| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Coś co chcecie pokazać | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
|
Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co?
Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp.
Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie.
Czyńmy dobro! ]:
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
ciężko mi sobie wyobrazić samochód i samolot w jednym ;-)
może dlatego że jako mechanik i czasem trochę pasjonat widzę szereg niedociągnięć, szybkich zużyć w pojeździe skierowanym na drogę, wytłuczony z luzami itd etc... a od samolotu wymagało by się jednak troszkę precyzji dokładności co przeniosło by się chociaż na poczucie bezpieczeństwa, o ile nie na realny współczynnik bezpieczeństwa
chyba że koncepcja samochodu dotyczy dojazdu na lotnisko i to wypiskaną drogą- no to ok
bardziej gadget dla nowobogackich, fanaberia, wybryk natury-lub raczej techniki
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
|||
|
sory za dubla - widać jak przeglądałem temat ;)
|
|
|
EEEeeeeeeeeee, no teraz to hat trick!!
PS. +1 hehehe
|
|
|
W Polsce jest podobny kościół, tylko jest bardzo mały, własciwie to
chyba kaplica.
http://strefatajemnic.onet.pl/wideo/kosciol-szkieletow,1,4117724,artykul.html
|
|
|
Witamy po długiej absencji
jak tam problem silnika hydraulicznego.
Czy są jakieś oficjalniejsze dane możliwe do przedstawienia jako link.
|
|
|
|||||
|
Latające samochody - jestem za!!!
A może ktoś pomyślałby, jak zamontować kolektor słoneczny na dachu pojazdu? Skoro już trochę urządzeń działa dzięki "solarkom", to może i autka zaczęłyby też tak sobie się doładowywać?
A ile korzyści byłoby z tego?!!!
Energia za darmo, dach nie przegrzany w upały, zimą też lepiej, bo mniej by sie studził :) Autka lżejsze o ciężar paliwa, ...
Zbyszku, lubisz majsterkować - wez mloteczek, śrubokręcik i co tam jeszcze w ręce wpadnie i wykorzystaj moje brednie do szczytnego celu :)
Ale fantazjuję!!! Na babską fantazję przymknijcie oczy:) Jestem zmęczona, ale szczęśliwa i zadowolona :)
pozdrawiam wszystkich
|
|
|
w sumie nic nie stoi na przeszkodzie
ostatnio solary są nawet z giętkiego materiału
a nowa technologia o której tu troche było też podnosi znacznie ich sprawność
przy tradycyjnych solarach wychodzi znacznie przeszło 100 wat z m 2- choć małe nasłonecznienie raczej obniża ilość prądu- realnie można by zagospodarować z większym lub mniejszym skutkiem ok 3-5 m2 powierzchni co dało by 5-10 nawet kw energi w długi słoneczny dzień na dużej powierzchni sporego auta
przy lekkiej konstrukcji i wydajnym silniku elektrycznym można by całkiem sporo śmigać
to jest na wyciągnięcie ręki-akurat trzymam starego golfa II na wiosce do małych eksperymentów, czasem śledzę jakieś aukcje ze starymi wózkami widłowymi elektrycznymi, ceny baterii słonecznych i reszty podzespołów po akumulatory :-) choć koszt takiej koncepcji to minimum ok 10 tysiaków by cokolwiek zacząć
spoko- tu nie ma pośpiechu- nikt mnie nie ubiegnie a nawet i jak to i tak o tym się nikt nie dowie- o tej technologi nikt nie trąbi :-)
czekam na okazje, wszystko powoli tanieje :-) więc...
|
|
|
Ha!
A jednak genialna jestem!!!
(samochwała w kącie stała...) :)))
|
|
|
Takie autka mogłyby być tanie w eksploatacji. Jedyne koszty to zakup egzemplarza i ewentualne wymiany baterii, że o częściach zamiennych nie wspomnę :)
|
|
|
Te latajace auta juz sa. Niektorzy juz z nich korzystaja kilka lat.
Uwazam, ze dac do reki duzej ilosci osob takie latajace auta, to rowna sie z przyzwoleniem jazdy na czerwonym swietle. Samochody poruszaja sie po wytyczonych drogach, ktorych w powietrzu nie ma !!! Jak wszyscy zaczna latac, to nikt tego nie przezyje. Przeciez nie bedzie mozliwe sterowac kazdym latajacym pojazdem, w dodatku rozniacym sie parametrami.
Pocieszam sie tylko, ze amfibia tez nie weszla do powszechnego uzytku !
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
No wiesz - nie wszyscy mają dostęp do HAARP-a - niektórzy muszą zadowolić się chipem :))
Oj Wrona... :/
|
|
|
kolejne strachi :-)
a może to już blisko .....
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Upiorny-jezdziec-apokalipsy-objawil-sie-demonstrantom-w-Egipcie,wid,13117208,wiadomosc.html
|
|
|
Zniekształcenie na obiektywie przenoszące odblask ognia może kropla wody.
Widać że obiektyw nie jest sterylnie czysty.
Porusza się bo i obiektyw się rusza.
To trzeba się przypatrzyć.
Ruch jest odwzorowany jest przez odblaski oraz można się w nim dopatrzeć charakterystyki może charakterystyki źródła ognia może kwestii rozmazania samej plamy.
Przy większym odchyleniu odblask na tym zniekształceniu zanika.
Czyli nie ma tam sensacji, chyba że niezdrowe.
|
|
|
Tak sie ostatnio zastanawialem nad takim pewnym dosc popularnym pogladem ktorego zrodla nie znam. Poglad ten mowi o tym ze ludzki mozg nie wykorzystuje w pelni swoich mozliwosci ze wykozystuje nie pamietam dokladnie ile ale ze tylko kilka procent. Widzialem tez kiedys gdzes w jakis czasopismach czy programach popularno naukowych opis poszczegolnych czesci mozgu nie przykladalem do tego wiekszej wagi ale wydaje mi sie ze nie bylo zadnego nie wykorzystanego obszaru. Kazdy kawalek mozgu odpowiada za jakies poszczegolne funkcje wiec skoro tak to na jakich podstawach ten poglad sie opiera?? zrodla nie znam wiec nie moge czegos powiedziec moze ktos wie. Tak przy okazji nasunela mi sie taka mysl skoro nasz mozg jest taki skomplikowany ktos tez powiedzial ze ma wieksze mozliwosci jak komputer chociaz nie wiem do jakoiego procka mozna by przyrownac:) i wogole co sami mozemy zauwazyc ze nie ma przypadku w przyrodzie a natura wyksztalcila wiele zadziwiajacych mechanizmow. Ludzie od zawsze staraja sie w roznych urzadzeniach odwzorowac pomysly zaciagniete z naturalnego srodowiska. I tak mi przyszla dosc szalona mysl czy nie byloby mozliwe zrobic w ludzkim organizmie cos na wzor formata :) wejsc do Biosu ustawic bootowanie przez partycje recovery tak jak teraz w kazdym laptopie jest taka opcja i niech system przywraca sie do ustawien podstwowych:) nie mowie o resecie pamieci:) tylko w celu uzdrowienia ciala jego organow :) Przeciez w naturze wszystko dziala jak w szwajcarskim zegarku i nie ma przypadku i wogole wszystko jest doskonale jak rowniez natura wyposazyla sie w mechanizmy obrone tak wiec czy moze i my nie mamy w glowie cos na wzor takiej ukrytej partycji recovery po ktorej uruchomieniu muzg wyslalby do wszystkich urzadzen jakis sygnal ktory zapoczatkowal by jakies reakcje i procesy chemiczne w wyniku ktorych wszystkie uszkodzone urzadzenia odbudowaly by ubytki doprowadzily krew i tkanki do oczyszczenia z wirusow a jak bylby jakis nadmiar kanki czy byla by skazona to poprostu by sie odczepialo od zdrowej czesci:) i wszystko wedle pierwotnego wzoru umieszcoznego gdzies tam na naszym twardym dysku :) pytanie jak mialo by sie to swinstwo wyydalic ale moze uruchumila by sie jakas reakcja spalania i by z nas wyparowywalo:) istanioby tylko ryzyko ze nie przywrocimy sie do zdrowia bo bylismy skazeni juz od samego rozwoju plodu i moglo cos zle sie zapisac no ale matka natura wciaz nas wszystkich zadziwia i moze i nato znalazla sposob :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |