a po jego mierci miał nastšpić koniec wiata.ale dalej żyjemy. A teraz że nowy papiez bedzie uzedowł krotko a pózniej bedzie czarny papiez . Już sama nie wiem co wiezyc!
|
|
|
Mistrzami w głoszeniu dat końca wiata sš Swiadkowie Jechowy.U nich koniec wiata jest co trzy lata.Osobicie uważam że przepowiedni nie powinno się lekceważyć,gdyż
nie jedna się sprawdziła.Pytanie która jest tš jedynš.Jedno jest pewne dłużej ten
skomercjalizowany i pozbawiony wyższych zasad wiat nie pocišgnie.Trzeba jednak
zadać pytanie koniec wiata,ale koniec wiata dla nas ludzi,czy dla całej planety.
Dinozaury wigineły,jednak nie oznaczało to kresu życia dla naszej planety.Gdzie
usłyszałem że człowiek na ziemi jest niczym jak wirus we krwi.Żyje nieprzemujšc się
tym co robi złego w koło. Człowiek również ma wszystko w d@#$e.A koniec wiata
będzie lekarstwem na ten wirus.Kiedy Bóg wstrzyknie w naszš planetę ten lek.
Niewiem jednak napewno kiedy to zrobi.Wtedy to już będzie za pózno.
|
|
|
Nastapi kiedy spelni sie wszystko co zapisaano w Bibli,a kiedy dokladnie nikt nie zna "...A o tym dniu i godzinie nikt nie wie ;ani aniolowie, ani Syn,tylko sam Ojciec..."
|
|
|
Ja już przeżyłem 20 końców wiata to przeżyję ten 21 12 2012.
A do tego czsu będzie jeszcze kilka
|
|
|
Kiedy nastšpi koniec wiata???
Jak sie dwie niedziele do kupy zejdš=/
|
|
|
Jęsli chodzi o portrety papieży... znajdujš się one w bazylice w.Pawła Za Murami, nie prawdš jest że zostało tam mało miejsc, mam zdjecie sprzed dwóch tygodni (była tam moja siostra) i jest tam jeszcze mnóstwo miejsc. Posłuchajcie przeniemy się tez w okolice XVI wieku, kiedy to budowano Bazylikę w. Piotra czy bazylikę w.Pawła za murami, mylę że to wtedy powstały anegdoty, że gdy zabraknie miejsc na portrety albo miejsc w kryptach to nastšpi konieć wiata. Ja słyszałem o takich legendach w wielu miejscach w Polsce np,w kopalni soli w Wieliczce. Wyobramy sobie Rzymian 600 lat temu i ich rozmowę:
-"A co to będzie jak papieżem będzie murzyn?"
-"Koniec wiata!"
Proponuję odnaleć hasło "proroctwo Malachiasza (to z przydomkami następnych papieży) w wikipedi. Znajdziecie tam odnoniki do wielu stron, które nie tylko pokaża pełne wersje proroctw, ale też pokażš jak łštwo jest je podporzšdkować aktualnym wydarzeniom. Słyszałem również o tajnym kodzie w Bibli (nie mylić z "Kodem Leonarda"!!!)z którego podobno odczytano ierć Arafata, a także dosłownie mierć żony G.W.Busha(czyli jr.) w zamachu oraz to że Bush zginie na pokładzie helikoptera Marines' One. Ma to się zdarzyć w przecišgu roku...zobaczymy. Uważam jednak, że faktycznie co się zbliża. Wskazujš na to zarówno dzisiejsze badania naukowe( wysoka aktywnoć słońca, zamiana ziemskich biegunów magnetycznych), ale przecież tylko Pan Bóg wie co sie z nami stanie. Możliwe, że przyjdzie starszna wojna, która odmieni całkowicie wiat, możliwe, że przyjdš kataklizmy, ale i tak tego nie wiemy bo nawet wszelkie przepowieci sš sprzeczne. Raz mówiš o wojnie raz o kataklizmach. Jedne mówiš o antychrycie a drugie o kosmitach.Rozpisałem się , ale trochę mniej paniki wam życże.
|
|
|
Aha i jeszcze jedno. Dlaczego tak bardzo martwice się o przepwoiednie Nostardamusa( który został zmuszony do zmiany wiary na Katolicyzm), który mógł być szaleńcem, a jego przepowieci można interpretować na miliony sposobów. Czy kto z was interesował sie tajemnicami fatimskimi, któe się sprawdziły. Poszukajcie ich treci w necie i sami sprawdcie czy faktycznie się sprawdziły. One pochodzš chyba stamtšd, z góry, więc lepiej wierzyć im niż jakim szaleńcom....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |