Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Międzynarodowy spisek
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854
Poprzednia strona | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | .. | 42 | 43 | Następna strona

Witam wszystkich tutaj zgromadzonych chciałbym poruszyć ,,nowy'' temat odnośnie międzynarodowego spisku który owiany jest tajemnicami wielu dziedzin ,np. ufo, terroryzm, 11 września, grupy Bilderberg (prawdopodobny rząd cienia), zniewolenia ludzi i utworzeniu nowego porządku świata. Czytałem posty na waszym forum i myślę ze nie podejdziecie do tematu sceptycznie bo kilka z tych wątków było już poruszanych na tej stronce. Spróbuje z czasem rozwinąc ten temat :). I jestem bardzo ciekaw waszych wypowiedzi w tej kwestii?? Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich :D

z tego co ostatnio gdzies czytalam to samolot,ktory sie rozbil byl wyprodukowany w 1991roku czyli mial 19 a nie 40 lat

Ja zasłyszałem, że w 1990, czyli 20 lat miał :) W każdym razie na pewno nie 30.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

http://wolnemedia.net/?p=21371 Może koledzy z wawy by się wybrali i opowiedzieli jak było? :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Raptor:
Może koledzy z wawy by się wybrali i opowiedzieli jak było? :)
I na opowiesciach skonczyli? "To my jako ludzkość mamy tak naprawdę władzę nad tym co się dzieje, mimo to większość z nas każdego dnia oddaje władzę nad swoim życiem tej garstce manipulantów żyjąc według ich reguł, zasad – grając w ich grę." I to jest prawda ! ale my zwyklismy tylko gadac , przescigac sie w wiekszych, mniejszych i pomniejszych madrosciach i tylko tyle . Heja banana a zycie dalej sobie plynie, a my dalej bedziemy rozprawiac o bolach tego swiata :)

Z historii przeciez znamy, ze to kobiety "podniecaly" mezczyzn do boju :)

Orinoko:
Raptor:
Ty w dodatku masz taki zaped ze swoim avatarkiem , jakbys skrobal racice do skoku :) sorry za takie skojarzenie :)!

Orinoko:
I na opowiesciach skonczyli?
Opowieści mi w zupełności wystarczą... bo muszą ;)
Orinoko:
Ty w dodatku masz taki zaped ze swoim avatarkiem , jakbys skrobal racice do skoku :) sorry za takie skojarzenie :)!
Zapewne słuszne skojarzenie :) ...tylko, że raptory nie mają racic.

Zastanawia mnie, co to jest ten dlug publiczny ? Nikt jakos nie potrafil na forach mi tego wyjasnic. Na wszelki wypadek od kilku dni przestali tak nazywac zadluzenie Grecji. Cos mi sie zdaje, ze chodzi o pieniadze, ktore kazde panstwo nalezace do Unii Europejskiej jest zobowiazane wysylac do unijnej kasy. Teraz jakos tez o tych pieniadzach przestalo sie mowic, a przeciez wiadomo, ze kazde panswo unijne wysyla je do Unii Europejskiej i ze najwiekszym platnikiem sa Niemcy. Jestem bardzo ciekawa, co mowi na temat platnosci do kasy Unii Europejskiej niewazny [referendum na nie we Francji] Traktat Lizbonski ? Jezeli nie mowi nic, to panstwa nie musza przekazywac swoich pieniedzy. Jezeli cos mowi, to panstwa nie musza uznawac Traktatu Lizbonskiego za wazny, bo byla podpisana wczesniej umowa mowiaca o tym, ze jezeli chociaz jedno panstwo nie bedzie chcialo przyjac Traktatu Lizbonskiego, to nie wejdzie on nigdy w zycie. W referendach narodowych zgody na przyjecie Traktatu Lizbonskiego nie wyrazila Francja i Holandia !!! Grecjo nie daj sie. Nie pozwol sie zniewolic srebrnikami !!!

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=d%C5%82ug+publiczny&lr=lang_pl&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=d%C5%82ug+&gs_rfai=&fp=508e284ea45b5b66

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wikipedie pisze sie na biezaco i zmienia sie ja na biezaco. Dostep do niej kazdy wiec nie jest ona opracowaniem prawno-naukowym. Czasem ktos napisze prawde od siebie, ale moze ona byc przez kazdego zmieniona. Jest wiec bardzo niskie powolywanie sie na Wikipedie !!!

Tam masz linki nie tylko do wikipedii. Ja studiowałem te rzeczy - skończyłem ekonomię na SGH i dowiedziałem się tam już przed laty takich rzeczy, o których dopiero teraz zaczyna się pisać, jako o teoriach spiskowych. Nie chce mi się jednak Tobie Gosiu wszystkiego tłumaczyć, bo Ty i tak wiesz swoje o powietrzu w przestrzeni kosmicznej, o Księżycu świecącym własnym światłem i o HAARP-ie wiesz najlepiej, bo z autopsji. Teoretyzuj sobie dalej i niczego się nie ucz, a będziesz coraz bardziej powalona.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wrona:
Nikt jakos nie potrafil na forach mi tego wyjasnic. Na wszelki wypadek od kilku dni przestali tak nazywac zadluzenie Grecji.
Wrona:
Wikipedie pisze sie na biezaco i zmienia sie ja na biezaco. Dostep do niej kazdy wiec nie jest ona opracowaniem prawno-naukowym. Czasem ktos napisze prawde od siebie
Gosiu, masz rację odnosnie wikipedii, ale, jeśli przejrzysz znaczną część tych materiałów, to napewno prędzej zrozumiesz tę kwestię. Trudno jest to ująć w kilku zdaniach, tak, by było wiadomo, o co chodzi. To temat do zgłębiania. Mam za sobą egzamin z finansów publicznych i mimo, że poradziłam sobie dobrze, to miałabym problem z wytłumaczeniem Tobie całości, bo za każdym razem pojawiałyby się kolejne pojęcia do wyjaśnienia i porównywanie danych. Nie myl długu publicznego z zobowiazaniami wspólnotowymi, to są dwie różne sprawy. Dług publiczny dotyczy zadłużenia sektora rzadowego i samorządowego w stosunku do PKB i nie może przekroczyć 60% PKB. Dalej - to już analiza tabelek... Nie każdy na wszystkim musi sie znać, ale jeśli chce trochę liznąć - to raczej dobrze, że ma jakieś ambicje. Nie znaczy to też, że od razu musi się zawodowo wykształcić w danej dziedzinie. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w czytaniu linków od Wendola

Dług publiczny, dług państwowy, suma nie spłaconych przez rząd lub in. związki publicznoprawne zobowiązań zarówno wobec wierzycieli krajowych, jak i zagranicznych. A co z dlugiem spolecznym ? Ucza tego na finansach publicznych?

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Romek:
A co z dlugiem spolecznym ? Ucza tego na finansach publicznych?
:)... To zupełnie inna sprawa:) pozdrawiam

To komu jest Grecja winna te pieniadze ?

grecja wydymała troszke wszystkich 1- kożystała z usług premium u cwanych np, niemców nadwyrężając poprostu ilość dostępnych środków we własnym kreju 2- jej struktóry bankowe skutecznie odprowadzały latami kase w rynki rozwijające się - gdzie na dzień dzisiejszy np. w bułgari są właścicielami ok 30 % bankowych aktywów- a to tylko bułgaria i z pewnością w wielu państwach robią interesy http://banki.wp.pl/kat,60994,title,MFW-ostrzega-Bulgarie-przed-greckimi-bankami,wid,12233142,wiadomosc.html?ticaid=1a1c2&_ticrsn=3 3-wysokość pomocy dla grecji w warunkach Polski to blisko pół biliona złotych http://forsal.pl/artykuly/417237,wartosc_pomocy_dla_zadluzonej_grecji_moze_przekroczyc_nawet_120_mld_euro.html gdybyśmy my łykneli taką pomoć przy wartości aktywów nieco ponad 2 bln zł to tak jak by ktoś nam podarował 1/4 tego co jest w polsce myślę że każdy już sobie wyrobił zdanie o tym co się tam dzieje i jarzy kolejne oblicze kapitalizmu- gdzie kasa się przelewa tam na górze- a na dole ciśnie się ludzi komornikami i straszy/terroryzuje wąskim intelektem urzędników niskiego szczebla- czyli pierwszego kontaktu by zachować wartość pieniądza i przede wszystkim zapewnić ciąg podaży i popytu i dla pieniądza i dla produktów wymiennych za ten bezwartościowy papierek jak fala w wojsku za przyzwoleniem kadry gdzie się wykorzystuje ludzki debilizm dla własnego spokoju i dobrobytu- bo grunt to zarobić i się nie narobić i niestety te motto jest przewodnim dla każdego- dlatego istnieje ewentualność że przyjdzie czas- że zamiast stymulować i napędzać się to rozsypie jak domek z kart- wtedy wielu nie przystosowanych i nie zabezpieczonych- powiedzmy- umrze choćby z głodu

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

A postrasze was jeszcze troszkie :-)
tekst:
Bob Chapman z International Forecaster ostrzega: "Opróżnijcie swoje konta bankowe". LEAP / Europe 2020 prognozuje: "Uwaga - Globalny kryzys systemowy. W połowie 2010 roku bitwa o Bank Anglii i w końcówce roku groźba upadku amerykańskiego FED-u". Panika na Wall Street - już 4 dni z rzędu giełdy światowe lecą mocno w dół ! Okazuje się, ze oprócz Islandii, Węgier, Ukrainy i Grecji zagrożone są także Hiszpania, Portugalia i... Wielka Brytania oraz USA. Takich ciosów światowa ekonomia długo już nie wytrzyma. Czy to znaczy, że jeszcze w tym roku będziemy świadkami początku całkowitej, globalnej zapaści ekonomicznej ? Jakie będą tego skutki dla nas, zwykłych obywateli ?
http://www.globalnaswiadomosc.com/krachfinansowynadchodz.htm

Jakie to beda skutki ? Bardz\o proste w logicznej kalkulacji. Jesli ktos ( ludy, narody ) jest zmuszany do niewolniczej pracy , za ktora ma zaplacone grosze i przekazane na konta - gdy z nich korzysta systematycznie i oproznia prawie do dna, to nie jest tak zle o co sie poszczegolne systemy zachodnie postaraly tworzac socjal. Gdsy jednak ktos sobie "zbiera" na swoim koncie a banki i panstwo oglaszaja bankructwo to znaczy, ze ich realnie tych ciezko zarobionych pieniedzy NIE MA!!! I co wtedy ? Ano wtedy zlosc, nienawisc i anarchia ,ktora trzeba z racji dobra stanu, wyzszej koniecznosci stlamsic i unieruchomic delikatnie mowiac. To stan , ktory umozliwia wprowadzenie stanu wyjatkowego dla "ratowania panstwa" i wprowadzenie wojsk, godziny policyjnej, zakazow i nakazowdo ktorych trzeba sie dostosowac. To manipulacja zywymi ponoc myslacymi ludzmi na skale swiatowa.; Globalna zapasc ekonomiczna to droga do totalnej kontroli, kto nie z nami to przeciw nam. Jesli jestescie na to gotowi to szerokiej drogi.....bo ja nie mam zamiaru !!! isc ta sciezka wbrew mojej woli !

I my sobie tak bedziemy gadac na forum :) Zycie to Raj i Bajka ! Ja wiem ze jestem goraco-krwista i czasem moja mysl biegnie za szybko. Pragne sie jednak grzecznie i spokojnie zapytac ( choc to nie jest jedyne moje pragnienie ) Czy my tylko potrafimy gadac , czy moze tez dzialac ???? Ilu tu jest facetow??? Ile jaj na tym forum! Mnie prosze doliczyc do jaj :) bo mam werwe, energie i styl dzialania faceta ! Ja mam porwac do walki, czy ktos mnie??? oczywiscie silniejszy, innej opcji nie biore pod uwage !!!! I BASTA!!!

Jane Bürgermeister potrzebuje naszej pomocy ! 27-04-2010 Kobieta, która poświęciła swoją karierę dla sprawy rzetelnego informowania opinii publicznej w.s. zakażonych szczepionek na tzw. "świńską grypę" potrzebuje dzisiaj naszej pomocy. Obecnie, jedną z hipotez że przyczyną katastrofy mógł być m.in. zamach na S. Skrzypka zajmuje się wiele niezależnych badaczy nie tylko w Polsce. Zaraz po umieszczeniu tej informacji na jej stronie domena theflucase.com zniknęła Jane uważa, że jej życie było i jest zagrożone. Bank, w którym ma pewne fundusze, nagle zablokował ich wypłacanie, nie znam dokładnie przyczyn. Jej karta kredytowa i konto Pay-pal zostały zablokowane (dodano w 2-gim mailu do nas). Jej zdecydowany opór wobec hipokryzji w mediach spowodował, że środowisko dziennikarskie się od niej odwróciło. Okazuje się, że największych przyjaciół ma wśród nas - Polaków. Także Niemcy dużo jej zawdzięczają - tam jednak nikt nie opublikuje tego co ja teraz czynię http://www.globalnaswiadomosc.com/jburgemeisterpomoc.htm spokojnie orinoko- takie rzeczy trzeba z głową a narazie puki co trzeba obserwować dziś gdybyś wyszła na ulice - wzieli by Cie za wariata- za kilka m cy może być zupełnie inaczej nas musi być więcej i czyny władz muszą być czytelniejsze dla laików a niespodzianki potem... - inaczej ktoś może nam tajne.ogr zablokować a się założe że nawet niemamy do siebie kontaktów

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854
Poprzednia strona | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | .. | 42 | 43 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.