| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2012 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
|
2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii
Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta...
Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę.
Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział:
Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza.
Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza....
Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu?
EDYCJA 13.02.2008
Wywiad z Patrykiem Gerylem.
http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
hmm no raptor masz co do tego racje że nastanie czas globalnego totalitaryzmu już teraz bardzo gorączkowo ale po cichu tworzonego tutaj może już oświerzony temat z wszystkimi aspektami nwo, fluor, bezwatrościowe żarcie, hitler=USA i tak dalej:
http://video.google.pl/videoplay?docid=3327680578477780448&hl=pl#
jest tu też kilka ciekawych aspektów które na pewno was zaciekawią np. ukazanie sie planety x czy konca świata w 2012 które tak naprawde moga by tylko czyimś genialnym wymysłem, popartym ,,naukowo'' dla ludu który go skonsumuje. Może tak naprawde nic sie nie stanie tego 21 grudnia tylko czarny rzad odciąga naszą uwage od rzeczywistości rzeby łatwiej nad nami zapanować i dzieki temu w prowadzić NWO a po drugie 23 grudnia 2012 zaczyna sie era wodnika a kończy era ryb która kojaży nam sie pod postacia Jezusa (jezus w wiarze chrześcijańskiej jest przedstawiany jako ryba(karb) wiec jest nad czym myśleć) niechce nikomu mieszać bo naprawde to wszystko cieżko ogarnąć tak jak to jest opisane w powyższym filmiku niektóre teorie spiskowe są tak zaprojektowane zeby doprowadziły cie donikąd tylko niektóre okazują sie prawdziwe ale cięzko do nich dobrnąć
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
hehe no tak to ujołem jak ujołem wiadomo o co chodzi :P
a z tym rokiem no może masz racje ale co do 23 grudnia 20.. roku jestem pewny
|
|
|
gdzieś kiedyś przeczytałem czyjś tekst w którym na pytanie do Jezusa o koniec i jaki ten odpowiedział podobnymi słowami w sensie
jeśli znad pustyni wieje suchy wiatr przyniesie burze piaskową
jeśli znad morza wieje silny wiatr przyniesie deszcz i huragan
jak to możliwe że widząc znaki nie będziesz umiał ich odczytać
patrzmy i obserwujmy
wiedząc że coś może byc należy przygotować się choć w minimalny sposób bo wydaje mi się bluznierstwem być ostrzeżonym i niezrobić nic
to co może być potrzebne w plecak się zmieści
mam nadzieje że nowy system jeśli dojdzie do czegoś takiego wezmie poprawkie na człowieka jako istotę duchową cierpiąca myśląca rozumna i że to życie system dla człowieka nie odwrotnie
popełniono jeden błąd w ewolucji systemu społecznego ekonomicznego
niedoszło do połączenia systemu socjalistycznego z kapitaliztycznym zamiast takiej zdrowej hybrydy dla wszystkich gwarantującej równość demokracje i jakieś szanse na rozwój jednostki mamy kapitalizm wolnorynkowy zmierzający w kierunku feudalnym poprzez globalizacje w celu wprowadzenia nowego pojęcia obywatela jako niewolnika stymulowanego pieniądzem którego zawsze będzie za dużo by zrezygnować tak po prostu i umżeć i za mało by godziwie żyć.
mam nadzieje że nowy system jaki by nie był uniemożliwi raz na zawsze takie praktyki
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
CZEMU NIE
musieli byśmy podzielić się na osady do 1000 ludzi zwarte zżyte z takim burmistrzem niezależnym wybieranym raz w roku z handlem wymiennym i walutą transferową w postaci złota z własną policją i obroną cywilną bronią w domu do obrony bez banków kredytów
cofnelibyśmy się niesamowicie w rozwoju technicznym
ale może inne wartości by ożyły
|
|
|
Poczytajcie te dzienniki bezdomnego. Jest w nich wizja tworzenia sie roznych nowych panstwowosci na terenie Europy. Bardzo fajnie to wszystko jest napisane. Polecam.
http://www.eioba.pl/a102450/dzienniki_bezdomnego
|
|
|
niezłe
stety odbiega od mojego wizerunku przyszłości :-)
kiedyś chciałbym się tym zająć na poważnie
nie po to by znalezć się w książkach
ale by pokazać że można i otwożyć wszystkim oczy
stan który dziś jest to sytuacja chorej maltretowanej słabej zastraszonej i poniewieranej kobiety
- która niewierzy w siebie w innych w przyszłość wszystko pędzi ona egzystuje ciesząc się ze jej oprawca spuścił z niej wzrok i ma chwile wytchnienia
która zapomniała że może być inaczej i ze strachu wyparła myśli że mogłaby się w jednej chwili wybawić uciec zmienić wszystko i po prostu żyć
niestety podwalinami musiało by być przynajmniej 3 pokolenia młodych ludzi wychowane inaczej w dobie wartości ciągłej pracy nad sobą i otoczeniem bez znieczulicy gotowych do walki wszyscy razem gdy pojawi się zagrożenie dla ich wartości choćby to miał być zwykły bluzniący opryszek w tramwaju.
trzeba by było wtedy zdmuchnąć plewy z ziarna
to co się da resocjalizować i niech wraca na miejsce
to co zgniłe na resztę życia izolować od reszty społeczeństwa w jakimś odizolowanym miejscu by nie stanowiło zagrożena i nie dawało złego przykładu innym
bo po co się starać skoro ktoś przyjdzie i ukradnie przywłaszczy sprywatyzuje sprzeniewierzy po co sprzątać choćby po psie skoro sąsiad wyprowadzi swojego pieska i wyjdzie na jedno
znaczy się że i tak kupa q...a i tak
ja to nawet rozumiem
|
|
|
To co jest najważniejsze to wartości !!
nie instytucje tj. kościół, nie szkoły nie ministerstwa! ale wartości i odróżnianie tego co służy od tego co nie.
Ta umiejętność rozróżniania to inteligencja... a niewikłanie się w dobry zły to droga środka tak z buddyjskiego terminologii !
Kiedy idzie się drogą środka idzie się zgodnie z planem z jakim przyszło się na ten świat i nie bierze się pod uwagę tego co inni by chcieli z nami zrobić! BRRRR a chcieliby i bardzo często robią.. robią to od urodzenia
|
|
Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem |
|
Stworca zrobil czlowieka bardzo rozumnym i dlatego czlowiek nie wybiera dobra tylko wygode.
|
|
|
Dobro to inwestycja długoterminowa i daje ogólną "wygodę", a nawet dużo więcej - satysfakcję psychiczną i spełnienie :)
Ci, co widzą tylko prostą, szybką korzyść raczej zbyt rozumni nie są.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
|
hehe fajnie na ten tamat po konwersować, ciekawe co ukrywają w urzedów patentowych poza okiem społeczeństwa może coś podobnego zaczynając od miecza świetlnego poprzez prawie 200 wynalazków tesli(i innych wynalazców) po gwiazde śmierci. ale tak poważnie ciekawe czy ta ukrywa technologia potrafi stworzyć maszyny, cyborgi, podobne fizjonomią i myślą cżłowieka(mózg, układ nerwowy itp.) wykluczając możliwośc klonowania bo było by zbyt prosto :)
hmm syndrom maltretowanej kobiety poniekad trafna nazwa co tak na prawde teraz przezywamy na swiątową potege wiecej praw ma kat niż ofiara, można powiedzieć nie wyjde dziść z domu bo może mi sie coś stać przecież jest tyle agresji zła i wogule ale przecież nawet bezpieczny dom nas nie uratuje chcą cie okraśc to okradną i nie bedzie coraz lepiej tylko co raz gorzej.
|
|
|
"Oni" chcą byś się bał.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
nie nazywaj ich ,,oni'' bo zaraz mi sie przypomina lost:zagubieni :P
chodz gnojki poniekąd działaja na podobnych zasadach(infiltracja, zastraszanie, zabójstwa, gra agentów na 2 fronty, spiski, i czarna chmura zabijają po poznaniu i pokonaniu twoich słabości jako chemtrails)
|
|
|
|||
|
no to też fakt tak samo sklonowanych ludzi jak i maszyny możesz kontolować zakodować im co mają robić i tylko tyle bez emocji zbednych problemów. a po drugie z maszynami jest ten problem jak zaznaczyłeś łatwiej sie psują tak jak z autami mają swój ,,okres dzieciństwa'' czy jakoś to nazywają potem z czasem w nastepnych generacjach poprawiaja błedy i tak potem masz vw golfa wersja 70 :P a z ludzmi jest inaczej tak jak lekarze(zabujcy może czasem cie uratują)zawsze twierdzą górna stopa życia ludzi to 40 lat po tym wieku tylko ludzi sie rekonstruuje
|
|
|
Witam wszystkich! przeczytałam wszystkie wypowiedzi i ...-czarno ten nasz świat widzę!- ale jest jeszcze wiara... i wierzę że kiedyś będzie lepiej!-w końcu w coś trzeba wierzyć :)
|
|
|
myśle że dla dzisiejszej technologi to już nieproblem to o czym piszecie
maszyny mogły by się same naprawiać taki bio techno organizm czy jak to nazwać mógłby się składać z innych mikro a nawet nano robocików na wzór naszego układu imunologicznego
pozostają jednak dwa-trzy aspekty
1-czy świat robotów niesprzeciwiłby się swoim wynalazco-oprawcom po osiągnięciu jakiegoś etapu świadomości-scenariusz z matrixa
2-czy posługując się metaforą etycznym jest wykożystać jednostkę ludzką do zbudowania systemu eliminującą zastępującą ją samą na zasadzie wręcz paradoksu zatrudniam Ciebie na twojej pracy zarabiam na broń którą skrycie Cie zamorduje
3-aspekt istnienia BOGA czy nie istnieją granice przekroczenie których skończy się armagedonem bezpośrednio z ręki Boga Który rozżalony tym że jego wspaniałe dzieło człowiek na jego własne podobieństwo zbluznił zaprzeczył jego cudowi i nieomylności czas miejsce i przestrzeń na poziomie Jego istnienia i Jego moc umożliwia zupełnie wszystko a miejscowe nasze herezje mogą być tylko i wyłącznie Jego testem nad Jego dziełem które ma wolną wole na zasadzie testu kwalifikującego do osiągnięcia miejsca jednostki w wieczności
więc być może tylko strach dzieli naszych oprawców od naszego być albo nie być
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |