| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
coś tu gdzieś niedawno o bateriach widziałam :)
Dla tych, co jeszcze tego nie widzali i nie słyszeli:http://www.youtube.com/watch?v=A_nWuYAI8ZI&feature=player_embedded#!
|
|
|
Trzeba by wreszcie wprowadzić nowy system redystrybucji dóbr, bo obecny system ekonomiczny hamuje postęp, tylko że niestety świetnie się sprawdza jako system kontroli i nacisku. Dopiero jak pęknie i się zawali można liczyć na coś nowego. Że się zawali, to przynajmniej niektórzy ekonomiści wiedzieli już dawno, nie wiadomo jedynie kiedy to nastąpi.
Jak zwykle są różne poziomy wtajemniczenia, różne grupy interesów, które się ze sobą ścierają. Są też tacy, którzy patrzą na to z góry, nie babrają się w błocie i widzą dalej...
A dziś w Radio Zet puszczali wypowiedzi ludzi, którzy mają już serdecznie dość polityków, którzy biją tylko pianę i odwracają uwagę od ważnych spraw typu ekonomia, emerytury... Ludzie mówili, że politycy mają ich za idiotów, którymi można łatwo manipulować i bawić się ich kosztem. Dobrze, że ta świadomość dociera do coraz większej liczby osób i w dodatku w radio o tym mówią - proces ulega przyspieszeniu :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|
|
|
ciekawy cytat z ksiazki The White Sands In-cident (Zdarzenie w White Sands)
“Znacie elektrodynamikę na tyle, aby wiedzieć, że poruszający się elektron wytwarza pole magnetyczne. Potężny przepływ elektronów przez pierścienie siłowe powoduje wytworzenie silnego pola magnetycznego. Ponieważ kierunek i amplitudę przepływu przez dowolny pierścień można kontrolować, również w przypadku wielu dróg przepływu poprzez Ťpojedynczyť pierścień, można wytworzyć oscylujące pole o ściśle określonych parametrach. W ten sposób można wytworzyć rezonans magnetyczny miedzy dwoma pierścieniami lub miedzy wieloma segmentami pojedynczego pierścienia.
Jak również wiecie, dowolne pole magnetyczne o zmiennym natężeniu wytworzy pole elektryczne, które w każdym momencie ma identyczną amplitudę (prawdopodobnie słowo Ťamplitudeť należy zastąpić tu słowem Ťfazeť), jest przeciwnego znaku i prostopadłe do pola magnetycznego. Jeśli oba pola wzajemnie rezonują, następuje wygenerowanie siły o określonym kierunku. Efekt jest podobny – i w działaniu identyczny – do pola grawitacyjnego. Jeśli środek pola pokrywa się ze środkiem ciężkości pojazdu, wówczas wzrośnie jedynie bezwładność lub masa pojazdu.
Jeśli jednak środek ciężkości nie pokrywa się z punktem zaczepienia siły, pojazd zacznie przyśpieszać w kierunku tego punktu. Ponieważ urządzenie wytwarzające pole jest częścią pojazdu, będzie ono poruszało się wraz z pojazdem i w przypadku braku zakłóceń będzie w dalszym ciągu generowało pole, którego środek przyciągania znajduje się tuż przed środkiem ciężkości statku co spowoduje, że pojazd będzie ciągle przyśpieszał – tak długo jak długo będzie generowane pole.
Ten układ nie jest oparty na żadnej Ťwolnej energiiť ani tym, co wasi ludzie nazywają perpetum mobile...
Aby spowolnić ruch statku lub zatrzymać go, nastawy urządzeń sterujących zostają tak zmienione, że pole jest generowane tuż za środkiem ciężkości pojazdu i w ten sposób powstaje przyśpieszenie ujemne".
|
|
|
|||||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
http://wolnemedia.net/nauka/naped-grawitacyjny-kola/
Zadziała, czy nie zadziała? Standardowe pytanie.
W wersji z wiatrem na pewno będzie się poruszać, ale chyba o zysku energii (wynikającym z konstrukcji) nie ma co mówić wtedy... szybciej sobie zrobić wiatraczek z papieru.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Jeszcze nie miałem czasu przeanalizować, ale może kogoś zaciekawi:
http://www.eioba.pl/a131345/silnik_grawitacyjny_a_j
|
|
|
Wygląda na to że jest to z idei całkiem ciekawe rozwiązanie
w przeciwieństwie do tego pomysłu z wolnych mediów które raczej nie zadziała bo taki pomysł lub podobne wielokrotnie był testowany przez różnych hobbystów i nikt nie zgłosił sukcesu.
Tu może być problem ze wznoszeniem tego ciężarka do góry
ale tam można traktować to jako popychanie ciężaru po równi pochyłej przy stosunkowo dużej sile pchającej po niestety stromej pochyłości.
Dlatego mam pewne uwagi, myślę że w części lewej górnej jest zrealizowany zbyt ostry kąt wznoszenia, zbyt pionowy, druga sprawa tak naprawdę wynosić ciężarka do samej góry tego koła jest mało sensowne bo wydatek energetyczny jest duży
a tam obciążenie na ramię, siła skręcająca na samej górze w miejscu gdzie zaczyna spadać to ta siła jest niewielka.
Czyli byłbym za spadaniem na wychyleniu 30 do 45 stopni od pionu.
czyli było by to mniej więcej lustrzane odbicie miejsca gdzie zaczyna być ciężar podnoszony.
I teraz nam brakuje kolegi 97...który jako ekspert wypowiedział by się czy to ma sens.
I może kogoś kto byłby to zrobił i wrzucił na YouTube.
|
|
|
to by bardziej wyglądało tak
http://peswiki.com/index.php/Image:Andymotor_95x95.jpg
sensowniej wyglądają momenty gdzie ciężar jest podnoszony i opada wytwarzając jakąś siłę skręcającą
tam będą mniejsze opory.
Oczywiście tor jezdny na tym rysunku powinien być podwójny.
Dlaczego nikt tego nie pokazuje jako zabawki działającej
w sumie zrobienie tego nie jest to bardzo technicznie skomplikowane
jak ktoś ma czas oczywiście.
|
|
|
Tam problemem może być że jak leży na równi na przykład po stronie spadającej to obciąża równię a nie obciąża dostatecznie dźwigni
Czyli sposób odsuwania i przysuwania
ciężaru od osi obrotu byłby niweczył siłę skręcającą.
Czyli pomysł może być wątpliwy i tak jak mówię jak nie ma z tego wideo to może to być kolejna gimnastyka umysłu
ale przybliżająca nas do celu.
|
|
|
|||
|
moim zdaniem?
Szkoda sobie zawracać gitarę. Coś podobnego wydawało mi się parę lat temu...
|
|||
|
Jeszcze jedna sprawa. Jest mnóstwo teoretyków, którym coś się wydaje... Z góry przymrużam oko jak tylko widzę, że ktoś coś napisał, coś narysował i jeszcze próbuje przekonać wszystkich, że zbudowanie tego jest łatwe... To dlaczego nie zbuduje i nie nakręci po prostu filmu? Nie potrzebowałbym ani opisu, ani żadnych szkiców...
Jak napisał Nicze:
|
|||
|
Ok.
i o to mi chodziło kolego
bez tak dalekich pod tekstów,
o wypowiedź eksperta który nie jedno doświadczenie przeprowadził i nie mówi ze narysował i to powinno działać.
A swoją drogą to trzeba kiedyś pójść na piwo i problem ostatecznie rozwiążemy przy którejś butelce.
Nie ma takiego problemu który.... a jaka radość z wypicia piwa.
Pozdrawiam...
|
|
|
|||
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
Przekładnia według mnie powinna mieć większą sprawność
te obcieranie się ślimaka o zębatkę przy dużych obciążeniach jednak wnosi sporo tarcia.
Ale jakbym miał używać czegoś do do podciągania czegoś co nie powinno zależeć od jakiś przypadkowych dodatkowych obciążeń to użył bym ślimakowej
Albo zwiększył moc napędu żeby się nagle nie obsuwało .
W modelu wystarczą nawet proste dźwignie zamieniające płaszczyzny ruchu na prostopadłe do siebie.
Tak iż ostatecznie wystarczą same przekładnie zębatkowe.
Będzie to szybsze.
|
|
|
Moment obrotowy byłby zależał od sprawności
czyli od tego ile nam zje na tarcie. Ślimak byłby gorzej wypadł
ale jest bezpieczniejszy jakby ktoś usiłował się z tym szarpać.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |