| madzikowa21: |
| myslalm ze ty przynajmniej pomagasz bezinteresownie |
- Dziękuje.
Ja rzeczywiscie pomagam bezinteresownie. Zawsze i wszystkim. To, ze otrzymalas ceny uslug nie oznacza, ze nie jestem Ci pomocny. Gdybys jednak zdecydowala sie zamowic ktores z wymienionych uslug, to prosilbym aby w jakis spososb moc pokryc koszty wydatkow z ktorymi mamy do czynienia. Kazdy prosi o pomoc i rade i nikomu nie odmowilem takiej pomocy. Jesli jest to czysto moja odpowiedz, to najczesciej nie wiaze si to z zadnymi dodatkowymi kosztami, al jesli ma to byc rytual, w ktorym konsultujemy byty z tamtad, badz uciekamy si do wskazowek wyzszj sfery, badz porad z tamtej strony, to juz nalezy iczyc si z kosztami. Czesto sa to kwiaty, ziola, owoce, potrawy, swiece i swieczki, znicze, gromnice, specjalne kadzidla, by nie wspominac o miejscach do ktorych nalezy dojechac, dowiezc te rzeczy. Pisze tu o tym bowiem latwo jest komus zarzucic zaslepienie mamona i zabieganie sie za zyskiem, ale tak jak Ty nie masz na wydatki, tak wiele innych osob nie zawsze ma na to by moc Tobie dopomoc, a jednak czynia wszystko, aby Twoja (i innych) sprawa znajdowala sie ZAWSZE na poczatku wszystkich ceremoni, rytualow i zaczynow, ktore powinny byc odpowiednie takze dla Twojej sprawy.
| niestety nie stac mnie:( |
- Po to miedzy innymi pamietamy o Tobie i pomagamy, abys i Ty mogla w jakis sposob dopomagac innym, ktorzy byc moze znajda si w sytuacji podobnej do tej przez ktora przechodzisz dzisiaj Ty... Moze bedzie Cie juz wkrotce stac? Mysle, ze zdajesz sobie sprawe ile kosztuje przecietnie jedna swieczka? Ile kosztuje 1 kg cukru, a w jakiej cenie jest 1kg miodu zbieranego przez dzikie pszczoly, badz osy? Moze wiesz ile moze kosztowac np. polroczne jagnie (samiec) z runem w kolorze
czarnym? Podlicz sobie, bo w Twoich sprawach zostalo juz spalonych okolo 60 grubych pieciodniowych swiec. Po kilka do kilkanascie na dzien. Nie ma znaczenia, przykro mi jedynie, ze nie napisalas do mnie na maila. Piszesz, ze:
| wyslalam ci meila z danymi obiecales pomoc |
, ale nie piszesz do mnie na mail o Twoich watpliwosciach co do tego, czy Ci pomagamy. Piszesz na ogolnym forum.
Dlatego tez tutaj Ci odpisuje. Wszystkim ktorzy do mnie pisza wysylam takze krotka wycene, co wcale nie oznacza, ze nie pomagamy tutaj KAZDEMU. Jesli w kilku swiatyniach zaplonie tylko jedna swieczka w Twojej sprawie, to po kilku godzniach tych swieczek splonie wlasnie kilka, a sa tu udzie, ktorzy z czegos musza utrzymac swoje "Swiete" miejsca. Dla szamana, ktory kontaktuje sie z tamta strona jest rzecza niezmiernie wazna moc zlozyc naturze, istotom, badz bytom, odpowiednie ofiary i choc czesto sa to rzeczy niewymiernie tansze niz gdzie indziej, to jednak mysliwy, ktory ma zniewolic ptaka, badz zwierze, musi przeznaczyc jakis czas na to, a wtedy nie przyniesie pozywienia swej rodzinie. Ryba, ktory odda Ci swoj polow, nie otrzymawaszy za to wynagrodzenia, nie odda go juz nigdy nikomu innemu. Nie mozna isc przez zycie z nastawieniem "tylko ja" i "tylko dla mnie". Kazada petycja, w tym twoja rowniez jest traktowana bardzo powaznie i kazda jest rozsylana w kilkanascie miejsc swiata by zjednoczyc sily i ludzi aby pomagac potrzebujacym. Nawet polaczenia z internetem kosztuja i inaczej placa za kontakt z Toba np.Yorubowie z Afryki, z Nigerii, inaczej poludniowoamerykanscy Caboclos, badz szamani, a inaczej jeszcze placa za polaczenia z internetem by dowiedziec sie o twoich problemach Guru's w Indiach, na Sri Lance czy kaplani Voo Du, na Haiti. Jesli ktorys z nich zarznie w Twojej sprawie kure, powiedzmy, w Republice Dominikanskiej, to moze powinienem mu powiedziec, ze niech od teraz kradnie takie kury lub zeby nie uzywal do swoich rytalow balsamow czy kadzidel, by nie malowal swego cila i nie wprowadzal sie w trans bo to sie wiaze z kosztami, a na jakims dalekim publicznym forum (internetowym) ktos mi zarzucil, ze to nie jest pomoc? Jak Ty sobie to wyobrazasz?
Badz taka dobra i opisz mi na jaka pomoc liczylas? Czego oczekujesz? Moze rzeczywiscie nie jestesmy w stanie nic pomoc i tylko tracisz czas?
Pozdrawiam jak zwykle
slonecznie