Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
hmmm czytajcie tylko się nie denerwujcie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 264

Czytając Wasze wypowiedzi odniosłem wrażenie że 80 % z was to prześmiewcy albo leserzy którzy przeczytali jedną gazetę i myślą że już coś wiedzą. Problem nie jest tak płytki jak się niektórym zdaje. Tutaj trzeba dogłębnej analizy i kontemplacji problemu. Nie można opierac swojej wiedzy na gazetach czy książkach albo filmach - bo one w 85 % < jeśli nie więcej > są kłamstwem. Należy umieć odsączyć te pozostałe 15% i wtedy doiero dyskutować. Nie chcę nikogo obrażać ani denerwować. Czytając niektóre komentarze można sie pomśmiać, ale dyskutujcie nie o tym co mogłoby by być gdyby, albo o tym co było bo on < bardzo wiarygodny prezenter telewizyjny >tak powiedział. Jeśli ktoś widział UFO - niech powie co przeżył. I wtedy dyskutujcie. Ale nie wierzcie tez w to że jakaś kobieta zobaczyła UFO w dzieciństwie. później miała sny o nich, następnie < kiedy miała 25 lat > przeczuwając że stanie się coś złego wyczuła że UFO po nią przyjdzie. PO czym faktycznie przyszło i przychodziło co nocy a ona była regularnie gwałcona i urodziła dziecko... trochę lekka przesada. Może dobre na scenariusz Z archiwum X ale... Albo opowieści o ludziach z głębi ziemi... A wicie co?? Ja leciałem samolotem a tu nagle zobaczyłem Anioła na chmurze. Zatrzymał czas i powiedział mi że jest przedstawicielem cywilizacji zwanej Euregitymianami, która mieszka w chmurach i posiada całą wiedzę światową. Kazał mi przekazać posłanie ziemianom że w szęśdziesiątymósmym roku panowania na niebie Effeza < nie wiem co to jest, ale czuję że chodzi o rok 2004 > przyjdą na ziemię i ogłoszą zaciąg na wyprawę krzyżową przeciwko innej planecie..., potem czas wróci do normy a ja Wam to teraz przekazuję. Jutro prześlę dokładne rysunki i opisy anioła, miast i pojazdów a pojutrze zrobię model tatku latającego. za trzy dni znów ich odwiedzę i tym razem wezme ze sobą 100 wiarygodnych przyjaciół i porobię im zdjęcia, które niestety w dziwny sposób sie naświetlą... ----- to jest żenujące. Takich bajek każdy człowiekk może wymyślać tysiące - zapytacie co mu z tego?? Sława, prestiż że to on zostal Wybrany i jeszcze wiele innych rzeczy. Konczę bo wiem że przynudzam. Na koniec APELUJĘ!!! NIE DAWAJCIE SIĘ ZWIEŚC POZOROM I PODCHODŹCIE SCEPTYCZNIE DO WSYZTSKICH SPRAW JAKIE WAM DAJĄ. Z GÓRY ODTRĄCAJCIE SKOŃCZONE GŁUPOTY CHOCBY NIE WIEM JAK BYŁY PRZEKONUJĄCE. JEŚLI UDA WAM SIĘ ZANLEŹĆ 10 PODOBNYCH OPISÓW < ALE NIE TYPU DUŻE OCZY I SZRA SKÓRA, TYLKO NIEZNANYCH > ZACZNIJCIE DZIAŁAC. DOWIADUJCIE SIĘ - MACIE INTERNET ZNACIE JĘZYKI TO PISZCIE DO TYCH CO ICH UFO PORWAŁO ALBO CO WIDZIELI. A JAK SĄ ANONIMOWI TO IM NIE WIERZCIE!!! LUDZIE ROZMAWIAJCIE POWAŻNIE, ODSĄCZAJĄC ZE STEKU IDIOTYZMÓW ESENCJĘ MĄDROŚCI!!! Uff ale się splułem... Mówię na serio - myślcie zanim napiszecie coś. nie mówię że UFO czy inne takie nie istnieją, tylko mówię, żeby nie wierzyć we wszystko - szczególnie w to co macie podane na tacy a sami tego nie zwerfikujecie. Jeśli ktoś chce nawiązać ze mną kontakt i porozmawiać na tego typu temety to proszę bardzo - służe radą pomocą i czym tylko jeszcze. Apropos - interesuję się zjawiskami niewyjaśnionymi od wczesnego zdieciństwa i mam wiele "materiałów" < bez przesady nie tylko gazet i filmów > którymi moge się podzielić

Tak, nie wnikaj w to co piszę bo jak widzę nie ma to chyba sensu. Nie rozumiesz podstawowych zasad poprawności dyskusji. Albo odnosisz się do tego co piszę, albo przestajemy dyksutować. Jesli chcesz prowadzić monologi - proszę bardzo. Brat: "No to tak: wiara dostarcza dowodów." Znów ręce i majtki opadają :( Kręcimy się w kółko. Ok, zrozumialem. Leto - miałeś rację. Nie da się dyskutować z kimś, kto nie przyjmuje pewnych podstaw, przeczy ustalonym zasadom, wprowadza własne zasady w oparciu o swoje widzimi się. 1. U Brata dowód przeradza się w poszlakę, zapewne i vice versa. Brat nie rozumie, że żadne wydarzenie nie potwierdza słuszności wiary. Dyskusja więc z nim na tym polu jest pozbawiona jakichkolwiek podstaw i sensu. Brat nie przyjmuje uznanej, przyjętej, definicji dowodu w logicznym rozumowaniu. 2. Brat próbuje imputowac tezę, iż wiara opiera się na między innymi na dowodach. Jak dyskutować z kimś kto popełnia logiczne błędy uważając je za prawdę obiektywną? Brat:"Do tej pory chyba wszystko jasne i zrozumiałe?" Tak Bracie jak dotąd wyraźnie widać Twoje błędy i trwanie w nich, iestety dyskusja wtym wątku w oparciu o takie błędy jest pozbawiona sensu. Brat:"Jaśniej czy dalej nic? Hmm :)" Nie posunąłeś się ani na jotę do przodu, czyli nic drogi Bracie, tkwisz w miejscu. Nie wiem jakiego narzędzia użyć by przebić się przez Twe betonowe, blędne założenia.

te dyskusje do niczego nie prowadza jest takie zdanie .mšdrzy ludzie nie pęczniejš z dumy gdy sš wychwalani ani nie kurczš sie w sobie gdy sš wyszydzani znaja swš droge poleganie na sobie samych i dobroczynna działalnoœć oto ich znaki szczególne wiecie czyj to cytat sai baby i tyle wam powiem. on coœ robi dobrego a inni tylko dyskutować potrafiš tylko wirtualny œwiat.

tak jak mówisz tylko napęczniałe wywody i dysputy gdzie w tym jest coœ żywego gotowe matryce myœlowe .

żywe to tworzenie zywe to spirala rozwijajaca sie zywe to zycie zywe, to dobro pozwulmy otwozyc sie zyciu pozwul mu wpuscic je przez brykade uprzedzen i iluzjii ,, przekonan i dogamtow(zdefiniuj prosze dogmat) zlo to anty ... dopowiesz sobie sam : )
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 264
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.