Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354

13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji, pochodzšcej z innej planety. Człowiek z poza Ziemi posiadajšcy około 120 cm wzrostu, miał długie czarne włosy, migdałowatego kształtu oczy, oliwkowš skórę i pełnš harmonii osobowoœć. Powiedział: „jesteœmy tymi, którzy stworzyli całe życie na Ziemi, braliœcie nas za bogów, my byliœmy głównych Ÿródeł waszych głównych religii. Teraz, gdy osišgnęliœcie poziom technologiczny na tyle wysoki, by móc podróżować w kosmos i klonować zwierzęta w laboratoriach, dojrzeliœcie na tyle by zrozumieć. Pragniemy wejœć w oficjalny kontakt z ludzkoœciš poprzez naszš Ambasadę.” Życie na Ziemi nie jest rezultatem przypadkowej ewolucji, ani dziełem „nadprzyrodzonego” Boga. Życie to zamierzona kreacja, przy użyciu inżynierii genetycznej i syntezy DNA, wykonana przez istoty z innej planety. Jest o nich mowa w Biblii, gdzie nazywani sš ELOHIM – słowo starohebrajskie w liczbie mnogiej, niesłusznie przetłumaczone na „Bóg”, a znaczšce „Ci, którzy przybyli z nieba”. To oni zainicjowali wszystkie stare religie za poœrednictwem swoich dawnych wysłanników, takich jak Mojżesz, Jezus, Budda, Mahomet. W swoim Posłannictwie, przynoszš nam oni nowš wizję wszechœwiata, klucze do rozbudzenia naszego własnego potencjału, serię wartoœci, które zrewolucjonizujš społeczeństwo. Koniec wojen, chorób i wyzysku. Tylko szczęœliwe, długie życie. Kto chce się dowiedzieć więcej o życiu w prawdziwej miłoœci oraz o Ruchu Raeliańskim - organizacji majšcej na celu informowanie o Przesłaniu Elohim - naszych stwórców, zapraszamy na: Oficjalna strona Międzynarodowego Ruchu Raeliańskiego - www.rael.org Forum Polskiego Ruchu Raeliańskiego Pod tym linkiem znajduje się Przesłanie Raela

Ja jestem facetem i wcale tak nie myœle. Człowieka nie można w zaden sposób uprzedmiotowić... Co więcej kobiety zasługujš na względy :)

eee ja mogę należeć byle gdzie, byle mnie zbawiono ;]

Ale ja te słowa pisałem o sobie... tez potrafiłem pomagać ludziom zanim przeczytałem Przesłanie, i zanim o Raelianach wiedziałem co kolwiek. Ale po lekturze wiedziałem że to ma ręce i nogi, oraz że ma SENS... dla mnie.

Nie musielibyœcie myœleć i wizje tworzyć, gdyby wasze podejœcie było inne....mieli byœcie bez problemu to o co zabiegacie....tylko zmienić kolejnoœć....a będzie OK! Czego Wam serdecznie życzę :)

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Dreadnoth:
Ale ja te słowa pisałem o sobie... tez potrafiłem pomagać ludziom zanim przeczytałem Przesłanie, i zanim o Raelianach wiedziałem co kolwiek. Ale po lekturze wiedziałem że to ma ręce i nogi, oraz że ma SENS... dla mnie.
rozumiem, ale ja to samo zrozumiałem kiedy odkryłem, że jestem Wędrowcem, więc to kłóci sie z waszym myœleniem

Dreadnoth, nie chcę być nie miły (religia mi zakazuje) ale twoje "Wejœcie smoka" jest trochę przesadzone. Rozumiem, że ten twój Realian czy coœ to twoja religia, ale wbicie się na forum i ogłoszenie wszem i w obec że TO JA i MOJA WIARA JEST prawdziwa może być trochę Ÿle odebrane. Nie przedstawiłeœ specjalnie faktów na temat swojej religii. Ja też mogę powiedzieć że doznałem objawienie od Boga i rzšdac od ludzi poieniędzy na coœ tam.

I dlatego nie każdy może zostać Raelianienm... proste jak budowa cepa :)

Dodonizm o tym mówi :) O kontrolowanym popędzie, poczštkowo jest to trudne ( nawet przy ubiciu œmietany trzeba trochę popracować )ale potem sam miodzik, œmietanka :)

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Dreadnoth:
I dlatego nie każdy może zostać Raelianienm... proste jak budowa cepa :)
tu się zgadzamy w całej rozcišgłoœci ;]

wyckret:
TO JA i MOJA WIARA JEST prawdziwa.
?????Na misia uszatka, gdzie ja tak napisałem????
wyckret:
Nie przedstawiłeœ specjalnie faktów na temat swojej religii.
A myœlisz, że miałem ku temu okazję? Wszędzie tylko spam jak dotš d widzę... i zdjęcia narzędzi rozkoszy...
wyckret:
Ja też mogę powiedzieć że doznałem objawienie od Boga i rzšdac od ludzi poieniędzy na coœ tam.
Powodzenia... A co do dowodów. Bardzo Proszę - filmik pokazujšcy, że Rael jest MAitrey'š: http://www.rael.org/e107_plugins/raeltv_menu/view.php?5.fast .wmp

Dreadnoth Ale niestety nie tylko mężczyŸni traktujš kobiety jak przedmiot, co smutniejsze kobiety to samo robiš z sobš i mężczyznami. Co więcej kobiety zasługujš na względy :) Zasługujš te, które oddajš tym samym :)

Mam nadzieję, że ktoœ obejżał ten filmik... Dodo... Zgadzam się wcałej rozcišgłoœci, ne można tylko brać... należy także i dawać :)

Dreadnoth:
13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji,
kontakt byl poad 30 lat temu i jakos to nic nie zmieilo ^^

Wina tuska

alkazam:
Dreadnoth:13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji, kontakt byl poad 30 lat temu i jakos to nic nie zmieilo ^^
Bóg wielokrotnie kontaktował się z ludŸmi - i jakoœ to nic nie zmieniło...

Dreadnoth ja czuje(oprocz tych wszystkich dowodow na to)ze sa inne cywilizacje,jestem tego nawet pewna,nie wiem wprawdzie na bank czy ktos mial cos do czynienia przy naszym "stwozeniu"ale napewno tu byli. katolicyzm pozostawil wielki niesmak do czegokolwiek co nazywa sie religia,dlatego nawet gdybys mnie przekonal ze owszem ten koles mowi prawde ze ufoki maja tu przyleciec(choc ja mysle ze juz od dawna tu sa;)i ze on jest Ma-czymstam no daleka bylabym od nazwania tego religia. po pierwsze dlatego ze religia przedewszystkim kojarzy mi sie z wielbieniem boga,a przeciez sam mowiles ze oni bogami nie sa ani nie chca byc za takich uwazani,a po drugie dla mnie nastal czas kiedy to okreslenie nie jest juz potrzebne,bog kojarzy sie wiekszosci ludzi ze stworca,a on(okreslam go jako osobe bo tak mi wygodniej)wcale nie musial nas "zmajstrowac". moze troche zbyt prosto to przedstawilam ale dla mnie nastepny etap rozwoju czlowieka to przedewszystkim wolnosc od jakiejkolwiek religii,mam tu na mysli ludzi ktorzy juz ten poziom samoswiadomosci osiagneli,gdyz duza grupa wciaz potrzebuje tego "elektrycznego pastucha do nauki etyki i milosci"...a przynajmniej jej zaczatkow. zdaje sobie sprawe ze takich ludzi nie ma wielu(i ja tez jeszcze musze sie wiele nauczyc i wiele doswiadczyc aby w pelni to poczuc,ale mam juz ufnosc do swoich sadow na temat dobra i zla i prawdy)dlatego zmiany beda dlugotrwale,a prawda o nas samych jeszcze dlugo pozostanie ukryta pod haslami roznych religii. no to sie napisalam:) pozdrawiam

Nie przeczytałem wszystkiego w tym temacie (ide juz spać;), ale naszła mnie jeszcze jedna myœl. Gdzieœ kiedyœ powstało życie, gdy było na etapie istot rozumnych, istoty te zaczęły sobie zadawać to samo pytanie które nas zajmuje, skšd jesteœmy, co tu robimy, czy jest ktoœ oprócz nas, czy jest bóg, czy œwiadomoœć żyje w innym wymiarze po œmierci ciała?? (w sumie to więcej pytań, ale ostatnie jest kluczowe, bierze się z poprzednich). Nieważne sš argumenty, tak jak napisał gdzieœ Dreadnoth, nawet jakby ten francuz zrobił sobie fote z ufolami to byli by tacy co uwierzš i tacy, którzy nie uwierzš, tak samo jak teraz foty nie ma i jedni wierzš a inni nie. Wiara jest czymœ ponad fakty, nieraz niezaprzeczalne nie sš wstanie jej podważyć, zawsze pojawiš się nowe argumenty. Ważna jest równowaga, gdbyœmy wszyscy nagle zaczeli wierzyć w to samo, stalibyœmy się wszyscy TACY SAMI, identyczni. I uœwiadomilibyœmy sobie że nie istniejemy jako œwiadomoœć. A może i nie?

Po przeczytaniu wszystkiego doszłem do wniosku że Raelianie mogš mieć rację, ale nawet gdyby jej nie mieli to ich opcja daje nam więcej czasu na poznanie "prawdy", rozwijanie się i poznawanie ludzi i ich poglšdów. Ciekawym doœwiadczeniem byłoby sworzenie czyjegoœ klona i przeszczepienie do niego całych informacji z mózgu obiektu badań. Następnie uœpionoby orginał, a wybudzono klona. Klon powinien według raelian zachowywać się jak uœpiony orginał, powinien nim być i nie mieć co do tego wštpliwoœci. Następnie (po jakimœ czasie dajšcym przyzwyczajenie się do nowego ciała) wybudziłbym orginał i dopuœcił do ich konfrontacji. Gdyby już obaj żyli równolegle potwierdzałoby to, to co mówiš raelianie. Ciekawe jakby zareagowali na siebie. Na razie na Ziemi posiadamy technologię na takim poziomie że moglibyœmy się pokusić o takie badania, nakładem sił wszystkich narodów, jednak nie można teraz tego zrobić bo na razie to nie potrafimy się nawzajem wyżywić, choć wystarczy pomyœleć, złšczyć siły i zapomnieć o pienišdzu. Lecz do tego długa droga, lecz zmieniajšc mentalnoœć ludzi względem wiary można to osišgnšć, bo wiara zawsze była powodem gdy tak naprawdę powodu do sporu nie było. Razi mnie trochę nazywanie Raela prorokiem, gdyż to powoduje że mogš do ruchu przyjšć fanatyków, ludzi o skrzywionej psychice, którzy nagle dostanš œwietny obiekt dla swojej fanatycznej wiary. Z wielu takich fanatyków trafi się zawsze choć jeden tak inteligentny, który będzie potrafił zachowywać się tak aby jego fanatyzm został zauważony. Taki jeden człowiek potrafiłby przekonać wielu innych i zrobienie czegoœ według swojego pomysłu. Jeżeli naprawdę nastšpił kontakt to należy jasno przekazać prawdę wszystkim na raz, a nie traktowanie ludzi jak głupoli którzy potrzebujš poœrednika (proroka). Jeżeli istniejš jakieœ powody uniemożliwajšce kontakt oficjalny należy je podać do wiadomoœci. Sama idea raelian jest do zakaceptowania, lecz jej wykonanie w tym momencie odbiega od ideału, może jeszcze nie nadszedł czas.

Niektozy ludzie moga zachowywac sie jak inni, takie klonowanie niekiedy naturalnie moze wystapic. Niektozy potrafia powielac tylko kogos w ograniczonym zakresie np. brzuchomowcy. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Moim zdaniem z klonowania ludzi nic nie wyjdzie ! Czlowiek oprocz wygladu zewnetrznego ma jeszcze wychowanie i swoj kod genetyczny.

Dreadnoth obejrzałem twój filmik. Skoro Ci "bogowie" sš tacy wspaniali i już chcš żebyœmy wiedzieli że istniejš, czemu po prostu się nie pokażš? Nie sfilmowano ich, nie ma zdjęć. Osso chozzi?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.