Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
ŚWIAT w Roku 2006 Przepowiednie!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 619
Poprzednia strona | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | .. | 30 | 31 | Następna strona

Oto Rok 2006 ! rok Ważny ! 2005 - rok Zmian ! Rydwanów Ognia Rydwanów Dwóch Sił --- Rok odejœcia Wielkich ludzi otoczonych , i będšcych Œwiętymi . Jak wiele się wypełniło .. mogliœcie przekonać się we wczeœniejszym Tematcie . Zapraszam do Konwersacji i Współpracy na Polu Badań Daty 2006 2005 - rok Rydwana VII liczba "7" 2006 - rok Mocy ( obudzenia Uœpionej Siły ) - podœwiadomej ! liczba "8" - Skutek roku 2000 ! kolejne ...... będš latami Pustelnika ( 2007 ) - Koła Przeznaczenia ( 2008 ) - Sprawiedliwoœci ( 2009 ) - Wisielca ( 2010 ) - Œmierci ( 2011 ) i ostateczna Data - Równowaga w rękach Sił Wyższych ( 2012 ) !!!!!!

moze bys objasnil te zdjecie bo chuja wiem zniego ;/

.... http://www.apocalypsesoon.org/p-15.jpg ... Ziemia Œwięta , w Niej się Wszystko Znów Rozpocznie i wyznaczy nowy nam Poczštek , w końcu Dni majšcych nadejœć .. Tu i Tam ... nie trzyj oczu , to się dzieje już Naprawdę ! ... odpal Radio , kanał zmień porzucajšc filmy i reklamy a objawi się ta Treœć .. raczkujšca pomiędzy Œwiata Wierszami , co codziennie zalewajš Nas . Jerusalem ... Jersualem .... miasto Trzech Religii , żebys ty wiedziało jakš Jednoœć stworzysz ... z krwi winnych i niewinnych przelanš . http://www.apocalypsesoon.org/p-13.jpg http://www.apocalypsesoon.org/foto-16.jpg

To Tu .. w tym miejscu ( dokopałem się do Very Great Zdjęć !!! ) .. Wydarzy się wg. opisu Biblii Last War na planetcie Ziemia .. Prawdziwe miejsce - wielu mogło je ujrzeć w swych Wizjach ! ! ! Miejsce AGRAMGGEDONU , który jeszcze nie miał miejsca ( Żeby nie miało to miejsca bo zęby w drzewa wbijać poczeniemy , i wodę z jezior pić łapczywie) . http://www.raptureme.com/photo/holy_land/Armaggedon/39.jpg http://www.raptureme.com/photo/holy_land/Armaggedon/146.jpg http://www.raptureme.com/photo/holy_land/Megiddo/130.jpg .................... http://www.raptureme.com/photo/holy_land/Jerusalem_Temple_Mount/Temple_Mount.jpg

http://www.raptureme.com/photo/holy_land/Jerusalem_Walls/Golden_Gate.jpg Wejœcie do Jerozolimy . Jezus tędy nie raz przechodził :-))))) http://www.raptureready.com/photo/signs/nuclear7.jpg

Aurelian, tylko po co pokazujesz te wszystkie zdjęcia? może byœ je objaœnił

Te satelitarne to chyba przedstawiajš miejsca szczególnie aktywne sejsmicznie. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

