| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
Hmm, dobre pytanie czy i kiedy dokładnie to nastąpi. Coś dzisiaj nie udało mnie się skontaktować z nim przez Skype. Będę próbował w najbliższym czasie, by dowiedzieć się czegoś więcej. Jak zapewne już wiecie, nie pomylił się w swoich przewidywaniach co do Japonii, na 2 miesiące przed tsunami. A tutaj mamy do czynienia z szczegółową informacją. Ja mam powody do obaw, bo mieszkam blisko Bałtyku i mogą nastąpić co najmniej podtopienia. To o czym pisałem wcześniej, nie wyklucza się, może poza tym że 2012 roku dożyje tylko jakaś część ludzi. Hmm, dobre pytanie, co mogło by nastąpić później. Może przyśpieszona obecność NOLi na niebie? Zdaje się że tak było na innych planetach. W obliczu takiej katastrofy, teoretycznie można by już grać w otwarte karty. Hmm, zobaczymy co dalej, reszta to już tylko gdybanie.
|
|
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
|||
|
Ta woda tak szla w japonii 10 km. Nie bylo zadnej fali.
http://www.youtube.com/watch?v=-DSSssHxm4Y&feature=related
Kiedys mialam tez film z Wloch, jak ziemia sie tam przemieszczala w ten sam sposob.
|
|
|
|||||
|
|||||
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Najprawdopodobniej chodzi o 21 grudnia 2012, bo tylko w tym kontekście ta liczba przewijała się parokrotnie w jego wypowiedziach. Zresztą mogę się o to zapytać, jak tylko będę miał okazję z nim porozmawiać. Co wydarzy się jeszcze w międzyczasie, można co najwyżej gdybać. Dobrym źródłem informacji w tym wypadku jest właśnie Włodek. Hmm, dziś też coś nie mogłem go złapać na Skype, ale będę jeszcze próbował. Wielu ludzi zwraca się do niego o pomoc, więc ciągle jest zajęty. Hmm, widzę że na tyle Ciebie to zainteresowało że zadzwoniłeś z pracy :)
Wcale się nie dziwie, jest to ciekawe i niepokojące zarazem, a w każdym bądź razie może okazać się przełomowe. Ja mam powody by dowiedzieć się czegoś więcej, bo mieszkam całkiem blisko plaży. Porozmawiamy o 18:00. Ja teraz śpieszę się do dentysty.
|
|
|
|||||
|
Hmm, nie chciałbym tu zostać opacznie zrozumiany, bo wizje Wendola też mają swoją sprawdzalność choć są bardziej osobiste. Zresztą rozmawialiśmy o tym dziś przez telefon i wspominał o tym że zależy również w jakim momencie i w jakich warunkach, sytuacji się pojawiły. Wiem że miał już takie które się sprawdzały. Hmm, ludzie czasem nie rozumieją na jakiej zasadzie to działa. Np. wg. Włodka, wizje dot. wielkiej globalnej katastrofy czy kolejnej wojny światowej, odegrały swoją zamierzoną rolę tzn. odsunęły widmo takiego zagrożenia. Choć i są takie które sprawdzają się precyzyjnie i nie muszą przecież dotyczyć samych katastrof. Hmm, nie dopatruje się w nim wielkiego proroka czy świętego bo wiem że sam by sobie tego nie życzył, co powiedział mi wprost, bo może zdarzało mu się być w ten sposób postrzeganym. Nie znaczy to że nie jestem wdzięczny za jego wsparcie. Spróbuję zacytować mniej więcej, to co powiedział mi ostatnio w rozmowie. Uznawanie innych istot za święte, to błędne pojęcie i nawet Archaniołowie nie znieśli by emanacji Boga. Różnica pomiędzy poszczególnymi istotami, to właściwie różnica polegająca na ilości światła jaką w sobie mamy. Wspomniał również, że słowa, czyny danej osoby również potwierdzają jaki jest i na jakim etapie swojego rozwoju duchowego. Od siebie dodam że ma to również związek z tym, jak szeroką mamy świadomość i że nie jest to jakieś novum, dla stałych bywalców tego forum.
Wygląda na to że w czasie niespełna dwóch najbliższych lat, czekają nas wydarzenia o dominującym znaczeniu dla ówczesnej cywilizacji. Hmm, biorąc pod uwagę dotychczasowe wypowiedzi Włodka, można spodziewać się różnej skali podtopień, trzęsień czy wybuchów wulkanów, w różnych rejonach Ziemi. Jednak nie zapowiada się by było to wydarzenie, które zupełnie zmiotło by życie z powierzchni globu.
Hmm, sądzę po prostu że jego słowa są warte uwagi, bo najzwyczajniej potwierdzają się. Będę śledził jego kolejne wypowiedzi i spróbuje dowiedzieć się czegoś więcej w najbliższym czasie nt. temat, jak tylko uda mnie się z nim skontaktować.
|
|
|
Zostawiłem wiadomość Krisowi (Włodkowi) nt. tego że pozwoliłem sobie go cytować i widzę że już udzielił odpowiedzi w innym temacie.
Poprosiłem również, by jeżeli uznałby to za słuszne, poprawił mnie, bądź dodał coś od siebie w tym konkretnym wątku.
|
|||
|
Sprawdz, jak bedziesz wygladal w przyszlosci :
http://www.youtube.com/watch?v=fqEJ__27vEM&feature=related
|
|
|
|
|
|
troche codziennej tematyki, mniej lub bardziej irytującej:
http://www.youtube.com/watch?v=NR-ofePXj9E&feature=player_embedded
http://www.rp.pl/artykul/624250.html
http://www.youtube.com/watch?v=hu51BHpwPQI&feature=player_embedded
|
|
|
|
|
|
Tak znowu jedynie słuszna "słuszna "interwencja.
Sporo komentarzy jest do tego
Mi się spodobał taki który ktoś wkleił kilka minut temu,
żeby jego nie szukać wkleję go tu na forum.
mówi o wcześniejszej niezależności Libii
zibiglova słusznie napisał:
Prawdziwa Libia wygląda inaczej jak wam usiłują to przedstawić. Wielu z was jest przykładem na to że obecne pokolenia nie znają historii, a przewroty dziś robi się mediami, a ręce są jedynie dodatkiem. Kaddafi Libię uczynił bogatym krajem, mega bogatym. Wielu z was zabiera tu głos w sprawie nie mając pojęcia o Libii , nie mając pojęcia o co naprawdę toczy się gra w Libii. Kaddafi w 1970 roku zlikwidował w swoim kraju amerykańskie i brytyjskie bazy wojskowe, wydalił włoskie i żydowskie organizacje narodowe, a w 1973 dokonał nacjonalizacji przemysłu naftowego należącego do zachodnich inwestorów. Kaddafi prowadził bardzo aktywną politykę zagraniczną, wymierzoną przeciwko wpływom Stanów Zjednoczonych i Izraela oraz wspieraniem Organizacji Wyzwolenia Palestyny, przez co był oskarżany o wspieranie islamskiego terroryzmu. Wielokrotnie zabiegał o utworzenie ścisłej federacji państw północnoafrykańskich i bliskowschodnich. Proponował zawarcie unii m.in. Sudanowi, Egiptowi, Syrii oraz Malcie. W wyniku pogarszających się stosunków z Egiptem nawiązał współpracę z ZSRR, ale w zimnej wojnie pozostawał neutralny, wiążąc się z Ruchem Państw Niezaangażowanych. Od połowy lat 90. Kaddafi prowadził bardziej umiarkowaną politykę. Gdyby Kadafi na początku nie obalił starego, nieudolnego króla Libia do dziś utrzymywałaby się ze sprzedaży złomu, jako miło to miejsce przed 42 laty. Wówczas koczownicze plemiona zbierały to co zostawiła Armia Roomla i Montgomerego podczas II wojny światowej. To był istotny element PKB Libii jeszcze w latach 60. Wiecie jak wygląda standard życia w Libii dziś. Otóż najniższe wynagrodzenie w tym kraju to 600 dolarów, powtarzam najniższe!!!! Libijczycy nie płaca za prąd, szkoły są bezpłatne , służba zdrowia zatrudniająca min Polaków , Włochów, Brytyjczyków tez jest bezpłatna. Litr paliwa kosztuje 40 groszy polskich. Ceny są porównywalne do cen w Polsce, może nieco niższe. Mógłby tak pisać bez końca ale powiem wam jedno: wielu z was uważa się za Europejczyków, podczas gdy standard życia Libijczyków jest na europejskim poziomie , może nawet nieco wyższym, Polacy zaś żyją . jak
Gdy do władzy w Libii dorwą się Ci , którzy dziś rękami 16 do 25 letnich prymitywnych chłopaków robią ten przewrót w Libii to w niedługim czasie i oni Libijczycy będą musieli , jak my Polacy jeździć za chlebem na zmywaki w Europie!!!! Przeciętny Polak, nie mieszkaniec aglomeracji szczęśliwy jest jak nabędzie sobie starego Opla. Libijczycy już w latach 70 i 80 zostawiali nowe auta na peryferiach Trypolisu bo nie wiedzieli, że należy zmieniać olej i zajeżdżali auta na amen. Nie martwili się jednak kupowali kolejne nowe aby wozić Volvo czy Nissanem czy Datsunem swoje kozy. To nader częsty widok wówczas w Libii. Polak wówczas , za Gierka marzył o małym Fiacie. Jedno jest oczywiste Kaddafi nigdy nie będzie maił za sojuszników Europy Zachodniej ani Ameryki wszak to właśnie dzięki temu że ich wyrzucił ze swojego kraju ten kraj jest dziś tak bogaty. Tego faktu oni mu jednak nigdy nie zapomną , tej nacjonalizacji i utraty złóż ropy, jak stał się z dnia na dzień własnością Libijczyków. Dziś to właśnie rękami nieświadomych ludzi Ameryka i Izrael usiłują dostać się do najbardziej energetycznych złóż ropy w Afryce i przygotować się do ostatecznego starcia o wpływy na Bliskim Wschodzie z Iranem.
Wstyd mi za tych Polakow ktorzy nie znaja historii a zabieraja glos.
Wstyd mi za media stojace po stronie zbrodniarzy/ czyt.koalicji/
MASZ ŚWIĘTĄ RACJĘ ! ! !
zbigstar 7 godzin temu
Ocenio
|
|
|
Tak istotnie u nas w Polsce musieliśmy jeździć maluchami bo Gierek dostał przykazanie żeby kupić najmniejszą ofertę fiata,
127 to był zbyt bogaty samochód, limuzyna takin długi, Kowalski mógł a wręcz musiał jeździć 126.
Bo tak wypadało dla siermiężności narodu
a tam zajeżdżali nówki dobrych marek bo za ropę ich było stać.
|
|
|
nigdy nie byłem w libi i faktycznie nic nie wiedziałem o tym kraju
ale sam fakt że kadafi miał wypłacać każdej rodzinie ot tak za darmo jakąś znaczną kwote by tylko powstrzymać rewolte- był szokiem
raz wspomniane w mediach- potem sza
że kij ma dwa końce myśle większość czuje
jak może kilku milionowe państwo biedować będąc jednym z największych eksporterów ropy
tak to niestety dziś wszędzie działa że nie podskoczy się ponad jakiś próg biedy choćby i cheroiczną pracą czy cud pomysłem- bo gospodarka jest tak powiązana i lobbowana w różnych dziedzinach że zeżre każdy pomysł, wkład i przemieli w g... .
jak masz spory sukces to albo się podzielisz albo znajdą sposób- po jak widać rozwiązania z górnej półki
co ciekawe libijczycy juz 2 lata temu zaczeli się przygotowywać, poszły zamówienia na broń i to konkretne, jak by coś przeczówali, poza tym mówiło się w pewnych kręgach że tam się coś zacznie.
poszło od wewnątrz, zatoczyło koło tunezja egipt, podejrzewam że posżła kaska dla jakiejś strony, takie rewolty nie rodzą się w głowach małych ludzi do tego mających się nie zle. W sumie może zacząć się dużo więcej- bo w kolejce jemen iran arabia s i po kolei jak leci- po drodze może się okazać czym jest te dobrodziejstwo i ruszy się to wszystko- na północ i również od wewnątrz
jedno jest pewne- spotkamy się na zmywaku, służąc RASOM PANÓW albo po dwuch stronach okopów
nie dziwie się że za plecami szykują nam się jakieś armagedony od losu, opatrzności- bo fantazja naszych PANÓW granic nie ma a nam maluczkim ciągle brak rozumu
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |