Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354

13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji, pochodzšcej z innej planety. Człowiek z poza Ziemi posiadajšcy około 120 cm wzrostu, miał długie czarne włosy, migdałowatego kształtu oczy, oliwkowš skórę i pełnš harmonii osobowoœć. Powiedział: „jesteœmy tymi, którzy stworzyli całe życie na Ziemi, braliœcie nas za bogów, my byliœmy głównych Ÿródeł waszych głównych religii. Teraz, gdy osišgnęliœcie poziom technologiczny na tyle wysoki, by móc podróżować w kosmos i klonować zwierzęta w laboratoriach, dojrzeliœcie na tyle by zrozumieć. Pragniemy wejœć w oficjalny kontakt z ludzkoœciš poprzez naszš Ambasadę.” Życie na Ziemi nie jest rezultatem przypadkowej ewolucji, ani dziełem „nadprzyrodzonego” Boga. Życie to zamierzona kreacja, przy użyciu inżynierii genetycznej i syntezy DNA, wykonana przez istoty z innej planety. Jest o nich mowa w Biblii, gdzie nazywani sš ELOHIM – słowo starohebrajskie w liczbie mnogiej, niesłusznie przetłumaczone na „Bóg”, a znaczšce „Ci, którzy przybyli z nieba”. To oni zainicjowali wszystkie stare religie za poœrednictwem swoich dawnych wysłanników, takich jak Mojżesz, Jezus, Budda, Mahomet. W swoim Posłannictwie, przynoszš nam oni nowš wizję wszechœwiata, klucze do rozbudzenia naszego własnego potencjału, serię wartoœci, które zrewolucjonizujš społeczeństwo. Koniec wojen, chorób i wyzysku. Tylko szczęœliwe, długie życie. Kto chce się dowiedzieć więcej o życiu w prawdziwej miłoœci oraz o Ruchu Raeliańskim - organizacji majšcej na celu informowanie o Przesłaniu Elohim - naszych stwórców, zapraszamy na: Oficjalna strona Międzynarodowego Ruchu Raeliańskiego - www.rael.org Forum Polskiego Ruchu Raeliańskiego Pod tym linkiem znajduje się Przesłanie Raela

Skoro przychodzš w pokoju niech wylšdujš w swoich latajšcych spodkach u mnie przed blokiem, albo przed Białym Domem. Ambasady nie mam, ale niech wiedzš że ich zaprawszam. Dam im cherbatkę i w ogóle. Czego się bojš?

a ja sobie myœlę, że nawet zakładajšc, że doszło do spotkania waszego proroka z Elochim, to skšd pewnoœć, że oni powiedzieli mu prawdę, może majš złe cele? nie zastanowiło to was?

nie moga wyladowac przed Białym Domem, bo co powiedzieliby Ruscy, Japonia, Europa. Każdy miałby jakieœ "anse" w tej kwestii. Oni przybywajš do całej ludzkoœci, nie do konkretnego narodu - dlatego potrzebna jest ambasada. Zastanawia mnie - dlaczego ludzie upatrujšw kosmosie jakieœ zło?

a mnie zastanawia glupota ludzi ktorzy przyjmuja albo tylko ze obcy sa zli albo tylko ze dobrzy...trza miec na tyle zdrowego rozsadku zeby byc przygotowanym na kazda z tych ewentualnosci,bo twoje podejscie wydaje mi sie troche...naiwne dalbys sie latwo wykorzystac gdyby oni jednak nie byli tacy cacy

przeczytaj to co napisalam na poprzedniej stronie i zastanow sie czy nazywanie twoich przekonan religia jest na miejscu

Dreadnoth:
Zastanawia mnie - dlaczego ludzie upatrujšw kosmosie jakieœ zło?
sugerujesz, że jedynymi istotami w kosmosie, w których bywa zło to ludzie? fakt, Twoje podejœcie jest naiwne, bo skšd pewnoœć, że w kosmosie nie bytujš negatywne istoty? ja jestem pewny, że takie sš i odżywiajš się tym co negatywne w nas i w całym wszechœwiecie

Dreadnoth, chodziło mi o to raczej żeby sie ujawnili. Nie o to żeby to KONIECZNIE było przed białym domem. A jakbyœcie zbudowali tę waszš wspaniałš ambasadę to gdzie by stała? Na Antarktydzie?

Jeżeli tego jeszcze nie wymyœliliœcie to mogę wam pomóc. Może niech wyslš kilka statków żeby cały œwiat się o nich dowiedział.

Antarktyda - nie może być tym miejscem, gdzie nastšpi lšdowanie - po pierwsze dlatego, ze to jest faktcznie pustynia, a Elohim przybywajš do ludzi, a nie na pustynię. Po drugie oni też sš ludŸmi i chcš przebywać w trochę dogodniejszych warunkach - ambasadzie, co do ktorej okreœlili pewne cecgy szcególne, np. lšdowisko. Teraz mały wykład - dlaczego zło nie czycha nad nami... (dlaczego nie ma złych cywilizacji pozaziemskich) Zjawisko to nazywa sie "Œwiadomoœcia międzyplanetarnš". Otóż od zarania dziejów, my, ludzie walczyliœmy ze sobš, powodem było to, że pozwalaliœmy sterować soba emocjami tj. chęć zysku, zazdroœć, chęć posiadania na własnoœć itd. Walczyliœmy ze sobš przy użyciu różnych technik, najpierw były to kamienie, potem kije, proce, machiny oblężnicze, proch strzelniczy, broń chemiczna, broń biologiczna, atom itp. Wszystko to sprowadza się do tego by zabić jak najwięcej i jak najszybciej... Doszliœmy do tego ,ze wystarczy wciœnijęcie jednego "czerwonego guzika" i œwiat stanie się jałowš pustyniš, a rodzaj ludzki wyparuje w cišgu kilku chwil... Wszystko daltego, że jako cywilizacja i pojedyncze jednostki - nie potrafimy wyzbyć sie tych złych uczuć. ZAWSZE tak jest, że ta cywilizacja, która nie potrafi wyzbyć się owych uczuć, nie potrafi jeszcze wydostać się po za swój układ planetarny, bowiem wczeœniej zginie na własnej planecie w wyniku własnej głupoty. Taka jest kolej rzeczy. Od kiedy owa cywilizacja posiadzie moc zdolna zabijać miliony, może jš wykorzystać do podboju kosmosu, albo pozabijać się wzajemnie - u nas króluje wariant pesymistyczny jak na razie. Dlatego też WSZYSTKO co jest w stanie opuœcić swój układ planetarny i przybyć do nas, tutaj, MUSI być dobre. Bo to oznacza, że na etapie swojego rozwoju, wyzbyło się zła i nienawiœci i skierowało się na miłoœć, jednoœć i rozwój. I tutaj także jest zachowana równowaga, bowiem to owo dobro rozwiniętych cywilizacji, równoważy zło i błędy prymitywnych walczšcych ze sobš, ale na WŁASNYCH planetach. To daltego zło nie może czychać w kosmosie...

wcale mnie to nie przekonuje,to tak jakbys powiedzial ze tylko dobrzy ludzie sa zdolni do wspolpracy...naiwna logika "przeczytaj to co napisalam na poprzedniej stronie i zastanow sie czy nazywanie twoich przekonan religia jest na miejscu" ponawiam prosbe

Raelianizm jest religiš ateistycznš: Słowo religia pochodzi od "religere" - połšczenie.. czyli idea, więŸ która łšczy ludzi: i faktycznie jest to idea, która tworzy więzi między ludŸmi a także między ludŸmi a naszymi stwórcami. W tym sensie jest to religia. Ateistyczna - słowo ateizm etymologicznie znaczy "negowanie istnienia bóstwa, lub też bóstw".. I faktycznie, negujemy istnienie bóstw i rzeczy nadprzyrodzonych, głoszšc że nasi stwórcy Elohim byli ludŸmi z krwi i koœci, takimi jak my, tylko bardziej zaawansowanymi naukowo i technicznie.

dobra,to sprawe nazewnictwa wytlumaczyles,ale twoj zalozenie na temat obcych i ich wylacznie dobrych zamiarow wciaz do mnie nie przemawia.

I nie musi :)

....znaczy brak ci argumentow?!

Nie wplštujmy sie w polemikę, która i tak do niczego nie prowadzi... moim zadaniem jest poinformować o Przesłaniu - zrobiłem to. Nie mogę nikogo przekonać, przekonać musi sie sam do Przesłania... Więc pytanie czy brak mi argumentów... Ujmę to tak ,słyszałem to juz miliony razy i zawsze po dłuższej wymianie zdań i mojego ARGUMENTOWANIA, na wierzch wychodziła zła wola osoby zadajšcej to pytanie na poczštku. A było tak dlatego, że zostšło ono zadanr nie po to by uzyskać argumenty, ale po to by spróbować "dołożyć" rozmówcy... Bo punkt widzenia osoby zadajšcej to pytanie jest już dawno ustalony i nie zmieni go nawet dowód najbardziej rzeczowy. Więc uprzedzajšc fakty i chcšc uniknšć pyskówki powiem tak:... Argumenty mam, ale jak chcesz się o nich dowiedzieć, zapraszam na forum Raeliańskie... ew. podaję moje GG 4431808 I tutaj użytkownicy zazwyczaj snujš pojejżenia o brak argumentów, strach przed oœmieszniem itd - ponownie uprzedzajšc powiem - jedynym powodem takiego postępowania, jest wyuczona na doœwiadczeniu przezornoœć. Podsumowujšc, nie podchodŸmy do rozmówcy patršc na niego z góry...

nie pytam o cos co mnie nie interesuje,ani po to zeby ci jak to zgrabnie nazwales dokopac,ale po to zeby sie czegos dowiedziec. zalzyles temat na naszym forum wiec nie odsylaj mnie gdzie indziej,i owszem prawdopodobnie nie zmienisz tego co mysle a raczej czuje ale z checia poznam twoj tok myslenia,jesli udzielasz powierzchownych odpowiedzi i nie zaglebiasz sie w temat to nie dziw sie ze uwazam twoje przekonanie za naiwne.

Sama napisałaœ, że Cię nie przekonuje, więc nie mam zamiaru tego robić... :)...

okej skoro tak to uwazm cala powyzsza dyskusje za totalny bezsens. pozdrawiam i zycze sukcesow gdzie indziej

Dreadnoth nie wiem czy nie zauważyłeœ, ale na tym forum nie przekonałeœ nikogo do przesłania Elohim. ja osobiœcie szanuje Twoje poglšdy i przynajmniej sprawy duchowe sš dla Ciebie istotne. podoba mi sie też to, że kierujesz sie w życiu miłoœciš i to jest naprawdę pozytywne. inna sprawa, że poglšdy waszego ruchu negujš to co ja czuje i w co wierzę, czyli to, że jestem Wędrowcem i że moja œwiadomoœć/dusza ewoluuje do osišgnięcia absolutu. ale OK, najważniejsza jest wolnoœć, także w dokonywaniu wyborów

Campari:
Dreadnoth nie wiem czy nie zauważyłeœ, ale na tym forum nie przekonałeœ nikogo do przesłania Elohim.
nie wiem czy nie zauważyłeœ, ale ja nie jestem od przekonywania... informuję - to wszystko, a to c owyz tym zrobicie to wasza broszka...
Campari:
inna sprawa, że poglšdy waszego ruchu negujš to co ja czuje i w co wierzę, czyli to, że jestem Wędrowcem i że moja œwiadomoœć/dusza ewoluuje do osišgnięcia absolutu. ale OK, najważniejsza jest wolnoœć, także w dokonywaniu wyborów
To daltego Elohim dali nam tyle możliwoœci wierzenia w "coœ"... ostatecznš religiš od nich jest Raelianizm, co nie ozacza, że pozostałe idš do kosza... pozdro
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.