| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
To oni zstapia z nieba po trzydniowej "czystce".
O przepowiedni Fatimskiej wiem juz bardzo dawno. Trzy dni ma byc bardzo ciemno - to znaczy trzy doby. Okna i drzwi maja byc zamkniete. Nie wolno przez nie wygladac. Na zewnatrz ma byc bardzo glosno, co bedzie kusilo zeby wyjrzec, ale ten co wyjrzy zginie. Nowoscia dla mnie jest tylko ten gaz, ale to moze dlatego nie nalezy wychodzic z domu !
Wychodzi z tego, ze jak ktoregos dnia o wyznaczonej godzinie nie zrobi sie widno, to wlasnie wtedy sie zacznie "czystka".
Nie jest w tym wszystkim wskazana pora roku. Ludzie do pracy wychodza czesto jeszcze o zmroku wiec "czystka" zastanie ich na zewnatrz ich domostw. Oni zgina na pewno. Ludzie, ktorzy wyjda z domow przed switem, nie beda wiedzieli o nadciagajacym niebezpieczenstwie.
Sztuczne zacmienia Slonca sa juz opanowane. W kilku ostatnich latach byla ich zatrwazajaca ilosc. Nie moglo to nie zwrocic uwagi ludziom bedacym za Pan Brat z kalendarzami astronomicznymi. Astronomiczne cykle sa niezmienne. Obserwacje rowniez.
Tej przepowiedni nie nalezy lekcewazyc. Cywilizacja objela juz prawie caly swiat. Nie starczy na nia energii na dlugo. Nie mozna dzisiaj powiedziec ludziom - przesiadzcie sie na rowery, zrezygnujcie ze swiatla i z mycia. Jedyny pomysl, to "czystka". Im mniej ludzi, to tym mniej potrzebnej energii i wody.
Ja wiem jeszcze o tym, ze zywi beda zazdroscic umarlym. Kto wie, na jakim pustkowiu przyjdzie zyc tym, ktorzy przetrwaja ?
|
|
|
|||
|
Ogledałam dzisiaj "Wipeout - wymiatacze" na tvn. Polecam wszystkim, zwłaszcza panom. Jest z czego sie pośmiać, ale przede wszystkim można wiele pouczających obserwacji poczynić. Zadania są ryzykowne, ale (na szczęście)kończą się wpadką do wody, lub błotka, co pozwala na uniknięcie urazów.
Polki górą!!!
|
|
|
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Masowo padają zwierzęta w różnych częściach globu, ale naukowcy nie potrafią tego wyjaśnić... :/
A może nie chcą, bo wiedzą o czymś, o czym nie chcą powiedzieć...?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
|
To może był taki symboliczny sygnał w związku ze smoleńskiem i ostrzeżenie dla Obamy ;) - zabójcy królów.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
Albo wmawiają ludziom że masowe zgony zwierzaków są czymś zupelnie naturalnym i nie ma sie czym przejmować.
|
|
|
|||
|
Taak, to inteligentne stworzenia, wiele razy to obserwowałem.
Może ta akurat doznała zawału serca ?:)
W każdym razie nietypowe zdarzenie a jeżeli jesteś związana symboliką :) to doradzałbym zwiększenie ostrozności w następnych dniach.
Siedzi mi w głowie, Ancik :) ta Wszystkowiedźma.
Czytałaś może coś Terryego Prachetta?
Jeśli nie miałaś okazji to polecam szczególnie "Kapelusz pełen nieba" lub- jeśli dobrze pamiętam- "Prawdę", z serii Świata Dysku.
Bohaterkami w nich są właśnie "wszystkowiedźmy" w różnym wieku ;) i właśnie tak Cię widzę. :)
|
|
|
|||||
|
"Licząca obecnie około czterdziestu książek seria Świat Dysku, to humorystyczne, a często satyryczne fantasy. Autor osadził akcję w wymyślonym przez siebie świecie – Świecie Dysku – jako alegorii zwykłego, codziennego życia. Nazwa Świat Dysku pochodzi od jego konstrukcji – świat ten jest ogromnym dyskiem leżącym na grzbiecie czterech słoni, które z kolei stoją na skorupie olbrzymiego żółwia A'Tuina płynącego przez pustkę. Jest to nawiązanie do jednego ze średniowiecznych wyobrażeń Ziemi. Powieści parodiują wiele zjawisk i idei dzisiejszego świata: kultowe postacie fantasy i science fiction (np. Conana Barbarzyńcę), filmy Ingmara Bergmana, specyfikę Australii, Hollywood, prasę, muzykę rock and roll czy historię Egiptu, nawiązują też do religii, filozofii, związków zawodowych, polityki czy monarchii."
|
|
|
Świetnie! No to sie za to wezmę, ale powoli. :)
Kiedyś czytałam "Baśń średniowieczną" o tym, jak młoda diablica uciekła z piekła i chciała stać się człowiekiem. Schroniła się w średniowiecznej Polsce u zapijaczonego maga w pustelni. W piekle zawrzało, zaczął się pościg i diabły sie rozległy po kraju.
Dużo humoru, dużo odnośników do naszej terazniejszej rzeczywistości.
Ale ciekawe, jest to, że przez diabelstwo nie skończyłam czytać. Mam zwyczaj robić to przed snem. Ale co sobie poczytałam - śniły mi się diabły. Trzeba było robić przerwę kilkudniową na przywrócenie "normalnych" snów. No i ten odwrotny skutek - czytam dla odprężenia "na dobranoc", a tu zamiast się wyciszyć - rozbawiałam się czasem nawet do łez. Teksty takie, że można cytować jak Karguli Pawlaków i to w każdej sytuacji nadające się do powtarzania. :)
|
|
|
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobry film - polecam.
http://www.filmweb.pl/film/Nosso+Lar-2010-558179
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |