Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kiedy nastąpi koniec świata???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | .. | 75 | 76 | Następna strona

Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???

PIOTREK.NDM, gdy cialo umiera, to dusza idzie do "nieba", "piekła", lub "czyśćca", tak to jest nazwane. dokładnie nie wiemy, co się dzieje z duszą. ale jeśli ktoś za życia żył dobrze, to po śmierci dusza będzie spokojnie przebywać. I będzie tam przebywać cały czas. Codziennie. Przez miliony lat. Przez wieczność. Ja w to wierze. Nie wiem jak Wy. Więc zastanówcie się w jaki sposób żyjecie...Zróbcie rachunek sumienia. Ja w reinkarnację nie wierzę. A mi się wydaje, że jak "świat" się skończy, to "niebo" nadal będzie... Bo "niebo" i "piekło" nie jest miejscem, które mogłoby ulec zniszczeniu w jakiś sposób. Bo dusza nie umiera. Taka jest MOJA OPINIA.

Ludzie poczytajcie trochę, oświećcie się. Nie ma żadnego piekła, nie ma nieba. Takich bzdet uczy kościół. Wystarczy poczytać o historii kościoła i tam się dowiecie kiedy nasi wspaniali kapłani wymyślili piekło. Czyściec też, by biedne dusze mogły odkupić swe grzechy :) . Koniec świata nie nastąpi nigdy bo świat jest wieczny, cykliczny. Zmiana tego świata to tak i miejmy nadzieję, że już niedługo. Oczywiście na lepsze. Ludzie może są źli czy dobrzy, ale dusze nie, Bóg nikogo nie osądza. Po śmierci spotka was to czego się spodziewacie - w co wierzycie. Jest kilka mądrych książek o tym. I zdala od zacofanych nauk kościoła, opartych w większej mierze na spreparowanej przez nich samych biblii. Nie chciałem urazić katolików. Pozdrawiam!

KONIEC ŚWIATA JEST BLISKI. DATY NIKT NIE ZNA, A PRZEPOWIEDNIE TO BZDURY. CZYTAJCE APOKALIPSE ŚW. JANA W BIBLI I WYCIĄGAJCE WNIOSKI. M Ó D L C E SIĘ BO KONIEC JEST BLIŻEJ NIŻ MYŚLISZ !!!

yo nyga zgadzam sie z Toba w zupełnosci;) ale to ładnie ujełas w słowa no no w szoku jestem:]

Pieknie powiedziane roztropny...nic dodac nic ujac! Pozdrawiam wszysciutenkich serdecznie!!

Czy ktoś mógłby umieścić przepowiednię Nostradamusa dotyczącą papieży? Nigdzie nie mogę jej znależć..:/

Chciałabym zobaczyc tę przepowidnie.Bardzo jestem ciekawa.Popieram komentarz roztropnego,ale to zależy kto w co wierzy.Może wiara polega na tym żeby właśnie uwierzyc, w to co nie widać??(@@) > ;<

czy ktomms wie jak mjał na imje pierwszy papierz w histori i kiedy został wybrany. morze ktoś wie prosze o odpowiedz czekam .

Czytajcie Nostradamusa Sybille i Kod Biblii........ Wszedzie jest mowa o 2006...

Św. Piotr.... :]

Pierwszym papiezem był Święty Piotr

Koleżanka przeczytała w jakiejś gazecie, że teraz po Janie Pawle II ma być biały papież, który bedzie trochę, ale nie zbyt długo na głowie koscioła. A po tym przez jakiś przypadek ma być papieżem murzyn i on ma być dobrym papieżem, ale... ale za jego, że tak powiem "kadencji" ma być 20-letnia wojna i każdy ma tam zabijać - "brat brata". I na końcu tej wojny ten oto papież również przez przypadek ma przyczynić się do końca świata (nie mam pojęcia w jaki sposób). I potem ten papież bedzie uciekał z Rzymu. Podobno ma to być kolejne prześladowanie chrześcijan. I to ponoć przepowiedzieli Nostradamus i Sybilla. Przepowiedzieli, że bedzie papież, który bedzie pełnił swą posługe tylko 1 nów (czyli to jest właśnie 1 miesiąc) i to jest ten chyba Jan Paweł I. A po nim bedzie papież, który bedzie dobrym papieżem i bedzie długo na głowie kościoła i bedzie wielkim pielgrzymem (czyli Jan Paweł II). Wszystko się jak narazie zgadza... A potem bedzie to z tym czarnym papieżem co napisałam wcześniej. Niby to ma być dopiero w 2100 roku, ale nie wiem. Oni przepowiedzieli tyle kataklizmów i to wszystko się spełniło, więc może i teraz... Szczerze mówiąc to się boję tego, pomimo, że mogę tego nie dożyć. Wszystko jest taką zagadką i tajemnicą... :/

MAM PYTANIE SKAD WIADOMO ZE NIE MA WIECEJ WOLNYCH KRYPT?? PRZECIEZ JAN PAWEL II ZOSTAL POCHOWANY NA JAKIMS INNYM PAPIEZU ??

Nie na inym papiezu, ale w miejcu gdzie kiedys lezal inny papiez - pozniej go przeniesli...

Za 5 mld lat jak na s słońce spali

Tutaj można wiele się dowiedzieć co i jak http://eliasz.dekalog.pl/goscie/dunkel/opis'.htm

nostradamus nie powiedział ,ze po słowianinie nie bedzie murzyn tylko, ze ten papierz będzie czarny przecierz nie musi miec czarnego koloru skury tylko morze byc czarny w srodku. morze miec złe zamiary.

no co niby ma umrzec? wszystcy tak przezywaja silnie smierc papieza naszego, co jest? ducha nie gascie (bozego) i tyle. wiecie co, ja byhm chcial dozyc powtornego przyjscia chrystusa, i czasow ostatecznych, ale wydaje mi sie ze byloby to dal mnie osobiscie zbyt wielkim zbytkiem laski, juz i tak jako ten nyndzny czlowiek i przezylem duzo, papieza polaka, moc wiary , nadziei, milosci, jak dozyje czasow ostatecznych o tym co pisze biblia, to chyba zbytek laski, ze znowu bylbym swiadkiem czegos wielkiego, doskonalego, ostatecznego, nie sadzicie?

no co niby ma umrzec? wszystcy tak przezywaja silnie smierc papieza naszego, co jest? ducha nie gascie (bozego) i tyle. wiecie co, ja byhm chcial dozyc powtornego przyjscia chrystusa, i czasow ostatecznych, ale wydaje mi sie ze byloby to dal mnie osobiscie zbyt wielkim zbytkiem laski, juz i tak jako ten nyndzny czlowiek i przezylem duzo, papieza polaka, moc wiary , nadziei, milosci, jak dozyje czasow ostatecznych o tym co pisze biblia, to chyba zbytek laski, ze znowu bylbym swiadkiem czegos wielkiego, doskonalego, ostatecznego, nie sadzicie? no co niby ma umrzec? wszystcy tak przezywaja silnie smierc papieza naszego, co jest? ducha nie gascie (bozego) i tyle. wiecie co, ja byhm chcial dozyc powtornego przyjscia chrystusa, i czasow ostatecznych, ale wydaje mi sie ze byloby to dal mnie osobiscie zbyt wielkim zbytkiem laski, juz i tak jako ten nyndzny czlowiek i przezylem duzo, papieza polaka, moc wiary , nadziei, milosci, jak dozyje czasow ostatecznych o tym co pisze biblia, to chyba zbytek laski, ze znowu bylbym swiadkiem czegos wielkiego, doskonalego, ostatecznego, nie sadzicie?

OD TEGO MACIE WĽTEK CZARNY PAPIEŻ!!!!!!!!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505
Poprzednia strona | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | .. | 75 | 76 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.