| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Niestety po rosyjsku
mało co zrozumiałem
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=ELMBX7Jg52o&NR=1
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=w8cpUJKE7dw
być może było
ale nie pamiętam informacje się powtarzają ale coś nowego zawsze się trafi
|
|
|
Widać, że Rosjanie tez szukają a zwłaszcza w Instytucie Wysokich Energii prowadzą dość zaawansowane badania nad energią próżni.
Pozdrawiam
Igor
ps. no coż każdemu się maży zostać Globalnym Dostawcą Energii ;-)
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
|
|
|
|
W nexusie {dwu miesięcznik} z listopad grudzień 2012
jest artykuł na stronach 31-39 czyli całkiem spory o czyjejś tam teorii grawitacji.
Autor to Maurice Cotterell
I on wymyślił swoją teorię grawitacji powiązał teorie elektryczną i magnetyczną w atomie w ramach ruchu elektronu.
Oczywiście budowa atomu przypomina w teorii teorię Michała Gryzińskiego.
tylko że on to tłumaczy jak to się ma do oddziaływań grawitacyjnych między atomami
Powiem szczerze że nie jest to na moją głowę
bo Gryzińskiego też mi się nie chce czytać choć pewnie ma rację
a to z tytułu że podaje dużo faktów które trzeba zapamiętać żeby dalej być w temacie jego rozwiązania.
to jest jednak kilka ciekawych rzeczy które w środku na pierwszy rzut oka widać
przeliczyłem ilość elektronów na stronie 38 i wyszło mi 32 na którejś tam orbicie
ta cyfra jest podobna do cyfry 64 podawanej przez Nassima Harameina dotyczącej struktury przestrzeni to niby jedno ale drugie
to kiedyś były artykuły o takim Łotyszu co zbudował kamienny pałac z jakiś wielotonowych kamieni które sam przerzucał
i tam było pokazywane urządzenie niekompletne które posiadało 64 magnesy
i to urządzenie właśnie było by wywoływało efekt prze orientowania oscylowania atomów tak że nie były by w stosunku do pól grawitacyjnych czyli tych zmiennych elektrostatycznych i magnetycznych
wytwarzanych przez atomy Ziemi.
To jest ciekawe ale trzeba opanować nowa teorię budowy atomu aby potem to przenieść na teorię grawitacji.
to co mnie w jakiś sposób zastanowiło w tej teorii to pytanie jak neutron może neutralizować odpychanie pozytonów w jądrze że one się nie odepchną.
Przemyślenie tego dało by odpowiedź ostateczną na różne pytania ale trzeba mieć lepszą głowę do tego.
|
|
|
|||
|
Teoria Maurice Cotterell jest ciekawa wykazuje spiralność jakiś oddziaływań
dlatego ponieważ jedno się kręci w jedną drugie w drugą to elektrony potrafią łączyć się w pary.
Poza tym jest też trochę sugestii o budowie atomu
Sugestie są ciekawe
trzeba było by wrzucić skan całego artykułu
Bo bez rysunków tekst będzie nieczytelny
a za mało rozumiem treść żeby przybliżyć szczegóły własnymi słowami.
Minęły te czasy kiedy im tekst był trudniejszy tym z większym zawzięciem go czytałem.
Podrzucę skan Darkowi bo jakoś nie nauczyłem się wsadzać nic na strony.
|
|
|
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=eCJxhxDMIb0&list=PL17F9CBF200FCD771&index=3
coś na temat prac i idei Wiktora Schaubergera
|
|
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
Cywilny ogląd sprawy nie może się równać z tą wiedzą do zastosowań militarnych
tak że tworzy się coraz większa przepaść miedzy tym co ostało zbadane na potrzeby wojska a tym co jest dla cywili.
Dla cywili ma przynosić zysk tym którzy coś sprzedają
produkcja jest produkcja dla samych wskaźników gospodarczych
a dla wojska ma być skuteczna i cena nie gra roli.
I zastanawianie się jak te pomysły Schaubergera zostały dalece zbadane i opanowane przez naukowców wojska nie n
będzie dostępne dla osób cywilnych.
Poglądy Schaubergera dotyczyły wielu aspektów zjawisk podglądanych w przyrodzie
jedną rzeczą mogą być pomysły z wiecznym silnikiem wykorzystującym tylko wodę i powietrze a inną problemy anty grawitacji nad którymi też pracował Wiktor S.
To może być połączone w jedno tym jakimś hipotetycznym silnikiem
a źródłem anty grawitacji może być coś innego.
To w treści filmu trochę się rysuje że coś miało by brakować.
Pozdrawiam
|
|
|
brakuje- bo naped taki powinien dzialac w ukladzie zamknietym
stad zamknieta kapsula spodka jest logicznym rozwiazaniem
uklad od strony mechanicznej jest prosty do zbudowania- balansowanie masami wirujacymi ma zapewne jakas sprawnosc- kwestia jaka
rozwiazanie z wirujaca ciecza wydaje sie lepszym rozwiazaniem kwestia jak zmusic ciecz do wybicia sie ze stanu wiru w okreslony kierunek nam potrzebny- balans pomiedzy wirowaniem sila odsrodkowa i ulozonymi lopatkami odpowiednio gdzie w zamknietym zbiorniku stworzono sztuczny wir w srodku pchajacy pod cisnieniem ciecz co daje ped lub po obwodzie
reszta w filmie jest calkiem logiczna tylko ubarwiona w nazywnictwie co sklania ku matactwu
pozdrawiam
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Z chomika można ściągnąć książki Igora Witkowskiego:
"Igor Witkowski - Supertajne bronie Hitlera"
Opisuje początki na temat rakiet, napędów, a napewno książeczka skączy się na tematach statków typu "dzwon"
|
|
|
|||
|
kiedyś to nawet miałem i czytałem
chyba obdarowałem to koledze.
Niestety w tej rzeczywistości jest kanon wiedzy która jest potwierdzona i jej można używać o niej mówić i pisać a reszta jest dociekaniem rzeczy może i prawdopodobnych ale żaden oficjel nie powie ze tak to jest prawda.
Jest to materiał z punktu widzenia rzemiosła pisarskiego dobrze napisany
ale nie będzie dawał tak daleko idących pytań i problemów jak Darek K.
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |