Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
OOBE - ciąg dalszy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286

Ciąg dalszy poprzedniego topca OOBE założony na prośbe jednego z uczystników forum któremu się wolno ładuje. ; )

Alkochol oduza i oglupia, trawa rozsmiesza to do zabawy dobre.Ale Ale sa narkotyki co przyspieszaja trans.Lapidarnoscmysli wschodniejpowoduje , ze wielu ludziom wydaje sie alfa i omega metafizyki,a nad metafizyka goruje tym ze operujac przenosnia nie kaze nam lamac sobie glowy nad slownikiem wyrazow obcych Natomiast tradycja zachodu okresli to INTUICYJNEodczucie jako elementarna prawde.I czy uzyjesz LSD czy medytacj jest pytanie :dlaczego te spostrzegane przez nas byty istnieja eva

No ok ale czy jezeli wejde w OBE pod wplywem narkotyku to nie przyciagne jakis zlych "bytow (?)" ??

JA niemam pojecia bladego Osobiscie boje sie OBE .Ale na tym forum jest mnustwo ciekawych osob napewno ktos ci do odpowiedz. Pozdrawiam eva

No ja neistety tez jeszcze obe nigdy nei mialem :( jestem, ciekaw jakie to uczucie ... moze ktos napisac czy kazdy moze miec OBE czy sa osoby ktore nie maja na nei szans

Moje opisy znajdziesz w Temacie "Jesli ktos ma zdolnosci nadnaturalne to zapraszam" Ale Winter ladnie opisuje w kturyms temacie albo wejdz na wyszukiwarke ja tak znalazlam ta strone.Musze isc spac papa

Pozwolę sobie na uwagę co do narkotyków.Narkotyki,to środki które nie przynoszą możliwości wyjścia,lecz są halucynogenne.Jeśli ktoś twierdzi że przy pomocy [dopingu] będzie miał OBE,to się chyba myli i oszukuje.Gdyby rzeczywiście narkotyk dawał możliwość faktycznego OBE,-to nikt by nie starał się na ,czasem dość rozłożone w czasie nauki a i specjaliści od wywiadu nie zabiegali by o osoby [w temacie obe]-tak jadnak jest na tym świecie że trzeba wiele wytrwałości by cokolwiek [wyjątkowego] osiągnąć a stan OBE jest wyjątkowy.Jakoś nie słyszałem o tym by narkomani coś wspominali o kożyściach typu OBE, i o ile mi wiadomo to narkotyki nie przynoszą żadnych możliwości -faktycznych stanów PSI,-no może są potrzebne w medycynie lecz to jest pod kontrolą FACHOWCÓW.Oczywiście ,są inne stany umysłu przy działaniu narkotyków,lecz nie o [takich] stanach TU mówimy!!!.Jeśli ktoś chce widzieć [efekty] narkotyków,to niech się uda do MONARU-tam dowie się WIĘCEJ!!!.Słowem chodzi o władanie swym umysłem a nie o władanie [nad umysłem],-to podobne ,lecz nie TO samo.Z alkoholem jest podobnie, pijaństwo ,czy alkoholizm -to nie żaden wyczyn umysłu,-lecz jego upadek!!!-KAŻDY ma PRAWO myśleć inaczej,w końcu jest demokracja,-cze.

Masz rację duchu , zjednym zastrzeżeniem. Oczywiście , w polsce nie ma narkotyków wyzwalających OBE jednak tai narkotyk istnieje. Jest to jakiś ekstrakt z ljany wytwarzany przez szamanów południowoamerykańskich. Wypicie tego narkotyku powoduje trzydniową katalepsję, każdy uczeć , który chce się nauczyć podróżoać w astralu musi to wypić. A więc 3-dnoiwa katalepsja i podróżowanie po świcie astralnym - OBE. Następnie po wybudzeniu mistrz szaman uczy ucznia jak samemu się wprowadzać w ten stan. Identycznie wyglądała nauka OBE w starożytnych indiach. I to jest b dziwne.

No ok DUCHu w tym rzecz ze ja nei mam pojecia wiec zgadzam sie z Toba ... bo swojego zdania na ten temat nei mialem

Nie jestem zorientowany na rynku polskich prochów , ale mogę powiedzieć żę na pewnio czegoś podobnego do ekstraktu z tej ljany nie znajdziesz.

Znajdzi i to sporo .Myslisz ze norkomani biora po to zeby sie oglupiac?Nie to sa czesto bardzo inteligietni i wrazliwi ludzie.Tylko czesc naszego muzgo uzywamy nie ktore narkotyki uaktywniaja i utwieraja polaczenia do czesci nieznanej,Trzeba odrazu wyjasnic ze nie biore poduwage narkomanow pozostajacych w tzw zaleznosci od narkotyku.Otoz jedynymi broniacynmi , w nas w sirodku LSD sa psychiatrzy np Masters, Huston (patrw w int b interesujace)entuzjastycznie wypowiadaja sie o perspektywach stosowania w psychoterapii. Ludzie zaklamani, sztuczni niczego milego nie doswiadcza bo zobacza jakimi sa potworami.LSD wyzwala drzemiaca podswiadomosc. Mysle nie zawsze trzeba "wyjsc z siebie zeby cos przezyc od srodka jestesmy tez cudem niezbadanym . eva

ELo ... mam takie pytanie ... bylby ktos w stanie w OBE wpasc do mnei do pokoju i przeczytac co mam anpisane na kalandarzu na biurku ?

Tak,-nie wspomniałem o tym,lecz wiadomo mi że takie praktyki były i są stosowane u indian i plemion Afryki.Specjalne [środki] są stosowane w niektórych formacjach wojsk w krajach rozwiniętych,-m.innymi-piloci myśliwców,komandosi,-tyle że w tych przypadkach, nie chodzi o obe-[wojsko],tylko o [pominięcie] stresów w ekstermalnych [warunkach]-walki.

Tak ,-w medycynie,to oczywiste.cze.

Dziękuję ci duchu za odpowiedź. Wspomogła mnie trochę:) Zastanawiam się nad tym, że oobe jest ściśle powiązane z brakiem tlenu. Paraliżu doświadczyłam przeważnie z kołdrą na twarzy. To musi się jakoś wiązać ze sobą. Kiedyś miałam sen..byłam dość małym dzieckiem, było to 10 lat temu i do dziś poniekąd go pamiętam! Byłam na podwórku przed blokiem, wszystko wyglądało realistycznie, lecz ludzie nie zwracali na mnie uwagi. Wiedziałam, że śnię. Wbiegłam do sklepu i zaczęłam wrzeszczeć:"ludzie, obudźcie się, to tylko sen, wy śnicie", nie było żadnej reakcji z ich strony. Dziś myślę, że to mogło być oobe, choć nie twierdzę, że było. Jeśli będę miała jeszcze paraliż to nie będę z nim walczyć. Dopóki nie słyszałam o czymś takim jak oobe to tłumaczyłam sobie, że paraliż jest pośrednim stanem pomiędzy jawą a snem...że mózg się już obudził a ciało jeszcze nie. Co wy na to? P.S. jak wytłumaczyć czym się różni LD między OOBE

tzn. wytłumaczyc tobie , czy wogóle wytłumaczyć ?

To pamiętne przeżycie -jeśli czas Twego przeżycia pokrywałby się z czasem z przed bloku i sklepu,-to mogło być obe.OBE od LD różni się niewiele,oba doświadczenia są bardzo do siebie podobne .Jest jednak różnica ,mianowicie w LD jest się w świecie snów-lecz ma się tego świadomość [że to sen].Po zakończeniu LD śpi się nadal.OBE jest przeżyciem poza ciałem i jest się świadomym tego przeżycia tak jak w LD,tylko jesteśmy pewni że to nie sen,jeśli wyjdzie się z ciała w swe środowisko-to właśnie może być dokładnie tak jak opisałaś zdażenie zprzed 10 lat,tyle że po doznaniu wyjścia [OBE],wiemy kiedy wychodzimy i kiedy [wracamy] z pełną świadomością o tym zdażeniu,-nie przebudzamy się jak z LD bo nie musimy ,po prostu nie spaliśmy i całe OBE jest świadome,łącznie z powrotem do ciała.Po powrocie -natychmiast miożna wstać -i przeanalizować OBE ,można też zasnąć.-zatem masz szanse poznawać ten niebywały [stan].Przyznam że wyjścia dzienne,albo wyjścia w swoje środowisko,-są wyjściami z których wynosi się trwałe doświadczenia,których nie sposób opisać .Doświadczenia dziennych wyjść wywierają bardzo trwałe [nauki] dla naszego rozumienia tego [przeżycia].-powodzenia -cze.

Acha -podoba mi się [pasuje mi] twoje określenie że duch się obudził a ciało jeszcze nie,-to właśnie OBE.-i o to chodzi - by ciało spało sobie a my [robimy swoje]-cze.

Jakieś pół godziny temu obudziłem się. Obudziełm się ze snu podczas którego zdarzyła się dziwna rzecz. Doznałem paraliżu sennego , jak kiedyś. Tylko tym razem nie byłem do końca rozbudzony. Po chwili zaczęłem widzieć przez zamknięte powieki. Czułem jak odrywa mi się głowa , sama głowa.Potem całe cialo się uniosło i ... straciłem przytomność. Może gdybym ją zachował miałbym OBE ?

Dziękuję ci duchu za wyczerpującą odpowiedź:) Tobie Winter życzę szybkiego sukcesu:) Kiedyś czytałam, relacje wielu ludzi z ich oobe. I dużo z nich mówiło, że na przykład wyszli z ciała w swoim pokoju, a w drugim ktoś z rodziny oglądał np. TV, a po powrocie do ciała okazało się, że ta osoba w tym czasie robiła coś zupełnie innego (to znaczy nie oglądała TV). Jak to wytłumaczyć? Ja na siłę nie szukam oobe, bo mówicie, że nieprzyjazne byty by mnie śmiertelnie wystraszyły, w wyniku czego mogłabym mieć jakiś uraz po tym w psychice i bym bała się spać. Może by energie ze mnie wyssały...Ja teraz staram się odkrywać kołdrę, żeby mi tlenu nie zabrakło:) Choć z drugiej strony ciągnie do nieznanego. Czy próbowaliście ze świadomego snu przejść do oobe? Słyszałam, że można przez lustro. Dziś odzyskałam świadomość we śnie, ale o lustrze zapomniałam;)

Czyli miałaś LD.Niby można przejść z LD do OBE-gdzieś o tym czytałem i tak zrobiłem jak autor opisał.Po prostu On w LD- kradł samochód,rozpędzał się na maksa i świadomie popełniał [w LD] -samobójstwo,natychmiast [wypadał] w OBE.Osobiście będąc w LD ,przypomniałem sobie o tym samobójstwie i postąpiłem podobnie ,tyle że skoczyłem w przepaść by się [zabić przy upadku].Muszę przyznać że było to dość łatwe, bo miałem pewność że jestę w świadomym śnie.Sposób przeniósł moją jażń w stan obe, lecz nie przyniósł mi [dobrego] OBE, było to [trudne przeżycie].Z całą moją świadomością znalazłem się w całkowitej ciemności z której nie potrafiłem się wydostać,w końcu mnie wessało do ciała.Nigdy więcej nie wybierałem tego sposobu do uzyskania OBE.-cze.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.