Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2012
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | .. | 44 | 45 | Następna strona

2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta... Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę. Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział: Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza. Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza.... Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu? EDYCJA 13.02.2008 Wywiad z Patrykiem Gerylem. http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html

http://www.globalnaswiadomosc.com/jayweidner2012.htm cos z innej beczki ale calkiem madrze i potwierdza teorie ze to czas przemian http://www.globalnaswiadomosc.com/2012ibiegunykeva.htm a tu dokladniej opisane w e mailu chociaz z drugiej strony moze i za bardzo twórczo pozdro

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

skoro świńska grypa przycichła a wojny z iranem najprawdopodobniej niebędzie to może coś innego :-) tak dla sportu :-) http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=b0sqCwLKZy0&feature=related czegoś w końcu się trzeba bać to takie zdrowe nawet

Tzw. "koniec świata" w 2012 roku został odwołany :) http://sklep.studioastro.pl/images/foto/01001631.jpg I lejcie na Geryla - na zdrowie :) http://www.youtube.com/watch?v=oEFbD7NOl_g

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Generalnie końce nie istnieją tak samo jak początki. więc i koniec świata... Ale są zmiany...

Są też wyjątki, np. każdy kij ma dwa końce ;)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

a każda moneta ma dwie strony :-) sposób rozumienia pewnych żeczy jest inny przez każdego każdy zakłada coś innego choć czasem podobnie ale na ogół raczej łagodne scenariusze szczeże nikt racji może niemieć bo możliwych rozwiązań jak w totka myśle że generalnie faktycznie nic się niewydarzy JEDNAK:w moim motto założyłem, że niezrobie nic czego bym mógł żałowac potem dlatego jest kilka żeczy których niezrobiłem i niezrobie takie dziwności jak dla niektórych-np sex z murzynką czy tatuaż i w konsekwencji takiego rozumowania sianie paniki z powodu daty jest złe ale w przypadku gdyby coś miało się wydzrzyć i to w teori przebiegunowania myśle że przygotowany w jakiś sposób będe i myśle że mając jakąś minimalną wiedze na ten temat niemożna tej sprawy do końca olać bo to ani jakieś koszty wielkie ani jakaś shiza więc sprzęt czy ubranie lekko surwiwalowy częściowo mam częściowo uzupełniam-przydaje się i sprawdza w górach czy na rybach apteczka i lekarstwa sukcesywnie uzupełniam wiedze-też żywność myśle że minimalnie na jakiś czas można by w postaci konserw zmagazynować ( ostatnio sporo przyjechało do polski-wytrzymały 26 lat w szwecji to i 2-3 lata po terminie też dadzą rade :-))) ) oczywiście żart) myśle jeszcze o pontonie- na ryby świetna sprawa-markietowe ceny są powyżej 200 zł więc to nie kokosy a na allegro nieco droższe ale kilku komorowe to już coś i jakiś filtr do wody z niewielkim zapasem wody może maski przeciw gazowe by się przydały jeszcze ale aż tak grubo nie myślałem o tym gdyby coś faktycznie miało się dziać to gdy będzie wiadomo już na 100 proc-nic z tych żeczy niebędzie dostępne ale ogulnie świetny temat

zbyszek123:
JEDNAK:w moim motto założyłem, że niezrobie nic czego bym mógł żałowac potem dlatego jest kilka żeczy których niezrobiłem i niezrobie takie dziwności jak dla niektórych-np sex z murzynką czy tatuaż
Sex z murzynką?? Jak w ogóle może komuś przyjść coś takiego do głowy?! ;)) Inna sprawa, że mnie akurat murzynki nie "biorą" :) A co do sprzętu i zapasów żywności, to myślę Zbyszku, że nie będzie Ci to potrzebne. Też coś tam zmagazynowałem, ale ja po prostu lubię takie zabawki :) Przemiana w 2012 roku będzie większa i na czym innym będzie polegała niż się to większości wydaje. Nie ma co panikować - będzie super :) Miałem już w życiu namiastkę tego, co może nastąpić na masową skalę - to naprawdę ekstatyczne doznania :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Czytales tą ksiązke wendol?? : kod majow^^ ,mozesz cos wiecej opowiedziec oniej??^^

Wina tuska

Właśnie ją czytam - wraz z kilkoma innymi książkami :) Całkiem fajna - napisała ją kobieta, ale czy autorka ładna, to nie wiem :)) Ogólnie książka spójna z przekazami Plejadian (też od Barbary, ale innej :)) sprzed lat i z przekazami z innych źródeł, jak i z moimi osobistymi wglądami i rozpoznaniami :) Kliknij Alkazam na tej książce (na obrazku) i będziesz miał stronę, z której możesz ściągnąć liczący 27 stron fragment.

wendol:
Przemiana w 2012 roku będzie większa i na czym innym będzie polegała niż się to większości wydaje
oglądałem właśnie film pt. zapowiedz faktycznie przemiana może być większa niż to człowiek może sobie wyobrazić i z tamtąd sie niewraca pozdro

heh paczylem tam przetem na tą strone ale niewidzialem ze cos mozna pobrac^^ thex^^

Wina tuska

już za miesiąc w kinach film ukazujący ,,naszą'' przyszłość 2012: http://www.youtube.com/watch?v=xL9mnezJrTY

Niezła jazda. Coraz bardziej przestaję wierzyć, że cokolwiek się wydarzy w 2012. A może o to właśnie im chodzi :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Na pewno chodzi o szok informacyjny. Niby wszystko jest Ci dostarczone w formie informacji ale tak abyś nie skorzystał. Ostatnio kolega mnie wyciagnął na film "Bekarty wojny" tragedia. Film może i farsa tam naprawdę użyto doskonałych srodków technicznych niezła gra aktorska gdyby nie to że treść była debilizmem. To była propaganda odwetowego syjonizmu żeby żydowskie dzieci i młodzież wiedziała że wszyscy byli dla nich źli to oni nie muszą przestrzegać żadnych norm moralnych i żadnych umów. A poziom dowcipu to był taki jak dla dziecka z szóstej klasy podstawówki Pamietam wtedy dorastało się intelektualnie do rozumienia kawału: Spotyka się dwu więźniów obozu koncentracyjnego na placu i jeden do drugiego mówi ; słyszłeś kroi nam się dziś wieczór kulturalny drugi; nie mów a co będzie? 1; będzie koncert 2; a kto gra 1; Hans na cekaemie Problem chyba polega na tym że później już nie było śmieszne. Czyli film dla dzieci z szóstej klasy podstawówki ale kompletnie wypaczający rzeczywistość. Po prostu śmieć. Tak samo pewnie jest z tym 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=P5Qv7tJtiyw tak jak pisałem minimalnie trzeba się przygotować zamiast toczyć komórki tłuszczowe przed telewizorem jeśli będzie inaczej rozpaczał niebęde a wręcz sie uciesze.szczęście ze to daleko do 2012 bo można coś zrobić i problem że tak się ciągnie bo jest czas na manipulowanie co będzie ważne jest to że jesteśmy cywilizacją od ok 10000 lat a od 2009 liczymy czas na 4,5 miliarda lat istnienia ziemi tu na ziemi mogła już polec niejedna cywilizacja dlaczego? na oko można by powiedzieć że coś się stało a dlaczego się nieuratowali? bo może tak jak my-może będzie a może nie nie-jednak niebędzie albo będzie a na dzień przed jak już będzie wiadomo że coś się dzieje jeśli niebędziesz miał nic w planie będziesz mógł się napić za koniec jakby było problemem kupić sobie troche konserw wody filter do wody minimalnie sprzętu surwiwalowego ponton czy troche dentek by je przymocować na samochodzie tak by niezatonął i by w nim móc przetrwac każdy może kupić choć starego golfa w dieslu za 1500 zł zapas paliwa na kilka tysięcy kilometrów i jakieś mapy czy przystosować już posiadające autko potrzeba niewiele i niedrogiego sprzętu żadnych specjalistycznych żeczy-tylko przetrwać mieć plan i pare drobiazgów jeśli jesteś pod wodą to ile Ci potrzeba by przetrwać-tyle by wypłynąć na wierzch(co pomoże-jeśli niestać kogoś na kapok niech kupi dentke chociaż i sprężone powietrze w spreju) dopłynąć do brzegu jeśli na brzegu nikt niepomoże to co musisz mieć( a na pomoc niebędzie można liczyć bo każdy będzie ratował siebie) kilka drobiazgów śpiwur namiot zapałki nuż mała piła opatrunki jakiś antybiotyk troche lekarstw jedzenie większość z tych żeczy każdy z nas ma i niewiele brakuje czy to tak wiele? plan i kilka drobiazgów? sorki-poniosło mnie chciałem zwrócić uwagie na to że życie jest kruche i w sytuacji kryzysowej niewiele potrzeba by je podtrzymać ale to może być coś czego niebędzie pod ręką-jakaś głupota,drobiazg

chciałbym powiedzieć wiele ale powiem tak nie wiele, zawsze w wszystkich tematach ktoś mnie ubiegnie i niemilośiernie sie rozbisze przez co ja już nie moge :D ale po drugie jestem dosć konkretny i sie nie rozgaduje. co do 2012 mi sie wydaje że wielu sie zdziwi jak naprawde dojdzie do tych wszystkich kataklizmów które teraz w tym filmie zostaną tak okazale ukazane i warto to obejrzec jak to moze wyglądać ale poprostu ludzka psychika czasem nie potrafi wyobrazić sobie wielu rzeczy i warto by to obejrzeć i zobaczyć co sie bedzie działo i któreś zmiejsc moze być jako tako bezpieczne ale zaobserwować to na własny sposób a nie pokazany przez reżysera. zbyszek może cie poniosło ale napisałeś w bardzo ciekawy sposób jak można przeżyc dzieki survivalowi i odrobinie przygotowania ,,bo może akurat sie przyda''

wiedziałem że przewaliłem z treścią :-) szczeże to przez ten temat tu na forum trafiłem zebrałem mnóstwo informacji i możliwości na ten rok łącznie z tym że nic niebędzie i dlaczego. analizowałem nawet historie ze względu na cykliczność tego zjawiska. mi wyszło że Ci co przertwali ok 12000 lat temu popłyneli do indi egiptu i ameryki południowej stąd budowle typu piramida podobieństwa w kulturze i podaniach-być może to atlandowie. dla nas chrześcian to czas potopu i noego jest sugestia że tuż przed katastrofą była tu cywilizacja bardziej rozwinięta, przed potopem uciekli-chocby prace sitchina- oficjalnie niepotwierdzone i tak to traktuje ale wychodzi że gdy wrócili mieli wewnętrzny konflikt co doprowadziło do wojen które zakończyły się być może ok 4500 lat temu- ostatnie śledy użycia groznych broni, w tym momencie już są historią.do tego do dziś zatartą.od tego czasu solo historie my piszemy- równie ciekawą. może być w tym sporo bzdur ale tak mniej więcej alternatywnie to poskładałem z różnych podań. efekty zmusiły do myślenia jak w tym złym scenariuszu sobie poradzić-jest troche czasu by dopracować ją.ważne są wasze przemyślenia-choćby i takie w stylu-idz sie leczyć zbyszek :-) gdyż łatwo się ulega i zbiorowej żekłbym halucynacji a ludzie są skłonni do takich insynuacji typu koniec świata itp...ale sporo było nawet w telewizji.może to skromne ostrzeżenie od rządzących typu-niedamy rady wam wszystkim pomóc-ale możecie się przygotować pozdro

nie jesteś wcale chory chyba jak najbardziej zdrowy jak my wszyscy może nas czasem poniesie:). ja tu trafiłem na forum po obejrzeniu disclosure project i zostaniu z pytaniem czy to co obejrzałem jest prawdziwe zaszłem coraz wiecej czytaj i oglądać co jest udostepniane na tajne i o to jestem:D(jeśli nie byłbym otwarty na prawde i coś nowego nie było by mnie tu odwrucił bym to wszystko w żart jak wiekszość). właśnie przed chwilą skonczyłem oglądać pojutrze hmm i jestem powiedzmy usatysfakcjonowany całkiem pewny kataklizm jeśli rok 2012 zostałby tylko koncem świata na papierze, który scekulacyjnie zapawiadany jest na rok 2050-60 kiedy ma nastąpic nowa epoka lodowcowa. film jak zwykle konczy sie happy endem(może i dobrze :P)chodz chyba tylko ten kataklizm przeżyje cząstka przebudzonych ale moge sie mylić. ciekaw jestem czy odczujemy to przejscie na wyższą częstotliwośc czy jakoś nasze ciało rozerwane czy przejdziemy na wyższy poziom jak son goku (dziwny przykład ale to przemyślenie nie daje mi spokoju od 2 dni jak to może wyglądać). dobrze zbyszku ze sie organizujesz bedziesz przynajmniej gotów dobry pomysł z autem ale w moim przypadaku nie da sie tego zrobić kurde nie mam prawka 2 razy oblałem ale sie nie przejmuje bo już potem zadne papiery nie bedą potrzebne. tutaj coś co odciągnie nasza uwage: http://wiadomosci.onet.pl/2057409,16,koniec_ziemi_w_2036_roku_oceniono_zagrozenie,item.html

Możecie mi napisać Ci co bardziej światlejsi czy po 2012 roku zmieni się system ? i ewentualnie jaki to mógłby być?

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

http://deser.pl/deser/1,97052,7134448,W_2012_roku_konca_swiata_nie_bedzie___zapewniaja_Majowie.html

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894
Poprzednia strona | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | .. | 44 | 45 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.