| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
ok...rozumiem
brak chęci do współpracy :-)
więc zacytuje to jeszcze raz
a potem może ktoś się domyśli i napisze jak to zrobić
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||||
|
no i jest zagadka :-)
chodzi o jaką kolwiek mase
może być dysk z płyty cd, o ile się nie rozleci i cały układ zbudujemy wystarczająco lekki,
za to ciężki metal zaoszczędzi nam rozmiarów i ładnie się ustosunkuje do lekkiej konstrukcji
napewno problemem jest również w układzie uzyskanie dużej energi/siły przyłorzenia,
w zależności od sposobu konstrukcji- może elektromagnetycznie, może przeskok w formie naprężenia wewnątrz wału jakiegoś, może przewodem ciśnieniowym
skąd uzyskać dużą siłę w układzie na przeskok tej energi w dowolnym wysterowanym kierunku i to w momencie wychamowania wirującego dysku ( może nastąpić gwałtownie )
a jeśli już wiemy- to w jaki sposób to rozwiązać
oczywiście w tym momencie rozpatrujemy jeden cykl potwierdzający np. słuszność tezy ( jak byśmy budowali silnik spalinowy i sie zastanawiali jak doprowadzić do pierwszego suwu pracy ) stawiamy pudło na wagę i kombinujemy
|
|
|
|||||
|
|||
|
To takie troche perpetuum mobile więc może Davinci mógłby naprowadzić na jakiś trop :)
http://gadzetomania.pl/2010/05/03/dzisiaj-perpetuum-mobile-serwuje-leonardo-da-vinci-wideo
|
|
|
|||
|
A chodzi o zachowanie energii czy o efekt elektromagnetyczny ?
|
|
|
Właściwie chodzi o zachowanie m razy v tylko kombinacja jest taka aby zmienić kierunek i wykorzystać jego w zderzeniu choć jednorazowo w kierunku do góry względem Ziemi tak aby to chociaż lekko zmniejszyło nacisk na wagę. Czy jest to jakoś możliwe.
|
|
|
znów umiera temat
to ja myślałem że za dużo i za jasno chlapnełem językiem
a tu i tak nic z tego...
|
|||
|
|||
|
|||
|
|||||
|
mośe to wszystko jeszcze wymagać odpowiednio dobranych proporcji jak mieszanka spalana w cylindrze i ilość paliwa, rozwarcie przepustnicy
za uboga mieszanka może nie podtrzymywać pracy na biegu jałowym
za dużo mieszanki da strasznie wysokie obroty- a na sztywnym połączeniu z kołami dało by pojazd ciężki do opanowania gdzie bez sprzęgła i hamulców niemożliwy do zatrzymania
|
|
|
|||||
|
|||
|
|||
|
Tak z jednym dyskiem tez powinno sie udac. Wystapi jedynie wyzej wspomniany efekt zyroskopowy i wibracje Dlatego podwujny uklad jest stabilniejszy.
|
|||
|
Dobrym kierunkiem byl by dysk wykonany z miedzi wypelniony rtecia, oraz owiniety calosciowo uzwojeniem .Rtec pod wplywem sily odsrodkowej obracajecego sie dysku ,oraz pola magnetycznego generowanego przez uzwojenie bedzie poruszac sie w przeciwna strone do wirujacego dysku .I mamy statabilny podwujny uklad z dosc masywnym dzieki rteci dyskiem.
|
|
|
upierasz się rtęci :-)
ale to chyba utrudni projekt
zachacz o teorie wirów
to wszystko może działać tak samo
tam viktor budował coś co można by porównać w jakimś stopniu do Twojego torusa z tym że wychodziły rórki zgodnie z kierunkiem wirowania- ciecz dostawała ciśnienie i parła w górę uderzając w wierzch konstrukcji komory i opadając swobodnie
poprawnie by było gdyby sterować to impulsami,z błyskawicznie zamykanymi zaworami zwrotnymi- układ zyskiwał by energie rozpędzany silnikiem zewnętrznym-po napędzeniu oddaje energie
torus ma ładne wykrzywienie dla siły bezwładności, ciecz po wpadnięciu w jakieś kanały odpowiednio profilowane mogła by skutecznie odbierać energie z wirowania by znalezć się wyżej
ale ja tego puki co nie widze, więc lepiej skupić się na czymś prostym na początek by potwierdzić kierunek
jeśli było by to przekładalne na mechanikę płynów i gazów
to opisy tr 3b mają sens
cżąstka rozpędzona w cern też ma ok 40 ton pędząc z prędkością bliską światłu więc nawet taki układ można by wykorzystać profilując piękną komore i zdejmując energie z ruchu wirowego i przekazując w zderzenie gdzieś wysoko
dlatego myśle że to jest znane tylko my tego nie wiemy z wiadomych powodów a szelkie próby dojścia i opisy- są teoriami spiskowymi
bo to proste jak drut
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |