| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
No niestety. Sami przeczytajcie: "Informacje o zbliżajšcym się wydarzeniu, które zmieni losy Ziemi, powtarzajš się w dziesištkach przepowiedni i proroctw. Wydarzenie takie zapowiadał Nostradamus, według którego po tym nastšpi nowy okres w dziejach ludzkoci. Wielu interpretatorów jego centurii uważa, że wielki jasnowidz przewidywał zmianę biegunów ziemskich, co ma spowodować katastrofalne wręcz skutki. Słynny amerykański pišcy prorok Edgar Cayce w swoich readingach mówił wprost, że przebiegunowanie Ziemi będzie zwišzane z ponownym pojawieniem się Atlantydy, która ma wynurzyć się z oceanu. Mówił on wyranie, że czasy tych wydarzeń sš bardzo bliskie, a wszystko wydarzy się na przełomie nowego tysišclecia. I wreszcie musimy wspomnieć o proroctwie Majów, które także przewiduje wydarzenie, które "zmieni oblicze wiata". "W przepowiednie nie trzeba wierzyć, ale znać powinni je wszyscy" - mawiał najsłynniejszy polski astrolog Leszek Szuman i dlatego zdecydowalimy się zaprezentować na łamach Nautilusa bulwersujšce opracowanie, które jest dziełem dwóch amerykańskich autorów Patrick`a Geryl`a i Gino Ratinckx`a. Od wielu lat sš oni badaczami zagadek przeszłoci, którzy od pewnego czasu powięcili się analizie proroctw Majów i Egipcjan. Złamali oni starożytne szyfry gwiezdne sprzed 10000 lat, jak choćby tajemniczy znak z Dendery. Ma tam być zawarte ostrzeżenie o zjawisku zwišzanym ze Słońcem, które było znane starożytnym ludom, a którego nie sš wiadomi współczeni naukowcy. Polegać ma ono na tym, że co 12 tysięcy lat nasza gwiazda przeżywa stan hiperaktywnoci, co w katastrofalny sposób wpływa na naszš planetę. Słońce zaczyna bowiem emitować tak potężne promieniowanie elektromagnetyczne, że jšdro Ziemi zaczyna pełnić funkcję cewki elektromagnetycznej, w efekcie czego dochodzi do zmiany ziemskich biegunów. Zapiski pozostawione przez Majów czy Egipcjan pozwoliły precyzyjnie okrelić datę ostatniej hiperaktywnoci Słońca, a miało to miejsce w roku 9792 p.n.e. Niepokojšce jest to, że data ta idealnie pokrywa się z ustaleniami geologów, którzy podejrzewajš, że włanie wtedy na Ziemi doszło do gigantycznego potopu. Majowie wiedzieli, że tego typu zjawisko jest czym normalnym dla gwiazd wielkoci naszego Słońca i w dziejach Ziemi powtarza się cyklicznie - włanie co 11.5 tysišca lat. Teoria Gery'la i Ratinckx`a jest tym bardziej zadziwiajšca, że wyjania zjawisko tzw. drugiego Słońca, które ma bezporednio pojawić się na niebie zwiastujšc zbliżajšcš się katastrofę (pisał o tym m.in. Nostradamus). Odczytanie przesłania Majów pozwoliło ustalić, że pierwszym efektem wzmożonej aktywnoci naszej gwiazdy będzie zmiana Wenus, która na naszym niebie zamieni się w płonšcš pochodnię. W swojej ksišżce "Proroctwo Oriona na rok 2012" autorzy podajš dokładnš datę czego, co ma zmienić na zawsze naszš planetę i zapoczštkować nowš erę w dziejach ludzkoci. 21 grudnia 2012 roku ma dojć do niespotykanego ustawienia planet, które zawsze zwišzane jest z morderczš fazš aktywnoci Słońca. Wtedy to dojdzie do przebiegunowania Ziemi, a wszystko ma rozegrać się w czasie kilkunastu godzin." za http://www.nautilus.org.pl
|
|
|
A co z wyprawš Discovery na poszukiwanie labiryntu w Egipcie.
Kiedy się zaczyna.
|
|
|
A co z wyprawš Discovery na poszukiwanie labiryntu w Egipcie.
Kiedy się zaczyna.
|
|
|
hmmmmmmm moj kumpel mnie tš tematyka zainteresował i zaczełam szukać informacji na ten tema. niby jest tego dużo ale większoć z tego to głupoty nie warte czytania!!! Twoja praca jest interesujšc (naprawde!). zaczełam lubić takiego typu rzeczy ale musze się przyznać mało wiem, ale siedze już 3 godz na kompie a twoja praca była jedna z fajniejszych więc.... składam gratulacje!
|
|
|
Nie nastšpi koniec wiata taki że wszystko zniknie.Po prostu cała materia wszechwiata będzie skupiona w czrnych dziurach.Troche to przykre bo po cholere cokolwiek robić jak i tak wszystko przepadnie
|
|
|
mam pytanie wy wierzycie w Boga czy w Nostradamusa ?? powiem ze przez pewnien czas bylam zalamana tymi wszytkimi zdarzeniami ze bedzie koniec swiata ze umrzemy wszyscy chociaz nie jestem jeszcze gotowa na to i bolam sie tego teraz gdy to wszytko czytam moja wiara staje sie jeszcze glebsza. Powiem szczerze nie boje sie smierci wierze w Boga ktorego kocham najbardziej na swiecie i jak bdzie koniec swiata to mam nadzieje ze bede blisko Niego mojego Pana Nie chce wierzyc w jakiegos Nostaradamusa bo on nie jest moim Bogiem i on sam nie wie kiedy bedzie koniec swiata nikt nie wiem tylko Wielki Stworca czyli nasz Bog wiec nie wierzcie w jakies przepowiednie bo ja juz tyle widzialam wersji z tymi przepowiedniami ze az mi nie dobzre najwazniejsza jest modlitwa do naszego Boga i wiara w Niego. Jak bedziemy sie modlic nie bedziemy czuc bolu przy smierci bedziemy myslec tylko o Nim. JA sie modlem codzienie i moja nadzieja na lepsze jutro sie nie zmienia . pozdrawiam wszystkich modlcie sie i cieszcie sie z kazdego przezytego dnia. Dziekujcie Mu bo dzieki |Niemu zyjecie i ja rowniez Dziekuje !!!
|
|
|
CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ KIEDY BĘDZIE KONIEC WIATA I KIEDY TO
|
|
|
Ja to już nie kapuje.
Miał być niby papież murzyn po Janie Pawle, a nie jest.
Czyli przepowiednie Nostradamusa szlak trafił ?
|
|
|
według mnie przepowiednie nostradamusa kłamiš . W 2000 roku miał byc koniec wiata i niebyło.Po naszym papieżu (Karol Wojtyła) miał byc papież murzyn i niema , ale jest Joseph Rotzinger
|
|
|
Ja uważam że koniec wiata bedzie wyglšdał jak z wizji fallouta inaczej nie powinno być. Jescze nie wykluczam meteorytu. wierze w boga ale nie przypuszczam rzeby zniszczył swojego dzieła. Prędzej my sami sie wyrżniemy.
|
|
|
Wlasnie mial byc czrny papiez a jest TERAZ Niemic ja w to niewieze bo jakos sie to cuensto nie sprawdza ja w nic niewieze hahahaha ale jaja ((((:))))) ale cos nie cos sie zawsze spradza
|
|
|
To ze niby po Janie Pawle II mial byc murzyn.....to bzdura!!! ludzie zle zinterpretowali slowa nostradamusa!!! po janie pawle drugim ma byc papiez ktory bedzie mial przydomek"chwala drzewa oliwnego"...czemu kojarzono to z kolorem skóry?? nie wiem, a moze chodzi o szerzenie pokoju? czyli wyciagniecie w kierunku innych religii gałšzki oliwnej??:)to pasuje jak ulal do nowego papieza...
|
|
|
Prawie wszyscy milicie koniec wiata z tym co ma nastapić w 2012 roku. Pamiętajcie o tym, że zmiany klimatyczne występujš na naszej planecie cyklicznie. Nie ograniczajcie się do analizy przepowiedni i przekazów z ostatnich 2000 lat. Wyniszczajšce zmiany klimatu miały miejsce na Ziemi już kilka razy a może nawet kilkanacie i więcej, ale nie potrafimy tego jednoznacznie udowodnić bo za mocno skupiamy się na analizie tego co wykopiemy na naszym podwórku. Odpowied jest w kosmosie, w pojęciu grawitacji która jest pierwotnš siłš oddziaływujšcš na wszystko co jest we wszechwiecie. Hiperaktywnoć magnetyczna Słońca też jest czym spowodowana, może konkretnym ustawieniem planet naszego układu, które oddziaływujš swoimi siłami grawitacji na Słońce a ono na Ziemię, a może nasz układ co kilkanacie tysięcy lat przelatuje obok innego który silnie oddziaływuje swojš grawitacjš. Tego wszystkiego nie wiemy, ale wiemy że kiedy był wielki potop, że wygineły dinozaury, że nagle wielkie cywilizacje prawie wymarły i zostały po nich garstki ludzi ze szczštkowymi informacjami zniekształconymi przez wielokrotne tłumaczenie i swobodnš interpretację faktów. Pomylcie, jeżeli nastapi kolejny cykliczny kataklizm zmiatajšcy prawie wszystko z powierzchni Ziemi, obojętnie czy będzie to potop, lodowiec, uderzenie planetoidy, seria trzęsień ziemi czy jeszcze co innego, i po tym wszystkim zostanie na Ziemi tylko kilkaset milionów ludzi, ilu z nich będzie potrafiło od razu zbudować komputer, pršdnicę, telefon, albo choćby baterię elektrycznš. Mylę że niewielu, stšd włanie biorš się takie luki w przekazach i stšd też tak wyrane ostrzeżenia naszych poprzedników o cyklicznych kataklizmach, które lekceważymy bo nie rozumiemy! Wiara w Boga jest podstawš, modlitwa do Boga również, przestrzeganie przykazań też, ale mylę że my dzieci Boga oprócz modlitwy do niego musimy zadbać o swój rozwój i przyszłoć naszego gatunku. Póki co Stwórca nie jest z nas zadowolony bo modlimy się do Niego tylko jak trwoga, a na codzień robimy swoje, bardziej dbajšc o rozwój swoich żołšdków niż o rozwój umysłu i ducha. Na koniec krótki dowcip, który pomoże Wam lepiej zrozumieć o co mi chodzi.
Była powód, zalało całe miasto, miejscowy proboszcz został na dachu swojej plebani, mówišc wiernym, że pomodli się do Pana a On nie da go skrzywdzić.
Woda podchodziła coraz wyżej, a proboszcz siedział na dachu modlšc się. Kilkakrotnie podpływała po księdza wojskowa łód żeby go zabrać ale on uparcie twierdził że nic mu się nie stanie bo Pan nad nim czuwa.
W końcu zatonoł, pókajšc do bram nieba powiedział z żalem do Boga, - Panie dlaczego mnie nie uratowałe tak bardzo się do Ciebie modliłem. Na to Bóg - Synu mój wysyłałem przecież po Ciebie łód ratunkowš trzy razy.
Pozdrawiam.
|
|
|
Ludzie o czym wy tu wypisujecie konieca swiata nie bedzie dla ludzkosci tylko dla pojedynczych osob JAK DORZYJESZ SEDIWEGO WIEKU TO KONIEC SWIATA NASTAPI DLA CIEBIE NIE DLA INNYCH BO TO CIEBIE BEDA OPLAKIWAC TY JUZ WTEDY NIE ISTNIEJESZ .
|
|
|
Jak jusz nówiłem Fallout Fallout Fallout Fallout Fallout Fallout Fallout Fallout
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |