Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
do kogos kto potrafi wrozyc
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 531
Poprzednia strona | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | .. | 26 | 27 | Następna strona

chcialabym sie dowiedziec czy bede w koncu szczesliwa, czy skoncza sie mooje problemy finansowe i czy uda mi sie byc z Krzysztofem? Pilnie prosze o odpowiedz

posta na "Wróżbach" dla ścisłości, bo Romek mi w pewnym sensie odpisał.

ariadna:
Więc co robić? Co robić? ;-)
http://www.dobreksiazki.pl/okladki/duze/9548.jpg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Kurdę, ale to wszystko jest "porypane". NAjbardziej na swiecie unieszczęsliwia nas miłość, która powinna być błogosławieństwem. Pieniądze, sukces, a właściwie ich brak nigdy tak nie ruinują włsnego poczucia wartości jak miłość, ta która okazuje się być niespełnioną. U mnie było lepiej, było gorzej, ale jak miałam ukochanego obok, to przyszłość nie była straszna. Czy ktoś z Was umie odpowiedzieć jak stać się zupełnie niezależnym od tego co nas spotyka, bądź nie spotyka i całą siłę czerpać z siebie tylko, a nie uzależniać ją od tego co się dzieje w naszym życiu. A właściwie jak wykorzystać to, co się dzieje, żeby przekuć to w siłę..?

Magdalena:
posta na "Wróżbach" dla ścisłości, bo Romek mi w pewnym sensie odpisał.
W pewnym sensie odpisał? Coś nie bardzo rozumiem.
wendol:
...
Ładne: "miłość jest najlepszym sposobem na osiągnięcie poczucia spełnienia..."

Szaleństwo staje się jedynym sposobem na zmierzenie się ze światem.

"W penym sensie" , bo w moim stanie, żadna odpowiedź nie jest satysfakcjonująca. Człowiek szuka odpowiedzi, ale chce widzieć to, co mu pasuje. Mea Kulpa!

Magdalena:
Kurdę, ale to wszystko jest "porypane". NAjbardziej na swiecie unieszczęsliwia nas miłość, która powinna być błogosławieństwem. Pieniądze, sukces, a właściwie ich brak nigdy tak nie ruinują włsnego poczucia wartości jak miłość, ta która okazuje się być niespełnioną.
Bo najważniejszym jest wpierw pokochać siebie. Tak głęboko i tak szczerze, że wie się, po prostu się wie, że nikogo innego tak nie pokochamy jak siebie, bo nikogo innego tak dobrze nie poznamy. Dopiero kochając siebie, można zabrać się za kochanie innych, i dopiero wtedy jest to szczere i prawdziwe.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

"Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego." Okazuje się, że wielu ludzi nie kocha samego siebie, więc nie wiedzą na czym to polega i tym bardziej nie kochają bliźniego. Ludzie nazywają miłością wiele spraw z prawdziwą miłością nie mających nic wspólnego. Szukają przede wszystkim kogoś, kto wypełni ich własną pustkę, zabezpieczają się jakimiś kontraktami, a mimo to nadal odczuwają strach przed utratą i wynikającą z tego zazdrość. Drugi człowiek nie jest rzeczą, nie jest czyjąś własnością i związek ma sens jedynie wtedy, gdy obie strony tego chcą, coś czują. Człowieka nie można zmusić do miłości - to spontaniczne uczucie, a wszelkie przymuszenia to zabijają. Właśnie dlatego tak często po ślubie ludzie się zmieniają - bo czują się do czegoś zmuszeni, że jest to ich obowiązek, zanika spontaniczność, a z drugiej strony uważają, że nie muszą się już starać, bo już coś osiągnęli. W takiej np. Szwecji (mam tam rodzinę) ludzie coraz rzadziej się pobierają, bo zauważono, że poczucie wolności, swobody powoduje, że ludzie lepiej się czują, są bardziej zadowoleni i lepiej traktują się nawzajem, i cały czas się starają. Naprawdę ślub nam niczego nie gwarantuje, a może być wręcz początkiem końca, gdy spoczniemy na laurach. Kwestia jest jeszcze szersza - nie ma nic stałego i nic nie zwalnia nas od ciągłego rozwoju, od pracy. Stanie w miejscu oznacza brak sensu istnienia. I nie ma kresu rozwoju, końca, mety, punktu docelowego. Potrzebny jest ciągły ruch, postęp, dynamizm - im szybciej to wszystko zrozumiecie, tym lepiej dla was i oszczędzi to wam wielu rozczarowań wynikających z budowania zamków na piasku.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wszystko to prawda. Pamiętajmy jednak, że na to forum wchodzą ludzie pod wpływem silnych emocji, z konkretnym problemem. W takiej sytuacji trudno przyjmować do wiadomości, że trzeba sie zatrzymać, przemyśleć. Szukają ukojenia konkretnego bólu tu i teraz i dopiero jak go uśmierzą, to mogą się pochylić nad swoim życiem, nad życiem w ogóle.

Magdalena:
Szukają ukojenia konkretnego bólu tu i teraz i dopiero jak go uśmierzą, to mogą się pochylić nad swoim życiem, nad życiem w ogóle.
Jeśli ktoś nieustannie szuka doraźnych środków do uśmierzania swego bólu, to raczej usiądzie na laurach i wróci do popełniania tych samych błędów. Wszystko może się zmienić, gdy nagle zabraknie środków przeciwbólowych, i dopiero w ciężkich bólach, bez nadziei na łatwe rozwiązanie, pochyli się nad swoim życiem lub podda się i odejdzie (zrestartuje grę, żeby poćwiczyć jeszcze raz prostsze zadania, nim weźmie się znów za coś poważniejszego).

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Magdalena:
Czy ktoś z Was umie odpowiedzieć jak stać się zupełnie niezależnym od tego co nas spotyka, bądź nie spotyka i całą siłę czerpać z siebie tylko, a nie uzależniać ją od tego co się dzieje w naszym życiu. A właściwie jak wykorzystać to, co się dzieje, żeby przekuć to w siłę..?
Jeśli kogoś bardzo kochałaś to ta miłość nie odejdzie szybko. Ona nie odejdzie nigdy, ale będzie nieaktywna. Dlaczego nie traktować siebie samego jako twórce i całkowicie odpowiedzialną za siebie osobe ??? TY stwarzasz siebie,Ty wybierasz, TY odpowiadasz za otoczenie w którym żyjesz !! Tu potrzeba skupienia na sobie na swoim wnętrzu. Skoro to już wiadomo to czemu by nie przekłuc to w czyn, przekuć to w siłę..? da się i jest to proste, ale trzeba całkowitego zaufania do własnej istoty i do Światła w nas, które tez ma wobec nas zamiary !! Życzę Ci byś poczuła siłe w sobie .. ogrom siły !

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

Olla:
Jeśli kogoś bardzo kochałaś to ta miłość nie odejdzie szybko. Ona nie odejdzie nigdy, ale będzie nieaktywna.
Dokładnie tak jest!! Ale pod warunkiem, że ufa się sobie samemu i kocha się siebie samego. Prawdziwa miłość nie tylko nie odejdzie szybko, ale nie odejdzie nigdy! Na tym właśnie polega test na jej prawdziwość.

Ciesze się Raptor, że tak entuzjastycznie reagujesz! Nie ma to jak czuć, że się zyje, bo "żyć znaczy płonąć" :D

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

Fuel my fire :D http://pl.youtube.com/watch?v=M_DKg_6MFms Umierać też czasem znaczy płonąć :P

Jesli jestesmy przy muzyce z gier to posluchajcie tego :0 http://www.youtube.com/watch?v=qBiBlB-OwCY&feature=related C&C III ^^

Wina tuska

Świetne :) Reptoidowi też pewnie by się spodobało.

Raptor:
Fuel my fire :D http://pl.youtube.com/watch?v=M_DKg_6MFms Umierać też czasem znaczy płonąć :P
Wspaniała grafika, rewelacyjne efekty, ale klimat... Już mnie nie pociągają takie gry. Crysis to co innego :D

Dobre pamiętam - grało się jak trza do 5 rano ;)) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Romek:
madzikowa21: moze da sie cos zrobic??? - Jasne, ze sie da. WSZYSTKO jest mozliwe. Pomoge. Pisz na maila. Opisz mi dokladnie cala sytuacje, podaj Wasze dane, imiona, nazwiska, daty i miejsca urodzin. I opisz cos po krotce o sobie i o nim
Romku witaj mam pyatnko bo wyslalam ci meila z danymi obiecales pomoc ale na odp dostalam wycene twoich uslug :/ niestety nie stac mnie:( myslalm ze ty przynajmniej pomagasz bezinteresownie pozdrawiam

madzikowa21:
myslalm ze ty przynajmniej pomagasz bezinteresownie
- Dziękuje. Ja rzeczywiscie pomagam bezinteresownie. Zawsze i wszystkim. To, ze otrzymalas ceny uslug nie oznacza, ze nie jestem Ci pomocny. Gdybys jednak zdecydowala sie zamowic ktores z wymienionych uslug, to prosilbym aby w jakis spososb moc pokryc koszty wydatkow z ktorymi mamy do czynienia. Kazdy prosi o pomoc i rade i nikomu nie odmowilem takiej pomocy. Jesli jest to czysto moja odpowiedz, to najczesciej nie wiaze si to z zadnymi dodatkowymi kosztami, al jesli ma to byc rytual, w ktorym konsultujemy byty z tamtad, badz uciekamy si do wskazowek wyzszj sfery, badz porad z tamtej strony, to juz nalezy iczyc si z kosztami. Czesto sa to kwiaty, ziola, owoce, potrawy, swiece i swieczki, znicze, gromnice, specjalne kadzidla, by nie wspominac o miejscach do ktorych nalezy dojechac, dowiezc te rzeczy. Pisze tu o tym bowiem latwo jest komus zarzucic zaslepienie mamona i zabieganie sie za zyskiem, ale tak jak Ty nie masz na wydatki, tak wiele innych osob nie zawsze ma na to by moc Tobie dopomoc, a jednak czynia wszystko, aby Twoja (i innych) sprawa znajdowala sie ZAWSZE na poczatku wszystkich ceremoni, rytualow i zaczynow, ktore powinny byc odpowiednie takze dla Twojej sprawy.
madzikowa21:
niestety nie stac mnie:(
- Po to miedzy innymi pamietamy o Tobie i pomagamy, abys i Ty mogla w jakis sposob dopomagac innym, ktorzy byc moze znajda si w sytuacji podobnej do tej przez ktora przechodzisz dzisiaj Ty... Moze bedzie Cie juz wkrotce stac? Mysle, ze zdajesz sobie sprawe ile kosztuje przecietnie jedna swieczka? Ile kosztuje 1 kg cukru, a w jakiej cenie jest 1kg miodu zbieranego przez dzikie pszczoly, badz osy? Moze wiesz ile moze kosztowac np. polroczne jagnie (samiec) z runem w kolorze czarnym? Podlicz sobie, bo w Twoich sprawach zostalo juz spalonych okolo 60 grubych pieciodniowych swiec. Po kilka do kilkanascie na dzien. Nie ma znaczenia, przykro mi jedynie, ze nie napisalas do mnie na maila. Piszesz, ze:
madzikowa21:
wyslalam ci meila z danymi obiecales pomoc
, ale nie piszesz do mnie na mail o Twoich watpliwosciach co do tego, czy Ci pomagamy. Piszesz na ogolnym forum. Dlatego tez tutaj Ci odpisuje. Wszystkim ktorzy do mnie pisza wysylam takze krotka wycene, co wcale nie oznacza, ze nie pomagamy tutaj KAZDEMU. Jesli w kilku swiatyniach zaplonie tylko jedna swieczka w Twojej sprawie, to po kilku godzniach tych swieczek splonie wlasnie kilka, a sa tu udzie, ktorzy z czegos musza utrzymac swoje "Swiete" miejsca. Dla szamana, ktory kontaktuje sie z tamta strona jest rzecza niezmiernie wazna moc zlozyc naturze, istotom, badz bytom, odpowiednie ofiary i choc czesto sa to rzeczy niewymiernie tansze niz gdzie indziej, to jednak mysliwy, ktory ma zniewolic ptaka, badz zwierze, musi przeznaczyc jakis czas na to, a wtedy nie przyniesie pozywienia swej rodzinie. Ryba, ktory odda Ci swoj polow, nie otrzymawaszy za to wynagrodzenia, nie odda go juz nigdy nikomu innemu. Nie mozna isc przez zycie z nastawieniem "tylko ja" i "tylko dla mnie". Kazada petycja, w tym twoja rowniez jest traktowana bardzo powaznie i kazda jest rozsylana w kilkanascie miejsc swiata by zjednoczyc sily i ludzi aby pomagac potrzebujacym. Nawet polaczenia z internetem kosztuja i inaczej placa za kontakt z Toba np.Yorubowie z Afryki, z Nigerii, inaczej poludniowoamerykanscy Caboclos, badz szamani, a inaczej jeszcze placa za polaczenia z internetem by dowiedziec sie o twoich problemach Guru's w Indiach, na Sri Lance czy kaplani Voo Du, na Haiti. Jesli ktorys z nich zarznie w Twojej sprawie kure, powiedzmy, w Republice Dominikanskiej, to moze powinienem mu powiedziec, ze niech od teraz kradnie takie kury lub zeby nie uzywal do swoich rytalow balsamow czy kadzidel, by nie malowal swego cila i nie wprowadzal sie w trans bo to sie wiaze z kosztami, a na jakims dalekim publicznym forum (internetowym) ktos mi zarzucil, ze to nie jest pomoc? Jak Ty sobie to wyobrazasz? Badz taka dobra i opisz mi na jaka pomoc liczylas? Czego oczekujesz? Moze rzeczywiscie nie jestesmy w stanie nic pomoc i tylko tracisz czas? Pozdrawiam jak zwykle slonecznie http://wrozba.info/pozdrawiam_slonecznie1.gif

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Romek, zamieść cennik z konkretnymi sumami za usługę i sytuacja będzie klarowna dla wszystkich. Nie będzie nie porozumień.
Romek:
...rytual, w ktorym konsultujemy byty z tamtad, badz uciekamy si do wskazowek wyzszj sfery, badz porad z tamtej strony, to juz nalezy iczyc si z kosztami. Czesto sa to kwiaty, ziola, owoce, potrawy, swiece i swieczki, znicze, gromnice, specjalne kadzidla, by nie wspominac o miejscach do ktorych nalezy dojechac
Inna rzecz, jeśli mogę się wypowiedzieć, to, że moim zdaniem to jeśli wy potrzebujecie tych rzeczy do tego to spoko. ale jeśli to jest dla tych bytów, co wnioskuje z tego fragmentu:
Romek:
...niezmiernie wazna moc zlozyc naturze, istotom, badz bytom, odpowiednie ofiary.
to myślę że byty niższe owszem mogę być tym zainteresowane ale wyższe mają w dupie: grube pięciodniowe świece razem z cukrem a także miód, że nie wspomnę o samcu półrocznego jagnięcia z runem o kolorze czarnym... ale skoro efekty są dla was satysfakcjonujące to spoko ;) pozdrawiam
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 531
Poprzednia strona | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | .. | 26 | 27 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.