| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| OOBE - ciąg dalszy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
|
Ciąg dalszy poprzedniego topca OOBE założony na prośbe jednego z uczystników forum któremu się wolno ładuje. ; )
|
|
|
Jo. duchu kiedyś udusiłem się w śnie i spotkało mnie dokładnie to samo. Nie był to ldek, stąd miałem prawdziwe przekonanie, że nieżyję. Najlepsze było to, jak będąc w tej ciemności pogodziłem się z tym faktem. Do dzisiaj sobie to przypominam jak pogodziłem się ze swoją śmiercią.
nara.
|
|
|
Dzisiaj znowu świadomie przeżyłem separację zasypiając. Widać astralna projekcja zbliża się wielkimi krokami...
|
|
|
Ja kiedyś 2 razy skakałam z jakiejś wieży w LD i natychmiast się budziłam. Ale chyba nie będę tego próbować skoro mam się znaleźć w jakiejś ciemności. Czy zdarzyło wam się coś takiego jak napisałam z tym telewizorem? Co tym sądzicie? A co robicie, żeby powrócić do ciała? Pozdrawiam.
|
|
|
Jo.
Ja dzisiaj też sobie leżałem, przyszły wibracje, starałem się wyjść, ale poruszałem się jakimiś dziwnymi teleportami, tzn. pojawiałem się w różnych częściach pokoju i wracałem do ciała. Poprostu chciałem wyjść na siłe czyli tylko jak przyszły wibracje już się podnosiłem i złużyłem dużo niezbędnej energii, dlatego też odpuściłem sobie projekcję na dłuższy dystans. Acha, może to ma związek, ale wcześniej próbowałem otworzyć czakre 3oka, co w pewnym stopniu się udało. Mogłeo to mieć wpływ na to, że akurat coś mi wyszło dzisiaj.
3majcie się.
|
|
|
Ja zawsze ją otwieram ale nigdy mi się nie udało. Wczoraj przeżyłem wspaniałą medytację transcendentalną. NIesamowita sprawa. Czułem jakbym płynął w kosmosie zjednoczony z bogami. Odjazd...
|
|
|
Winter mam pytanie... jaki jest najlepszy sposób żeby wywołać OBE ? (dla początkującego) Słyszałem że podczas OBE można się cofać w czasie i podróżować za pomocą myśli. Prawda to ?
|
|
|
Nie martwmy się o powroty z obe,-to nie problem.Nawet jeśli znajdziemy się w [tarapatach] to powrót mamy w [ostatniej] chwili -gwarantowany-samoczynny.Co do strachu w pewnych sytuacjach,to musimy sobie z tym sami radzić.Osobiście znam [ten] strach i wiem że czasem po [takim] dramatycznym wyjściu ,jesteśmy jakiś czas bardzo przestraszeni,z czasem to mija.Będąc w obe [nie dramatycznym] ostatnią rzeczą jest myślenie o powrocie,,-[TAM] jest [wspaniała inność].Widzę że kilka osób z naszego forum jest bardzo zaawansowana w nauke wyjścia w OBE,myślę że za jakiś czas dowiem się od którejś osoby ,o swych przeżyciach z OBE w pełni przeżytego ,bez niejasności.Wiem że ,kto zazna w pełni tego stanu ,to będzie podekscytowany tym wyjątkowym [byciem].Myślę że Anka miała pełne obe lecz nie zdając sobie z tego faktu -[wyjątkowości] sprawy [była jeszcze dzieckiem] nikomu o tym nie mówiła myśląc że to taki wyrażny sen.Gdyby to się Ani przydażyło teraz ,to np.-nic nie wiedząc o owym stanie ,wiedziałaby że stało się coś wyjątkowego-napewno.Życzę pełnego wyjścia TYM wszystkim ,którym na tym zależy.Co do wyjść w [inny]czas,-projekcja wstecz -jest możliwa, lecz świadczy to chyba o projekcji [własnej pamięci] ,myślę że to nie [tak] z tymi przesunięciami w czasie.Moim zdaniem ,w OBE nie da się zajżeć do przyszłości.Wgląd do przyszłości mają nieliczni jasnowidzowie,nie wiem na jakich zasadach to się odbywa.-powodzenia,-cze.
|
|
|
Ja się o powroty nie martwię, to to już mam wyćwiczone do perfekcji :).
Duchu powiedz mi proszę swoją metodę na obe, tak w punktach, tzn. przygotowania itd., chyba, gdzieś już pisałeś, ale teraz za chiny tego nie znajdę, więc jeżeli to nie jest kłopotem dla ciebie to prosiłbym o to.
nara.
|
|
|
Możeę jestem nie do końca kompetentny, ale wydawało mi się ; ) , że problemem jest wyjście a nie powrót ; ). Ale mogę się mylić ; )
Nie mam gg
|
|
|
A ja mam problem jak zacząć!!! To w końcu można podróżować w czasie ???
|
|
|
Nie każdy dzień jest [dobry] do wyjścia .Przychodzi noc kładziesz się niby spać lecz nie powinieneś nastawiać się tylko na sen.Do snu kładziesz się nie głodny ,lecz i nie syty..Proces trawienia raczej powinno się mieć za sobą,jemy ostatni posiłek ok czterech godzin przed spoczynkiem,niezbyt syty.Można pić lecz nie tyle by to nam [przeszkadzało].Wskazana jest cisza i ciemne pomieszczenie.Układasz się bardzo wygodnie [na boku najlepiej] -problem śliny nie ma miejsca.Przystępujesz do kontemplacji własnego jestestwa, następnie [jeśli potrafisz] -przechodzisz do biernej medytacji.Rozlużnienie wszystkich mięśni nie jest wcale proste ,lecz można się tego nauczyć .Po rozlużnieniu ,następuje okres wyczekiwania- na brak odczuwania własnego ciała,sygnałem że wszystko idzie dobrze jest brak odczuwania swej twarzy,ten proces może potrwać kilka minut.Przychodzi czas dżwięku ,-zazwyczaj szum -z czasem narastający do znacznego świstu,oddech szczątkowy samoczynnie otwartymi ustami-[zawsze ustami].Przychodzi moment ,który sami obieramy ,by zacząć prubować rozdzielenia się od ciała.Jeśli świst zaniknął ,to można wyjść ,można wyjść w czasie owego świstu -[jeśli wciąż trwa].Osobiście okręcam się wokół własnej osi -i staram się wstać ,albo przesówam się [najpierw nogi] ,w poprzeg swego ciała,-to tak jakby ktoś przesunął łoże w poprzeg do pozycji leżącego-wtedy przekręcam się plecami do góry i poprostu wstaję tak jakbym miał ciało-to dość skuteczy sposób.-powodzenia,-cze.Acha-nie należy walczyć z brakiem oddechu-jest to pewien problem lecz tak to musi być-walka o oddech potęguje jego brak.-cze.
|
|
|
Raczej jestę [na- NIE],lecz to tylko moje zdanie,podparte jednak pewną logiką.-.Przy moich wielu wyjściach byłoby prawdopodobne że sam bym musiał spotkać siebie w obe ,po tylu latach wychodzenia spotkałbym się -choćby przy łóżku nad swoim ciałem-to jednak nie logiczne ,lecz kto wie.-cze.
|
|
|
Jo. duchu, wiesz co ci powiem, że wszystkie dotychczasowe moje wyjścia następowały akurat w ten sposób.
I twoja metoda moim zdaniem jest najlepsza i najbardziej efektywna dla wszystkich początkujących i nie tylko.
Dzięki .
|
|
|
Czy możecie mi coś powiedzieć o "efekcie Alicji z krainy czarów"? Ja słyszałam o takich przypadkach, że jeśli się nie ma dostatecznego "zapasu" energii to można w trakcie podróży "stanąć w miejscu" z powodu wyczerpania energii. Czytałam o takim chłopcu, który w tym momencie zaczął prosić swojego "opiekuna" o pomoc i ten udzielił energii. Mówi się też, że złe byty potrafią dopaść i wyssać energię. Zdarzyło się to komuś? Ja nigdy nie próbowałam wejść w oobe, ponieważ trochę mnie przestraszyła walka o oddech. Może spróbuję, ale tyle się słyszy o złych bytach...Tchórz ze mnie okropny;) A ja się uważałam za odważną...
P.S. Nie chcę się czepiać, ale dlaczego nikt nic nie powiedział w sprawie opisanej z przykładem TV:)
|
|
|
"Ja słyszałam o takich przypadkach, że jeśli się nie ma dostatecznego "zapasu" energii to można w trakcie podróży "stanąć w miejscu"
Nie ma żadnego efektu z krainy czarów i stawania w miejscu , bajek się naczytałaś. jak braknie energii to cię wsysa na powrót do ciała.
"Czytałam o takim chłopcu, który w tym momencie zaczął prosić swojego "opiekuna" o pomoc i ten udzielił energii."
A ja czytałem o chłopcu , który był b biedny a papież mu dał zapomogę finansową. czyli coś równie nieprawdopodobnego.
". Mówi się też, że złe byty potrafią dopaść i wyssać energię. "
Tak , bardzo dobrze się mówi
"Zdarzyło się to komuś?"
tak , Mi.
" nigdy nie próbowałam wejść w oobe, ponieważ trochę mnie przestraszyła walka o oddech. Może spróbuję, ale tyle się słyszy o złych bytach...Tchórz ze mnie okropny;) A ja się uważałam za odważną..."
A co mam powidzieć ja, który był napastowany przez duchy ? NIe boję się OBE ani troszkę , mimo że traumatyczne przeżycia miałem , bo nie ma się czego bać , strach ściąga złe duchy.
"P.S. Nie chcę się czepiać, ale dlaczego nikt nic nie powiedział w sprawie opisanej z przykładem TV:)"
W czym ?
Pozdrawiam
Stay frozen !
|
|
|
Dziwne, że piszesz, że nie ma czegoś takiego jak "efekt Alicji z krainy czarów". Z tego co mówisz, to nigdy do końca nie udało ci się wyjść z ciała, więc skąd ta pewność? Pisał o tym sam Bruce i nie tylko, dużo ludzi o tym pisze. Skąd ta pewność? Chyba nigdy nie miałeś PEŁNEJ projekcji, a piszesz tak pewnie siebie i zadzierasz nosa jakbyś miał je od kilku lat.
|
|
|
hehe, pełnej nie miałem , fakt. Ale zamieściłaś tą alicję razem z tą bajką o chłopcu i mnie to wkurzyło. Przez takie fantazje OBE jest nadal postrzegane jako tania sensacja. Nie podoba mi się ta nazwa - efekt alicji. Są to zwykłe halucynacje.
|
|
|
Zamieściłam bajkę o chłopcu na forum, ponieważ domyślałam się, że to BAJKA i dlatego chciałam poznać opinię innych. Czy "efekt Alicji" to zwykłe halucynacje nie można jednoznacznie powiedzieć. Najlepiej jak przytoczę wypowiedź Bruc'a.
"Dokonujesz projekcji i patrzysz po pokoju. Z początku wszystko jest o.k., lecz potem zauważasz, że drzwi są nie na tej ścianie. Spojrzałeś do tyłu bez odwracania się, swoją "tylną" widocznością i twój umysł zamienił pojęcia lewej i prawej strony. Umysł nie potrafi tego przyjąć; jesteś przyzwyczajony do widoczności z przodu i przed tobą wszystko jest normalne, lecz za tobą-odwrócone. To sprawia, że podświadomy umysł ma ochotę stworzyć drzwi tam, gdzie naprawdę powinny być. Gdy patrzysz na te nowo stworzone drzwi, wydają się prawdziwe, choć nie są tam gdzie być powinny; ale raz stworzone już tam pozostaną, ponieważ dla twojego świadomego umysłu ich zniknięcie byłoby nie do zaakceptowania(...) Teraz masz dwie pary drzwi (lub znacznie więcej!) podczas gdy powinny być jedne. Jeżeli otworzysz prawdziwe drzwi znajdziesz za nimi resztę domu taką jaka powinna być, jednak, gdy otworzysz któreś z fałszywych drzwi znajdziesz za nimi coś innego. Zazwyczaj będzie to korytarz, nie istniejący w rzeczywistości, prowadzący do innch części domu, które również nie istnieją. I gdy przejdziesz przez takie drzwi, znajdziesz się w KRAINIE CZARÓW, gdzie wszystko jest możliwe, ale nie zawsze przyjemne. To co robisz to wkraczanie w astral poprzez niekontrolowaną kreację(...) W tym momencie projekcji zatraca się jakiekolwiek poczucie rzeczywistości wpada we właściwy świat astralny(...)"
Napisałam to, aby spytać, czy ktoś przeżył taką projekcję astralną, a nie zwykłe oobe? Podobno to nie jedyny sposób, aby dostać się we właściwy astral, może ktoś napisze jak tam jest?
P.S. Winter, nie wkurzaj się z byle powodu, złość urodzie szkodzi;P
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |