Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
ŚWIAT 2005 Przepowiednie!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1355
Poprzednia strona | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | .. | 67 | 68 | Następna strona

Witam serdecznie i Zapraszam !!! Mam Nadzieję że pojawią się osoby które Jasnowidzą , podróżują poza ciałem , korzystają z Tarota ...itp. Jak wielu wie zaczęły się Zmiany już wiele lat wcześniej , jednakże Teraz ukazały że Naprawdę to co było mówione Przed , Teraz się wypełnia . Wspomnę iż wcześniej odkrywałem swe wizje , sny , i przeczucia które się ziściły w rzeczywistości fizycznej . Najwiękse sukcesy jakimi mogę się pochwalić to Wyliczenie dokładnej daty ataku usa na irag w 2003 roku oraz grożby Korei północnej wymierzonej w kierunku usa , i możliwych konsekwencjach dalszego scenariuszu na wypadek takiego zdarzenia . Na Szczęście zakończyło się wówczas na Grożbach Korei , i na tym zatrzymało . Ale nie to chciałem tu Zaznaczyć . Parę dni temu rozłożyłem karty na Świat w tym roku - 2005 . Wielu mnie prosiło bym tak uczynił , zaglądając w Arkana Tarota . Poniżej przedstawiam co mianowicie Ujrzałem .... .

za grosz to wy rozumu nie macie

OMG idz prosze na czat np. o kobietach w ciazy albo o chodowli mrowek... moze pogadasz z paniami o twoich bolach podczas ostatniego porodu... hm? napewno masz rownierz i o tym pojecie co????

Nieźle go zgasiłaś, chyba przymiękł :) Pozdrawiam

omg nawiedzony nie jestem tak jak czytasz moje słowa . Są tu ludzie którzy znają takim jakim jestem poza tym forum , oni mogą tobie powiedzieć. Jeśli moje słowa wpłynęły na twoje postrzeganie rzeczywistości w jakikolwiek sposób przeciwko temu jak ty postrzegasz i rozumujesz różne sprawy, to Cię Naprawdę Przepraszam ! i Pozdrawiam :) ariel

A ja wlasnie przepowiedzialem ze puszcze bąka

Hmmm słonce i pyłki w powietrzu mowia mi że jutro znajde 100zł na ulicy, aza 2 lata wygram w totka -_-

Pierdłem i stał się cud, przestał mnie boleć brzuch :)

Słowa przepełnione pychą i chęcia wyrządzenia szkody zwracają się przeciwko tym którzy kryja swe prawdziwe Twarze . Mówie Teraz Poważnie .. kolejne taki Atak zwróci się przeciwko tym co mnie karcą . Nie wierz w to co mówię .. gdyż niespodzianką będzie dla Ciebie gdy poczujesz Kare . W imię Boga ojca Najwyższego wyzwam Energie które czytający je przepełniony brakiem szacunkiem dla myśłacych inaczej , uzywających Kłamstwa co zasłania mu oczy doświadczył tego samego ze strony innych . Doświadczył tego jak Ty Boże zadecydujesz . W imię Boga Syna i Aniołów mnie chroniących Amen . ps . jeśli to przeczytałeś wypełniony checia wyrządzenia zła , wiedz jedno .. posmakujesz niebawem jego gorczy . Ci co mnie znają wiedzą że Teraz , nie żartuję !!!! ARIEL

nie ja maluczki prowodyrem twych "pogróżek" jestem jednak... śpieszę pouczyć że dalekiś ode wiary prawdziwej skoro powołując się na Imię Boże - karą straszysz..?? - że niby Bóg skłonny karać ludzi ?? zaiste ! bardzo bezpośrednia interpretacja Pisma Świętego.. jak dla mnie nazbyt i chora ;-( Pomodlę się za ciebie.

Bóg za zło karze, a za dobro wynagradza... Czy mówi to wam coś???al e sprzeciwieństwem tego jest: wybaczaj i zapomnij, ciekawe!

"..Bóg za zło karze, a za dobro wynagradza.." - gdzieś to przeczytał ? wskaż palcem.. ? czy też bazujesz na chybionym powiedzeniu ?? czy może na bezpośredniej interpretacji Starego Testamentu ? - późniejszej Księgi niewidząc ..jakby ? - która notabene wyjaśnia wszystko w materii wybaczania i czemu tak się stało :-(

W kwietniu będzie ciepło. Ogólnie, jakby nie było, chodzi o to, żeby było miło. To jest jednokierunkowa, Pająk pije od nowa. A jak ktoś dostanie w zęby, to niech go nie boli, bo jest z Nowej Soli. Co dzień dzieje się historia. Jeżeli ja ci wymienię, że samolot spadnie, że stanie się to czy tamto, to i tak się stanie, bo z tego składa się życie !, a sypanie datami to sranie w banie. Jak świat światem zawsze były końce świata, wojny i kataklizmy i daty losowo wybierane. Uważam temat za zamknięty.

Acha, i napiszcie co będzie dobrego, ile dzieci wspaniałych się urodzi, ile dobra będzie na ziemi, miłości itd., a nie ciągle nażekające polaczki i fascynujące się cierpieniami ludzkimi i straszeniem tym innych. DO PRACY UCZCIWEJ SIĘ WEJŹCIE!!! To poisałem ja PAJONK łubu dubu:)

i jeszcze jedno. Powróżę z moczu za jedyne 25 centów. www.moczowroz.gov

Koleś, na kgo ty się powluesz. Nie jesteś żadnym bogiem, bóg jest jeden. Twoje przepowiednie mam gdzieś, bo śmierdzą zachowaniami pogańskimi, nic nie maja wspólnego z dizisejszą wiara. Pierdzielisz głupoty. Obyś wyzdrowiał i myślał normalnie Cu

Aurell, uważaj aby ta przestroga nie zwróciła się przeciw Tobie, bowiem Bóg jest miłosierny a ty nie! Rzuczas przeciw tym którzy tobie nie wierzą przekleństwa, a Tego nie robił Chrystus wobec swych wrogów. Piszesz o przemianie duchowej, jakiej, tej dobrej czy tej złej. Prawdą jest, że trzeba zwrócić się ku sprawą wiary, ale nie na zasadach, które ty opisujesz. Uważaj Aurell bowiem igrasz z siłami, które tobie mogą narobić więcej kłopotów, aniżeli tym, którzy ci nie wierzą. Innymi słowy igrasz z siłami dobra. Wkrótce przekonasz się, że to w co większości wierzysz jest fałszem. Wiem, że po przeczytanie tego niusa i tak będziesz przy swoim; być może będziesz mnie uważaj za szaleńca czy nawet szarlatana lub starał uzmysłowic mi, że się mylę. Ja się nie obrażę, nie ze złoszczę się tak ja ty to zrobiłeś, nie zniżę się do twego poziomu. Chrystus uczył ludzi, aby żyli ze sobą w pokoju, nawet wróg z wrogiem. A ty rzucając przeciw tym, którzy ci nie wierzą przestrogę zaprzeczyłeś nauce Chrystusa. Biedna twa dusza w nadchodzącym czasie.

hm...

"Papież nie z Europy? Kardynałowie nie wykluczają (PAP) Kardynałowie, przybywający do Rzymu na konklawe, na którym zostanie wybrany następca Jana Pawła II, wypowiadają się nieoficjalnie na temat przyszłego duchowego przywódcy Kościoła - pisze "Financial Times". Londyński dziennik cytuje m.in. wypowiedź francuskiego kardynała, Bernarda Panafieu, że uczestnicy konklawe mogą zaskoczyć świat, wybierając papieża z Afryki, Azji bądź Ameryki Łacińskiej, gdzie obecnie mieszka więcej katolików niż w Ameryce Północnej czy Europie. "Wszystko jest możliwe" - mówi kardynał, arcybiskup Marsylii, cytowany przez "Financial Times". Gazeta podkreśla, że taka kandydatura z pewnością będzie musiała zyskać poparcie części kardynałów europejskich - z Europy pochodzi bowiem 58 z 117 kardynałów, którzy mają wziąć udział w konklawe, rozpoczynającym się najwcześniej 17 kwietnia. Wybór nieeuropejskiego papieża - dodaje dziennik - "zyskałby szerokie poparcie kleru i laikatu, pragnących potwierdzenia misji Kościoła jako orędownika sprawiedliwości społecznej, pomagającego biednym, a także umocnienia ekspansji Kościoła poza historyczny bastion europejski". Wybór papieża nieeuropejskiego - pisze "Financial Times" - na swój sposób stanowiłby tak nieoczekiwane wydarzenie, jak decyzja konklawe z października 1978 r., gdy kardynałowie wybrali urodzonego w Polsce Jana Pawła II - pierwszego od 455 lat niewłoskiego papieża, a przy tym pochodzącego z kraju komunistycznego. Włoscy watykaniści przestrzegają, że wynik konklawe jest niesłychanie trudny do przewidzenia. Są jednak zgodni, że złożone kwestie polityczne, społeczne i etyczne, wobec których stoi Kościół, sprawią, iż wokół różnych kandydatów powstaną szybko ponadnarodowe sojusze. Według "Financial Times", włoscy znawcy Watykanu twierdzą, że liberalni kardynałowie z Europy mogą znaleźć wspólny język z bardziej konserwatywnymi w sprawach teologii kardynałami z Afryki i Ameryki Łacińskiej, bo obie grupy były niezadowolone z umacniania przez Jana Pawła II władzy Watykanu nad kościołami narodowymi". Nowy Przywódca Kościoła nie z Europy. Moja argumentacja. Zacząć taki wywód wcale nie jest łatwo. Od setek lat głową Kościoła Katolickiego wybierano przedstawiciela Italii. Dopiero wybór Polskiego kardynała zmienił obyczaje. I zmienił się wówczas świat. Wielu było tym wyborem zaskoczonych. Myślę, że była to po części decyzja polityczna, ale też i moralna, etyczna i spowodowana ówczesną sytuacją w szeregach Kościoła. Być może impuls wyszedł także ze sfer niebiańskich, by nowym papieżem został ktoś inny, wywodzący się z innej tradycji, o innym sposobie myślenia. Teraz widać, że wybór był słuszny i w 100% trafny. Jan Paweł II niczym Słońce przemierzał kontynenty i nauczał słowem ludzi wokół zgromadzonych. Nie sposób ocenić jeszcze teraz całość jego pontyfikatu, ale widać w tym wszystkim zasianie ziarna jedności, miłości i współodczuwania. Nauki Polaka nie pójdą na marne, bo wymagają tego dzisiejsze czasy. Ale przejdzmy do zbliżającego się con clave. Zjeżdżają się kardynałowie do Stolicy Piotrowej, do Rzymu, do Wiecznego Miasta. Decyzję zgromadzenia poznamy niedługo. Zapewnie tak jak kilkanaście lat temu dojdzie do sporów, do waśni między kardynałami. Należy żywić nadzieję, że wybór i tym razem będzie słuszny i logiczny. A co przemawia za wyborem kandydata spoza Europy? 1) Zerwanie po raz pierwszy z tradycją, że papieżem powinien być Europejczyk. Rutyna nie jest dobra, nawet dla papieży. 2) Większa ilość katolików poza Europą niż na samym Starym Kontynencie. Zaufanie do Boga w Afryce, Ameryce Łacińskiej i Południowej jest wielkie. 3) Wciąż nierozwiązany konflikt między Bogatą Północą a Biednym Południem. 4) Sprawdzenie katolików pod względem tolerancji i akceptacji dla kogoś, kto się od nas różni, ma inne zwyczaje i inne poglądy. Papież z Afryki byłby wyzwaniem dla wielu. Nie ma w tym żadnej przesady. 5) Wzrastający konflikt na podłożu religijnym między katolikami a islamistami. Ktoś kto mógłby pogodzić zwaśnione strony byłby mile widziany. Tutaj kandydat Francis Arinze byłby jak najbardziej na miejscu. 5) Trudne czasy "końca świata" dla wyznawców myśli chrześcijańskiej. Szerzenie się filozofii New Age sprzyja odejściu od tradycyjnych nauk Kościoła. Zainteresowanie naukami tajemnymi, okultyzm, wiara w zjawiska paranormalne, duchowość. To wszystko powoduje, że ludzie zaczynaja szukać sensu życia jeszcze raz. Zaczynajać od samego siebie. Od 400 lat powierzamy badanie sensu życia naukowcom, wcześniej domagaliśmy się odpowiedzi od przedstawicieli Kościoła. A było tak w epoce średniowiecza. Teraz powinno się wrócić do korzeni, czyli samych nauk pierwszych chrześcijan. 6) Myślę, że papieżem może zostać także przedstawiciel Brazylii, Meksyku, być może z Hondurasu. Choć czasem myślę też, że wybór już został podjety. Poczekamy zobaczymy ;))

Koniec .. Przepraszam dałem się ponieść złości . Angel masz dużo racji i Dziękuję tobie za te słowa . Dowidzenia Ludzie pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa

ale nie znaczy że masz tego nie pisac, ja z chęcia czytam to co ty wypisujesz :) Przynajmniej wyobraźnie sobie bardziej rozwijam ;d
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1355
Poprzednia strona | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | .. | 67 | 68 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.