Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Fundament wiary
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289

Co jest dla was fundamentem wiary? coœ, co powoduje, że wierzycie i nie macie wštpliwoœci. Osobiœcie czegoœ takiego nie znalazłem i licze na waszš pomoc. a może takiego czegoœ nie ma?

Przecież już napisałem-? A jak zobacze coœ innego to napewno się wypowiem. I nie napisałem nigdzie że nie będe zabierał głosu. Dziękuje narazie i pozdrawiam. [%sig%]

no to fajnie. Stracic takiego rozmowce jak ty byloby szkoda

Haghi-Zapamiętaj że nieraz szkoda idzie w pożytek. [%sig%]

ale chyba nie uznajesz, ze ktos z nas szkodzi???? wiesz o co mi biega

Haghi-NIE! -i nie wiem jak zrozumiałeœ to co napisałem i do czego to podłożyłeœ.(myœlowo) Mnie akurat chodziło oto że jak mówi przysłowie nieraz warto coœ stracić żeby uzmysłowić sobie ile to było warte ,co idzie w pożytek ,bo zaczynamy sobie wtedy to bardziej szanować niż wczeœniej.np Zdrowie! Znowu widze że niezechciałeœ się nad tym zastanowić co JA miałem na myœli-lecz możliwe że pokierowałeœ się własnš sugestiš i myœl najbliższš rozważanš podpiołeœ pod to co ja napisałem uważajšc że właœnie tak myœlałem piszšc ten tekst. Nie wiem czemu nie poczekałeœ na polemike lub przynajmniej odpowiedz?Mam nadzieje że to co zobaczyłem na GG to tylko chwilowe jeœli nie to napisz mi to otwarcie. Możesz też sprawdzić czy tu teraz mówie prawde że nie byłem na forum wczoraj znaczy byłem przelotnie gdyż chciałem trochę odpoczšć i pooglšdać sobie filmy.Dlatego nie napisałem odpowiedzi co mogło byc z TWOJEJ strony odebrane jako potwierdzenie TWOJEGO pytania sugesti. Ja zaczekam na odpowiedz .więcej niż TY dopiero potem usune to co mam usunšć ze swojego kompa według MOICH przemyœleń .Które mogłem podjšć potym co TY zrobiłeœ. Dziękuje i pozdrawiam. [%sig%]

Eddi nie zrobilem tego specjalnie, cos mi poususuwalo lub poblokowalo kontakty. Wlasnie staram sie to odnowic

Oki [%sig%]

teraz looknij na liste

Dzięki Aguœ, mšdrego to i dobrze posłuchać i jeszcze takie znam: "Lepiej z mšdrym zgubić niż z głubim znaleŸć" Pozdrawiam

Aurell-Fakt długo mi zeszło nad odpowiedziš na twój post,ale chciałem to zrobić w sposób bardziej dokładny. A więc co do moich wypowiedzi na twój temat to sprawy majš się tak.Chciałem uzmysłowić wszystkim że poznawanie w sposób przez CIEBIE sugerowany prawdy jest niebezpieczne! Zapytacie czemu? Dlatego że wielu zachęconych takim sposobem zacznie szukać rozwišzań w dany sposób i może trafić- nie na tego ducha co trzeba! Chyba nie zaprzeczysz że nie tylko Wszechmogšcy ma takie zdolnoœci przekazywania telepatycznie wiadomoœci .Dlatego pisałem że wpierw trzeba być pewnym czy te wiadomoœci sš z prawdziwego żrudła czerpane.A większoœć nie majšc wiedzy i doœwiadczenia nie jest w stanie tego zweryfikować.Znowu chciałem się tu odwołać do tego co pisałem w innym poœcie- no cóż lenistwo wychodzi zemnie.Ale postaram się tu zapanować nadnim i napisze o moich wywodach raz jeszcze.Znany wam jest może zwyczaj słóżb specjalnych tak zwanego kontr wywiadu,który zajmuje się też DEZINFORMACJĽ.Dziedzina ta jest tak stara jak nasza wiedza.A praktyka tego zagadnienia wykłada się następujšco. Podaje się wpierw wiadomoœci prawdziwe sprawdzalne,oparte na faktach.Póżniej przekazuje się informacje już mniej sprawdzalne acz logiczne i bardzo prawdopodobne. A na koniec gdy odbiorca upewnia się że to( czyste )Ÿrudło,zaczyna się podawanie nieprawdziwych informacji.I to było by w skrucie na tyle.Ja zareagowałem tak a nie inaczej,bo podałeœ nieprawdziwe informacje sugerujšc iz pochodzš z tego żrudła-przynajmniej tak to odebrałem.Więc niedziw się że taja była moja reakcja,ale dalej sugeruje abyœ bardziej krytycznie patrzał na odbierane przekazy i sortował je skrupulatniej.Bo jest jeszcze jedna nie brana przez CIEBIE pod uwage możliwoœć.Która jest znana w naszych już czasach w dobie telefonów,gdzie można się podpišć do czyjejœ lini i przesyłać wiadomoœci mylšce,Ale jak zauważyłem niebrałeœ tego i chyba dalej niebierzesz pod uwage.I tu moim zdaniem jest przewaga Poznawania czegoœ namacalnie od poznawania na WIARE.Bo w pierwszym przypadku można to zweryfikować w drugim juz trudniej. Œwiat "przypuszczalnie" i Edwardzie nie krzycz na mnie , żem Faszywy Prorok , bo z Aniołami się Spotkałem ! Uwierz mi . I Rozmawiałem , Widziałem , Czułem . .. Œwiat Zaprawdę na dzień dzisiejszy , Całe Szczęœcie ! jest trochę spokojnieszy niż w poprzednich miesišcach ! ale wyczuwam .. że to Kolejna Cisza przed Burzš - Zwrócmy uwagę proszę was ... Tak to słowa z twojego postu,który tu wkleiłem żeby pokazać właœnie naocznie jak można się ustosunkować do takich informacji.Czy można je zweryfikować? Raczej nie chyba dopiero po fakcie.Dlatego jak napisałem lepiej kierować się poznaniem namacalnym a takie poznawanie jak sugerujesz zostawić nie mówie odrzucić ale zostawić jako dodatek do poznania i podparcia się tym,a nie jako jedynš wykładnie. I chciej zrozumieć JEDNO NIE ODBIJAJĽC PIŁECZKI że zaprzeczasz lub sugerujesz,że można zmienić coœ co jest NIEUNIKNIONE! NIE tego się nieda co ma się stać to się stanie i TY tego ani nikt inny niezmienisz .Bo wolna wola jest tylko kierunkiem wybieranej drogi do prawdy a nie drogš do zmiany nieuniknionego.PRZEMYŒL TO !! Dziękuje i pozdrawiam. [%sig%]

Kochani juz pisze podsumaowanie do tematu, tylko dajcie mi jeszcze troche czasu ok:-)

po glebszym zastanowieniu i analizie postow doszedlem do wniosku, ze nie da sie jednoznacznie okreslic czym jest dla nas Fundament wiary. Dla kazdego slowa te maja inne znaczenie. Co innego znaczy fundament, co innego wiara. Dlatego tez ogolna dyskusja na ten temat mija sie z mozliwoscia wytyczenia jednej drogi. raczej jest to zbior drogowskazow. Wiadomym jest ze nie kazdy bedzie sie trzymac tych wytycznych, a osoba dajaca te wytyczne, uzna, ze ta idaca dusza bladzi. Moimi podstawami sa: milosc, szczescie i... nauka. Dlaczego nauka spytacie? dowody. Ona posiada dowody, a to jest wazne, jesli nie najwazniejsze. Pozdrawiam i dziekuje wszystkim, ktorzy wzieli udzial w dyskusji.

Hmm-Zamknięto Spoglšdać przez dziurke:P I nikto nieje doma.:D:D: [%sig%]

przynajmniej dla mnie juz jest zamkniety:-)))

Powiem tobie krotko Edwardzie .. Ja Tego Doœwiadczyłem !!! na granicy ostatnich 10 lat masę innych Spotkań i Cudów w twych oczach również . Ty wiesz swoje - ja wiem swoje , i niechaj tak pozostanie , sš ludzie którzy mogš poœwiadczyć , zapytaj się ich na forum tym trochę znajdziesz i w œwiecie . Miłego Życia Edwardzie ! Niewiedza jest Błogosławieństwem pa skończyłem .

Powiem tobie krotko Edwardzie .. Ja Tego Doœwiadczyłem !!! na granicy ostatnich 10 lat masę innych Spotkań i Cudów w twych oczach również . Ty wiesz swoje - ja wiem swoje , i niechaj tak pozostanie , sš ludzie którzy mogš poœwiadczyć , zapytaj się ich na forum tym trochę znajdziesz i w œwiecie . Miłego Życia Edwardzie ! Niewiedza jest Błogosławieństwem pa skończyłem ps Na Czacie to samo -- gadasz , gadasz i huj z tego masz . Edwardo to że jestem Mšdrzrejszy od Ciebie , nic mi nie daje ! ukazuje tylko twš bezmyœlnš głupote o przewodnictwo w tym œciemniamy pisaniu i Pysze . Uruchomiłem Zdrowy Egoizm ! poćwicz trochę boœ blady .Mšdrzy ludzie œmieja się z siebie , nie z innych !@ ale z ciebie się poœmieje hehehehehehehe ponieważ wolę byc Głupcem XXII - 0

Aurel-czy mogę uzyskać od CIEBIE jednš tylko informacje? A mianiowicie na JAKIM CZACIE?? Znajdujš się te niby moje wypowiedzi?? I potem zapytam czy ten twój przewodnik opowiada CI O MNIE?!! CZY MOŻE O KIM INNYM?!! Majšcym może podobny nick?!! Bo jak narazie nie moge dostrzec ani kszty zwišzku podanych informacji co do mojej osoby . Ale mam nadzieje że troche CI ulżyło więc się ciesze.Bo tłamszenie takich reakcji i odczuć w sobie jest zabujcze jeœli chodzi o psyche co zaœ odbija się zawsze na naszym zdrowiu. Więc pozdrawiam i życze zdrowia. [%sig%]

oj panowie, prosze sie nieklucic. Co Wam to da??? Nic. tylko strata nerwow i czasu, ktory moglibyscie w 'wydajniejszy' sposob stracic:)))

Haghi-Chłop żywemu nie przepuœci.(hihi) [%sig%]

a może jednak?:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.