Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Algo dają asfalt za słaby albo za mocny popęka woda rozsadzi za miękki koleiny Nie ma jakoś złotego środka Pozdrawiam

Obserwer2:
Nie ma jakoś złotego środka
kiedyś zarzucano ze firmy polskie budowały u arabusów a tam gorąco i było ok ktoś u nas stwierdził że tak ale u nas rozsadzają zmienne warunki atmosferyczne zima lato cyklicznie a tam wieczne lato więc konsystencja nastawiona na tylko ciepło troszke miał racji ale nie do końca- na pustyni cyklicznie w ciągu doby dochodzi czasem do wachań od 40 w cieniu do minusowych w nocy problem szczelności asfaltu- niemcy często betonują to co pod spodem dając szczelną szorską nalewke na wierzch ewentualnie metody zastępcze które są równie skuteczne tak naprawde u nas chyba nie chodzi o to by mieć drogi- ale by każdy miał prace czyli ogólny brak porozumienia kierunku rozwoju a przecież wiemy że ten świat kiedyś się zmieni może skończy takim jakim znamy zastając nas jako wiecznie marudzących na drogi i wiecznie je reperując a to masa energi któą można by zużyć na np program kosmiczny, schrony inne wytrzymalsze budownictwo czy nawet bazy na księżycu czy innych planetach co umożliwiło by przetrwanie
Igor:
bo naprawa zawieszenia co jakiś czas bo drogi dziurawe już mnie nudzi
kiedyś myślałem o magnetycznych amortryzatorach i tulejach były by nie do zużycia choć droższe z pewnością ktoś nawet podrzócił pomysł zastosowania pędnika lucjana w amorach dla odzyskiwania energi traconej na nierównosciach, masa rozwiązań które legną zawsze w sytuacji gdy produkcja masowa zwykłego amortryzatora to kilkanaście zł plus marże i narzuty, podatki i robocizna czyli to że nam się nie opłaca nie znaczy że kapitalizm w tym nie widzi sensu- kolejny dowód na brak społeczno kolektywnej inicjatywy kierunku dążenia społeczeństwa można by dodać dla śmieszności że
zbyszek123:
że ten świat kiedyś się zmieni może skończy takim jakim znamy zastając nas jako wiecznie marudzących na
będziemy oprócz dróg remontować zawieszenia, kupywać kolejne rzeczy zastępujące te zepsute rozbierając stare zurzyte spalając śmieci i przerabiając w hutach to co już sie do niczego nie nadaje pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123 Przed zmianami na lepsze zawsze był opór, nigdy nie udało się tego normalnie przeprowadzić ale już po zmianie okazało się, że powrót do zacofania już zgody niema. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

W Australii dziur w drogach raczej nie ma, ale za to buduje sie garby na jezdniach. Juz nawet bardzo ruchliwe ulice sa zabudowane garbami. Glowna ulica na moim osiedlu ma tez garby na calej dlugosci oczywiscie. Oznakowane sa one fatalnie. Przy kazdym z nich stoi znak 30/godz. ale po tym garbie mozna przejechac tylko max 15/godz. Jakby tego bylo malo, to czesc tych znakow zaslaniaja drzewa. Ogolnie cyrk na kolkach !!!! Najbardziej sie zastanawiam, jak biznesy szklarzy radza sobie na tych garbach ?

Wrona:
Wrona! Spier...aj z tego wątku! Ten wątek jest dla Ciebie za święty! Trzeba to było wpisać w temacie "dziury w asfalcie", poza tym gówno mnie obchodzi Twoja zasrana Australia... Inni przeszli tu do dróg rozważając przydatność silnika (anty)grawitacyjnego- nie były by potrzebne wówczas ani drogi ani koła ani amortyzatory itp. I założę się że nikogo u nie obchodzą (przynajmniej w tym wątku) australijskie dziury. Precz z tąd!

Wrona tylko nawiązała do wcześniejszych wypowiedzi. Jak Obserwer, czy Zbyszek piszą to OK, a jak Wrona, to spier...? Gdzie tu równouprawnienie i gdzie dziewczyna ma się wypisać? Troszkę Cię poniosło. Easy 79277. Nie zauważyłeś, że Wrona się poprawiła? Nie można w czambuł krytykować, tylko dlatego, że jest Wroną. Traktowanie powinno być adekwatne do postępów, a postępy są i to duże. I nie piszcie mi przypadkiem, jak kiedyś, że faworyzuję Wronę, czy coś w tym stylu - po prostu staram się być obiektywny.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Darek zrób porządek z wpisami powychrzaniaj te niepotrzebne ten też Nie może być bez chołowia Będziemy mieli śmietnik inaczej i wszyscy złośliwie będziemy pisać gdzie popadnie i co popadnie. To nie może tak być. Właściwie każdy watek można było by oczyścić nie było by skoków w bok intelektualnych treść może uboższa, ale na temat. Dawniej wrona co i raz zakładała nowy wątek co nie miało sensu każdy zdrowo kombinujący człowiek stara się wszystko mieć na dany temat w jednym miejscu a teraz to właśnie trzeba od czasu do czasu porzucać mięsem bo ktoś komuś wstawia spam. Możesz ją głaskać po głowie ale zrobiwszy co swoje czyli jak ona nie myśli co gdzie pasuje to załatwiaj to za nią. Mówiąc "Gosiaczku a to pasowało by może tutaj"

wendol:
Jak Obserwer, czy Zbyszek piszą to OK, a jak Wrona, to spier...?
nie- nie ok ale oni to robią od czasu do czasu i wynika to przeważnie z "rozwoju" dyskusji na jakiś temat:
79277:
przeszli tu do dróg rozważając przydatność silnika (anty)grawitacyjnego- nie były by potrzebne wówczas ani drogi ani koła ani amortyzatory itp
...a Wrona robi to non stop.
wendol:
Troszkę Cię poniosło
być może...
wendol:
Easy 79277
ok Pisz Gosiu gdzie chcesz i co chcesz. Jest super Może być? Zadowolony?

79277:
Pisz Gosiu gdzie chcesz i co chcesz. Jest super
No bez przesady :) I proszę nie produkować niepotrzebnych emocji (energii), które mogą stanowić strawę dla... no różnych bytów.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
No bez przesady :)
dlatego pousuwaj co niepotrzebne. żeby nie było że ktoś jakieś głupie testy robi żeby wiedziała że próżne jej wstawianie głupot. Przecież jak mam coś o harpie to wstawiam do harpa Ktoś normalny pisze w miejscach przeznaczonych na to

Wrona chciała zagadać jak do ludzi, nawiązać kontakt, zwierzyć się... Szkoda gadać. Może na spokojnie...

dobra- ja już nie zabieram głosu. Chyba że będę miał naprawdę coś w temacie. Jak będziesz endolu kasował wpisy Wrony, Zbyszka, niczego- to i moje usuń...
Obserwer2:
dlatego pousuwaj co niepotrzebne.
to też nie takie proste Wymagacie od Wendola chyba cenzurowania tego forum, a to już nieładnie by było. Ja osobiście zgadzam się na usunięcie wszystkich moich postów. 100% Pzdr

Ten temat (silnik grawitacyjny) mnie tu wciągnął i ten właśnie temat najbardziej mnie interesuje. Coraz większy tu śmietnik- szkoda czytać Dlatego wszystko mi już jedno co będzie usunięte, a co zostanie... Pzdr

79277:
Wymagacie od Wendola chyba cenzurowania tego forum, a to już nieładnie by było.
gdyby była edycja sam bym się cenzurował Ale też nie może być że jedna wrona wszystkich tutaj terroryzuje.
wendol:
Wrona chciała zagadać jak do ludzi, nawiązać kontakt, zwierzyć się..
zaczęło się jak Wrona zaczęła u raptora farmazony o masonerii wstawiać. To jest jej recydywa I dawno się wypowiadaliśmy że to co robi to chamstwo. Jeśli nie potrafi stworzyć jakiegoś ciekawego kawałka tylko wpierdala innym jakieś czyjeś kawałki podpisane z uszanowaniem
LUSIA
ona sobie jaja robi bo z jej strony nie ma żadnego uszanowania dla czyjejś pracy. I nikt kurwa NIE CHCE JEJ TUTAJ CZYTAĆ A KOLEGA 79277 ją sam tu wywołał z lasu. Siebie może przepraszać za to bo nam nic po tym. Od razu wiedziałem że będą takie numery.

Witam dyskusja coś wam odbiegła od zródła tematu jak to czasem bywa a może i zwykle na podłożu emocji dlatego najważniejsze jest kontrolować je- pod kontem człowieka przyszłości całe życie jesteśmy dziećmi i chcielibyśmy dorosnąć więc dorastajmy wazne nie mieć żalu do siebie samego i współbratymców o jakieś pirduły/wióry powstałe w wyniku samodoskonalenia- to jest naturalne co do gośki wiecznie mieszane uczucia- ale z drugiej strony pomijając negatywizm i nie profesjonalność jej wypowiedzi czy nie za nudno by tu było bez niej czasem pogrążamy się intelektualnie w komunikowaniu blisko zera bezwzględnego jak to mówią jeszcze się taki nie urodził co by wszytstkim dogodził może taka .... :-) i prędzej by się znalazła w odpowiednim przedziale wiekowym, intelektualnym i z odpowiednimi pokładami wewnętrznego ciepła a skoro przy nim już jesteśmy- sobie i wam życze go więcej i więcej i coraz więcej jak tak człowiek się otworzy to pomysły w sprawie realizacji projektów- przychodzą same do głowy- znaczy rozwijając sami zupełnie- genialni się stajemy, tworząc swoistą wewnętrzną burze umysłów być może jak kiedyś tesla :-) wydzwięk negatywizmów wydaje się konstruktywny tylko w przypadku blokowania własnej inwencji twórczej i choćbyście patrzyli się na urządzenie antygrawitacyjne nie będziecie w stanie go zrozumieć moim zdaniem grawitacja jest silnie związana z wirowaniem czyli jest wypadkową sił wirowania masy- reasumując gdyby staneło nam jądro ziemi utracilibyśmy dużą część grawitacji a gdybyśmy staneli w róchu wirowym/obrotowym kolejną część gdybyśmy staneli względem wszechświata kolejną część grawitacji utracilibyśmy a zamrażając sie czyli utrtacając róch wirowy cząstek składających sie na planete utracilibyśmy grawitacje zupełnie i tu odpowiedz jest aż nadto jasna iż urządzenie antygrawitacyjne musi opierać się na wykorzystaniu ruchu wirowego zdolnego tworzyć mały układ inercjalny- następnie potraktować ten układ jako podłorze do wypchnięcie kolejnego układu inercjalnego lecz w stanie spoczynku-następnie zamianą/przekazaniem ruchu z jednego do drugiego układu który napędzony stanie się układem inercjalnym będącym w stanie wciągnąć wcześniej wybijający i już w stanie spoczynku czyli powiedzmy znacznie lżejszy czyli była by to taka gąsienica bezwładnościowa w tej kwesti nic się nie może zmienić- może poza sposobem uzyskania tego efektu od mikro- makro skali do kwestii związanych z ruchem planet czyli wykożystanie ruchu cząstek odpowiednio wyspinowanych i zdolnych balansować między jakimiś dwoma pokładami/ośrodkami po ruchy wirów, ruchy palzmy, ciał stałych dysków wzajemnie na przemian wurujących pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Sporo ciekawych informacji na tym zagranicznym forum http://www.gravitycontrol.org/forum/index.php?PHPSESSID=f59d43731f16644600f1fff4baaf5f90&topic=331.0

Uczniowie Tesli - przypomnienie kilku ciekawostek... http://wolnemedia.net/nauka/uczniowie-tesli/

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Za tydzień sobota niedziela w Żyrardowie jest zlot pojazdów elektrycznych forum http://www.samochodyelektryczne.org/forum/viewtopic.php?p=5370&sid=3e9400eb36c9b0b8e682a1afb940f645#5370 chyba się zdecyduję przerobić tego hyundaia na prąd nie ma co go sprzedawać za trzy tysiące. Może podjadę pooglądam. Może się nie zniechęcę.

Latajacy samochod http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=LpRhkT5bVp0&feature=endscreen Zdalnie sterowany samochod http://www.youtube.com/watch?v=KPJWHp5GJxE&feature=player_embedded Uzmyslowic trzeba tez sobie, ze nami mozna manipulowac - nawet wtedy, jak mamy rece na kierownicy, czy noge na gazie.

Wrona:
nieeeee noooo... zajebisteeeee... widzę postępyyyyy... :/
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.