Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
samobójstwo
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 775
Poprzednia strona | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | .. | 38 | 39 | Następna strona

W jaki sposób najłatwiej i najmniej boleśnie się zabić?

Jak żyć ? - to pytanie zadawać trzeba często , a nie w jaki sposób się zabić. Ktos kto umie kochać nie mysli o samobójstwie i nigdy sie nie poddaje :)

Doro.... Twoje posty sš cudowne..... ale nie dla osób, które piszš w temacie "samobójstwo"...... Oni maja doła.... Najpierw powinnas poradzic im , jak majš zaczšć kochać SIEBIE...... Sorry, ale pisanie hasel o duzej ogólnoœci nic nie da nastolatce, dla której swiat sie zawalił..... Powiem szczerze.... to niewiele daje......:) Przepraszam, ze to piszę, ale tak uwazam....... Pozdrawiam:)))))))

Sš momenty ... kiedy Œwiat zamienia się w pułapkę kroczšc umysłu Drogš do zbawienia .. najkrótszš z możliwych .. dajšcš przed Niš Radoœć Uwolnienia spod szponów problemów i bezsensu istnienia .. http://www.metalea.friko.pl/droga.jpg ........... ... po Fakcie dokonanym .. zostajemy naprawdę sami , w ciemnoœci otoczeni .. wpatrzeni w jej niekończšcš się pustke szukajšc œwiatła Nadzieji której już nie ma , gdy krok został życia wymazany . .. http://www.metalea.friko.pl/odeszli.jpg ...... ... tylko modlitwy mogš wtedy pomóc wskazać miejsce w którym utkwiony został Ktoœ ! .. komu pękło Serce ! .. Czasem przychodzi taka chwila w życiu gdy Próba jakiej człowiek zostaje poddawany przekracza jego Siłę .. poddać się można na 2 sposoby .. żyć dalej niczego nie Tworzšc pozostajšc w uœpieniu życia do chwili aż umysł straci rozum , a pamięć zagubi tożsamoœć własnej Historii .. druga jest najgorszš prowadzi do piekła o którym nie œniło się żyjšcym bez wiary w jego istnienie .. pierwszš staje się w końcowym efekcie zakład psychiatryczny l.. Musimy walczyć z samym sobš .. do chwili .. w której Sił nam wystarczy ..musimy Walczyć .. wierzyć kiedy wiary brakuje .. mieć nadzieje .. gdy już gaœnie .. szukać ratunku w modlitwach .. A gdy wygramy z naszym parszywym losem w tym pełnym pychy œwiecie Sami ! sięgniemy Nieba stajšc się , nie gdzie indziej , a Tu na Ziemi .. Aniołami ! http://www.metalea.friko.pl/dlonie.jpg

Remigius To nie sš potencjalni samobójcy. To ludzie samotni jakich wokół wielu. Pragnš zwrócić uwagę na siebie i swoje problemy . Majš doła - to fakt i na szczęscie nie zamykajš sie ale próbujš znaleŸć kontakt z drugim człowiekiem na forum. Wielu sie rozpisuje i w miarę możliwoœci pomaga - chylę przed nimi czoła :) Czasem krótka treœć ma większš wymowę niż długi elaborat. Obiecuje ,że sie poprawie i całkiem powaznie podejdę do problemów nastolatek :)))) Szczeroœć sobie bardzo cenię :):):) Pozdrawiam :))))))

masz racje! :) Samobójcy nie piszš na forum.... problem w tym, ze Oni sami o tym nie wiedzš...... Powiem Tobie, ze mimo, ze znam wiele technik psychoterapeutycznych, to sa to techniki dla doroslych..... Często sam nie wiem, co mógłbym napisac.... Muszę poszukac w literaturze. :( Jak trafisz na cos skierowanego do młodziezy, to napisz prosze..... Na pewno nie moze to być infantylne, jak dla dzieci i tak abstrakcyjne i logiczne, jak dla dorosłych...... :) Pozdrawiam.....

Czasem wystarczy odrobinę cofnšć się i spojrzeć na problemy nastolatków jak na swoje własne. To jest najlepszy sposób dotarcia do nich , porozumienia i ostatecznie zrozumienia. W takich momentach potrzebujš wskazówki i rady nie pouczeń czy strofowań. .... a już najgorsza jest wówczas krytyka. Napiszę na pewno....poszukam ! :) Pozdrawiam

TY PRZYSZEDŁEŒ POCIESZYĆ MNIE, MIŁY TAKI TKLIWY I ŁAGODNY TAKI... UNIEŒĆ SIĘ Z PODUSZKI NIE MAM SIŁY, A NA OKNACH WSZĘDZIE GĘSTE KRATY. TY MYŒLAŁEŒ, ŻE MARTWĽ ZASTANIESZ I PRZYNIOSŁEŒ WIANUSZEK NA CZOŁO. JAK BOLEŒNIE UŒMICHEM MNIE RANISZ, DRWIĽCY, DOBROTLIWY, NEWESOŁY. CO MI TERAZ TA ŒMIERTELNA TRWOGA! JEŒLI ZE MNĽ POBĘDZIESZ CHOĆ TROCHĘ, PRZEBACZENIE WYMODLĘ U BOGA TOBIE I TYM WSZYSTKIM , KTÓRYCH KOCHASZ.

Niczym nie jestem, tylko drganiem strun żałosnych....Któż może być o takš bolesnš rzecz zazdrosny?Komu przeszkodzę, kogo zgniewam lub urażęja — skrzypka płaczšca — na chwilę przypadkiem przyłożona do twarzy.

kocham wiersze przepraszam, że cišgle je pisze... sš tak piękne... mimo, że smutne

Dziœ dowiedziałam się z gazety ,że moja przyjaciółka ze szpitala umarła na...anoreksję Z której ja zdołałam wyjœć.... Jest mi z tym tak żle.... Czuję wielki ból stach i ...wyrzuty sumienia.... To przecież ja chce umrzeć... Dlaczego nie umarłam głodzšc się przez 4 lata.... Oddałabym wszystko by... Oddać za niš swe życie.... Poznałam jš..po ogromnych pięknych smutnych oczach I czuję , że zmarnowałam swojš szansę... Szansę na œmierć.... Urszula ,,Dziœ już wiem..'' Będę się za CIEBIE modlić...

Piszecie ,że samobójcy nie piszš na forum... A ja zastanawiam się ze strachem ile tych osamotnionych i cierpišcych ludzi, którzy tu odcisnęli swe życie już.... nie ma między nami Nie można z góry przesšdzaćo o tak ważnych sprawach...Nie bagatelizujcie problemów innych zagubionych, którzy tu znależli schron ....na swe myœli, marzenia.... Szukajš tu pomocy, dobrego słowa, lub po prostu nie majšc bliskiej osoby- pragnš wyżalić się na forum...Sš, a raczej ....JESTEŒMY DESPERATAMI....Pragniemy odnależć szczęœcie ...czasem nawet szczęœcie wieczne....

Martynka: Wędrówkš jednš życie jest człowieka; Idzie wcišż, Dalej wcišż, Dokšd? Skšd? Dokšd! Skšd! Jak zjawa senna życie jest człowieka; Zjawia się, Dotknšć chcesz, Lecz ucieka? Lecz ucieka! To nic! To nic! To nic! Dopóki sił Jednak iœć! Przecież iœć! Będę iœć! To nic! To nic! To nic! Dopóki sił, Będę szedł! Będę biegł! Nie dam się! Wędrówkš jednš życie jest człowieka; Idzie tam, Idzie tu, Brak mu tchu? Brak mu tchu! Jak chmura zwiewna życie jest człowieka! Płynie wzwyż, Płynie w niż! Œmierć go czeka? Œmierć go czeka! To nic! To nic! To nic! Dopóki sił! Jednak iœć! Przecież iœć! Będę iœć! To nic! To nic! To nic! Dopóki sił, Będę szedł! Będę biegł! Nie dam się! [E. Stachura]

Female ! - pytasz o sposob by jaknajłatwiej sie zanic?! Czy wiesz, że powiesic sie, a ożenic, to na jedno wychodzi? / małżeństwo, jest zazwyczaj " zabójcš" miloœci " Jeżeli chcesz kontretnej instrukcji - to skontaktuj sie z Alkaidš - zostaniesz " męczennikiem " a w koranicznym niebie czeka na każdego bohatera 70 - dziewic z kórymi bedziesz sie kopulował " non- stop" wdg, grafiku i gdy dojdziesz do ostatniej, to tej pierwszej już cnota powróci - będziesz tam " grzmocił dookoławojtek" Dla "meczenniczek" bo takie też ostatnio weszły w mode - to niemam dokladnej informacji, ale możemy załozyć, że ma frajde podobnš z z " plutonem " kopulantów. Napisz do palestyńskicj synów Allacha i sie dowiesz, jakš karierę możesz zrobić, jeżeli stanowczo chcesz sie z ziemi odmeldować. A tak na serio - to wszystko przemysl od nowa.

Martynka....a żal sie do woli, pisz przepiekne wiersze, nie bšdŸ samotna.....właœnie dlatego tu przecież jesteœ. I powiem Tobie jeszcze coœ.....ten kto mysli autentycznie o samobójstwie nie wchodzi na forum.....on jest tak zaabsorbowany własnym cierpieniem, sprawami, że nie szuka juz nic...tylko ciszy i spokoju ! Ty szukasz czegoœ innego i to jest wspaniałe....:)))))))))))

Jesli macie ochote to proponuje abyscie zobaczyli fimp pod tytulem ,,Panna Nikt". Naprawde interesujacy film, bardzo psychologiczny. Nie bede opowiadal dalem ale POLECAM!!!

Martynko, Doro ma rację, poza tym, moze przezyłas po to, bysmy mogli czytac Twoje wiersze? Jak Ciebie by nie było, kto by je pisał? Smierc ma to do siebie, ze nigdy nie odchodzi od nas..... Idziemy przez zycie w Jej cieniu.... Dlatego mam do Ciebie proœbę.... napisz dla mnie, i dla innych wiersz o zyciu. O jesieni. To pora "umierania" przyrody, ale zobacz jaka kolorowa..... Z góry dziękuję....:))))))))))))))))

Boże! Co zrobisz , gdy Ci powiem W wieczornej mej modlitwie Ufajšc tylko Tobie Me tajemnice skryte Powierzam poœród Œwiętych Tobie mój wieczny Ojcze Tyle trosk wymiętych I łez mych pełne kosze... Co zrobisz , jeœli szepnę ,,Poddaję się mój Boże’’ Ma linę życia przetnę Wierzšc , że pomoże... Bo nie mam siły Ojcze Bo nie mam już tej siły Choć w sercu Ciebie noszę Chcę by mnie róże skryły....

Cytat: ..."Autor: female (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 03-01-2005 15:49 W jaki sposób najłatwiej i najmniej boleśnie się zabić?"... Odpowiedź: Jak to jak? Wsadzasz ze pistolet do mordy. Naciskasz spust...

Wysypuję swoje myśli Na różową poduszkę Znależć ciebie nie mogę dlatego... Dziś też muszę Zatruć się goryczą Byś umiał znależć Uśmiech na mej twarzy byś kochał mnie, kochał kochany

***(znowu pragnę ciemnej miłoœci ) Halina Poœwiatowska znowu pragnę ciemnej miłoœci miłoœci która zabija tak o œmierć modli się skazany przyjdŸ dobra œmierci rozrzutna bšdŸ jak noc sierpniowa bšdŸ ciepła dotknij mnie lekko odkšd poznałam jej prawdziwe imię przygotowuję moje serce na ostatni urwany wstrzšs
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 775
Poprzednia strona | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | .. | 38 | 39 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.