pewnie sam niewie co nanich jest ;/

Miejsca Sejmicznych Wstrzšsów ........ i teraz patrzšc na Te Punktciki pomyœlcie ... Każdego Dnia ! ! ! i to nie małe wstrzšsy wpływajš na zachwianie balansu w przyrodzie , a co za tym idzie Yhmm .. Wieloryb w Zatoce Gdańskiej ! ... a co za tym idzie .. Atmofesfera tez Fiksuje . Więc Panie i Panowie . Piszę niepoważnie , jak gówniarz , lecz na Temat . Po co się mamy okłamywać . Na tej Stronie Forum ejsi dużo , wrecz masa jest Mšdroœci i Głupoty wylana na te sprawy .. prawda ! ot własnie to . Patrzmy .. cofne sie do Wczoraj .. Msza w Warszawie za JP II .. kto oglšdał w TV .. pewnie zauważł jaki to był Cyrk ! .. oto niektóre z wpadek : No1 - Sz. Glemp ( dobrze na końcu powiedział ale sie skompromitował w œrodku Mszy) . -- Spojrzał na Zegarek --- Odruch ? pewnie tak , przecież to był jeden wielki Show a on nie może powiedzieć - nie chce mi sie - . No2 . Podczas klęczenia Państwo Prezydent i jego Małżonka .. powinni równo klęczeć na ziemi z raczkami unisionymi w Górze -- a tu Wpada !!! -- Specjalne klęczniki --- by oczywiœcie !!! Własnie he he by pokazać milionom polakow jaki nasz Przedydent jest równy Nam , i Bogu ! ale nic .. nie mieszam .. bo pewnie te klęczniki wczesniej kto inny zapalnował . Więc niechaj mu juz bedzie hehe . No3. W trakcie mszy ... odzywa się Zołnierz - "Na ramie Broń" .. - i potem znow cisza i przemawia Nasz Glemp .. i znów ta sama dawka marnej inscenizacji w Imię Naszego Papieża JP II . Ech ... No4. i teraz Serio odbiegajšc od Waw-y . Watykan 21:37 Papież Benedykt XVI do polaków przemówił !!! hmm .. i tak sobie pomyœlałem -- Czy on Chociaż Rozumiał co Mówił --- ?! he he Sztuka tym Œwiatem rzšdzi totalnie . A wszystko to Fałsz , bo komu tam sie chce myslec o ludziach - społeczenstwie . Tyle juz zostało powiedziane ... i co mamy z tego ? Ano mamy tak .. ze Polacy dalej zasilajš Œwiat , bo u nas Chore Poprzeczki coraz wyżej stawiane , by było lepiej rzecz jasna . Jak tak dalej pojdzie , to Polska .. będzie Rajem Staruszków którzy deklasujš w autobusach ludzi obłożonych torabami , stojšcych 30 min. . Cholera .. ano sie wkurzyłem . Bo jak tu sie nie wkurzyc . Pomyœlę ... yhm.. wroce do domu teraz , i .. nie ma czasu na bimbanie ... Życie jest Wspaniale , kiedy wszystko i wszyscy za nas Brudnš robotę odwalajš .. No nie ? a Miłoœć he he .. wspaniała jest kiedy sie nie ma nikogo i jej kocha , a potem , pierwsze lody przełamane .. sekrety poznane ... i Hmm .. Rutyna rujnuje powoli zwišzki ! chyba ze pieniadz w nich rzadzi i można jakoœ jš Nim Zabijać - w rozrywce własnie . No Ffffff powiedziałem to co miałem w głowie . Alaazam - to miejsca w kotrych Dzis w ciagu ostatniego tygodnia wystapily Wstrzšsy Sejsmiczne po dzis dzien ! Pozdrawiam I Miłego Dnia Życzę , bez œciemy - zeby nie było hehe Ariel

wow Aurelian, chyba zrozumiałem twój bełkot, chociaż był w stylu Japońskiego Robota Dentaku ;) i jeszcze: przewidujesz na ten miesišc jakieœ wydarzenia, czy ma byc spokojnie?

"a Miłoœć he he .. wspaniała jest kiedy sie nie ma nikogo i jej kocha" Więc lepiej jest być samemu? Cišgle mnie to zastanawia...

Aurelian Moje uznanie :)) Niewielu ma własnie tego typu spojrzenie !!!! Tak własnie będzie jak piszesz, choć nie wszyscy to rozumiš.

Odnioslem identyczne wrazenie wczoraj wieczorem jak byly te wszystkie uroczysosci... tak tylko zadalem sobie sobie wowczas pytanie.. na co oni czekaja? na 21:37 zeby fajerwerki wypuscic? .. ehhh szoł mast goł on....

To brednie oblewane kapiacym gnojem czarnobylskim. Rzeklem...

japonski robookapie, chuju z rodzynkami marsjańskimi bezcennych dziur korytnu. nie wiadomo co ty piszesz. w jakim to języku? może jest to język składajšcy się z XIX-wicznego jabłka ananasowego z drzew południowych?

gdzies czytalem ze usa postanowily sprawdzic wlasnie szczosy sejsmiczne powyzej 6rihtara ;/ pszez ostatni 25lat od roku 1980 do 2004 byla norma od 60do 96 takich wsczosow na caly swiecie w roku 2005 bylo ich cos kolo 900 !!!!!!! naukowcy piwadomili stany usa ze ta fala szczostow niebespecznie sie zbila do ich kraju !! w tym roku usa bedzie miala kfiatki postaram sie ten materjal znals ;/ ps aKazam sie zwimem;/

Fenkss KK and Rest Friends this page :-))) Strumyk --- Next Time nie Proœ Ty mnie o Karty ! Ja Cię lubię , lecz nie lubię -- Ciszy-. Zaufałem Tobie i wzišłem się za Opracowanie tobie Wróżby ( za Free) . Oczekiwałem chociaż Odp. nam meiala wobec tego co tobie wysłałem . A ty przechodzisz koło tego obojętnie .Do czego zmierzam .... kiedy ktoœ coœ chce , woła , prosi ( 50% Społeczenstwa , jak nie wiecej) , i to dostanie Werscie !!! .... Jest Happy ! i Nagle Cisza ... by po jakimœ czasie wydoby okrzyk --- To za mało , nic z tego nie rozumiem --- . Powiem krótko - Przykro mi , i next time wpierw proszę o Wpłatę , Bo Ufac w obecnych czasach mozna tak naprawdę tylko Sobie , kiedy doswiadcza sie takiego zachowania . Kolejna sprawa ... moja Praca , To Tarot i Rozmowy z ludzmi ktorym pomagajš , z perspektywy minionego czasu . Oczywiscie nie chce w tym miejscu by ktos sobie pomyœlał ze jestem Bóg wie kim , a nie daj Boże Bogiem ! Człowiekiem . Ale majšcym umysł Racjonalno - Uduchowiony z lekkš dozš Sceptycyzmu i Dystansu wobec tych i innych Spraw . Faktem jest że .. częstokroc ostatnim czasie piszę wierszami , ale Czyż Nostradamus ( Chylę Czoło jego Duchowi ktory nadal obecny jest w tle wydarzen , na które Góra mu zezwoliła wejrzec ) tak nie pisał . Pozdrawiam Ariel

hmm aurell cheba jakims slangiem pisze ;/ a teras wracajoc do tematu RAPORTY INSTYTUTU SEJSMOLOGII RZĽDU USA (dane na dzień 10 maja 2005) Wycišg z raportów Instytutu Sejsmologii przygotowanego dla Rzšdu Stanów Zjednoczonych, dokumentujšcy aktualny stan aktywnoœci sejsmicznej na naszej planecie. (Dotyczy całej ziemi). Skala odniesienia : 1 stopień w skali Richtera - aktywnoœć wstępna 2 - 3 stopnie - aktywnoœć względna ok. 4 stopnie - aktywnoœć znaczšca 5 - 6 stopnie - aktywnoœć znaczšca do katastrofalnej 6 i powyżej - aktywnoœć katastrofalna Skala porównawcza do przedziału lat: od 1 stycznia 1980 - do 4 kwietnia 2005: 1980 - 65 trzęsień ziemi w całym roku - œrednio ok. 4 - 4.5 stopni w skali Richtera 1985 - 65 trzęsień ziemi w całym roku - œrednio ok. 4 - 5.0 1990 - 72 trzęsień ziemi w całym roku - œrednio ok. 6.2 - 6.3. 2000 - 91 trzęsień ziemi w całym roku - œrednio ok. 6.5. 2004 - 97 trzęsień ziemi w całym roku - œrednio powyżej 4.0. SYTUACJA W ROKU 2005 Według skali porównawczej i modelu komputerowego, do dnia 10 maja br. - od Nowego Roku, powinniœmy mieć około 35 trzęsień ziemi. Wykaz dziennej częstotliwoœci trzęsień ziemi, od 1 kwietnia 2005 - do 10 maja 2005 - TYLKO znaczšcych, czyli powyżej 4.0 w skali Richtera! 1 - 7 KWIETNIA 2005 - 173 TRZĘSIENIA ZIEMI 8 - 14 KWIETNIA 2005 - 145 TRZĘSIEŃ ZIEMI 15 - 21 KWIETNIA 2005 - 102 TRZĘSIENIA ZIEMI 22 - 28 KWIETNIA 2005 - 67 TRZĘSIEŃ ZIEMI 29.IV - 5 MAJA 2005 - 96 TRZĘSIEŃ ZIEMI OSTANIE DANE OD 6 DO 10 MAJA 2005 6 MAJA 2005 - 12 trzęsień ziemi w skali do 4.9 7 MAJA 2005 - 8 trzęsień ziemi w skali do 5.9 8 MAJA 2005 - 11 trzęsień ziemi w skali do 5.5 9 MAJA 2005 - 19 trzęsień ziemi w skali do 6.4 10 MAJA 2005 - 6 trzęsień ziemi w skali do 6.9 (do godziny 14:00 czasu w Waszyngtonie) RAZEM, W OKRESIE NIECAŁYCH 6 TYGODNI ZDARZYŁO SIĘ 639 ZNACZĽCYCH TRZĘSIEŃ ZIEMI (bez stycznia, lutego i marca 2005) Wyglšda na to, że MATKA ZIEMIA ZACZĘŁA SWÓJ TANIEC OŒWIADCZENIE RZĽDU USA Oœwiadczenie USGS, czyli amerykańskiej rzšdowej organizacji zajmujšcej się badaniami trzęsień ziemi i monitorowaniem wulkanów z dnia 10 maja 2005 - donosi, że: "W stronę Ameryki idzie jakaœ dziwna fala, która jest wynikiem niezrozumiałego pobudzenia naszej planety i już jest pewne, że będš się trzęsły regiony, które nigdy nie należały do regionów sejsmicznych" Trzęsienia ziemi zanotowano również w rejonie Islandii, który jest uznawany na nie sejsmiczny. Ostatecznym wnioskiem naukowców USGS jest, że nasza planeta wpadła w jakšœ amplitudę drgań z nieznanej przyczyny to juz cheba bylo na forum ale warto do tego wrucic ;/

wydaje mi sie ze te doniesienia moga byc istotne

Pragnę podzielić się a raczej przekazać niespotykane dotšd uwagi dot. " Krytycznej Teologii Historii Koœcioła " które nawet sam Karlheinz Dreschner przegapił w dwutomowym dziele " I znów zapiał kur ". Idzie oto, że tzw.Nowy Test. jest "implantem" do Pism Hebrajskich. Że Mesjasz Izraela nie da sie utożsamić z Jezusem z Nazaretu, pod względem roli, przesłania,statusu, i czasu przyjœcia. Że w Pismach Hebrajskich , w Orędziu Zbawczym Boga Jahwe, niema żadnego przekleństwa za " grzech Adamowy " ani żadnej myœli o Synu Boga w niebie i gdziekolwiek spłodzonego z Boga i niewiasty, a Orędzie streszczone jest doskonale w Księdze Tobiasza rozdz.13: 1 - 6 i wers 14 - 18 oraz rozdz. 14 : 4 - 8 . Sprawa zbawienia pogan jest prosto ujęta w Izajasza 56: 2 - 8 Micheasz 6 : 8 i rozdz. 7 : 7 - 20 Micheasza. . Jeżeli jest ktoœ posród was dostatecznie odważny, by obiektywnie przyjrzeć się dwom Pismom : Hebrajskim i tzw. Greckim zwanymi NTest. i zauważyć, że wszelkie odnosniki do ST, sš wyrwane z kontekstu i nie maja żadnego potwierdzenia w ST. Jest to przysłowiowy " czubek góry lodowej" i otoczony nimbem nietykalnoœci. Mam swój " elaborat" wypracowany na podstawie trzydziestu paru lat drogi, poprzez koœciół i społecznoœci ewangeliczne, oraz prywatne studium zwišzane z " teologiš niezależnš " Jeżeli kogoœ zainteresuje " prawda i nieprawda wszechczasów " a ma dar poszerzania obszarów wiedzy w która wchodzi , to znalazł by mnóstwo sesacyjnych postrzeżen i materiał dla swojej dalszej pracy. Fakty sprawdzic każdy może Ksišdz Stanisław Obirek - jako ksišdz, powiedział za wiele, lecz jako człowiek który pragnie przynalezyć do prawdy - powiedział stanowczo za mało ! Wystarczy wystawić kluczowe pytania dotyczšce " anatomii chrzescijaństwa " czyli jego genezy, heurystyki oraz synoptyki z "morfologiš Pism Greckich zwanych Nowym Testamentem." Z łatwoœciš jest odkrywalne, że nazwa "Nowy i Stary Testament jest nazwany nie prawomocnie, gdyż tzw. "Nowy" jest implantem do Pism Hebrajskich o prawomocnej nazwie " Tanach" który jest " autografem Boga Jahwe do ludu Israela - adresata , a tzw."Stary Test" nie jest stary, jak nie " stary " jest Jahwe Bóg Israela, którego obiecany Mesjasz rózni sie diametralnie od Jezusa z Pism Greckich. Mesjasz Israela, nie umiera skazany przez Ojca / za jabłko Adamowe / co zostanie wybaczone ludzkoœci, gdy na domiar zabijš Jego Syna. Bóg Israela nie przepisał Przymierza Abrahamowego na żaden Koœciół ani Denominacje. Bóg ani słowem nie zapowiedział zbawczego suplementu, ani erraty do Swojego Orędzia raz na zawsze proklamowanego swojemu ludowi, którego ustanowił ŒWIATŁOŒCIĽ DLA NARODÓW. Bóg Israela nie jest Bogiem kapłanów żadnych innych prócz tych, których On Sam wyznaczył z pokolenia Aaronowego i Lewickiego. Wszelka koncepcja " zbawcza " poza " Orędziem Syjonu " jest poprostu " antysyjonistyczna. / votum separatum dla Boga / Jest tendencyjnie mylone z " antysemityzmem / bo nikt araba nie przesladuje za Koran ani narodowoœć . Jakże bardzo sie mylš / albo przekłamujš / ci, którzy powtarzajš słowa Boże zawarte w Izajasza 56: 7 " ..gdyż dom mój będzie zwany domem modlitwy dla wszystkich narodów / ale nie wszystkich religii / Jest oczywistym....że żaden kosciół ani denominacja, nie pozwala " wstrzelić sobie gola" i strzeże swoich bramek na wszystkie sposoby, od czasów Celsusa, poprzez czasy reformatorskie, czasy oœwiecenia i demaskatorskie, jak ks. Messeliera czy Strossmayera który na soborze w 1870. r. rozłożył wprost na " czynniki pierwsze " dogmat prymatu i nieomylnoœci papieskiej " a jednak dał sie zastraszyć pomimo niepodważalnych argumentów Biblijnych - bo on mial tylko Słowa pisane i mówione a oni mieli i zawsze majš "Colta " Ksišdz Obirek, jak i niektórzy inni, jak: Lugio Lombardi Vallauri, który kwestionuje na podstawie Pism Hebr. " grzech pierworodny, piekło i uzurpatorskie stanowisko papieskie.Belgijski Jezuita Jaques Dupins, rzuca œwiatło na pluralizm religijny i dotyka nauki o ojcostwie Bożym Jezusa i zbawczym działaniu " co zbliża do koncepcji Mesjasza Israela " / kursywa własna / Ksišdz St. Obirek , zwraca uwagę na kult Papieża Jana Pawła II-go i porywaja na ksiedza za kamienie. Boga w polsce nie wolno było lżyć, nawet za czasów socjalizmu była ustawa przedwojenna w Kodeksie Prawa Cywilnego. Teraz oficjalnie Bo znieważajš na różne sposoby. Jan Paweł II- gi kazał zaprzestać wydawania Pisma Œwietnego z Imieniem Jahwe, by nie " zaszkodzić aliansowi: i ekumenii z pogaństwem.więc ukazały sie tylko dwa wydania Biblii Tysiaclecia z imieniem Boga,co było z dopustu Kard. Wyszyńskiego, resztę wydań wydano bezimiennie / i Bóg pozostal tam anonimowy . Jan Paweł II-gi utożsamil Boga Jahwe i Allachem, całował Koran nadajšc Koranowi rangę " ex- equo" z Bibliš.....non commet ! Ks.St. Obirek jest atakowany przez dygnitarzy Koœcioła za to, że wykazał....zgodnie z kapłańskim przyrzeczeniem, wiernoœć " Bogu - Jego Słowu i Jego Przesłaniu ! Wobec kogo okazał niewiernoœć ? - napewno względem tych, którzy " najlepiej wiedzš, co Bóg miał na myœli " Pozostali jeszcze " wierni patryjoci " którym populistyka polityczna z religijnš jest wizš do nieba. Każdy z tych obrońców wiary JEST ANALFABETĽ BIBLIJNYM ! Żaden nie zna Pisma Œwietego nawet na poziomie katechizmu a tymbardziej Biblii. Jakimiż przymiotnikami należy okreœlić tak bezsumiennych ludzi ? hipokryci? czy poprostu wyksztalceni prostacy? No jak ? W samej Biblii można znaleŸć inwektywy dla takich panów ! Za mało powiedzial ks. St. Obirek - może i niewiedział jak " Wybierano polskiego papieża " Pod tym tytułem zapowiedziana była ksišżka , na poczštku pontyfikatu Karola Wojtylły w miesięczniku " Fakty i Fikcje" której fragmenty to pismo drukowało z podpisem Zygmunta Broniarka.Czytamy tam, że "sztab wyborczy" przygotowali : Kard Koenig USA i Kard. Król Austria. Tuż przed konklawe Karol Wojtyłła zostaje powiadomiony przez kard, Wyszyńskiego, że ma przyjšc imiona Jan Paweł II-gi bo zostanie wybranym papieżem Bo " Duch Œw. tego chce " ..........Na pewien czas przed tym wydarzeniem goœcil nie jeden raz u Karola Wojtyłły szef amerykańskiego CIA - potem były serdeczne spotkania u Ronalda Regana i jak wiadomo, celem nie byla " partyjka szachów. Kto rozumny i uczciwy, niech zauważy, że ten futtboll koscielno-religijny, to gra o wielka stawkę, wielka chwałę i władzę " tu i teraz na ziemi " Wszyscy chcš odżydowić koœciół,Biblię, a tu na złoœć same żydostwo - od proroków poprzez Jezusa, Marie apostołów - Bóg obwarowal ten naród błogoslawieństwem, jako pierwocinš dla przyszłego swojego zapowiedzianego Królestwa Globalnego w Jego jednoœci. i pisze: Błogoslawišcych ciebie błogosławic będę - a przelkinajšcych ciebie przeklnę. Narody ignorujš Jego Słowo i przyjmujš " przeżute pokarmy" każšc Ludowi Bożemu oddać ziemie która im dał Bóg. Œwištynia Jahwe stała tam, gdzie pogański meczet widnieje. Izrael nigdy wlasnym sumptem nie odzyska do reszty swego dziedzictwa. Uczyni to sam Bóg Israela Jahwe - patrz Izajasz rozdz.62. Usta Jahwe to powiedziały - Jeżeli nie wierzysz - to musisz wiedzieć, że bez Jahwe Boga Israela, niema chrzescijaństwa ani nawet Koranu i wszystko tedy jest absurdem. porównaj Galacjan 3:16 z 1Moj. 12:7 13: 15 17:7 22:18 24:7 (16) Otóż Bóg dał pewne obietnice Abrahamowi i jego potomstwu. Pismo nie mówi "o potomkach" [Abrahama] - tak jakby chodziło o wiele osób - lecz o jednym potomku, wskazujšc przez to wyraŸnie na jednš osobę, to jest na Chrystusa. ========================================================================================== (7) [Pewnego dnia] ukazał się Abramowi Jahwe i powiedział: Krainę tę oddam w posiadanie twoim potomkom (15) Cały ten kraj, który przed sobš widzisz, oddaję na zawsze w posiadanie tobie i twojemu potomstwu. (16) I uczynię twoje potomstwo tak liczne jak ziarna piasku na ziemi. ==================================================================================================================(18) Wtedy to zawarł Bóg z Abramem przymierze, wypowiadajšc takie oto słowa: Twoim potomkom dam cały ten kraj, od Rzeki Egipskiej aż do Wielkiej Rzeki, zwanej też Eufratem: =============================================================================================7) Przymierze, które dziœ zawieram z tobš i z twoim potomstwem, będzie trwało z pokolenia na pokolenie; będzie przymierzem wiecznym. Będę Bogiem dla ciebie i dla wszystkich twoich potomków. (8) Tobie i twojemu potomstwu daję cały Kanaan, tę krainę, w której obecnie przebywasz jako cudzoziemiec; będzie ona po wszystkie czasy własnoœciš [twoich potomków], a Ja będę ich Bogiem. (9) Ponadto powiedział Bóg do Abrahama: Niech to przymierze będzie starannie zachowywane przez ciebie i przez wszystkie następne pokolenia. (10) Przymierze zawarte między Mnš i tobš oraz wszystkimi twoimi potomkami polega także na tym, że każda istota ludzka płci męskiej ma być obrzezana. (11) Będziecie usuwali częœć napletka na znak przymierza, które zawieram z wami. (12) Wszystkie wasze dzieci płci męskiej powinny być obrzezane ósmego dnia po urodzeniu. I tak ma być po wszystkie pokolenia. (7) Jahwe, Bóg niebios, Ten, który mnie wywiódł z domu mojego ojca i z mojego rodzinnego kraju, Ten, który mi oœwiadczył i poprzysišgł, że mojemu potomstwu da ten kraj na własnoœć, =========================================================================================== Jeżeli nie jesteœ zdolny myœleć konsekwentnie - to sobie podaruj i zajmij sie czyms innym... To jest " czubek góry lodowej " i kazdy o zdolnoœciach ponadpodstawowego myslenia postrzeze cel i protagonistow falszowania tego, " co Bog mial na mysli " a owocem falszerstwa sa roznorodne wielkie " Imperia Religii " w postaci wielkich - srednich i malych kosciolow, ktorzy przelali morza krwi, dla swojej wladzy i zyskow, oraz okolo dwoch tys. sekt ktore na wzor bakterii rozmnazaja sie w swojej roznorodnosci. ============================================================================================= W tzw. Nowym Test. / Pisma Greckie Galacjan 3: 13 pisze " Chrystus wykupil nas " od przeklenstwa zakonu / zamien slowo " zakon ' na wlasciwš nazwę " - wykupił nas od przeklenstwa : TORY czyli Piecioksiegu Mojzeszowego ?! ..... takie slowa i mysli nigdy nie wypowiadzial Jezus ani nikt sie nie powazyl na taka konkluzje , ktora zniewaza Boga i personalnie dyskontuje Jezusa. ============================================================================================= wrocmy do Galacjan 3:13 Chrystus wykupil nas z " przeklenstwa zakonu, stawszy sie za nas przeklenstwem , bo napisano " Przeklety kazdy ktory wisi na drzewie / oraz " kursywa wlasna " i indziej pisze: przeklety kto skrycie zabija, kto ... itp . Wedlug tej Pawlowej koncepcji / schematu jego rozumowania / to wprowadzil " PRZEKLENSTWO NOWOTESTAMENTOWE " piszac: w liscie do Galacjan 1:8 dwukrotnie przeklina jeżeli by ktos glosil odmienna ewangelie " od tej ktoras my wam glosili zaklina " wstecz i wprzod" i czy nie jest to paradoksem....... ================================================================================== Jezeli masz ochote na mnie " porwac za kamienie" ... to prosze kornie --- pierwej rozwaz to i wykaz mi blad, sfalszowanie mysli, tendencyjne problematyzowanie , moj niedomiar wiedzy i poznania, ale nie zapomnij poprzedzic swoj " wyrok" modlitwa, bo niema milosci Boga, bez milosci prawdy wiec ja odnalez i wskaz mnie i sobie - albo poprostu nazwij prawde po imieniu i wywyzszaj Jedynego Niepodzielnego Boga Ktory Jest Jehowa - Ktoremu tylko Jemu wszelka Czeœć i Chwala - amen Jeremiasz. P.

Może Ziemia chce strzšsnšć z siebie "robactwo", które jš toczy? [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 619
Poprzednia strona | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | .. | 30 | 31 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.