| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
|
|
|
|
Skoro przychodzš w pokoju niech wylšdujš w swoich latajšcych spodkach u mnie przed blokiem, albo przed Białym Domem. Ambasady nie mam, ale niech wiedzš że ich zaprawszam. Dam im cherbatkę i w ogóle. Czego się bojš?
|
|
|
a ja sobie mylę, że nawet zakładajšc, że doszło do spotkania waszego proroka z Elochim, to skšd pewnoć, że oni powiedzieli mu prawdę, może majš złe cele? nie zastanowiło to was?
|
|
|
nie moga wyladowac przed Białym Domem, bo co powiedzieliby Ruscy, Japonia, Europa. Każdy miałby jakie "anse" w tej kwestii. Oni przybywajš do całej ludzkoci, nie do konkretnego narodu - dlatego potrzebna jest ambasada.
Zastanawia mnie - dlaczego ludzie upatrujšw kosmosie jakie zło?
|
|
|
a mnie zastanawia glupota ludzi ktorzy przyjmuja albo tylko ze obcy sa zli albo tylko ze dobrzy...trza miec na tyle zdrowego rozsadku zeby byc przygotowanym na kazda z tych ewentualnosci,bo twoje podejscie wydaje mi sie troche...naiwne
dalbys sie latwo wykorzystac gdyby oni jednak nie byli tacy cacy
|
|
|
przeczytaj to co napisalam na poprzedniej stronie i zastanow sie czy nazywanie twoich przekonan religia jest na miejscu
|
|
|
|||
|
Dreadnoth, chodziło mi o to raczej żeby sie ujawnili. Nie o to żeby to KONIECZNIE było przed białym domem. A jakbycie zbudowali tę waszš wspaniałš ambasadę to gdzie by stała? Na Antarktydzie?
|
|
|
Jeżeli tego jeszcze nie wymylilicie to mogę wam pomóc. Może niech wyslš kilka statków żeby cały wiat się o nich dowiedział.
|
|
|
Antarktyda - nie może być tym miejscem, gdzie nastšpi lšdowanie - po pierwsze dlatego, ze to jest faktcznie pustynia, a Elohim przybywajš do ludzi, a nie na pustynię. Po drugie oni też sš ludmi i chcš przebywać w trochę dogodniejszych warunkach - ambasadzie, co do ktorej okrelili pewne cecgy szcególne, np. lšdowisko.
Teraz mały wykład - dlaczego zło nie czycha nad nami... (dlaczego nie ma złych cywilizacji pozaziemskich)
Zjawisko to nazywa sie "wiadomocia międzyplanetarnš".
Otóż od zarania dziejów, my, ludzie walczylimy ze sobš, powodem było to, że pozwalalimy sterować soba emocjami tj. chęć zysku, zazdroć, chęć posiadania na własnoć itd.
Walczylimy ze sobš przy użyciu różnych technik, najpierw były to kamienie, potem kije, proce, machiny oblężnicze, proch strzelniczy, broń chemiczna, broń biologiczna, atom itp.
Wszystko to sprowadza się do tego by zabić jak najwięcej i jak najszybciej... Doszlimy do tego ,ze wystarczy wcinijęcie jednego "czerwonego guzika" i wiat stanie się jałowš pustyniš, a rodzaj ludzki wyparuje w cišgu kilku chwil... Wszystko daltego, że jako cywilizacja i pojedyncze jednostki - nie potrafimy wyzbyć sie tych złych uczuć.
ZAWSZE tak jest, że ta cywilizacja, która nie potrafi wyzbyć się owych uczuć, nie potrafi jeszcze wydostać się po za swój układ planetarny, bowiem wczeniej zginie na własnej planecie w wyniku własnej głupoty. Taka jest kolej rzeczy. Od kiedy owa cywilizacja posiadzie moc zdolna zabijać miliony, może jš wykorzystać do podboju kosmosu, albo pozabijać się wzajemnie - u nas króluje wariant pesymistyczny jak na razie.
Dlatego też WSZYSTKO co jest w stanie opucić swój układ planetarny i przybyć do nas, tutaj, MUSI być dobre. Bo to oznacza, że na etapie swojego rozwoju, wyzbyło się zła i nienawici i skierowało się na miłoć, jednoć i rozwój.
I tutaj także jest zachowana równowaga, bowiem to owo dobro rozwiniętych cywilizacji, równoważy zło i błędy prymitywnych walczšcych ze sobš, ale na WŁASNYCH planetach.
To daltego zło nie może czychać w kosmosie...
|
|
|
wcale mnie to nie przekonuje,to tak jakbys powiedzial ze tylko dobrzy ludzie sa zdolni do wspolpracy...naiwna logika
"przeczytaj to co napisalam na poprzedniej stronie i zastanow sie czy nazywanie twoich przekonan religia jest na miejscu"
ponawiam prosbe
|
|
|
Raelianizm jest religiš ateistycznš: Słowo religia pochodzi od "religere" - połšczenie.. czyli idea, wię która łšczy ludzi: i faktycznie jest to idea, która tworzy więzi między ludmi a także między ludmi a naszymi stwórcami. W tym sensie jest to religia. Ateistyczna - słowo ateizm etymologicznie znaczy "negowanie istnienia bóstwa, lub też bóstw".. I faktycznie, negujemy istnienie bóstw i rzeczy nadprzyrodzonych, głoszšc że nasi stwórcy Elohim byli ludmi z krwi i koci, takimi jak my, tylko bardziej zaawansowanymi naukowo i technicznie.
|
|
|
dobra,to sprawe nazewnictwa wytlumaczyles,ale twoj zalozenie na temat obcych i ich wylacznie dobrych zamiarow wciaz do mnie nie przemawia.
|
|
|
Nie wplštujmy sie w polemikę, która i tak do niczego nie prowadzi... moim zadaniem jest poinformować o Przesłaniu - zrobiłem to. Nie mogę nikogo przekonać, przekonać musi sie sam do Przesłania... Więc pytanie czy brak mi argumentów...
Ujmę to tak ,słyszałem to juz miliony razy i zawsze po dłuższej wymianie zdań i mojego ARGUMENTOWANIA, na wierzch wychodziła zła wola osoby zadajšcej to pytanie na poczštku. A było tak dlatego, że zostšło ono zadanr nie po to by uzyskać argumenty, ale po to by spróbować "dołożyć" rozmówcy... Bo punkt widzenia osoby zadajšcej to pytanie jest już dawno ustalony i nie zmieni go nawet dowód najbardziej rzeczowy.
Więc uprzedzajšc fakty i chcšc uniknšć pyskówki powiem tak:... Argumenty mam, ale jak chcesz się o nich dowiedzieć, zapraszam na forum Raeliańskie... ew. podaję moje GG 4431808
I tutaj użytkownicy zazwyczaj snujš pojejżenia o brak argumentów, strach przed omieszniem itd - ponownie uprzedzajšc powiem - jedynym powodem takiego postępowania, jest wyuczona na dowiadczeniu przezornoć.
Podsumowujšc, nie podchodmy do rozmówcy patršc na niego z góry...
|
|
|
nie pytam o cos co mnie nie interesuje,ani po to zeby ci jak to zgrabnie nazwales dokopac,ale po to zeby sie czegos dowiedziec.
zalzyles temat na naszym forum wiec nie odsylaj mnie gdzie indziej,i owszem prawdopodobnie nie zmienisz tego co mysle a raczej czuje ale z checia poznam twoj tok myslenia,jesli udzielasz powierzchownych odpowiedzi i nie zaglebiasz sie w temat to nie dziw sie ze uwazam twoje przekonanie za naiwne.
|
|
|
Sama napisała, że Cię nie przekonuje, więc nie mam zamiaru tego robić... :)...
|
|
|
okej skoro tak to uwazm cala powyzsza dyskusje za totalny bezsens.
pozdrawiam i zycze sukcesow gdzie indziej
|
|
|
Dreadnoth nie wiem czy nie zauważyłe, ale na tym forum nie przekonałe nikogo do przesłania Elohim.
ja osobicie szanuje Twoje poglšdy i przynajmniej sprawy duchowe sš dla Ciebie istotne. podoba mi sie też to, że kierujesz sie w życiu miłociš i to jest naprawdę pozytywne.
inna sprawa, że poglšdy waszego ruchu negujš to co ja czuje i w co wierzę, czyli to, że jestem Wędrowcem i że moja wiadomoć/dusza ewoluuje do osišgnięcia absolutu.
ale OK, najważniejsza jest wolnoć, także w dokonywaniu wyborów
|
|
|
|||||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |