| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Fundament wiary | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289 |
|
Co jest dla was fundamentem wiary? co, co powoduje, że wierzycie i nie macie wštpliwoci. Osobicie czego takiego nie znalazłem i licze na waszš pomoc.
a może takiego czego nie ma?
|
|
|
Przecież już napisałem-?
A jak zobacze co innego to napewno się wypowiem.
I nie napisałem nigdzie że nie będe zabierał głosu.
Dziękuje narazie i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
no to fajnie. Stracic takiego rozmowce jak ty byloby szkoda
|
|
|
ale chyba nie uznajesz, ze ktos z nas szkodzi???? wiesz o co mi biega
|
|
|
Haghi-NIE! -i nie wiem jak zrozumiałe to co napisałem i do czego to podłożyłe.(mylowo)
Mnie akurat chodziło oto że jak mówi przysłowie nieraz warto co stracić żeby uzmysłowić sobie ile to było warte ,co idzie w pożytek ,bo zaczynamy sobie wtedy to bardziej szanować niż wczeniej.np Zdrowie!
Znowu widze że niezechciałe się nad tym zastanowić co JA miałem na myli-lecz możliwe że pokierowałe się własnš sugestiš i myl najbliższš rozważanš podpiołe pod to co ja napisałem uważajšc że włanie tak mylałem piszšc ten tekst.
Nie wiem czemu nie poczekałe na polemike lub przynajmniej odpowiedz?Mam nadzieje że to co zobaczyłem na GG to tylko chwilowe jeli nie to napisz mi to otwarcie.
Możesz też sprawdzić czy tu teraz mówie prawde że nie byłem na forum wczoraj znaczy byłem przelotnie gdyż chciałem trochę odpoczšć i pooglšdać sobie filmy.Dlatego nie napisałem odpowiedzi co mogło byc z TWOJEJ strony odebrane jako potwierdzenie TWOJEGO pytania sugesti.
Ja zaczekam na odpowiedz .więcej niż TY dopiero potem usune to co mam usunšć ze swojego kompa według MOICH przemyleń .Które mogłem podjšć potym co TY zrobiłe.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Eddi nie zrobilem tego specjalnie, cos mi poususuwalo lub poblokowalo kontakty. Wlasnie staram sie to odnowic
|
|
|
Dzięki Agu,
mšdrego to i dobrze posłuchać i jeszcze takie znam:
"Lepiej z mšdrym zgubić niż z głubim znaleć"
Pozdrawiam
|
|
|
Aurell-Fakt długo mi zeszło nad odpowiedziš na twój post,ale chciałem to zrobić w sposób bardziej dokładny.
A więc co do moich wypowiedzi na twój temat to sprawy majš się tak.Chciałem uzmysłowić wszystkim że poznawanie w sposób przez CIEBIE sugerowany prawdy jest niebezpieczne! Zapytacie czemu?
Dlatego że wielu zachęconych takim sposobem zacznie szukać rozwišzań w dany sposób i może trafić- nie na tego ducha co trzeba! Chyba nie zaprzeczysz że nie tylko Wszechmogšcy ma takie zdolnoci przekazywania telepatycznie wiadomoci .Dlatego pisałem że wpierw trzeba być pewnym czy te wiadomoci sš z prawdziwego żrudła czerpane.A większoć nie majšc wiedzy i dowiadczenia nie jest w stanie tego zweryfikować.Znowu chciałem się tu odwołać do tego co pisałem w innym pocie-
no cóż lenistwo wychodzi zemnie.Ale postaram się tu zapanować nadnim i napisze
o moich wywodach raz jeszcze.Znany wam jest może zwyczaj słóżb specjalnych tak zwanego kontr wywiadu,który zajmuje się też DEZINFORMACJĽ.Dziedzina ta jest tak stara jak nasza wiedza.A praktyka tego zagadnienia wykłada się następujšco.
Podaje się wpierw wiadomoci prawdziwe sprawdzalne,oparte na faktach.Póżniej przekazuje się informacje już mniej sprawdzalne acz logiczne i bardzo prawdopodobne.
A na koniec gdy odbiorca upewnia się że to( czyste )rudło,zaczyna się podawanie nieprawdziwych informacji.I to było by w skrucie na tyle.Ja zareagowałem tak a nie inaczej,bo podałe nieprawdziwe informacje sugerujšc iz pochodzš z tego żrudła-przynajmniej tak to odebrałem.Więc niedziw się że taja była moja reakcja,ale dalej sugeruje aby bardziej krytycznie patrzał na odbierane przekazy i sortował je skrupulatniej.Bo jest jeszcze jedna nie brana przez CIEBIE pod uwage możliwoć.Która jest znana w naszych już czasach w dobie telefonów,gdzie można się podpišć do czyjej lini i przesyłać wiadomoci mylšce,Ale jak zauważyłem niebrałe tego i chyba dalej niebierzesz pod uwage.I tu moim zdaniem jest przewaga Poznawania czego namacalnie od poznawania na WIARE.Bo w pierwszym przypadku można to zweryfikować w drugim juz trudniej.
wiat "przypuszczalnie" i Edwardzie nie krzycz na mnie , żem Faszywy Prorok , bo z Aniołami się Spotkałem ! Uwierz mi . I Rozmawiałem , Widziałem , Czułem . .. wiat Zaprawdę na dzień dzisiejszy , Całe Szczęcie ! jest trochę spokojnieszy niż w poprzednich miesišcach ! ale wyczuwam .. że to Kolejna Cisza przed Burzš - Zwrócmy uwagę proszę was ...
Tak to słowa z twojego postu,który tu wkleiłem żeby pokazać włanie naocznie jak można się ustosunkować do takich informacji.Czy można je zweryfikować? Raczej nie chyba dopiero po fakcie.Dlatego jak napisałem lepiej kierować się poznaniem namacalnym a takie poznawanie jak sugerujesz zostawić nie mówie odrzucić ale zostawić jako dodatek do poznania i podparcia się tym,a nie jako jedynš wykładnie.
I chciej zrozumieć JEDNO NIE ODBIJAJĽC PIŁECZKI że zaprzeczasz lub sugerujesz,że
można zmienić co co jest NIEUNIKNIONE! NIE tego się nieda co ma się stać to się stanie i TY tego ani nikt inny niezmienisz .Bo wolna wola jest tylko kierunkiem wybieranej drogi do prawdy a nie drogš do zmiany nieuniknionego.PRZEMYL TO !!
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Kochani juz pisze podsumaowanie do tematu, tylko dajcie mi jeszcze troche czasu ok:-)
|
|
|
po glebszym zastanowieniu i analizie postow doszedlem do wniosku, ze nie da sie jednoznacznie okreslic czym jest dla nas Fundament wiary. Dla kazdego slowa te maja inne znaczenie. Co innego znaczy fundament, co innego wiara.
Dlatego tez ogolna dyskusja na ten temat mija sie z mozliwoscia wytyczenia jednej drogi. raczej jest to zbior drogowskazow.
Wiadomym jest ze nie kazdy bedzie sie trzymac tych wytycznych, a osoba dajaca te wytyczne, uzna, ze ta idaca dusza bladzi.
Moimi podstawami sa: milosc, szczescie i... nauka. Dlaczego nauka spytacie? dowody. Ona posiada dowody, a to jest wazne, jesli nie najwazniejsze.
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim, ktorzy wzieli udzial w dyskusji.
|
|
|
Hmm-Zamknięto Spoglšdać przez dziurke:P
I nikto nieje doma.
|
|
|
Powiem tobie krotko Edwardzie .. Ja Tego Dowiadczyłem !!! na granicy ostatnich 10 lat masę innych Spotkań i Cudów w twych oczach również . Ty wiesz swoje - ja wiem swoje , i niechaj tak pozostanie , sš ludzie którzy mogš powiadczyć , zapytaj się ich na forum tym trochę znajdziesz i w wiecie .
Miłego Życia Edwardzie !
Niewiedza jest Błogosławieństwem pa
skończyłem
.
|
|
|
Powiem tobie krotko Edwardzie .. Ja Tego Dowiadczyłem !!! na granicy ostatnich 10 lat masę innych Spotkań i Cudów w twych oczach również . Ty wiesz swoje - ja wiem swoje , i niechaj tak pozostanie , sš ludzie którzy mogš powiadczyć , zapytaj się ich na forum tym trochę znajdziesz i w wiecie .
Miłego Życia Edwardzie !
Niewiedza jest Błogosławieństwem pa
skończyłem
ps
Na Czacie to samo -- gadasz , gadasz i huj z tego masz . Edwardo to że jestem Mšdrzrejszy od Ciebie , nic mi nie daje ! ukazuje tylko twš bezmylnš głupote o przewodnictwo w tym ciemniamy pisaniu i Pysze . Uruchomiłem Zdrowy Egoizm ! poćwicz trochę bo blady .Mšdrzy ludzie mieja się z siebie , nie z innych !@ ale z ciebie się pomieje hehehehehehehe ponieważ wolę byc Głupcem XXII - 0
|
|
|
Aurel-czy mogę uzyskać od CIEBIE jednš tylko informacje?
A mianiowicie na JAKIM CZACIE?? Znajdujš się te niby moje wypowiedzi??
I potem zapytam czy ten twój przewodnik opowiada CI O MNIE?!! CZY MOŻE O KIM INNYM?!! Majšcym może podobny nick?!!
Bo jak narazie nie moge dostrzec ani kszty zwišzku podanych informacji co do mojej osoby .
Ale mam nadzieje że troche CI ulżyło więc się ciesze.Bo tłamszenie takich reakcji i odczuć w sobie jest zabujcze jeli chodzi o psyche co za odbija się zawsze na naszym zdrowiu.
Więc pozdrawiam i życze zdrowia.
[%sig%]
|
|
|
oj panowie, prosze sie nieklucic. Co Wam to da??? Nic. tylko strata nerwow i czasu, ktory moglibyscie w 'wydajniejszy' sposob stracic:)))
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 289 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |