| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl/izabela-malysz-trzeba-bedzie-od-nowa-nauczyc-sie-z,1,4215785,wiadomosc.html
Przed chwilą oglądałam dekoracje skoczków, łezka mi się kręciła w oku (i to nie jedna) - ze wzruszenia :)
Otwieram internet - i wzruszeń ciąg dalszy, może dla tego, że jestem jeszcze pod wrażeniem. :)
|
|
|
Warszawo walcz :
http://www.youtube.com/watch?v=vDicdKUQIws
|
|
|
Tutaj też ciekawy zestaw pytań w kwestii Libii:
http://wiadomosci.onet.pl/forum.html?hashr=0&discId=10880557&threadId=83198658&AppID=15#forum:MSwxNSwxMSw4MzE5ODY1OCwyMTEwNTIxNTMsMTA4ODA1NTcsMCxmb3J1bTAwMS5qcw==
Powtórka z rozrywki. Przyszły scenariusz doskonale znany z Iraku i Afganistanu.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
"Świt Odysei"- Ciekawa nazwa operacji...
Kojarzy mi się z początkiem wielkich zmian związanych nie tylko z Libią czy nawet krajami arabskimi które ruszyły z posad dyktatury rządzące tam od lat(teraz jak słychać przyszedł czas na Syrię)ale z całą ludzkością- Libia może być płatkiem śniegu który wzbudzi lawinę a ci którzy wymyślili tę górnolotną nazwę dla wojskowej akcji być może zdają sobie z tego sprawę.
|
|
|
Swoja drogą również przeczytałem sporo pozytywnych opinii na temat rządów Kadafiego pisanych przez ludzi którzy pracowali lub mieszkali w Libi ( a przynajmniej za takich się podawali) ale jak jest w istocie?
|
|
|
Czy Polsce grozi skażenie radioaktywne ?
Tytułowe pytanie jest skierowane przede wszystkim do władz !
Myślę, że każdy normalny człowiek wyobraża sobie, iż w sytuacji zagrożenia nuklearnego, określonego na poziom 6 w skali INES (Międzynarodowa Skala Zdarzeń Jądrowych i Radiologicznych INES (The International Nuclear and Radiological Event Scale - INES - link), zobaczy w telewizji, usłyszy w radiu oraz przeczyta w gazecie odpowiednie komunikaty informujące go o skali i rozprzestrzenianiu się chmury radioaktywnej oraz porady co robić w sytuacji gdyby, nawet najmniej prawdopodobne zagrożenie promieniowaniem radioaktywnym jednak wystąpiło.
Nic takiego jednak się nie dzieje.
Jedyne informacje jakie na ten temat otrzymujemy, to uspokajające informacje agencyjne (międzynarodowych agencji prasowych), ślepo powielane przez polskie media. Jedyne, bardzo jednostronne zresztą dyskusje, jakie się toczą w mediach, to te o bezpieczeństwie energetyki atomowej i zapotrzebowaniu na nią Polski (pewniak na następny artykuł !).
Czy jest to normalne ? Czy polskie społeczeństwo jest już tak bardzo lekceważone ?
Jeżeli ... powtarzam: JEŻELI (!) okaże się po jakimś czasie, że do Polski doszło promieniowanie z Japonii i że istnieje możliwość jego wpływu na zdrowie, w szczególności młodych osób, to uważam, że osoby odpowiedzialne za nieinformowanie na czas społeczeństwa, powinny ponieść bardzo surowe kary i to w trybie natychmiastowym. Mam tu na myśli polityków (Premier i odpowiedni Minister), kierowników odpowiednich ośrodków badawczych i nawet dziennikarzy dużych mediów, którzy dla poprawności politycznej i kariery zaniechali swojego obowiązku zainteresowania się tą sprawą i informowania nas.
Niezależnie od pobudek, jakimi wszyscy odpowiedzialni za informowanie (lub dezinformowanie) społeczeństwa polskiego się kierowali, oceniane powinny być skutki ich działań, lub teżzaniechania takowych działań, a te dla wielu (bardziej wrażliwych) osób mogą okazać się potencjalnie tragiczne (patrz wyjasnienie poniżej) !
Skala 6, którą nadano katastrofie nuklearnej w Fukushimie (link), w Japonii, mimo że określa incydent jako bardzo poważny dla zewnętrznego środowiska, nie odzwierciedla skali problemu w całości.
Sceptyków bardzo proszę o zaniechanie dyskusji o tym, czy powinno się stosować skalę nadanąprzez japoński rząd (skala 5), czy też przez europejskie ośrodki badawcze (patrz powyższy link), ponieważ nie to jest tutaj akurat najistotniejsze.
Nie mam zamiaru rozwodzić się nad dziesiątki tysięcy, albo nawet miliony razy (jak to niektórzy specjaliści oceniają) bardziej toksycznym od zwykłego paliwem MOX, które było używane w Fukushimie.
Nie mam też zamiaru wykazywać, że wraz z wybuchami w dwóch kolejnych budynkach, w których znajdowały się reaktory, właśnie zużyte, czyli najbardziej toksyczne pręty MOX, wystawione zostały na działanie atmosfery i uwolniły do niej ogromne ilości super toksycznego materiału radioaktywnego.
Nie mam zamiaru udowadniać, że porównywanie tej katastrofy do katastrofy w Czernobylu jest nieadekwatne, lub po prostu śmieszne.
Na koniec - nie mam zamiaru wykazywać, iż dyskusja o ewentualnym wybuchu reaktorów, jest zwykłym odwracaniem uwagi od problemu składowanych na najwyższych piętrach budynków, które wybuchły, wielu ton najbardziej toksycznego, jakie na świecie istnieje, paliwa nuklearnego.
Na to wszystko jest czas. Bardzo konkretne informacje na ten temat można znaleźć w internecie, jeśli się komuś spieszy.
Ja zamierzam wykazać tutaj tylko 2, uważam że w tym momencie najważniejsze dla każdego Polaka rzeczy:
# - że zagrożenie opadami radioaktywnymi w Polsce jest bardzo realne
oraz
# - że zagrożenie życia i zdrowia Polaków, nawet w przypadku relatywnie znikomego skażenia radioaktywnego, jest także jak najbardziej realne
Oto wideo z interaktywnej strony Meteo France (link), przedstawiającej rozprzestrzenianie się skażenia z Fukishimy na świat. Jest to oficjalna prognoza Francuzów i wyraźnie z niej wynika, że około 23 marca fala skażenia dotrze do Polski (patrz na zmieniające się daty i godziny ponad ekranem, oraz na Polskę po prawej, górnej stronie ekranu). Screenshoty z różnych dni umieściłem na stronie, w dziale zdjęć):
http://www.youtube.com/watch?v=tWSRPD7rJiA
Nie chodzi o to, na ile ta prognoza się spełni, a na ile nie. Chodzi o prawdopodobieństwo, a o tym powinno się społeczeństwo informować NA CZAS !
Kiedy nasze władze zamierzały to zrobić ? Na kilka godzin przed, albo kilka godzin po fakcie ? A może w ogóle nie zamierzały nas informować ?
Wolałbym nie usłyszeć z ust jednego czy drugiego polityka, że nie chcieli wywoływać paniki, bo uznałbym to za skrajną wręcz arogancję i lekceważenie Polaków.
Nie chciałbym też usłyszeć od nich tłumaczenia, iż zagrożenie to jest ew. tak małe, że nie trzeba się tym przejmować, ponieważ uznałbym to za zwykłą, zbrodniczą działalność, wymierzoną przeciwko polskiemu narodowi. Tym bardziej, że według powyższego pokazu wideo, dnia 26 marca Polacy mogą zostać wystawieni na długoterminowe, dość silne skażenie, które dla wielu, w szczególności młodych ludzi, może skończyć się źle.
Mam nadzieję, że podzielacie moje zdanie, a dla tych którzy nie są jeszcze przekonani dedykuję poniższe słowa (link):
“For some individuals even a small amount of radiation can raise the risk of cancer. The higher the radiation, the higher the risk of cancer,” said Lam, who is also a member on the American Board of Toxicologists."
Tłumaczenie:
"Dla niektórych osób nawet mala dawka promieniowania może spowodować zachorowanie na raka. Im wyższa dawka tym wyższe ryzyko zachorowania, powiedział Lam, który jest także członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Toksykologów."
Jeżeli spoglądniecie uważnie na dzień 26 marca, w powyższym wideo (albo zdjęcie poniżej oraz w galerii zdjęć), to zauważycie, że w tym dniu skażenie w Polsce ma być równe prawie że środkowi skali.
Czego Pan Lam nie dopowiedział, to fakt, że im dłużej ktoś jest wystawiony na promieniowanie, i im większa część ciała podlega promieniowaniu, tym mniejsza dawka jest potrzebna do spowodowania zachorowania. Dlatego naświetlania szpitalne mają ograniczoną szkodliwość, choć nikt nie zaprzecza, że mimo wszystko są one docelowo bardzo szkodliwe. Podczas takiego zabiegu wystawia się na promieniowanie bardzo małą część ciała i to na krotki okres czasu.
* Jeżeli prognoza Francuzów się spełni, to od 23 marca zostaniemy wystawieni na w miarę dużą dawkę promieniowania i to na dłuższy okres czasu.
Nasz rząd jednak wciąż milczy ! Dlaczego ?
Czy Polsce grozi skażenie radioaktywne ?
Źródło: http://www.globalnaswiadomosc.com/polskaskazenie.htm
pozdrawiam |
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
http://dzieckonmp.wordpress.com/2011/03/20/powstanie-w-swiecie-arabskim-trzech-swiatowych-przywodcow-zostanie-zamordowanych/
a ten link był dodany w jednym z komentów
|
|
|
|||||||||
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Rzeczywistość jest zbiorem różnych możliwości i wyborów,
i jakaś porypana wizjonerka po fakcie chce sobie przyszyć niezasłużone zasługi
aby dzięki temu manipulować kolejnymi naszymi wyborami.
A jak coś się nie sprawdzi to elastycznie wymyśli coś nowego nie biorąc odpowiedzialności za to co p...ła do tej pory.
|
|
|
Teatralny wymiar ma też nick który sobie wymyślił{a}
Na tym blogu można się oszołomić religijnie.
Może są za tym jakieś pozytywne treści ale na tym świecie jak ktoś mówi o pokoju to najczęściej myśli o wojnie.
Zbyt często cele deklarowane są przeciwne do osiąganych.
To co jest na tym blogu to bełkot.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Dozymetry idą jak świeże bułeczki.
Tak, tylko po co się stresować.
Żeby to pokazywało kiedy z domu nie wychodzić lub gdzie nie wchodzić.
To jest zbyt uproszczona metoda oceny.
|
|
|
|||
|
ciekawe zjawisko wystapienia ufo w japonii:
http://www.youtube.com/watch?v=EtQnUBrRXpk&feature=player_embedded
|
|
|
to myslicie ze jest sie czym przejmowac z tym promieniowaniem??
|
|
|
|||
|
|||
|
http://www.benedicite.pl
Dzięki Ancik! :)
Sklep mam pod nosem (ale musiałem poszukać w internecie) - jutro się tam wybiorę :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Mydła są świetne. Pytałeś, czy się pienią. Zapomniałam, że używałam nagietkowego w opatówce. Powiedziałam, że nie wiem - uciekło mi jakoś.
Jestem ciekawa lnianego. U mnie co roku rośnie dużo lnu między roślinami w ogrodzie. Troszkę muszę się nauczyć, jak go wykorzystać. Przyda się, zwłaszcza, że lubię eksperymenty, szydełkiwanie, robótki na drutach. Moje próby otrzymania nici rodzina skwitowała: zwariowałaś? Jeszcze będę miała swoje płócienko. :)
Udanych zakupów
(jarzębinowe - polecam) :)
|
|
|
Fabryka szpiegow. Film 1/5
http://www.youtube.com/watch?v=6hOPdjS4u0E
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |