| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
Coraz wiecej ludzi skarzy sie, ze swiat oszalal: czas biegnie coraz szybciej, zyjemy w nieustannym pospiechu, coraz wiecej godzin spedzamy w pracy. Placimy za to samotnoscia, lekiem, smutkiem. Do czego to prowadzi? Polecam poczytac troche o tym, czego dokonuje Marcel Messing - antropolog kultury, religioznawca i ezoteryk.
Omawiajac w skrocie doszedl do takiego wniosku:
- data 2012 bedzie najwazniejsza data w historii ludzkosci,
- mielismy juz okres Boga, okres Syna, teraz czas na okres Ducha,
- aby mozna bylo zrobic krok do przodu, konieczne jest doswiadczenie tzw. ciemnej strony (cialo czlowieka, DNA nie bedzie juz wiecej ewoluowac w sensie rozwijania sie o poziom wyzej, gdyz musi zajsc pewna harmonia... a Duch czlowieka jest na nizszym poziomie i niszczy cialo - wiec kolej na rozwiniecie Duszy),
- czlowiek przejdzie w wyzszy poziom gestosci, ale... bedzie to tyczylo tylko osob zyjacych w harmonii i dobroci (swietych), ktorzy otrzymaja tzw. cialo niebianskie (podobnie jakie Jezus Chrystus ujawil swoim Apostolom),
- nastapi kontakt z innymi cywilizacjami, ktore aktualnie ukrywaja sie przed nami! Zadajac pytanie dlaczego? Odpowiedz znajdziesz w samym sobie. Jak wyjasnisz malpie wieksze, wazniejsze rzeczy? Musi minac pewien czas, czas jako przemiana i ona jest tu najwiekszym narzedziem nauki i poznania
Zmieniajmy sie i nie patrzmy na to obojetnie... w koncu jestesmy na tym swiecie, cos spowodowalo ze istniejemy... cos czyli BOG JEDYNY.. i jemu w podzieke ofarujmy swoja dobroc!
"Kazda chwila jest po to, aby cos zmienic... a zeby zmienic cos, najpierw zacznajmy od samego siebie, aby stac sie narzedziem przemiany".
Pozdrawiam!
|
|
|
Witam, znalazłem Twoj list z zapytaniem o rok 2012.
Jak widzę znasz juz teorię opisana w kalendarzu Majów.
Ścisle związana z wydarzeniami opisanymi min. w kalendarzu Majów, jest teoria poparta matematycznymi wyliczeniami - jest to teoria Patryka Geryla - opisana w ksiażce " Proroctwo Oriona na rok 2012" - polecam.
Poandto jeżeli interesuje Cię - co takiego kryje swiat nauki przed ludźmi, co "rodzi" sie na Polskiej ziemi i dlaczego Polacy są szczególnym narodem - opisywanym niemalże we wszytkich przepowiedniach, napisz, może będe mógł Ci w czyms pomóc.
Pozdrawiam- Darek.
|
|
|
Wielu z was zadaje sobie pytanie: Czy to prawda ,że ten 2012 będzie końcem świata? Powiem jedno: jeśli sytuacja na ziemi nie ulegnie zmianie to dla 2/3 ludzkości niestety tak. Ponieważ czytasz ten tekst ,doceń to ,że zostałeś ostrzeżony.
Każdy człowiek widzi ile zła dzieje się na świecie. Ono musi się gdzieś , kiedys skumulować ,bo to co jes wysyłane przez ludzi musi wrócić do nadawców. Czas przyspieszył ,życie nabrało tempa. Wielu ludzi czuje się w tej sytuacji zagubionym. NIE MARTWCIE SIĘ. To jest część procesu oczyszczania. Sami się na to zdecydowaliście , wiedzieliscie jaką zastaniecie sytuacje na Ziemi ,więc teraz nie rezygnujcie ,bo właśnie TY ,który teraz czytasz ten tekst masz dużą szanse przeżyć rok 2012. Znalazłeś się na tej wyjątkowej planecie , wybrałes akurat ją spośród 383 innych. Dużo Cię to kosztowało... ale nagroda będzie wielka.
Najgwałtowniejsza przemiana będzie w bardzo zimna noc z 22 na 23 Grudnia 2012. Wtedy to właśnie 2/3 populacji zginie. Cała Ameryka , Europa Zachodnia i znaczna częśc Afryki nazawsze znikną z powierzchni waszej planety ,ale po tych okropnych doswiadczeniach nastanie czas wielkiej radości! Tak więc wytrwaj ,aby doświadczyc czym jest egzystowanie w czwartym wymiarze.
Życzę Ci ,abyś 24 Grudnia 2012 mógł zasiąść do stołu Wigilijnego
|
|
|
dziwne zyczenie..jakos nie bede mogl swietowac wiedzac ze o to 2/3 populacji nie zyje...za oknem mam ocean ktorego nie bylo itd itd. Mam pytanie co zpolska a dokladniej ze slaskiem? jakby co to gdzie sie schronic?
|
|
|
Rząd już pewnie się zabazbieczył! Oni myślą tylko o swoich tyłkach!
|
|
|
A co będzie z Polską i polakami ? . Polacy są narodem wybranym? . Bardzo proszę o odpowiedz na te pytania. Pozdrawiam Radek
|
|
|
Taaa, jasne. Jesteśmy narodem "bez pracy, bez wódki grymasy, wieczne cwaniaki" i wulganrne nietolerancyjne PIERDOŁY, a nie wybrani.
|
|
|
Wytrwaja tylko narody biedne.. w tym tez Polska! Dlaczego tylko takie? Ewolucja nas do tego przygotowala...
|
|
|
Hope... dziękuję za kolejne wskazówki. Z tekstu wynika jakbyś był spoza Ziemii ;) Pozdrawiam
|
|
|
Ci co będą mieli zginąć i tak zginą.Polska nie jest tak bardzo zagrożona jak np. Francja czy Niemcy ,ale ten który będzie miał zginąć akurat "przypadkiem" wyjedzie do któregos z tych krajów który zniknie z powierzchni Ziemi.
|
|
|
EEe.. ja mam nadzieję że mnie nie dosięgnie ta zagłąda... Ja mieszkam na zachodzie POLSKi... SZczecin... :( nie, no!
|
|
|
EEeee tam! Nie znacie się na rzeczy. Polska albo zginie, albo narodzi się od nowa!(DOBRA NIE WIEM O CO CHODZI, ALE WAŻNA JEST SAMA WYPOWIEDZ!:)
|
|
|
Cool - "rób sobie jaja" (jak sama stwierdziłaś) gdzie indziej. Ty i tak pewnie nie przezyjesz 2012..
|
|
|
HA! Nie znasz się. "Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada"! Poza tym złego diabli nie biorą, w tym wypadku złej kobiety...
|
|
|
Prosze wypowiadac sie na temat... skoro nie szanujecie swojego czasu, poszanujcie chociaz czas innych, ktorzy musza go marnowac na czytanie wypowiedzi nie na temat, nic z nich nie wynoszac!
Z gory dziekuje!
|
|
|
Jeśli stokrotki zakwitają na jesień to ja się juz niczemu nie dziwię ;P
Więc nie zdziwi mnie jak dojdzie do wielkich wydarzeń za 8 lat ;P
|
|
|
Cyt: Po papiezu Janie Pawle 2 ma być tylko 1 papiez- czarny.
Całkowita bzdura i nonsens. Pierwszy raz spotykam się z czymś tak idiotycznym. We wszystkich znanych mi przepowiedniach po Naszym Papieżu będzie jeszcze 2 WŁOCHÓW! Mówili o tym nawet na BBC jak były obchody rocznicy pontyfikatu i jakiś tam profesor chyba Leouvis opowiadał o tym. Jak coś na ten temat jeszcze znajde to napisze.
|
|
|
Podaj mi fakty a nie suche teorie zapewne wymyślone 5 minut temu.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |