| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
A co powiecie na to... mi czarny papiez kojarzy sie z czym innym... Papiez jak ktos tam pisal byl kojarzony z aktywnoscia slonca gdy go wybierano... ja interesuje sie astronomia i zauwazylem jedna ciekawa rzecz a mianowicie...
Popatrzcie sobie jaka jest jutro faza ksiezyca okolo godz 10
http://www.astronomia.pl/kalendarz/index.php?id=524
natomiast gorowanie ksiezyca w nowiu , przypada na godzine .. 10:27 - uwzglednaijac szerokosc i dlugosc geograficzna w roznych miejscach bedzie to o troche innej godzinie... nie jestem jeszcze w stanie policzyc w ktorych o ktorej...
pogrzeb zaczyna sie o 10 wedlug informacji z watykanu,ciekawe co nie?
A jesli chodzi o slonce to 08 IV 2005 jest zaćmienie pierścieniowo-całkowite Słońca widoczne na Pacyfiku - ciekawa data co nie......
Wedlug opisu tego zjawiska jest to wyjatkowe zaćmienie Słońca należące do zaćmień hybrydowych. Na południowym Pacyfiku obserwować będzie można zaćmienie Słońca. Najpierw będzie ono obrączkowe, później stanie się całkowitym, by przed jego zakończeniem w Ameryce Południowej znowu zamienić się w obrączkowe. Takie zaćmienie należy do rzadkości . Jego nietypowy przebieg wynika z faktu, że odległość do Księżyca waha się wtedy wokół długości jego cienia. Na pewnym fragmencie trasy cień nie sięga powierzchni Ziemi - powstaje zaćmienie pierścieniowe . Później nastapi zaćmienie całkowite stożek cienia Księżyca zaledwie musknie powierzchnię Ziemi. Opuszczając Ziemię pas zaćmienia przebiega znów przez obszary, których cień skończy sie tuż nad powierzchnia Ziemi i zowu nastapi ponownie zaćmienie pierścieniowe.
Następne zaćmienie tego typu wypadnie 3 listopada 2013 roku w Afryce Środkowej.
Jutro wyjatkowy dzien , nie ma co ....
A w skorcie mi czarny papiez kojarzy sie z czarnym sloncem, i czarnym ksiezycem... W sumie tak sobie gdybam :) Pozdroo heh i spijcie spokojnie nie stresujac sie :)
heh w wracajac do 3 listopada 2013.... i Afryki Srodkowej :) to ta data jakos zbiega sie z ta wasza cudowna data 2012 :) i tym ze podobno z Afryce bedzie najbezpieczniej :))))
AAAA i jeszcze jedno, ktos tam liczyl jakies cyferki zwiazane z papiezem :) i wychodzilo 13 :P ... a moze 2013 :) , 3 listopad (3.11.2013)
|
|
|
Jak czytam te wszystkie żenująco durne posty tak z tego tematu, jak i z innych, to aż zaczynam z tęsknotą wypatrywać tej "nowej ery" :o)
I może to nie będzie zbyt kulturalne ;) ale cieszyłbym się niezmiernie, gdyby te spodziewane słoneczne fale elektromagnetyczne skutecznie wytępiły tych o najwęższych horyzontach myślowych ;o)
Ze słonecznym pozdrowieniem ;)
gorgooo :)
|
|
|
hm. tez słyszałam, że miejsca zabraknie. pytałam o to mojej nauczycielki religi. powiedziała, że tam sa wielkie katakumby i miejsce jest tylko, że w innym pomieszczeniu{?} czy jakos tak. :)
|
|
|
WampireQ wykazał się wiedzą, jak i własną interpretacją wartości tych wszystkich dat. Ktoś wcześniej napisał, że trzeba ustalić o jaki koniec świata nam chodzi... No właśnie... Czy w Biblii napisane jest, że Koniec Świata oznacza koniec rasy ludzkiej, koniec istnienia naszej planety, czy koniec istnienia wszechświata???
Bo jeśli chodzi o pierwszą możliwość, to (nie biorąc pod uwagę niczyich przepowiedni) przyrost naturalny na świecie gwałtownie zmaleje ok.2100 r. Nic nie sugeruje, nic o tym nie myślę i się nie wypowiadam... Bo to tylko obliczenia jakiś "wykształconych" ludzi, i podane to było w mojej książce od geografii....
a cyferki mnie nie obchodzą. Według mnie cyferki nie mają żadnego znaczenia... Cyferka ma takie samo znaczenie, jak i litera A, F, Y... Ludzie, koniec świata nadejdzie, gdy skrzyżują się literki XYZ... wierzycie mi? :> <lol>
|
|
|
WampireQ wykazał się wiedzą, jak i własną interpretacją wartości tych wszystkich dat. Ktoś wcześniej napisał, że trzeba ustalić o jaki koniec świata nam chodzi... No właśnie... Czy w Biblii napisane jest, że Koniec Świata oznacza koniec rasy ludzkiej, koniec istnienia naszej planety, czy koniec istnienia wszechświata???
Bo jeśli chodzi o pierwszą możliwość, to (nie biorąc pod uwagę niczyich przepowiedni) przyrost naturalny na świecie gwałtownie zmaleje ok.2100 r. Nic nie sugeruje, nic o tym nie myślę i się nie wypowiadam... Bo to tylko obliczenia jakiś "wykształconych" ludzi, i podane to było w mojej książce od geografii....
a cyferki mnie nie obchodzą. Według mnie cyferki nie mają żadnego znaczenia... Cyferka ma takie samo znaczenie, jak i litera A, F, Y...
Ludzie, koniec świata nadejdzie, gdy skrzyżują się literki XYZ... wierzycie mi? :> <lol>
|
|
|
,,nikt nie zna dnia ani godziny" i tego się trzymajmy,a wy tu datami strzelacie?że niby w 2012? koniec świata miał już być w 2000 roku i co?? nie było, już kilkakrotnie przepowiadano konic świat. a nawet jeśli papieżem zostanie ciemnoskóry mężczyna, to co z tego?> tonaczy, że on nie może być człowiekiem wierzącym, miłującym i dobrym... Jan Paweł II walczył z rasizmem, ale widzę, że nie do wszystkich trafiły jego nauki. ,,Nie ma kościoła białego i czarnego" - powiedział. Koniec świat będzie ja Bóg tego zechce. Módlcie się i proście o łaskę....
|
|
|
no nareście jakaś normalna przepowiednia
gratuluje jesteś wielki
|
|
|
no nareście jakaś normalna przepowiednia
gratuluje jesteś wielka paula
|
|
|
ludze uwierze w te wszystkie bzdury tylko wtedy jak jutro wygram w lotka no
morze być multi lotek ale 10 trafieni za 12.5zł
pozdrawjam to tyle a to wszystko to latajonce motyle
wy lepjej uwarzajcie na wielkom łape Paula ma racje hhhhhh.
|
|
|
"Nikt nie zna dnia ani godziny" - nic nie jest wspomniane o roku !!!
|
|
|
Ech...
Murphy - ale o dniu tak
WampiReQ - nieźle się uśmiałem jak to przeczytałem :) Nie wiem dlaczego niby papież miałby mieć coś wspólnego ze Słońcem... O takich rzeczach jak godzina pogrzebu papieża, dzień pogrzebu, data konklawe etc. decyduje człowiek a nie przeznaczenie. Równie dobrze pogrzeb mógł się odbyć o 11 i Twoje teorie poszłyby w piz*u...
Nie wiemy kiedy będzie koniec świata. Nostradamus ma kilka dat (nie wiem dokładnie jakie - coś koło 2009 - 2012 a później 3 tysiące ileś) co wyklucza wiarygodność (taka już dawno się sama wykluczyła... w 1999 roku) Majowie na 2012 zapowiedzieli PRZEMIANĘ a nie koniec. Ale co się zdarzy to pokaże czas.
|
|
|
w 2012 beda mistrzosta europy w piłce nożnej na stadionach Polski i Ukrainy :)
|
|
|
Tak naprawdę porażająca jest przepowiednia Świętego Malachiasza:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przepowiednia_Malachiasza
Lista papieży których przewidział Święty Malachiasz (w niektórych przypadkach trafność określeń jest wprost porażająca !!! i nie może być dziełem przypadku, skolei niektóre są dużymi ogólnikami do których można przypisać każdego):
http://www.republika.pl/mr_all/malachpl.htm
A tu autor nie wierzy w przepowiednię i wysuwa konkretne argumenty dlaczego (marne to argumenty patrząc na stopień trafności określeń):
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,4056
Podejście duchownych do tej przepowiedni bywa różne, np. w programie pierwszym polskiego radia pewien ksiądz zaprzeczył jakoby Malachiasz był autorem tej przepowiedni, skolei dnia dzisiejszego, w telewizji Polsat po uroczystościach pogrzebowych inny duchowny, wykorzystał tą przepowiednię do określenia Jana Pawła II jako De labore Solis (wyraźnie podając źródło tego określenia jako Świętego Machaliasza).
|
|
|
czytalem wszystkie komentarze na ten temat i nurtuje mnie pytanie co bedzie jak nasze cialo umrze a dusza?? moze isc do nieba albo do piekla tylko ze jak pujdzie do piekla to bedzie cierpiec!! a po smierci juz nie ma czasu(dzien, miesiac, rok) wiec ileta dusza bedzie w tym piekle?? nie piszcie ze na zawsze bo jak skonczy sie swiat to i niebo sie skonczy!! prosze o opinie!!!dziekje
|
|
|
może zostanie w pamięci w piekle lub w niebie,tylko jak bóg określi który człowiek jest zły a który dobry który sie modli który nie a człowiek który zmarł w dniu swoich narodzin,gdzie pójdzie?
|
|
|
Piotrek.... Zobacz teorie reinkarnacji. To moze miec sens. Poza tym teologia zastanawia sie nad zbawieniem Szatana, więc co tam człowiek.... :)
Jak bedziesz chciał sie czegoś wiecej dowiedzieć, poczytaj moje stare posty....
|
|
|
wiecie kiedy nastąpi koniec świata?nie?to ja wam powiem.koniec świata nastąpi wtedy kiedy na świecie nie bedzie już nikogo dobrego nikogo na kim by zależało Bogu.wtedy Bóg przyjdzie i nas zmiecie z ziemi,przerobi na pył..,i to tak się skończy.jak narazie to kroczymy moi drodzy drogą prościutko do pikła.żeby zobaczyć szarzące sie zło,nienawiść,zakłamanie,nie trzeba patrzeć daleko wystarszy popatrzeć w lustro.jedyne co nam może pomóc to zmieny moi drodzy ,to jedyne wyjście,trzeba się ogarnąć i coś z sobą zrobić ,bo jak nie to na serio wszyscy będziemy się u diabła na rożnie smażyć TERAZ JUZ NIKT SIĘ ZA NAMI DO BOGA NIE WSTAWI TERAZ TO MY MUSIMY SIĘ ZMIENIĆ.dzisiaj usłyszałam w telewizji ,że papież wymuszał i wymusza w dalszym ciągu na nas pewne zachowania.pragnął zjednoczenia,bo tylko poprzez zjednoczenie się mamy szanse wygrać,ze złem...skoro kwachu i wałęsa sobie ręce uścisneli dzisiaj na pogrzebie to jest szansa na zjednoczenie wszystkich ludzi,oni potrafili wykonać taki gest to co my nie będziemy umieli ,pokażmy,że umiemy i że chcemy tej jedności o jaką walczył papież,zróbmy to nie dla samych siebie czy dla innych ,zróbmy to dla niego ,dla JANA PAWŁA,dla naszago LOLKA, RODAKA i PRZYJACIELA,teraz jest dobry czas na muślenie o takich sprawach ,a napewno najlepszy na działanie ,ludzie otworzyli serca dzięki papieżowi ,zjednoczyli się dla niego ,pokazali że potrafią,że chcą ,jeśli teraz nie zaczniemy działac nie zaczniemy się zmieniac to juz nigdy tego nie zrobimy,jutro może być już zapózno ,zastanówmy sie nad sobą nad swoim zachowaniem,nad tym czy jeśli naprawde teraz miałbybyć koniec świata czy jesteśmy do tago przygotowani,czy naprawdę nie mamy sie czego wstydzić obawiać,ja poweim z czystym sumieniem że nie należy do osób które są religijne,otwarte na słowo Boże i jeśli miałby nastąpić teraz koniec świata to stałabym pierwsza w kolejce do najgorszego miejsva w wszechświacie,bo nawet w piekle by mnie niechcieli,bo jestem za bardzo zepsuta,ale coś wam poweim ja chce się zmienić i nie zrobie tego jutro ani pojutrze zrobir to tu i teraz dla siebie dla niego dla innych,ja wiem że całego świata nie zbawie,ale sprobować można może to ja będe własnie tą osobą dla której Bóg się zlituje nad światem i odpuści sobie narazie ten koniec świata da nam szanse na zmieny,a może tą osobą jesteś ty,na co czekasz,chcesz zbawić świat zmień się,a jeśli to nie ty to przekaż to dalej ,bo ta osoba co ma nas zbawić to musi o tym wiedzieć ,bo jak się nie dowie to po nas ,ale tak na wszelki wypadek to też się możesz zmienić...ty wiesz o co mi chodzi;)
|
|
|
koniec świata nastąpi poprzez nienawiść ludzi i to napewno nastąpi , będziemy z biegiem lat sie rozwijać ,coraz więcej produkawac wynalazków które będą nam ułatwiać życie i psuć powietrze , przyrodę itp. zaczniemy produkować broń a potem wszyscy sie powybijamy się jak kaczki, więc to ludzie doprowadzą do zgłady świata ale za nim to nastąpi korzystajmy z życia bo jest zbyt piękne i krótkie aby się przejmować końcem świata , może ani my ani nasze dzieci , wnuki, prawnuki itd. tego nie dożyją , a jeżeli kiedyś to nastąpi mam nadzieję że bede z OJCEM ŚWIETYM w niebie sie modlic o to aby ludzie nie cierpieli.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |