| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2012 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
|
2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii
Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta...
Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę.
Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział:
Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza.
Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza....
Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu?
EDYCJA 13.02.2008
Wywiad z Patrykiem Gerylem.
http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html
|
|
|
Na pewno nie upadną, możesz być tego pewien :) Najwyżej ulegną metamorfozie.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
heh jezeli konspiracja zrobienia nowego porządku wchodzi wgre to2012 tylko wybrancy bendą go tworzyc co beda mieli dostep do bunkrow przystosowanych do przetrwania to napewno niebedzie religi bo poco bedzie moze 1 taka ktorej jeszcze niebylo ktora stworza na stekach kłamstw albo powróca do prawdy ze starożytnych nauk i histori:P
|
|
φίλος κόσμος |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
|
to na pewno nie nowe news'y ale warto poczytać :) :
http://www.globalnaswiadomosc.com/2012ibiegunykeva.htm
|
|
|
W artykule podesłanym przez Ocelota jest zawarty cytat:
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Przepraszam, ale coś tu namieszałem (nie tą opcję wybrałem) i niechcący coś skasowałem - nie dostałem ostrzeżenia, bo otworzyłem w nowym oknie, co spowodowało 'rozwidlenie ścieżek czasoprzestrzeni" ;)
W każdym bądź razie w celu naprawienia błędu i przywrócenia czegoś ważnego, musiałem 'cofnąć się w czasie', użyć postaci Ocelota i włożyć mu w usta swoją wypowiedź, by sens, kolejność, chronologia zostały zachowane.
Za wszystko serdecznie przepraszam, ale inaczej tego 'odkręcić' się nie dało.
wendol
Podobno jakieś poważne przemiany w 2012 roku zajdą. Heliosfera ostatnio słabnie i docierają do nas jakieś nieznane do tej pory rodzaje promieniowania z centrum Galaktyki. DNA mutuje i niektórzy mają już trzecią helisę. Wibracja Ziemi się podnosi - mówił nam o tym fizyk jądrowy z Moskiewskiego Instytutu Magnetyzmu Ziemskiego, a jeszcze wcześniej miałem na ten temat wizję - te mnie nigdy nie zawodzą.
Na początku musicie przejść przez otchłanie piekieł - przez to, co jak się zdaje chce was zniszczyć i ograniczyć. Obecnie stoicie twarzą w twarz z tym, czego się boicie. Jeśli stwierdzicie, że pogrążyliście się we własnych lękach, zachowajcie obraz samych siebie jako zdrowych i szczęśliwych istot i ucząc się czegoś o sobie przemielicie energie strachu. Napełniacie energią i powołujecie do istnienia pełne lęku postaci myśli. Jeśli wasze pole energii nie zawiera strachu, rzeczy, których się obawiacie, przestają istnieć i nie mogą was już zniszczyć. Inicjacja stanowi zakończenie serii prób, dzięki którym po mistrzowsku opanujecie cząstkę egzystencji. Ziemia przechodzi inicjację, i was również poprowadzi przez ten proces.
Ziemia znajduje się w węzłowym punkcie kryzysu tożsamości. Odbywają się spotkania na szczycie i zebrania organizacji ochrony środowiska, tak jakby mogły one na czas naprawić różne rzeczy. Nie mogą. Nie można naprawić tamy, kiedy cegły pękają, kruszą się i wypadają. Czym jest owa tama? Są to wszystkie idee, struktury i systemy wierzeń, które powstrzymują wody świadomości. Zaś wy, drodzy przyjaciele, składacie się z wody.
Ziemia przejdzie burzliwe przemiany. Po przestudiowaniu zapisów Ziemi i wielu innych światów uważamy, że nie da się umknąć tej możliwości ze względu na nadmierną polaryzację waszej planety. Bądźcie pewni, że im bardziej zanieczyścicie i zniszczycie Ziemię, tym większa energia włożona zostanie w przemiany i wstrząsy konieczne dla jej oczyszczenia. Ogromna liczba ludzi, którzy nie działają z miłością dla siebie i planety, odejdzie w bardzo krótkim czasie po naświetleniu promieniami docierającymi na Ziemię. Stanowi to element elektromagnetycznej przemiany cywilizacji. W chwili śmierci, ludzki wehikuł przenosi świadomość do innego obszaru.
Musicie uświadomić sobie swoją duchowość, i ugruntować tę wiedzę wykorzystując ją praktycznie w swojej teraźniejszości. W chwili, gdy Ziemia zacznie doświadczać swoich przemian, na eterycznych trybunach zasiądą tłumy ludzi pozbawionych fizycznych ciał, obserwując rozgrywające się prawa przyczyny i skutku. Tylko w ten sposób mogą się nauczyć, jak należy cenić siebie samych i życie tej planety. Obserwatorzy odczuwać będą zbiorowe emocje uczestników wydarzeń na Ziemi. W ten sposób również oni będą uczestniczyli w wydarzeniach, i być może napełnią was współczuciem, jako towarzysze wszystkiego, co istnieje.
Niektórzy z was chcą udawać, że na Ziemi nie następują żadne zmiany. Jednakże one zachodzą, i nie ma w tym nic strasznego, gdyż stanowią one część wielkiej przemiany. Każdy z was tworzy własną rzeczywistość i możliwości rozwoju. Na pewnym poziomie świadomości wy wszyscy, którzy obecnie przebywacie na planecie, dowiadujecie się o programie przemian Ziemi, ponieważ ta możliwość jest zmagazynowana we wszystkich wzorcach. Chociaż wielu z was będzie zaskoczonych zamętem i zmianami, i chociaż będziecie się zastanawiać jakim sposobem trafiliście w to miejsce, wszyscy postanowiliście, że tutaj pozostaniecie. Naprawdę nie ma znaczenia to, czy zostaniecie na planecie i odmienicie swoją wibrację, czy też wymeldujecie się stąd i zasiądziecie na trybunach, obserwując przedstawienie. Na pewnym poziomie, na pewnej drodze istnienia, będziecie w nim uczestniczyć i zdobywać wiedzę.
Tak przekazali Plejadianie wiele lat temu i zaczyna się to wypełniać - zwłaszcza zanik heliosfery zrobił na mnie ostatnio wrażenie, bo dawno temu Plejadianie zapowiadali, że będą 'zdejmowane' jakieś bariery ochronne znajdujące się wokół Ziemi, co ma wystawić nas na nowe rodzaje promieniowania i znacznie przyśpieszyć przemiany świadomości.
Ci, co mają zamiar schować się w wielokilometrowych podziemnych schronach i korytarzach są najbardziej zagrożeni śmiercią i wiedzą o tym - oni nie przeżyją tych przemian, bo ich wibracje są za niskie - za bardzo różnią się od tych, które już niedługo będą tu 'obowiązywały'. Niech się łudzą i chowają jak szczury, ale te schrony im nie pomogą. Produkujcie miłość, zadowolenie, szczęście, pomagajcie innym, a nie będziecie się musieli obawiać zmian i szukać schronienia.
|
|
|
No to wendol dzięki za posta mniej więcej mnie uspokoiłeś :) dzięki.
tutaj jest link właśnie opisujący mutacje DNA i wytwarzanie 3 hellisy:
http://davidicke.pl/index.php/artykuly/45-ewolucja/73-ewolucja1.html
|
|
|
Dawno mnie nie było na tajne :) tematy sie oziębiły czekamy teraz tylko na news'y. Ja szczerze mówiąc byłem pewny że 23 grudnia 2012 roku będzie po prostu koniec świata i ludzie oświeceni w końcu staną sie ,,bogami'', a tu po przeczytaniu wywiadu z dr. Nerudą okazało sie że jeszcze chyba czeka nas więcej latek ciekawego życia około 2018 ma nad nami przejąć władze Animus(syntetyczna rasa pochodząca od Lucyfera) a w roku 2012 po prostu ma sie zacząć wielkie oświecenie, przebudzenie ukrytych możliwości które człowiek potrafi używać nawet teraz ale tylko dzięki rozwojowi osobistemu i ktoś wcześniej musiał by mu to pokazać. Czekam i jestem ciekaw co będzie..... :D
|
|
|
jeśli wierzyć przepowiedniom jego panowanie ma trwać 42 m ce-to już by niezdążył na 2012
wychodziło by przejęcie władzy ok 2014 roku tak od połowy do 2015
niema z kim o takich rzeczach pogadać
wogule to cienkimi nićmi szyte
mam nadzieje że to bzdura
choć biorę każdą ewentualność pod uwage-po prostu zapamiętuje co czytam
pozdro
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Tylko należy pamiętać też, że Wingmakers to fikcja literacka oparta rzekomo na pewnych faktach. Więc nadal nic nie wiemy... mamy tylko więcej możliwości do rozważenia.
|
|
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
kiedyś się za to zabiore-powoli schodzi to bliżej 1 go planu
prawde powiedziawszy zraziło mnie kiedyś ze względu na zawartą symbolike-choć pliki które mogłem pościągałem
|
|
|
Tylko nie wiem czy nie zauważyliście ci co czytali wywiady dr. Nerudy koleś wie że właśnie panowanie maszyn ma sie zacząć 2018, coś koło 2011 ma być pierwszy kontakt z nimi chyba mogę sie mylić. Ale dziwi mnie jedno że nic nie mówił może nie weszli z sarą na taki temat końca świata i przepowiedni starożytnych majów a w końcu organizacja ACIO a nawet bardziej zaawansowana i niewidzialna grupa labirynt miała jak nie wszystkie to może większość starożytnych pism, tablic itp. była w ich rękach, powinien mi sie wydaje o tym wiedzieć ale jakoś nie było o niczym takim albo jak z sarą rozmawiali o polityce i o rządzie usa też koleś nie chciał rozmawiać bo ,,nie chciał schodzić z tematu'' poczułem może mi sie tak wydawało ale jakby takie oburzenie z jego strony że był bardzo za sferami rządzącymi, nawet za Animus że są w jakiś sposób szlachetni w tym co robią. Ale moze właśnie to jest te uczucie wielkiego oświecenia, miłości bezgranicznego zrozumienia, poczujemy zobaczymy :P . Wiesz zbyszku człowiek w tych czasach nie wie w co może wierzyć każdy z nas tu obecnych ma chyba większe lub mniejsze wątpliwości do tego i owego ale ja mam jeden punkt graniczny przez który nigdy nie powiem nikomu że to co powie i nie będzie łączyć sie z tym co widzę i słyszę to bzdura tym punktem zwrotnym nawet jest 11 września. Aha i podobno rasa centralna opisana w wywiadach sary tez pisze ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jak ja ..no comment.. :D
|
|
|
|||||
|
nic wiecej dodac sie nieda
|
|||
|
Wiesz co zbyszku dałeś trochę zły przykład o tych ludziach z afryki oni naprawdę gdy by mieli lepszy wybór byli by docenionymi ludźmi(mieli by zapewne dobra prace i nie byli by białymi żulami na polskich ulicach) bo naprawdę szkoda mi tych ludzi system ich codziennie zabija kto wie co lobby farmaceutyczne daje im w tych szczepionkach może nawet samo HIV albo AIDS które Amerykanie sami stworzyli w swoich laboratoriach w latach 80-tych, są zabijani dla ropy, diamentów itp. Jeśli byś posłuchał wywiadu Davida icke z credo mutwą zaobserwujesz to :). Daj ludziom kamień a zbudują z niego droge. Ale wszyscy tez jak to ludzie popełniamy błedy
|
|
|
|||
|
E spoko nie musisz przepraszać bo nie zawsze sie da opisać to jest bardzo trudne bo ktoś może nawet przez twoje starania i tak to źle zrozumieć :) ja tak miałem w temacie WINGMAKERS że też opisałem coś w źle zrozumianymi słowami ale sie zdarza.
|
|
|
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |