| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy słudzy diabła świadomie służą swemu władcy ? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300 |
|
Wielu jest ludzi, którzy na tym i na innych forach starajš się
w sposób mniej lub bardziej podstępny szerzyć fałsz, deprawację,
idee fałszywej wolnoci itp.
Załóżmy, że sprowadzili poprzez swojš pisaninę niejednego człowieka
na złš drogę. W ten sposób stajš się sługami szatana.
I tu pojawia się pytanie jak w temacie:
Czy słudzy diabła wiadomie służš swemu władcy ?
I dalej, czy jeli niewiadomie, to kara za te czyny będzie mniejsza, niż
gdyby czynili to w pełnej wiadomoci ?
|
|
|
DW, może mógłbym słuchać i czytać, co piszecie, mówilibycie do mnie,
tylko co ja bym z tego miał ?
Ja to wszystko już wiem, widziałem, przeżyłem, dowiadczyłem.
Dlatego to ja mówię, ale cóż z tego ?
Nikt nie słucha, bo sam musi wdepnšć, poczuć i przeżyć.
Póniej, kiedy jest za póno, zaczyna rozumieć i płacze. Próżne łzy.
Dzisiejszy zepsuty wiat jest owocem twojego podejcia do wolnoci.
Wolnoci od wszystkiego, przede wszystkim od odpowiedzialnoci.
Efekt - policja w szkołach: czy tego chcielimy, a może "samo" wyszło ?
Pozdro
ps. znowu truję, ale jak tu nie truć ? :-))
|
|
|
promyk nie przejmuj się, ufita cię lubi, jestecie podobni w każdy temat się wchrzaniacie , no ale ufita chociaż tworzy pozory poziomu intelektualnego :-P tym się tylko różnicie.
|
|
|
Ja cię jeszcze kocham promyczku.
Dariuszu to Ja jestem Alfa i Omega i to Ja jestem tu najmšdrzejszy i Ja wiem wszystko, ale zawsze mam na tyle siły aby skłonić się ku wam i prowadzić dyskusję na równym poziomie ;).
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Ty natomiast od mojej kupy różnisz się jedynie Tym że ona przy tobie pachnie wieżociš.
|
|
|
dobrze że mnie wyręczyłe promyku... w argumentowaniu tego co przed chwilš napisałem.
|
|
|
A mi się wydaje, że Policja w szkołach jest efektem czego dokładnie odwrotnego.
Widzisz Ufito, sš dwie reakcje na "kato-lickie wychowanie" - jedni się dajš złamać jak ty i dalej powielajš ten schemat, inni natomiast się buntujš, czasem niestety w głupi sposób.
Przeczytaj sobie całkiem zabawnš dyskusję na bardzo podobny temat Ufito i nie płacz już. Głowa do góry!
http://www.frazpc.pl/komentarze/news/14120
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ufita boi się sam myleć, bo boi się że zbłšdzi i boi się kary.
Najchętniej by zakazał wszystkiego co nie jest zgodne z kierunkiem katolicko-klerykalnym.
Tylko jak by tak wszystkiego zakazać, to jak by się ludzie uczyli? Przecież uczš się na błędach.
Jeżeli komu się po prostu czego zakaże, to nie będzie to jego decyzja, tylko narzucona i ten kto nie będzie wiedział dlaczego nie powinien czego robić. Musi sam spróbować.
Wolny wybór, wolna wola - takie jest prawo boskie.
Po to jestemy tu na Ziemi - aby się czego nauczyć, znaleć własnš cieżkę, co wnieć, rozwinšć ogólny potencjał stworzenia.
Twoje podejcie Ufito, pod tytułem: poznać sztywne ramy i ich przestrzegać, jest całkowitym zaprzeczeniem sensu istnienia, bo nie wnosi to nic nowego.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
A gdybym ci dariuszu powiedział że ja chciałbym wiedzieć jak to by było gdybym zabił Dariusza Wedołowskiego, wolna wola, boskie prawo. Po co powtarzać błędy innych, skoro można się też i na nich nauczyć?
|
|
|
szuineg: każdy ma swój kodeks moralnoci, wolnoć twoja osobista powinna być ograniczona wolnociš drugiego człowieka, zwolennicy twardych zasad nie wierzš w ludzkie sumienie i wolnš wolę i tym samym nie pozwalajšc innym uczyć się na swoich błędach sprawiajš zanik tegoż sumienia.
|
|
|
A czy Ty dałby wszystkim ludziom na ziemi broń gotowš do strzału, samemu pozostajšc bezbronnym? Wierzyłby w nich i ich sumienie?
|
|
|
nigdy nie należy być bezbronnym i zbyt ufać ludziom, ale to wcale nie oznacza że należy się stawiać w roli Boga i decydować o ich życiu, mamy prawo do obrony ale nie do decydowania siłš o czyim losie.
|
|
|
O cholera ten znowu swoje. Gorszy niz Jehowi co nas po domach nachodza.
[%sig%]
|
|
|
Nie czyń bliniemu co tobie niemiłe - wystarczy.
Chciałby szuinegu żeby ciebie (twoje ciało) kto zabił?
[%sig%]
|
|
|
ale pocieszę was, że jak na sługusów diabła to i tak rozmawiamy kulturalnie ;-)
|
|
|
AtiUS, witek, w odpowiedzi dostaję od was zboczenie z tematu na zaczepianie ufity, bardzo kulturalne, zachowanie typa który tylko szuka kogo słabszego kto się krzywo popatrzy i będzie mu można wlać po mordzie.
Dariuszu, "Nie czyń bliniemu co tobie niemiłe - wystarczy.
Chciałby szuinegu żeby ciebie (twoje ciało) kto zabił?" od chcenia nic nie ma, powiedzmy że nie miałbym nic przeciwko, nie obraziłbym się na tego kogo, nie wyklinał, jak kto chce mnie zabić to prosze bardzo. A czy to co dla mnie miłe już mogę czynić bliniemu memu? A gdybym był pedałem i miłe by dla mnie było jak mnie kto rucha w dupe to czy to znaczy że mogę ruchać wszystkich w dupę?
To tylko obrucenie tego ("Nie czyń bliniemu co tobie niemiłe") zdania, ale pokazuje że rzadne słowa nie sš w stanie okrelić norm i ram dla współistnienia ludzi, to trzeba mieć.
|
|
|
szuineg sprecyzuj słowa:
"AtiUS, witek, w odpowiedzi dostaję od was zboczenie z tematu na zaczepianieufity, bardzo kulturalne, zachowanie typa który tylko szuka kogo słabszego kto się krzywo popatrzy i będzie mu można wlać po mordzie."
bo jako nie kapuje, póna pora.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |