| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2012 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
|
2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii
Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta...
Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę.
Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział:
Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza.
Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza....
Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu?
EDYCJA 13.02.2008
Wywiad z Patrykiem Gerylem.
http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html
|
|
|
jedna kluczowa prawda o zwisanie tego i tamtego jeśli moge wrócic do tematu:) ......moge?
http://demotywatory.pl/1177/PENIS
proszę:D
|
|
|
ollu
ostatnie co wyczytałem i skonsultowałem z wiedzą wstecz to po znalezieniu się na lini centrum galaktyki słońce ziemia może ale nie musi dojść do przebiegunowania.
próbowałem potwierdzić fakt znalezienia się na takiej lini - niestety
okazuje się że patryk geryl podał jedyną sęsną informacje i to ta informacja od której ja zaczęłem poszukiwania.czyli wróciłem do zródła.
z czym to się wiąże?
niektórzy sugierują że ziemia zatrzyma się zetrą się płyty tektoniczne i przeleje fala pływowa po równiku na 2-3 km.
ale- tak nie musi się stać
łagodna zmiana biegunów spowoduje zmiane biegunów i to nie koniecznie w te same punkty- biegun może się pojawić równie dobrze w chinach a drugi w ameryce południowej-wtedy dojdzie do zatopienia do 77 metrów wybrzeży zmieni się równik i nowe zwrotniki
myśle że topienie biegunów pochłonie mnustwo ciepła z zewnątrz więc mogą pojawić się nowe lodowce mini lodowce zmarzliny i gwałtowne tworzenie się nowych czap lodu na nowych biegunach
fala pływowa jeśli by była miała by dziwny skrętny charakter i całkiem możliwe że pewnych rejonów ziemi wogule by nie dotknęła
i tak jak było opisane w bibli przy potopie powinno być dużo burz i padać padać padać bo po pojawieniu się takich dysproporcji wody w przyrodzie powinno tak się skończyć.
czyli zjawisko typowo cykliczne co 26000 lat o nie do przewidzenia scenariuszu
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
przemiana ludziom jaka może towarzyszyć?
jeśli zobaczymy potęgie zywiołu i zakłamanie systemu który padnie na ten czas nie uprzedziwszy nas o takim zagrożeniu
gdzie będzie koniec z przekazywaniem enegi telefonią-brak satelitów zerwane trakcje i dróg?
możemy się odbudowywać ale być może już nigdy do tej postaci w której jesteśmy teraz- może przyjść czas na wartości ludzie mogą się podzielić na lokalne społeczności.
może być to dla nas kolejna szansa by nie dopuścić do tego co mamy czy możemy mieć już niebawem
|
|
|
|||
|
Poziom wod w oceanach i morzach sie podnosi, bo wszystkie nieczystosci z Ziemi sa do nich wylewane. Woda z oceanow i morz nie wsiaka w ziemie wiec jak dolewamy wszystkie nieczystosci, to w rezultacie podniosa one poziom oceanow i morz. Ziemia staje sie skanalizowana i nieczystosci odprowadza sie do oceanow i morz. Pomyslcie tylko, ile nieczystosci dziennie jest tylko z samej Ameryki. Teraz wszyscy chca sie kapac i korzystac z ubikacji zmywajac wszystko woda pochodzaca z Ziemi. Powstaje wielka nierownomiernosc. Wody slodkiej ubywa w zastraszajacym tempie, a wody w oceanach i morzach przybywa. Jest zachwiany obieg wody na Ziemi i beda z tego konsekwencje.
|
|
|
troche to nie tak
obieg parowanie wód- chmury- deszcz jest ciężko załamać o ile to możliwe
woda pobierana z ziemi i tak scieka do oceanów więc po drodze tylko jest w dodatkowym obiegu z wyjątkiem studni artezyjskich
masz racje co do zanieczyszczeń ale wode zabrudzić można też tylko do pewnego stanu-większość związków się z niej wytrąca i jest wiązanych z innymi pierwiastkami albo ulega przetwożeniu- w każdym bądz razie kończy jaki osad i jeśli byśmy zaczeli nie zanieczyszczać sytuacja sama wróci po pewnym czasie do normy
problemem jest że taka TWARDA woda potrzebuje temperatury znacznie poniżej 0 by zamarznąć( swoją drogą to znakomity sposób na oczyszczanie) w efekcie w zetknięciu z lodem go rozpuszcza- więc tak czy tak jest to problem
większość takich pseudo eco rewelacji rozpuszczają firmy pr z tej nowej eco bandy która za nasze pieniądze chce ratować świa i krzyczy kasy kasy kasy- a na co to w żeczywistości pójdzie? trudno przewidzieć
|
|
|
|||
Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem |
|
Ogólnie to sam nie wiem Olla jestem słaby z biologi a zoologiem czy przyrodnikiem z zainteresowania nie jestem.
a jeśli chodzi o demotywatora to akurat to dość rozpowszechniony portal młodzieżowy ja tam wchodze od czasu do czasu znajde coś fajnego to sie podziele i już :). a niektórzy mają jajco w głowie po takich potralach wiec siedzą tam codzienie albo nonstop(to już dla mnie jest bardzo nie zrozumiałe). Nie mam zamiaru nikogo rozbrajać, denerwować czy coś w tym rodzaju nie mam do tego przesłanek, a jeśli ktoś z mojego powodu jest oburzony .....to nie było zamierzone.
|
|
|
CO JEST PRAWDA CO FAŁSZEM A PROPO 2012 ROKU?
czy wiele ludzi zmiecie z tej palnety i wylądują na innych?
czy ktos cokowliek wie i jest to wiarygodne? Igor wiesz coś... może anioł prawdy Ci jednak cos oznajmił cooooo???
Czy macie dostęp dop wiedzy najbliżsej prawdzie? no dzidzi weźcie pomyślcie!!!
plosę ...
|
|
Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem |
|
|||
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
Ja sie sklaniam za wersja wendola, ze przejdzie duzo ludzi do krolestwa niebieskiego niezauwazalnie, bo przeciez nikt nie liczy swoich wspolmieszkancow, a powiedziec mozna wszystko w mediach.
|
|
|
Ziemia przejdzie do "królestwa niebieskiego" wraz z niektórymi ludźmi. Wibracje (częstotliwość drgań) rosną (jest to mierzalne) i trafimy do wyższego (o "jeden poziom" wyższego) wymiaru, a tam są inni i na nas czekają :)
Wiem to z "pierwszej ręki" - to lepsze źródło niż "źródła zbliżone do dobrze poinformowanych" :)
Spoko - będzie fajnie, a nawet ekstatycznie :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
ja gdybym miał możliwość wyboru
a niewiemy jakie to mogą być okoliczności
i choćby były niesamowicie ekstatyczne
wolałbym pozostać
ciągle wierze i czuje że mam tu coś ważnego do zrobienia
i żal by mi było tych co pozostaną z jakiegoś powodu
każdy uważa swoje życie, istnienie za wyjątkowe
a moje wybitnie dowodzi przygotowywania poprzez doświadczenia, przeżycia
choćby najbardziej negatywne
od jakiegoś czasu zaczęłem uważać że jak dostajesz batem to szybciej się uczysz i to w oparciu o własne przemyślenia czyli coś skutecznego i trwałego, nawet czytałem artykół że zostało to stwierdzone naukowo i tak ładnie wytłumaczone w oparciu o procesy myślowe
tak więc :-)))))
będe o was pamiętał
kiedyś kiedyś się spotkamy :-)
|
|
|
|||||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
jeżeli ja bym miała prawo wyboru też tu zostaje...jeżeli mialabym zostawić tych których kocham nie umniałabym cieszyć sie że jestem w lepszym czymś tam, a jak bym miała przejść i zapomnieć to też czegos takiego bym nie chciała
co do miłości ja też kocham wszystko i wszystkich, ale jest tego granica...ale potrafie wybaczać...
i ja też nie postęuje do końca ok caly czas błądze, ale staram sie naprawiać to co chrzaniłam..i cały czas szukam siebie:)
tak więc darku jak będziesz tam w królestwie napisz jakąś kartke;)
|
|
|
Ja zostaję, nigdzie się nie wybieram... cokolwiek to znaczy ;)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
my wszyscy tutaj zwani przebudzonymi mamy kilka rzeczy do zrobienia:)
wiec jeszcze sie wykarzemy a potem bedziemy zostać tutaj tylko w innym wymiarze.
bądzmy dobrymi ludzmi a wszystko bedzie dobrze ,,don't worry, by happy'' :)
|
|
|
Juz niedlugo Ziemia rzeczywiscie moze sie znalezc w innym wymiarze.
Daj chlopu zegarek, to go klonica nakreci. Tak wlasnie zachowuja sie wlasciciele HAARP-a. Wreszcie podali do publicznej wiadomosci, co sie naprawde dzieje, bo do tej pory chodzily tylko pokatne sluchy o tym, ze przepolowili Ziemie.
Wykreowana namiastka na ten temat w jest w ponizszym artykule :
http://wiadomosci.onet.pl/2072071,16,nowy_ocean_powstaje_w_afryce,item.html
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |