Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

przeciez w przyrodzie wszytko dziala idealnie i chyba nie jestesmy stworzeni aby byc niedoskonalymi chyba ze tak ma byc moze mamy taka zdolnosc wiem nie jest to cos zaczerpnietego z natury tylko na odwrot ale ona jest jeszcze bardziej skomplikowana wiec kto wie. Mozemy dzialac wadliwie miec wady bo takie srodowisko sobie wyksztalcilismy mozna powiedziec to w takim razie w im starszych czzasach ludzie zyli tym tak nie chorowali dluzej zyli ??

szesciopac:
Ogólnie dobrze kombinujesz. Nasze zdrowie zależy od pól elektromagnetycznych wokół organizmu i Rosjanie badali takie możliwości żeby choremu organizmowi narzucić wzory energetyczne organizmu zdrowego i to dawało rezultaty że na jakiś czas choroba się cofała. Ponieważ przyczyna choroby leżała gdzieś w głębszych ustawieniach to choroba po jakimś czasie wracała. Te urządzenia były wykorzystywane do programu kosmicznego bo kosmonauta nie może być chory za drogo by to kosztowało. Czy ludzie kiedyś żyli dłużej. Często umierali na skutek wojen i złych warunków egzystencji, Zaraza w średniowiecznej Europie wyglądała bardziej celową czyjąś robotę żeby obniżyć populację, wojna biologiczna takie ślady znalazł Wiliam Bramley opisał w książce "Bogowie Edenu". W Afryce zrobiono celowo niewolnictwo bo też było tam za dużo ludzi. To że lekarze teraz mówią że dzięki cywilizacji wydłużył nam się czas życia to jest forma naciąganej prawdy. Jesteśmy mniej uzależnieni od przyrody i nieurodzaju na danym terenie, to się przywiezie z innego miejsca. Choroby często wygląda na to że są powodowane przez źle wprowadzane zdobycze cywilizacji {miażdżyca, cukrzyca jako przykład}.

ostatni tez troche sie zastanawiale nad Biblijnym motywem kuszeia adama i ewy co tez podunelo mi tamta msl z tym formatem :) tzn interesuje mnie moment jak wplynelo zjedzenie zakazanego owocu na mieszkancow rajskiego ogrodu a jeszcze dokladniej w jaki sposob doszlo do ich przemiany jaki byl tego rezultat. Wiem nie mozna brac w sposob doslowny slow tej ksiegi no ale niewazne chodzi mi o to ze po zjedzenieu owocu adam i ewa zachowywali sie inaczej zgrubsza inaczej jakby w ich zachowaniu zaszla jakas drastyczna przmiana zaczeli dostrzegacrzeczy ktorych wczesniej nie zauwalai ich percepcja sie zmienila od tak czym to bylo spowodowane moze ten owoc zawieral w sobie jakies wartosci odzywcze ze az im mozgi podkrecilo :) i zaczeli inaczej odbierac rzeczywistosc tak jakby przeskoczyli na jakis wyzszy poziom. Triche nie rozumiem tu zachowania Boga ze tak porzucil swoje dzieci jakby byli jakimis zwierzaczkami a kiedy zaczeli myslec to ich porzucil zamiast wychowywac

szesciopac:
interesuje mnie moment jak wplynelo zjedzenie zakazanego owocu
poznali grzech :-) więc jak pomyśleć to tak jakby uzyskali świadomość :-) podobno był tym owocem granat w/g pewnej koncepcji jakaś substancja tegoż owocu mogła mieć jakieś właściwości psychoaktywne rzekłbym gdzie mogło dojść na poziomie umysł- wyższe wymiary do powiedzmy połączenia- istota - dusza tylko jakoś istoty tamtego najwyższego nie pojmuje ale może dlatego- że najwidoczniej- tam kilka postaci(w dziejach cłaej bibli st i nw T)- uzurpuje o miano najwyższego dlatego odrobina dystansu jest potrzebna

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Arcy ciekawa dyskusja ! Jesli o mnie chodzi, to bym chciala, zeby czlowiek sie zastanowil, z jakiej przyczyny zasiedla sie w nim widoczne przez nas zlo ? Zastanawiam sie nad tym, jaki procent ludzi dobrze wyksztalconych w Europie mordowalo, kradlo, oszukiwalo, szantazowalo do konca XX wieku ?

Wrona:
Pewnie większość z tych którym się dobrze wiodło. Robienie rzeczy w sposób uczciwy najczęściej nie idzie w parze z tak zwanym życiowym sukcesem. I ludzie wykształceni widzą że sukces zależy od "dobrego w życiu ustawienia".
zbyszek123, szesciopac:
Wiedza jest stanem który wyrywa nas naiwności i niewinności braku wiedzy. Zwierze nie jest ciekawe w sensie że bada jakąś sytuację i jej konsekwencje. A człowiek zaczął badać na własną rękę nie licząc się z złymi tego strony skutkami. Nie musi być połączone z konkretną substancją w jabłku ale ze stanem umysłu przącym coraz dalej w pytaniach.

nicze:
Wiedza jest stanem który wyrywa nas naiwności i niewinności braku wiedzy.
Wrona:
z jakiej przyczyny zasiedla sie w nim widoczne przez nas zlo ?
ono się nie zasiedla, ono tam zawsze było tak jak i dobro kwestia czy dajemy mu głos i w tym pomaga nam świadomość i wiedza wspomniana przez niczego wszystko czasem przypomina wielką plantacje gdzie najwidoczniej stanem doskonałym to wiedza i świadomość na górze a wśród nas maluczkich wspomniana naiwność i niewinność utrzymywana zabobonem i przykazaniami- stanem odwróconym do faktycznego- jak by sprzed spożycia jabłka, masz wiedzieć nie rozumieć, będziesz łatwiejszy mamy kolejną regułę że co by nie było zawsze próbują wypływać jednostki na wierzch i przy pomocy wiedzy dominować a by ich dominacja większą i niezagrożoną była Ci na dole muszą być naiwni i głupi być może stąd po przewspaniałych rewolucjach i osiągnięciu stanu demokracji mamy z powrotem trendy/próbę ograniczenia dostępu do szkolnictwa a jakość nauczania to zwykła pamięciuwa zabijająca kreatywność, a próby ograniczania i kontroli zaczynają przypominać pewne postaci totalizmu- zwykłe koło, przez zwykłe mniemanie że jedni mogą rządzić drugimi i im się to należy zło jest tylko narzędziem po które sięgamy gdy czujemy niesprawiedliwość, mamy zakłamane poczucie moralności, targają nami emocje gdzie kiedyś pociągniemy za granice można powiedzieć sumienia zazwyczaj towarzyszą temu emocje- stąd ważne by z nimi walczyć i posługiwać się decyzyjnie wyłącznie umysłem emocje to stan zapętlania powielania i potęgowania pewnych odczuć-taka spirala gdzie w środku tylko kolor emocji nic więcej- mające wpływ na stan decyzyjny umysłu który często odrzuca wtedy racjonalność przy dokonywaniu wyborów- tym się posługują Ci co manipulują wykorzystując ten stan u innych- ot i cała prawda tam na górze też się tym posługują- by wzbudzić w sobie fałszywe usprawiedliwienie i poczucie gorszości pospólstwa, zwykłą manipulacją można osiągnąć stan czyjegoś wrzenia- spowodowany niskimi emocjami i sprowadzić pseudo usprawiedliwiony grom silniejszego za którym często stoi prawo

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

http://www.geekweek.pl/wp-content/files_flutter/jt_th_bed743d08114c54bf92e6fd6ac1cf82e_1297343280pirate_space_ship.jpg http://www.geekweek.pl/amerykanie-promuja-pokoj-w-kosmosie/251911/ Czyli teraz też w kosmosie będzie można prowadzić wojny dla pokoju - przeciwko tym ZŁYM, czyli nie należącym do sojuszu :) Poprosimy jeszcze o listę państw należących do "osi zła", czyli "terrorystów kosmicznych", by wszystko było jasne i nie trzeba było się zastanawiać kogo atakować :/ Irański satelita? - No to rozwalamy prewencyjnie, bo na pewno coś złego robi. Teraz Amerykańcy chcą też w kosmosie dyktować warunki. "Sojusz taki miałby ustalić zasady bezpiecznego korzystania z przestrzeni kosmicznej. Jednym z jego podstawowych założeń jest ochrona przed celowymi lub przypadkowymi atakami państw nie należących do unii." A co to są te przypadkowe ataki? Jak jest spoza sojuszu, to istnieje potencjalne zagrożenie, że może przypadkowo zaatakować? Tak? Więc trzeba wykonać ruch wyprzedzający i go zniszczyć?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

szesciopac:
Tak sie ostatnio zastanawialem nad takim pewnym dosc popularnym pogladem ktorego zrodla nie znam. Poglad ten mowi o tym ze ludzki mozg nie wykorzystuje w pelni swoich mozliwosci ze wykozystuje nie pamietam dokladnie ile ale ze tylko kilka procent.
Tak, to dość popularny przesąd i nieustannie ktoś go powtarza.
szesciopac:
Kazdy kawalek mozgu odpowiada za jakies poszczegolne funkcje wiec skoro tak to na jakich podstawach ten poglad sie opiera??
Pogląd powstaje z powodu braku wiedzy. Ponadto, każde kłamstwo powtórzone wielokrotnie jawi się w umysłach jako prawda.
szesciopac:
...skoro nasz mozg jest taki skomplikowany ktos tez powiedzial ze ma wieksze mozliwosci jak komputer chociaz nie wiem do jakoiego procka mozna by przyrownac...
Jeszcze takim prockiem oficjalnie nie dysponujemy... za wyjątkiem naszych mózgów oczywiście ;) ...jeszcze ich możliwości w pełni nie opisaliśmy, a co dopiero zabrać się za projektowanie.
szesciopac:
interesuje mnie moment jak wplynelo zjedzenie zakazanego owocu na mieszkancow rajskiego ogrodu a jeszcze dokladniej w jaki sposob doszlo do ich przemiany jaki byl tego rezultat.
Ja znam też taką interpretację, mówiącą o momencie, w którym zostało zmienione nasze DNA, w wyniku manipulacji genetycznej, co spowodowało zmianę percepcji. Utrata raju z tym związana, miałaby być w tym przypadku zinterpretowana jako utrata spokoju duchowego, odłączenie, bądź ograniczenie łączności z naszą pełną świadomością. W zasadzie każdy tzw. grzech jest związany z ograniczoną świadomością (gdy ktoś wie, to nie błądzi/grzeszy). Grzech pierworodny w takim ujęciu, to byłoby pierwsze ograniczenie świadomości, być może na poziomie mechanicznym, czyli w hardware ;) Pozdro.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

W temacie grzechu pierworodnego można też sobie poczytać/posłuchać, co na ten temat ma do powiedzenia Credo Mutwa, opisując pierwszych ludzi i ich następców.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

zbyszek123:
być może stąd po przewspaniałych rewolucjach i osiągnięciu stanu demokracji mamy z powrotem trendy/próbę ograniczenia dostępu do szkolnictwa a jakość nauczania to zwykła pamięciuwa zabijająca kreatywność, a próby ograniczania i kontroli zaczynają przypominać pewne postaci totalizmu
Ja troszkę inaczej na to patrzę. To, że mamy teoretycznie większą wolność to wg mnie efekt delikatnego wzrostu świadomości ogółu, na który władza musiała zareagować rozluźnieniem klimatów feudalnych. Nie zmienia to jednak faktu, że system został tak spreparowany, że nadal fizycznie niewiele można dokonać (może prócz wzbogacenia się finansowego - wirtualna wolność, gdzie można trochę wyładować swoje frustracje). Po prostu podniesiono lekko poprzeczkę, ale tak, że nadal można wszystko kontrolować z bezpiecznej pozycji. Teraz po dekadach prania mózgu, ogłupiania ideowego i chemicznego, można za pomocą zaawansowanej technologii przybliżyć się nieco do poprzedniego modelu (wzorcowego). Problem w tym, że coraz więcej osób ze stanu ogłupienia w jakiś cudowny sposób się wydostaje... więc będzie ciekawie ;) Pozdro.

Raptor:
W zasadzie każdy tzw. grzech jest związany z ograniczoną świadomością (gdy ktoś wie, to nie błądzi/grzeszy).
Ależ błądzi bo często patrzymy a nie widzimy a po drugie "grzeszymy" bo lubimy, a lubimy bo zazwyczaj to diabelnie przyjemne... ;)

rosomak:
a po drugie "grzeszymy" bo lubimy
to tak jak wczoraj słuchałem o panienkach szukajacych sobie na dysce chłopaków na sex 2-3 razy w tygodniu, i jedna z nich sie wypowiedziała psycholog ,,wie pani co pani jest po prostu starej daty, i teraz tak sie robi''. a potem jeden chłopak gada ,,jesli teraz tak maja wyglądać zabawy młodzieży to ja wole byc w podeszłym wieku(a koles miał koło 22 lat)''. Wiec kurestwo nie zna granic w tych czasach, więc naprawde mozna uwierzyć że sen to rzeczywistość, a rzeczywistość to sen. A tak nie odbiegajac od tematów biblijnych, zasanawiałem sie kiedyś o co z tym ubiorem zakrywaniem sie wstydem adama i ewy, skoro wcześniej tego nie czuli albo nie mieli tego umysłowo zakodowanego. Wiec wcześniej naprawde musieli miec prawie że boskie własności, boska komunikacja, dobro wszech ogarniajace itd. Ale mi sie wydaje że to miało chyba cos wspulnego z telekineza bo ,,pierwsi ludzie'' nie mogli ukryc sie z swoimi myślami miedzy sobą, a po ,,grzechu'' stracili jakby ten dar i symbolicznie musieli sie okryc jest to skierowanie ku naszemu dzisiejszemu ubiorowi, ale to są bardziej te wszystkie maski oszustw, nieprawdy, emocjonalnego nastawienia, nienawisci itd to tak zaczeli naprawde zakrywać, a nie własne członki.

nicze:
Rosjanie badali takie możliwości żeby choremu organizmowi narzucić wzory energetyczne organizmu zdrowego
Ciekawe o jakie wzory energetyczne im chodzilo i jakiej energii wogle jaka energie wykorzystuje ludzki organizm cieplna chyba co?? :) i jakie organy sa zrodlem energii brzuch jelita ?? jemy pokarm ktory jest poddawany reakcji spalania i powstaje energia do funkcjonowania ciala czy cieplo to skutek innego oddzialowywania a wten sposobo zwraca pozyskana energie?? a co do pol elektromagnetycznych to ludzkie cialo ma jedno czy nie wiem moze tyle z ilu atomow zbudowane jest cialo nie wiem czy sie nie myle ale cos czytalo mi sie chyba ze kazdy atom posiada pole elektromagnetyczne bo atomy posiadaja jadro ktore zawiera ladunek elektryczny a gdzie ladunek elektryczny tam pole elektromagnetyczne

czytalem tez ze fizycy wciaz poszukuja czastki elementarnej czyli najmniejszej mozliwej niepodzielnej czasteczki a skoro jest niepodzielna nie mozna jej zniszczyc i istnieje wiecznie pewnie z tych czasteczek zbudowana jest ludzka dusza i dlatego jestesmy niesmiertelni :)

wendol, cos mi sie wydaje, ze konczy sie era 30-toletnia, w ktorej pozwolono wszystkim korzystac ze wszystkiego. Dlatego taki Iran ma dzisiaj satelity i wirowki do urobku uranu. Nie wspomne o innych rzeczach dostepnych dla duzej czesci iranskiego spoleczenstwa. Pamietajmy, ze dzisiaj sa wszyscy razem, bo wszyscy naleza do ONZ pod patronatem Ksiecia Karola. Wszystkimi mozna manipulowac bez wiekszych przeszkod, ale w posiadaniu trzeba sie bedzie troche cofnac !

szesciopac:
wzory energetyczne
Komórka wokół siebie wytwarza pole elektryczne wewnątrz komórki jest elektrolit jakieś przepływy prądu też istnieją. Ruch prądu powoduje pole magnetyczne. Dla zdrowego organizmu sumaryczne pole magnetyczne różnych komórek ma jakąś charakterystykę. Między nimi jest synchronizacja. Jeśli zabraknie tej synchronizacji jest dysfunkcja mniejszej lub większej grupy komórek i w konsekwencji nieprawidłowe funkcjonowanie całego organizmu. Komórki miedzy sobą potrafią porozumiewać się światłem. To znaczy jakieś reakcje chemiczna w organizmie potrafią produkować pojedyńcze fotony energii. I kolejna komórka wie że gdzieś obok wie że sąsiadka coś robi. Brzuch jako taki ma drugi mocno skomplikowany system nerwowy odpowiedzialny za trawinie wszystkich śmieci wrzucanych do żołądka, a strawienie tego nie jest takie proste jak by się wydawało. Jaki enzym jak długo ma być trawione jak zneutralizować trucizny to wszystko wyliczane jest w brzuchu. Dlatego większe stresy które mogą prowadzić do zaburzeń pracy tego układu w konsekwencji mogą prowadzić do bólów brzucha i zaburzeń trawienia.

Natury Diabeł zwabił na skraj przepaści Anglika, Francuza, Niemca i Polaka. Podchodzi do Anglika i mówi: -Skacz! -Nie skoczę! -Gentelmen by skoczył! Anglik skoczył. Diabeł podchodzi do Francuza. -Skacz! -Nie skoczę! -Ale taka jest teraz moda! Francuz skoczył. Diabeł podchodzi do Niemca. -Skacz! -Nie skoczę! -To rozkaz! Niemiec skoczył. Diabeł podchodzi do Polaka -Skacz! -Nie skoczę! -Skacz! -Nie skoczę! -Nie skoczysz? No to nie skacz. Polak skoczył.

nicze:
Komórki miedzy sobą potrafią porozumiewać się światłem
fotony w ciele to by wyjasnialo kolory czakr a jak znamy kolory jakie powinny emanowac to wiadomoby bylo jakie widmo fal potrzebne byloby aby taki kolor uzyskac tylko jak wprowadzic czasteczki w drgania aby uzyskac odpowiednia dlugosc fali i czestotliwosc

rosomak:
Ależ błądzi bo często patrzymy a nie widzimy a po drugie "grzeszymy" bo lubimy, a lubimy bo zazwyczaj to diabelnie przyjemne... ;)
I właśnie dlatego pojęcie "grzechu" jest ściśle związane ze świadomością (bo lubimy - ego lubi) ;) Na pewnym poziomie nie musisz już tych przyjemności doświadczać, albo jeszcze nie możesz doświadczać innych. Zresztą, to co przyjemne nie musi być grzechem, też kwestia percepcji... przyjemność to z reguły siła konstruktywna i uzdrawiająca, ale jeśli wiąże się ona z celowym zadawaniem cierpienia, to już zaburzenie świadomości :) Pozdro.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.