Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Jesli chodzi o to zobrazowanie, to najmocniej przepraszam, ale spacje ktore ustala polozenie punktow nie zostaly zawierdzone przez jezyk PHP i ulegly zniknieciu :)

Widze ze sie podobalo:) a co do dokladnie BEDZIE sie okaze czy Bog jest czy ztworzyla nasz istota bardzo inteligetna znajoca naszo przyszlosc tak jak napisanie bili w tamtych czasach takie slowa kod i w tym wszystkich cala przyszlosc......... poczytajcie o kodzie bibli w necie wracajoc od tematu bedzie to co sie powtarza co 11,5 tysioca lat dokladnie jak ot bedzie nikt niewie bo czlowiek jaki to przezyl nawet nie potrafi opisac hyba ze jakos zostawimy nasze zapiski to ze ludzie prawie od epoki kamienia ludzie wiedzieli o tym jak wygloda kosmos jakie planet i ile bo to mogli zosawic w swoich glowach reszta elektronika od pola zostala zniszczona a reszta wyleciala w orbite co prawda wiedzieli ze cos bedzie i nawet byly miejsca na uchowanie od kataklizmu techniki so to piramidy oczywiscie to tylko teza ale duzo na to sie sklada:)ale jednak cos albo moze czas zostal zle oblicozny tylko zdozyli wyliczyc gdzie zostanie ziemia nie naruszona :) ale czas ich wyprzedil i zostaly tylko budowle potem zamieszkane przez egipcjan:)ludzie co zostali zapisali tam to w jezyku znanym wszystkim czyli obrazki potem egipcjanie tworzyli swoje odrazy boga ale info o ukladzie slonecznym bez teleskopow i techniki okiem widoczne>???:PDzis kazdy wie jak wygloda lampka ,co daje swiatlo ale zarowki kto by umial bez info ale zbudowac smierc moze bedzie odrodzeniem sie na nowo w nowej swiadomosci bo ziemia zieni energie diametralnie czlowiek bedzie wiecej % zwego mozgu uzywac to tylko teza naukowcow ,, ale w bibli mamy przeciez ze narodzi ze zostano najlepsi unich umysł ma na rowno z duchem i cialem i oni zapoczno na nowo i to po to bo istnieje ENERGIA INTELIGETNA i wraz z nio rodzi sie przy narodzinach czyli znowu z punktu widzenia boga ludzi po hipnozie cofka i co widzo smieszne ale ze czuje sie usper niczego nie brakuje i co widzi matke rodzoco i rodzi sie na ziemie i tu wszystko sie zaczyna czyli umieramy za swojo nie wiedze to czyni nasze energia ale za to rodzimy sie za darmo juz w nowej epoce :) nIE WAzNE CO ROBISZ WAZNE JAK TO ROBISZ> pOZDRO

wez Ty mnie dolujesz, z tego wynika ze za 8 lat umre a mam dopiero 17 ;(((( ja nie chce ;((( i zaloze sie ze beda to jakies meki straszne ;(((( buu mam dola ;(((

Już się zaczyna !!!!!!!!! http://info.onet.pl/1017152,11,item.html

Aj doluje taka prawda tylko czy zostanie energia czy bedziemy pod wladzo kogos jedno jest pewne urodzimy sie na nowo :) ale to tylko teza w jakiej napewno prawdą jest to ze cos po tej smierci bedzie:) Chce Poznac imie Boga a ty? te imie zawiera calo prawde zycia:))

Aj doluje taka prawda tylko czy zostanie energia czy bedziemy pod wladzo kogos jedno jest pewne urodzimy sie na nowo :) ale to tylko teza w jakiej napewno prawdą jest to ze cos po tej smierci bedzie:) Chce Poznac imie Boga a ty? te imie zawiera calo prawde zycia:))

Aspect ze jestesmy inteligetno energio i ze wszystko co robimy wytwarza nam aure sile psychiczno i duchowo to wiadomo ale czy ta energia sama stworzyla wiare po to by dawac sile ludziom tyle religi czy to bog jedno jest pewne bog nie wygloda tak jak se kazdy wyobraza ciekawe zeby przylecial smiechem zartem) spodkiem przeciesh to napewno nie istota materialna I teraz to nastepuje temu ze czlowiek przecietny jest 0 przeciesz wszystko sie jebie narkotyki przemoc to wszystko opanowalo ludzi i ta energia zabije wiekszosc by odrodzili sie juz w nowym poziomie:) bo zostano tylko bardzo rozwinieci duchowo i wogle zmiana ruchu ziemi wszystko to wplynie na nowo ere:)

http://www.bbc.co.uk/polish/scitech/story/2004/11/041130_africa_climate.shtml

Ej ja proponuje wam cos przeczytac jest tewgo duzo ale ciekawe prawidziwe a co najlepsze te info co przeczytacie nie bedo czyms nowym poprostu was te info obudzo bo to so fakty swiadomosci:) Zycze zrozumienia pojecia tego moge tylko marzyc;/ ale trzeba budowac :) bo to jest bardziej nish mozliwe:) http://republika.pl/aleksyz/MATERIALY%20RA.html wiara umiera w cierpieniu a pustka w strachu :)

ej a co z tym ze papiezem ma zostac czlowiek o kolorze skóry CZARNY :) to juz nie prawda .. szkoda :) :P To wiec nie kosciol nas zgladzi a sloneczko ? Ksiadz bedzie niezadowlony ... datki spadną ...rydzyk nie bedzie mial takich dochodow ... bo kazdy bedzie wiedzial ze to nastapi w tym dniu :) Ldzie co wy gadacie ... http://www.nautilus.org.pl/mp3/pgeryl.wma a to to juz brednia całkowita.Fala 3 Km wysokosciu, uwierze ale przeciesz czym glębiej w ląd tym jej siła niszczenia i wyskosc drastycznie spada. I jak wstane jutro to z domu nie wyjde bo nade mna bedzie lodowiec wysoki na 500 metrów :) A Majowie stwierdzili ze i tak ich wybiją europejczycy do 2012 wiec dalej kalendarza nie zrobi.... :) taki sam bezsens. Moze koniec swiata bedzie w 2029 bo moj telefon komórkowy nie ma dalej nic ? :) Jak można okreslić wybuch słonca z dokładnoscia co do dnia, co oni bredza ze nic nie odzyskają bo magnetyzm ziemi sie zmieni. ludzie smieszne to jest. komputery działają na całym swiecie. to tak samo jakby laptop który byl kupiony w skandynawi nie działał w australi bo przeciez biegunowosc ziemi :) Po drugie płyta CD-R DVD-R ... sra na to wszystko ona może lezec na elektromagnesie i nic jej nie bedzie. a ta budowla .. od audycji minelo kupe czasu :) i co gdzie ta budowla najwieksza .. nie ma .. a dokładnie wiedzieli gdzie jest :) ... a moze teraz beda tłumaczyc .. nasze dane były niekompletne ... to ja Wam powiem tak .... w stogu siana igla tez gdzies jest :) jak nie na dole to u góry a jak nie tu i tam to gdzies w srodku :) hahaha byc moze uda mi sie dozyc ... tej pikenej daty grudzien 2012 ... zapewne nie bede pamietał o tych pierdołkach mail djpielgrzym(malpa)tlen.pl

Faktycznie tylko odrzucać poglądy umiesz... to jes najłatwiej... skrytykować a samemu się czegoś dowiedzieć, dojść do czegoś... tak to jest o wiele trudniejsze. Majowie mieli pewne zadanie na Ziemi i je wykonali, odeszli we właściwym dla siebie momencie. Doczytaj chłopaku a potem krytykuj innych :P

http://republika.pl/aleksyz/MATERIALY%20RA.html pocztAC TO BEDZIE DUZO ZWIOZANE Z TYM ZAPRASZAM CIEKAWE TEMATY

hehehe... chba już kiedyś wspominałem że jestem zapamiętałym kolekcjonerem końców swiata :D No więc chciałem nam wszytkim pogratulować ( choć może przedwcześnie ) bo oto przeżyliśmy kolejny "pewny koniec świata" zapowiadany przez Kod Biblii na 2004!!! Poza tym jeszcze chyba dwie sekty mówiły coś o końcu świata we wrześniu! No i nie zapominajmy o tej straszliwej III wojnie światwej atmowej, która przewaliła się przez ziemię w lecie... no i oczywiście miał też spaść meteoryt ( ale one mają spadać co roku ) ale okazało się że minął ziemię o jakieś dwa układy słoneczne... No cóż... dliczając końce świata o których nic nie słyszałem możemy sobie pogratulować zzaliczenia kolejnego roku obfitującego w wojny, meteory, antychrystów, końce świata i tysiące okropnych kataklizmów!!! Ale przepowiednie się sprawdzają! Na Ziemi ma podobno zostać garstka ludzi - wybranych - pewnie my nimi jesteśmy!!! Gratuluję Wybrani opisani w przepowiedniach ponad 2000 lat temu!!! I końowe pytanie bardzo poważne: skoro wierzysz w przepowiednie majów, to czemu nie wierzysz, w przepowiednie Nostradamusa, który przepowiedział że w 2026 cośtam będzie. i wogóle ile ludzie się naprzepowiadali na o stulecie... tysiące przepowiedni wykracza poza 2012 rok. Czemu wierzyć w przepowiednie majów skoro są inne równie wiarygodne źródła?

EJ buraKU NIE MIESZAJ TU TYLKO to jakies patologiczne konce swiata hahah wymyslone ten jest potwierdzony :) ze nauke ja wogle tego tlumaczyc nie bede bo to banalne mi jest {JAZN]

w Końcu Nostradamus jest nam bliższy niż Majowie... nie wiadomo jak tam oni myśleli.. a pozzatym nie wiemy dokladnie rok majów rowna sie naszemu 2012... całą prawde mamy opisaną w Apokalipsie św.Jana... a przeciesz nikt nie umie jej rozszyfrować jest to wielka ZAGADKA ludzkości.. jeżeli Jezus potrafił przewidzieć swoje zmartychstanie to dlaczego mialby sie mylić co do końca świata..

sendZone... nie obrażaj mnie, bo to mija się z celem i bynajmniej na mnie nie działa... a poza tym prez kogo potwierdzony? Przez majów 2000 lat temu?? Sper potwierdeznie :D Iście naukowe... wytłumacz mi kto to potwierdził? JAKA nauka? Pax :)

Śmiem twierdzić że Apokalipsa Św Jana jest już rozszyfrowana w 95%

a jest gdzie w necie to "tlumaczenie" apokalipsy? po polsku ofcoz ;]

Pilchu, jest. Jest iternetowa Biblia : www.biblia.net.pl ergo przeczytać możesz Apokalipsę. Ale wystrzegałbym się definitywnych twierdzeń na ten temat, bo Apokalipsa jest jak wiersz - poetycka wizja... Nie do końca oczywiście ale jednak. Pax :)

"Ten ktory wierzy nie ryzykuje niczym, wiec nic nie traci, Ten z kolei, ktory nie posiada wiary ryzykuje utrate wszystkiego co ma - czyli siebie". Czy tak trudno brac pod uwage prawdopodobiestwo wystepowania cykli jakie tworza schematyczna harmonie ruchu cial niebieskich i ich ciaglej przemiany? Nasze slonce rowniez posiada swoja wibracje, swoj rytm i co pewien odcinek "czasu" oddzialuje na nasza planete w taki sposob, ze albo mamy cofniecie cywilizacyjne, albo konkretniej - restet cywilizacyjny. Dowod: gdzie sa obecne cywilizacje, ktore byly tak wysoko rozwiniete, a pozostawily tylko nam informacje/przestroge o roku 2012? Dowod na to, ze czlowiek przeszedl restet cywylizacyjny: cos spowodowalo, ze nasz mozg rozwinal sie w dosc juz zlozony sposob, jednak dlaczego w dzisiejszych czasach nie potrafimy go wykorzystac chociaz w 50%? Tak, ludzi posiadali juz wysoki rozwoj, ale sily natury sa silniejsze!!! To nie sa przepowiednie o KONCU SWIATA, tylko przestrogi o tym, ze w naturze/kosmosie wystepuja rymty zyciowe, wszystko ma swoj harmoniczny uklad dzialania, tworzenia, niszczenia. Pozdrawiam!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.