Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
11 września- POCZATEK III WOJNY ŚWIATOWEJ
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 380

Wszyscy zauważyliśmy rozwój wypadków od tego czasu. Wiele wypłyneło na wierzch, wiele się zdarzyło- dziś znalazłem takie stwierdzenie jak w tytule w necie na stronie http://www.pinfo.pl/911/default.aspx jeśli nieodpali wpisać w przeglądarkie "pozytywne informacje" i wybrać z menu- 11 września ładnie szybko zwięzle krótko i na temat. ale nie w tym rzecz tu spływa łezka żal tych istnień które wtedy zgineły chce byśmy się skupili na tym co potem się wydarzyło co dziś i co jutro się wydarzy iluminaci,wojny,pandemie-świńska grypa,zamachy i przewroty,szczepienia i grozba ludobujstwa,chipy i cała reszta BO NIESTETY-11 września TO DOPIERO POCZATEK być może najwiekszej zbrodni przeciwko ludzkości KONIEC tej histori-TO ARMAGEDON być może zgodnie z przepowiedniami rządy przez 42 miesiące antychrysta tuż przed zagładą świata a potem powrót do zródła prawdy, do życia w zgodzie z naturą-ale tylko dla tych co wytrwali z własną wiarą w zgodzie z prawdą i naturą- być może 2012 rok będziezwięczeniem, kresem, armagedonem i początkiem nowego czy o to biega temat częściowo myśle, że jest kontynuacją poprzedniego mojego tematu w wersji orginalnej tytuł- "wolność a racjonalizm....dokąd to prowadzi" było pytanie-być może jest odpowiedz III WOJNA ŚWIATOWA

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

dawno nic nie było to trzeba temat odświerzyć. Niewiem na ile to prawdziwe ale może i warto wiedzieć, możliwe że już coś tutaj na forum takiego było: http://www.wykop.pl/ramka/1010869/ciekawe-ze-w-polskiej-prasie-nie-ma-nawet-o-tym-wzmianki/

Nawet strach nalozyc sankcje na Iran : http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/376270,francja-w-brytania-i-niemcy-wzywaja-iran-do-negocjacji.html Kazdy atak na Iran moze wywolac reakcje szalenca. 1/3 terytorium Iranu jest zaadoptowana pod uzbrojenia. Roznego rodzaju rakiety moga ruszyc w rozne strony jak Katiusze. Ciekawe jest tylko, kto tak wspaniale uzbroil sie w Iranie ? Wspominam teraz rozmowy o tarczy amerykanskiej w Polsce. Ta tarcza miala byc przeciwko rakietom z Iranu skierowanym przeciwko Polsce i USA. Najbardziej napasc na Polske zawsze chcieli i chca Niemcy ! Niemcy sie uzbroili w roznych krajach, bo w Niemczech po wojnie nie bylo im wolno. Np. we Francji maja produkcje samolotow wojskowych - Dassalut. Fabryke przejeli podczas wojny. Teraz produkuja drony. Jest niemozliwe zeby Iran sam uzbroil jedna trzecia kraju i to tak nowoczesnie !

Wrona:
Jest niemozliwe zeby Iran sam uzbroil jedna trzecia kraju i to tak nowoczesnie !
Toż to niezwykłe odkrycie! :)) Jak na to wpadłaś? :) Jesteś genialna - zawsze w Ciebie wierzyłem :) A wiesz, że 2+2=4? :) Wrona kup se drona, pobaw się trochę i przestań pitolić :) Drony i Wrony są wszędzie! Latają i wszystko widzą - WSZYSTKO!!! UWAGA! Słowo kluczowe - STRACH - tożsamość Wrony. I to Cię napędza? Daje energię? Coś mi tu nie gra. Ty chyba tylko udajesz, że się boisz, a chcesz nastraszyć innych, by czerpać energię. Byłaś u egzorcysty? :) Dawaj Wrona! Jedziesz! :) Wyżyj się :) Jest dla mnie zagadką, jak Ty egzystujesz. Przecież tak się nie da... Naprawdę coś tu kupy się nie trzyma. Ale jesteś "pożyteczna" - stymulujesz mnie i przynajmniej czasami bawisz :) A nawet inspirujesz - próbuję odtworzyć w myślach Twoją "konstrukcję" - taki rys psychologiczny, taką "symulację Wrony", ale naprawdę wychodzi na to, że coś takiego nie może istnieć, bo by się samounicestwiło, gdyby nie miało jakiegoś dopływu energii z zewnątrz. Ale ma, dzięki temu, że straszy i denerwuje innych. Procent uzysku (stosunek energii włożonej do uzyskanej) ma chyba jednak nienajlepszy, więc nie może się wdawać w bezpośrednie rozmowy, tylko działa "globalnie" rozsyłając gotowe teksty po różnych forach itp. i nie angażując się w rozmowy - to mniej energii kosztuje. W bezpośrednie (mailowe) rozmowy wdaje się jedynie, gdy znajdzie ofiarę (jakąś zalęknioną itp.) - wtedy ją jeszcze bardziej dołuje i "wysysa". Naprawdę idź Wrona do jakiegoś egzorcysty.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
i nie angażując się w rozmowy
Taki mechanizm działania wynika z pochylenia się nad nią przyjrzenia się i analizy o co w tym chodzi. Najpierw musi zwabić kogoś kto jest zagubiony i w tym celu sama musi udawać że jest na granicy rozstroju nerwowego.

wejście do iranu = III wś scena jest już podzielona, Ci co chcą zaatakować są zdeterminowani i aż łapki ich palą, reszta jest skłonna poświęcić sprzęt i kupe wojska na obcym polu by na wiele lat odsunąć uścisk pazernej dłoni do gardła zapożyczona europa i stany tak naprawde na tak wielką ofensywę nie mają pieniążków i nie są gotowi na totalną rozpierduche stąd wilcze serduszko i podlizgi umizgi ale zawsze może się zdarzyć że wypali jakiś ukryty zapalnik, czynnik nam nieznany który zadziała wbrew rozsądkowi

Pakistański dyplomata powiedział Associated Press, że w przypadku izraelskiego ataku na Iran "Pakistan nie będzie miał wyboru, jak tylko uderzyć." Dyplomata poinformował o tym pod warunkiem zachowania anonimowości. http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/swiat-stanal-u-progu-konfliktu-atomowego

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/program-nuklearny-iranu/usa-koncentruja-wojska-wokol-iranu-tworza-superbom,1,5023995,wiadomosc.html "Pod koniec stycznia media informowały, że Pentagon zwrócił się do rządu USA z prośbą o przyznanie dodatkowych funduszy na rozwój i modernizację tzw. bomb przeciwbunkrowych. "Wall Street Journal" zauważał wówczas, że Departament Obrony zdecydował się na taki krok w związku z brakiem bomb konwencjonalnych zdolnych zniszczyć podziemne obiekty atomowe w Iranie. Przeprowadzone testy wykazały, że nawet gigantyczna 13,6-tonowa bomba przeciwbunkrowa "Massive Ordnance Penetrator" zawiedzie, ponieważ Iran dodatkowo zabezpieczył swoje obiekty i ukrył je na dużej głębokości." z pierwszego komentarza pod artykułem: To jest pewne,że USA lub Izrael jako pierwsi zaatakują Iran,tyle,że media które propagują fałszywą propagandę tych dwóch państw przedstawią Iran jako tego złego,który pierwszy zaatakował. Polecam ten film,,operacja fałszywej flagi". Iran,tak jak i Syria to wolne państwa,które swą polityką przeszkadzają USA bądź Izraelowi. Nie dość,że wywołanie wojny dobije gospodarczo EU,to jeszcze ten konflikt może szybko objąć cały glob. Do Syrii Iran wysłał 15 tyś żołnierzy Także Spetsnaz wchodzi do Syrii. W Syrii są już jednostki specjalne Wielkiej Brytanii i Kataru,które będą podjudzały ludność. Za Iranem opowiedziały się Chiny,Rosja i Pakistan. Jeżeli wybuchnie konflikt w Iranie,bądź w Syrii to szykujcie się na najgorsze. Za tym wszystkim stoi głównie Komisja Trójstronna i Grupa Bilderberg,w szeregach której są wpływowi ludzie,bogaci ludzie,a szczególnie ILUMINACI. Polecam film ,,niewidzialne imperium" Specnaz wchodzi do Syrii http://www.prisonplanet.pl/polityka/spetsnaz_wchodzi_do_syrii,p902850112 USS ENTERPRISE - Operacja Fałszywej Flagi http://www.youtube.com/watch?v=KWqVHmVQErY&feature=player_embedded

Pytam jeszcze raz, kto sie tak chytrze urzadzil w Iranie ? Iran musi byc zdobyty i to szybko !!!

Radykalne stanowisko Rosji: użyjemy broni jądrowej W przypadku zagrożenia integralności terytorialnej, Rosja użyje swojego potencjału jądrowego - ostrzegł w wywiadzie dla radia "Echo Moskwy" szef Sztabu Generalnego Nikołaj Makarow. Poinformował również, że Rosja bardzo poważnie traktuje swój potencjał strategiczny i pracuje nad jego modernizacją. Oficjalne źródła poinformowały, że Kreml rozkazał dowództwu armii opracować różne warianty rosyjskiej odpowiedzi na ewentualny atak na irańskie instalacje nuklearne. Ministerstwo obrony powołało też centrum, które ma monitorować sytuację Teheranu - podała agencja Middle East Newsline. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Radykalne-stanowisko-Rosji-uzyjemy-broni-jadrowej,wid,14257683,wiadomosc.html?ticaid=1defd&_ticrsn=3
Ocelot:
szykujcie się na najgorsze
to niestety wydaje się być nieuniknione

Wrona:
Iran musi byc zdobyty i to szybko !!!
to sie Gosiu nie stanie podziękuj swojemu oprawcum za jego żądze krwi sytuacje wojny i konfliktów to akty w ziemskim rozumieniu bluznierstwa, zła i grzechu przeciwko Świadomości która to wszystko stworzyła i której częścio jesteśmy czyli paradoks kiedy cierpiący ranny człowiek wyklina w pewnym sensie sam siebie a złe ziemskie się tym karmi i motywuje knując ku temu czas byś i Ty to wiedziała po co umierać w poczuciu grzechu i cieszyć się z nieszczęścia innych i siebie po części

zbyszek123:
czas byś i Ty to wiedziała
Wrona jak już pisaliśmy nie jedno krotnie ma problem z pojeciami: wybaczenie, empatia, spokój duszy, zrozumienie, miłość, itd. Są to cechy ludzkie nieobce każdemu z nas, które niestety musimy przełamywać, bo inaczej staniemy sie czymś podobnym do stalowego/metalicznego robota. Robota który fizycznie wie co ma robić, ale nie rozumie własnego otoczenia, jedynie co jest jego wyzwaniem to te otoczenie obejść by mu nie przeszkadzało w wykonaniu odgórnie zamierzonej "pracy". Jedyna różnica to to że byliyśmy robotem z duszom, której byśmy nie czuli/nieznali.

Iran ostrzega przed wielkim wydarzeniem - 5.02.2012: http://www.innemedium.pl/wiadomosc/iran-ostrzega-swiat-nadchodzacym-wielkim-wydarzeniem Mimo zapowiedzi sankcji za prowadzenie swojego programu jądrowego Iran kontynuuje przygotowania do wojny z ogólnie pojmowanym Zachodem. Teraz Ajatollah Chamenei ostrzega przed wielkim wydarzeniem z woli Allacha, który zapewni zwycięstwo Islamu. Czy...

Wrona:
Pytam jeszcze raz, kto sie tak chytrze urzadzil w Iranie ?
Może Ty wiesz kto? Bo np. ja nie wiem.
Wrona:
No to może HAARP-em ich? Bo przecież HAARP już dawno wszystko kontroluje i wszystko może, a nawet jest składową czegoś w rodzaju "Matrixa"... Więc w czym problem? A może Iran jest taką "enklawą", gdzie HAARP nie działa? Ale to by się nie zgadzało z dawno już przyjętą koncepcją. Więc jak Wrona? Wytłumaczysz mi to jakoś? Bo nie pojmuję mimo starań. Liczę na Ciebie, bo mój umysł jest za słaby, by to zrozumieć.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wrona:
Jak patrzę na różne filmy gdzie wkładają do głowy jak to trzeba i należy jeździć do obcych krajów i tam się szarogęsić zabijać ludzi i wprowadzać swoje "rządy" to tak się zastanawiam a kto do tego daje prawo To tak jakby ktoś stwierdził, że a to nałożymy czarnemu ptaku chomąto i zaprzęgniemy do orki po kamieniach. A nie miałby do tego prawa? Ta rzeczywistość jest chora bo kto silniejszy to narzuci drugiemu swoje "rządy" To jest takie nowożytne niewolnictwo A czarny ptak jak zwykle ujawnia dla kogo działa i kto ją sponsoruje.

Wlasnie dostalam Tak podobno wyglądają niebezpieczne szaraki Z e-maila. (…) Właśnie zakończyła się audycja z Johnem Kettlerem. Większość wiadomości na jego stronie pochodzi od kilku grup Istot ETs/EDs spoza naszej Ziemi, czy nawet spoza naszego wymiaru. Jeden z kontaktów ziemskich jest to officer , ktory pracuje dla rządu USA w hiperprzestrzeni. Źrodła Kettlera zapewniły go jak i nas, że żadnego konfliktu nuklearnego ani tez wojny konwencjonalnej nie będzie. ONI do tego nie dopuszczą. Ponieważ wiadome jest Istotom nam przychylnym jak ogromna przewagę nad nami ma Elita (technologiczna) , dlatego tez Rada Andromedy (zespół 130 zespołów gwiezdnych i galaktyk, które dbają nad przestrzeganiem Kodeksu Galaktycznego) postanowili o pomocy nam i INTERWENCJI na naszej planecie. HAARP bedzie zlikwidowany przez ich dostępną technologię. Sporządzona jest lista ludzi do odesłania w taki zakątek Galaktyki, gdzie będą mogli tylko sami siebie traktować, Reptilianie i Szaraki, Draco częściowo też już tam są, gdyż są usuwani z całej naszej Galaktyki. Część ludzi będzie zlikwidowana jak Królowa angielska …. Obcy nie będą czekać na oficjalne ujawnienie ich obecności w Kosmosie i na naszej planecie… ONI ZROBIĄ TO SAMI (…) strona Johna Kettlera: http://johnkettler.com Project Camelot Live: http://www.livestream.com/projectcamelotlive Wywiad z J. Kettlerem – linki: cz.1 cz.2 cz.3 cz.4 cz.5 cz.6 Wywiad z J. Kettlerem w całości http://tinyurl.com/7gt4pxb komentarz monitorpolski: Zapewne niektórzy z was są zdziwieni tym wpisem. Zamieszczam go do dyskusji. Muszę jednak nadmienić, że tego typu informacji coraz więcej się pojawia w internecie, zahaczają mocno o politykę. Nie mam jeszcze wyrobionego zdania na ten temat, muszę jednak zaznaczyć, że niektórzy moi znajomi mieli bliski kontakt z “elitami" – wszyscy twierdzą, że nie są to ludzie tacy sami jak my. Mają prawdopodobnie zmienione DNA, tak więc mogą już nie być przedstawicielami homo sapiens sapiens. Znających angielski proszę o opinię – w ten weekend będę miał bardzo mało czasu.

Obserwer2:
to tak się zastanawiam a kto do tego daje prawo
Bardzo dobre pytanie moim zdaniem mają prawo posiadać taki program nuklearny jaki chcą a reszte kwestii można wypracować poprzez dyskusje, rozwój nauki, uwalnianie siebie z więzi religii państwowości przynalezności, niszczenie organizacji od partyjnych przez zwłaszcza lobbujących reprezentujących czyjeś interesy po te dające poczucie własności drugiego człowieka choćby zle rozumiane sakramenty w tym małrzeństwa wolnymi jesteśmy a wkładamy kajdany dobrowolnie nażucane przez oszołomów posługujących się strachem nienawiścią egoizmem paradoksalnie nie jest to tylko słabością w krajach islamskich ale i nas samych a wojen czas wyraznie powiedzieć- niechcemy

Wrona Ale - co istotne - w tej walce o wyzwolenie nie jesteśmy sami, mało tego: wiele obcych cywilizacji przygląda się temu, w jaki sposób wychodzimy z niewoli, by w ten sam sposób zapalić światło wolności na własnych planetach... Oto fragment tej wstrząsającej pozycji: ...Gra toczy się w wielu wymiarach i na różnych poziomach świadomości. Są zaangażowane w nią siły stojące niemal u kresu doskonałości. Dla człowieka już samo uczestnictwo w tej grze oznacza awans. Na szczęście siły opiekujące się ludzką rasą mają cele zbieżne z naszymi. Oczy całego wszechświata są teraz zwrócone na Ziemię. W ostatnim czasie dokonał się przełom w rozumieniu zasad gry i nawet nasi przeciwnicy odstępują od swoich idei i przez człowieka usiłują wzmocnić własną świadomość... ...Prawda jest taka, że nasz rozwój na planecie Ziemia podlega potrójnemu systemowi kontroli. Pierwszy stanowi nieformalny rząd (Dyrygenci), który z marionetkowymi rządami państw niewiele ma wspólnego. W tym kontekście rzekomy nad - światowy rząd masonów to czysta kpina. Prawdziwi rządzący dysponują mocami i techniką wyprzedzającą to, z czym spotykamy się na co dzień o całą erę technologiczną albo idwie. Posiadają tu, wśród nas, swoje agendy, skąd sprawują nieograniczoną władzę. Są ludźmi w pełnym tego słowa znaczeniu, lecz są również przedstawicielami różnych ras ewolucyjnych. Najstarsi z nich liczą 30 tysięcy lat. Są bezkarni, okrutni jak starożytni bogowie, jednak na swój cyniczny sposób identyfikują się z nami. Nigdy nie kontaktują się z ludźmi w sposób bezpośredni, do tego celu wykorzystują ludzkich posłańców, którym podtrzymują biologiczne życie do 300-400 lat. Kolejnym ogniwem w tej zagadce są traktowani na równi z nimi obcy. Aż trzy cywilizacje mają tu swój dom. Z czego jedna z nich zamieszkiwała ziemię jeszcze w czasach przedludzkich. Wszystkie one miały swój udział w biologicznym stwarzaniu drugiej i trzeciej rasy ludzkiej. Są apolityczni i neutralni wobec biegu wydarzeń, jakie prowokujemy. Zainteresowani po części długofalowym eksperymentem naszej ewolucji, doskonalszym od ich wzorca, więcej uwagi poświęcają mistykom i artystom niż naukowcom i politykom. Czasami prowadzą wśród nas normalne życie i piastują wysokie urzędy, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Jedna z ras obcych do złudzenia przypomina nasz gatunek. Część mieszkańców USA nosi ich genetyczne dziedzictwo. Dość często wchodzą w konflikt z Dyrygentami. Robert II był świadkiem, jak obcy likwidowali umieszczoną na Saharze aparaturę, która wespół z dziesiątkami podobnych urządzeń emitowała fale zmieniające częstotliwość drgań ludzkiego biopola (po to, by nasze drgania nie wchodziły w rezonans z drganiami Ziemi). Jednak i jedni, i drudzy dalecy są od otwartego konfliktu między sobą... Znalazłem się głęboko pod jej powierzchnią w wytopionej w skale jaskini, naszpikowanej supernowoczesną techniką której przeznaczenia w ogóle nie pojmowałem. I chyba pojmować nie musiałem. Główną środkową część jaskini zajmowało ogromne urządzenie składające się z ruchomych talerzy i bardzo skomplikowanego oprzyrządowania. Urządzenie pracowało na cały gwizdek, wysyłając wszędzie niewidzialne promieniowanie (wibracje), które synchronizowało się z wibracjami naszej planety. Celem tej maszyny była zmiana modulacji fali grawitacyjnej Ziemi. Sztuczna zmiana częstotliwości drgań jej pola, albo raczej utrzymywanie jej na stałym poziomie. Nie jestem fizykiem, więc po swojemu, w najprostszych słowach opisuję to, czego byłem świadkiem. A że każde widzenie wymaga tłumaczenia, które opiera się na znanej obserwatorowi wiedzy, to proszę mi nie mieć za złe, że przedstawiony przeze mnie opis nie jest fachowy. Jednak faktem jest, że oglądana przeze mnie aparatura ingerowała bezpośrednio w częstotliwość drgań Ziemi, a pośrednio w częstotliwość drgań energii, jaka stale wnika w nasz układ nerwowy na wysokości dolnych kręgów kręgosłupa. Innymi słowy: sterowała naszą bioenergetyką. Było to dla mnie ważne spostrzeżenie, wręcz odkrycie, zwłaszcza że obecność obsługujących maszynę OBCYCH świadczyła o tym, że są oni tymi, którym podlega ponadświatowy rząd. W trakcie astralnych podróży (w Grupie Mateusza) Robert był świadkiem ustawianiana pustyni podobnej aparatury, ale tamta oddziaływała bezpośrednio na mózg, i była dziełem ludzi. Tutaj miałem do czynienia z oddziaływaniem na system energetyczny, na podstawowy mechanizm naszej egzystencji. Tam chodziło o wywołanie krótkookresowych skutków poprzez zaburzenie pracy mózgu, tutaj byliśmy niewoleni biologicznie, że tak powiem: już od chwili poczęcia. http://popko.pl/oferta/sklep http://www.scribd.com/doc/38168190/Z-J-Popko-Duchy-Kosmiczne-Niewolnictwo-Czlowieka http://www.scribd.com/doc/38221792/Wyzwolenie-Z-J-popko

Jak donosi prasa izraelska dwa okręty należące do Iranu wpłynęły na Morze Śródziemne i kierują się w stronę syryjskiego wybrzeża. Informację potwierdził też zarząd kanału Sueskiego. http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/iranskie-okrety-wojskowe-przeplynely-kanal-sueski

wendol:
.Gra toczy się w wielu wymiarach
nie zawsze rozumiemy o co tak naprawde chodzi dziś jestem pewien że ja i wy to jedno i to samo odchodząc z tąd odchodze za pomocą skrótu widełek do poziomu świadomości i stamtąd inkarnuje/my po przebyciu odpowiedniego poziomu odpowiednio wysoko można inkarnować w dowolnym ciele dowolnym czasie,organizmie, dowolnym świecie- znaczy że Boska świadomość jest w nas wszystkich choć czasem po urodzeniu błądzi w niewiedzy i spada w widełkach świadomości skazując siebie na ileś inkarnacji w obrębie rodziny z miłości i ograniczeń potem lokalnie- globalnie itd... ale to nie ważne bo następuje zagospodarowanie wszystkich przestrzeni możliwych do jakiegokolwiek życia więc gdzie leży problem powinniśmy wszyscy rozumieć siebie i kochać jak siebie samego- pomagać sobie- widzicie zbieżność w tej nazwie? niby komuś innemu a jednak sobie okazuje się żeby to wiedzieć trzeba otoczyć się energią zrywającą wszelkie ingerencje zewnętrzne, podnieść poziom wibracji i udrożnić kanały z wyższym inaczej ciągle spadamy a tam zaczynamy knuć nienawidzieć rozumieć siebie jednostkowo i dążyć do typowo ziemskich dogodności bliższych zezwierzęceniu, a może to dosłownie każdy kiedy tylko chce jeśli ktoś rozumie że istnieje droga by wymknąć się z systemu w ścieżce rozwoju i nie akceptuje siebie na tej drodze bo jego sukces w obecnym życiu i dobra które osiągnął za propagowanie systemu zupełnie wystarczają- będzie dążył do stworzenia człowieka masa, odciętego od wyższego- więc jeśli są tworzone te maszyny, na każdym poziomie świadomości będziemy je niszczyć ważne też zrozumieć wszystkim że nam tu przestać istnieć można bardzo szybko- bo gdy ktokolwiek się przebudzi zbyt wysoko będąc w wielkim żalu dla cierpienia ludzkiego/ świadomości, nie chcąc by zło nim targało poprzez miliardy odosobnień świadomości,zmęczony,zniechęcony może zakończyć proces samodoskonalenia poprzez wędrówkę lokalną na ziemi, i wystarczy tej świadomości jedynie myśl nic więcej by słowo się stało i u założenie możliwości istnienia wiecznego systemu i w nim podłych nas próbujących tworzyć świat niewolnika doskonałego przez założenie istnienia nieograniczonej i przebaczającej miłości gdzieś tam może być błędne wielu ostrzega bo czują jakieś granice gdzieś, przekazy o niebezpieczeństwie dla tego świata, mistycy, prorokowie, jasnowidze choć często przekaz jest rozumiany w kontekście wyznań i wiary- to między wierszami sens łatwo wyczytać dlatego warto tworzyć dobrego człowieka i walczyć
wendol:
i na różnych poziomach świadomości
i wszędzie- najbardziej zaczynając od siebie, choćby tylko chwilkie na początek- z tych chwilek uzbiera się znacznie więcej i więcej a może to właśnie będzie tyle by podtrzymać nadzieję tych wyżej że warto byśmy istnieli

'Znalazłem się głęboko pod jej powierzchnią w wytopionej w skale jaskini, naszpikowanej supernowoczesną techniką której przeznaczenia w ogóle nie pojmowałem. I chyba pojmować nie musiałem. Główną środkową część jaskini zajmowało ogromne urządzenie składające się z ruchomych talerzy i bardzo skomplikowanego oprzyrządowania. Urządzenie pracowało na cały gwizdek, wysyłając wszędzie niewidzialne promieniowanie (wibracje), które synchronizowało się z wibracjami naszej planety. Celem tej maszyny była zmiana modulacji fali grawitacyjnej Ziemi. Sztuczna zmiana częstotliwości drgań jej pola, albo raczej utrzymywanie jej na stałym poziomie.' Czyta się świetnie. Facet ma talent niemal jak A.C. Clark lub Dick -podobna narracja. Jak traktować takie książki? Czy to nowy trend w literaturze SF ? XXI-wieczne adaptacje Wojny Swiatów, mające tyle wspólnego z rzeczywistością co pierwotna wersja ale na tej samej zasadzie przedostające się do realnego świata ? Chanelingi, przepowiednie, wróżby- odwiedza nas 5-10-50 ras a wszystkie te twierdzenia są prawdziwe dla piszącego daną wersję autora. Czy świat pomimo swej technokryzacji wkracza w epokę literatury romantycznego SF, napędzanego rosnącymi obawami nad kondycją naszego świata? Czy też uwierzyć że światłe cywilizacje rzeczywiście mają nas w opiece i pomogą przejść przez trudny okres? Nie posiadamy właściwie żadnej oficjalnej wiedzy by mieć absolutną pewność że ONI istnieją. Mamy zdjęcia, filmy, mądre książki ale twardych dowodów nie. Owszem, na naszej planecie znajdują się relikty dawnych epok, budowle które zadziwiają swą złożonością i stopniem zaawansowania ich budowniczych, ale to nie świadczy o tym że odwiedzały nas obce cywilizacje a jedynie geniuszu naszych poprzedników. To co lata nad naszymi głowami może być wytworem ludzkim, technologią, która jak w wiekach faraonów, jest skrywana przed ogółem od lat. Pewną zagadką są ewidentne dowody na to że COŚ "latało nad głowami" i ludzi żyjących w epokach poprzedzających wynalezienie telewizji: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=obrazy%20starozytne%20ufo&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CCcQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DhDnkTGSUZqc&ei=w15BT8ZxxPSyBuXzsNcP&usg=AFQjCNF3kLxMqyIuJjEHzI0mYze0H5SifQ Ale i to można przypisać ludziom tyle że z naszej przyszłości, którzy dysponując odpowiednią technologią, zabawiają się niebezpiecznie z czasem robiąc sobie jaja i ukazując w kluczowych momentach naszej historii. Być może takie zabawy zaowocowały przypadkowym stworzeniem niektórych z naszych religii z którymi mamy teraz same problemy Jeśli tak właśnie było to niestety w przyszłości, nasza cywilizacja jest równie nieodpowiedzialna jak ta obecna.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 380
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.