| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2012 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
|
2012. W tym to roku nastąpi od dawna zapowiadane przebiegunowanie Ziemi. Głównym czynnikiem, który odegra kluczową rolę będzie nasza dzienna gwiazda ,Słońce. Istnieją dwa cykle słoneczne, duży i mały. Mały cykl składa się z około 11-stu lat w którym to okresie Słońce przechodzi fazę od względnego spokoju do wzmożonego wyrzucania w kosmos swej materii. Widowiskowe zorze polarne zależne są właśnie od odbijających się od ziemskich biegunów magnetycznych ,cząsteczek naładowanej plazmy, czyli wiatru słonecznego. W tej chwili słońce znajduje się mniej więcej w połowie swojego cyklu. Drugim znacznie groźniejszym zjawiskiem jest tzw. Hiperaktywność Słoneczna - występuje ona w przybliżeniu co 11,5 tys. lat i wszystko wskazuje na to że będziemy mieli szansę uczestniczyć w tym brzemiennym w skutki wydarzeniu właśnie w 2012 roku, kiedy to dwa cykle nałożą się na siebie dając nam poznać siłę naszej, wydawało by się spokojnej i ustabilizowanej piastunki życia. Od dawna śledzę na bieżąco wszystkie wydarzenia i doniesienia mogące odkryć zasłonę najbliższej przyszłości. Uważam że nadszedł czas aby ludzie dowiedzieli się o tym że jesteśmy na skraju gigantycznych zmian. Czy nie zwróciliście uwagi na alarmujące wiadomości dotyczące rekordowych pod każdym względem ilości trzęsień Ziemi, powodzi,huraganów, zmian klimatycznych? Jeśli ktoś jest bliżej zainteresowany tematem wie też zapewne o zamieraniu prądu atlantyckiego , kluczowego w regulacji temperatury na naszym globie. -Amerykańscy naukowcy biją na alarm - coś dziwnego dzieje się z polem magnetycznym naszej planety. Wygląda na to, że bieguny zaczęły gwałtownie zmieniać swoje położenie. To może skończyć się globalną katastrofą.- Tekst z artykułu Interii
Po orbicie krąży aż pięć sond, które NASA wysłała specjalnie po to, by obserwowały zorze polarne. Pracują od kilku dni. "Amerykanie chcą zbadać, jak przebiega zmiana natężenia ziemskiego pola magnetycznego i jaki to ma wpływ na przykład na fale radiowe w górnych warstwach atmosfery"- wyjaśnia dziennikowi.pl astrofizyk prof. Marek Demiański z wydziału fizyki Uniwersytetu Warszawskiego.(tekst wklejony)Niby nic w tym dziwnego, ale okazało się, że zorze... zwariowały. Z uporządkowanych i wolno zmieniających kolor, zmieniły się w błyskającego dzikiego potwora, rozbłyskującego całą paletą barw.-(interia) Ziemskie pole magnetyczne gwałtownie zaczyna się zmieniać.- Słońce mimo, jak wspomniałem wyżej, znajdowania się w połowie swego cyklu w tej chwili wykazuje właściwości takie jakby znajdowało się w kulminacyjnej fazie aktywności, ten proces ciągle narasta...
Niebezpieczeństwem takiego zjawiska jest to że siła wiatru słonecznego może być za duża na przeciwstawienie się jej naszego pola magnetycznego, grozi to chwilową jego utratą, a w konsenkwencji to, że jądro które je wytwarza, obrazowo mówiąc, wachnie się niczym koło zamachowe... Co się stanie w tym wypadku to już jak mawiał Kipling, zupełnie inna historia. Dziękuje za uwagę.
Ps. Jezus zapytany kiedyś przez uczniów jak mają poznać że zbliża się "ten czas" -Odpowiedział:
Gdy znad pustyni nadciąga suchy ,gorący wiatr, wiecie że będzie susza.
Gdy zbierają się nad wami czarne chmury , wiecie że nadciąga burza....
Jak to możliwe że odczytując znaki natury nie będziecie w stanie odczytać znaków czasu?
EDYCJA 13.02.2008
Wywiad z Patrykiem Gerylem.
http://www.heruka.user.icpnet.pl/wywiad_z_patrykiem_z_doc.html
|
|
|
O tej zmianie biegunów pisał Sitchin
że była jakaś bitwa i trwała ona 24 godziny o słońce cały czas stało nad walczącymi w zenicie.
A w zapiskach po drugiej stonie globu o nocy trwaiącej 24 godziny.
To nie jest to że ktoś sobie to wyssał z palca.
Chyba że nie wierzyć w źródła historyczne.
|
|
|
Pewnie, nikt i nigdy nie wysysa sobie nic i niczego z palca:)
Skąd więc wzięła się Nibiru? W 1976 roku Zecharia Sitchin napisał kontrowersyjną książkę pod tytułem "Dwunasta planeta". Sitchin zinterpretował niektóre starożytne teksty sumeryjskie pisane pismem klinowym (najstarszym znanym rodzajem pisma) jako dosłowne wyjaśnienie pochodzenia rodzaju ludzkiego. Mające 6000 lat teksty najwyraźniej mówią o tym, że Ziemię odwiedzili kiedyś obcy przybysze, zwani Anunnaki, pochodzący z planety Nibiru. Jest to długa i zawikłana historia, lecz mówiąc w największym skrócie Anunnaki mieli dokonać modyfikacji genetycznej ssaków naczelnych zamieszkujących ówczesną Ziemię, aby stworzyć gatunek homo sapiens, którego przedstawiciele mieliby stać się ich niewolnikami (Właśnie zrozumiałem skąd prawdopodobnie wzięła się fabuła filmu z Kurtem Russell'em z 1994 roku, pt. "Gwiezdne Wrota").
Kiedy Anunnaki opuścili Ziemię, pozwolili nam rządzić na planecie do czasu ich powrotu. Wszystko to może brzmieć dość fantastycznie i przesadnie szczegółowo, szczególnie kiedy uświadomimy sobie, że chodzi o dosłowne tłumaczenie tekstu sprzed 6000 lat. Praca Sitchina została zignorowana przez środowiska naukowe, podobnie jak wiele stosowanych przez niego metod interpretacji, które zostały uznane w najlepszym razie za fantazje. Niemniej jednak wiele osób potraktowało słowa Sitchina dosłownie i wierzy, że Nibiru (okrążająca Słońce po bardzo wydłużonej orbicie eliptycznej) rzeczywiście powróci, być może już w 2012 roku, aby stać się przyczyną terroru i zniszczeń na Ziemi. Pragnę podkreślić, że nie rozważam tu żadnych archeologicznych, religijnych ani historycznych świadectw związanych z Nibiru, lecz jedynie zwracam uwagę na to, że związek pomiędzy zagładą w 2012 roku a Planetą X jest oparty na bardzo śliskich "podstawach" astronomicznych. Jak więc w tej sytuacji Planeta X może być uważana za ucieleśnienie Nibiru?
|
|
|
A ja myślę tak!
http://kosmita.wolne-media.h2.pl/?p=21
A propo to chętnie zrobiłbym doświadczenie mentalne, gdzie 10 000 ludzi wizualizuje coś i tworzy cokolwiek.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Ja powiem ze ten staruszek Sitchin troszke lat stracil na to zeby sie cos dowiedziec ja mu przyznal ze wtym co odkryl zapewne jest 80% prawdy,a swiat wktorym zyjemy jest naprawde dalej barbarzynski jak w starozytnysci ,ludzie sie niezmieniaja tylko technologia,powiem tylko tyle ktos musial nas nauczyc ,pisac,mowic,pokazac muzyke,jak budowac ,dziecko ktore sie rodzi same nic niezrobi jedynie bedzie poznawac trzeba je uczyc mowe itp,a ziemia po wysuszeniu juz niebyla by taka okrągla wyobrazcie sobie ziemie bez oceanów wygladałaby jak ogryzek,powiem ze swiat i jego historie zakłamano zostalo one przerobione na korzysci ludzi władzy dla ich dobra,tak jak wpolsce nazywano ludzi ciemnotą ktorzy chodzili do koscioła i wierzyli we wszystko co im ksiadz powiedzial,wiekszosc wpajanych rzeczy to bajki i manipulacja wkoncu trzeba skumac pewne sprawy, a co do 2012 mozliwe ze bedzie katastrofa z kosmosu planeta X my i tak na to niemamy wpływu,wiem ze w norwegi zbudowali seed valut bank bunkier w samym sercu gór ciekawe po co hmmm czyzby cos wiedzieli:P
|
|
φίλος κόσμος |
|
A może chcą uchronić nasiona przed plagą GMO, która ma wykończyć nadmiar ludzi :) Po sterylizacji przywrócą wszystko do normy. Już takie pomysły były w twórczości S-F ;)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Mówisz o tych tablicach georgia guidestone co na tablicach jest napisane ze populacja ludzi niemoże przekroczyć 500mln ludzi,albo moze gupe bilderbergów kumam ze chodzi ci oto ze jest wielki spisek ze elity schowają swoje dupsa w takich bunkrach,zrobią wielkie boom albo broń bilogiczna a póżniej wyjdą po 5 latach zbunkra i zrobią sobie nowy świat na nowych zasadach też możliwe ciężko rozgryżć co sie szukuje ale napewno coś jest ukrywane przed ludzmi:P
|
|
φίλος κόσμος |
|
Jesteśmy w martwym punkcie, postęp zasówa do przodu można było by wiele wprowadzić ale nie można bo nie kontroluje się populacji a ta wykorzystała by to żeby sie jeszcze bardziej roznożyć.
Poza zarabianiem i zwiększaniem swoich bogactw, 2012 jest dobrym pretekstem do zrobienia z tym wszystkim porządku.
Bo to nie do końca chodzi tylko o bogactwo tylko bardziej o sprawowanie rządu, władzy nad tym.
Czy coś zrobisz wcześniej czy póżniej to to zrobisz jeżeli Ty decydujesz. Nie ma powodu żeby postęp był dla wszystkich bo wtedy każdy byłby za siebie decydował co będzie robił.
To jest jakiś powód do tego żeby nie tylko ściągać pieniądze ale też ograniczać możliwości ogółu.
Tak jak za cara robili sobie najlepsze armaty a te grzęzły w błocie bo drogi nie były w planach do realizacji.
W chwili obecnej też nie robią dróg u nas bo nie widzą takiej potrzeby.
Czy coś można bardzo ukrywać przed ludźmi chyba tylko to że się nie liczą w zabawie i to ich zmartwienie jak to przeżyją.
|
|
|
|
|
|
Moim zdaniem największą przeszkodą (oprócz mentalności ludzkiej) we wdrożeniu prawdziwego postępu jest obecny system ekonomiczny.
Pewne gałęzi przemysłu nie chcą utracić swoich dochodów, a ludzie muszą mieć pracę (jako źródło pieniędzy) choćby polegała ona na przelewaniu z pustego w próżne lub na pierdzeniu w stołek - na tym polega redystrybucja środków w tym systemie.
Wprowadzenie jeszcze większej automatyzacji i nowych źródeł energii spowodowałoby, że praca wielu ludzi nie byłaby już potrzebna, więc postęp się sztucznie hamuje, bo przecież ludzie muszą coś robić, by nie mieć za dużo czasu i by głupie rzeczy im do głowy nie przychodziły, poza tym ekonomia jest bardzo skutecznym narzędziem ograniczania ludzi i straszakiem, by siedzieli cicho i się nie wychylali, zresztą na wszelką działalność trzeba mieć pieniądze - damy ci ich tylko tyle byś przeżył od pierwszego do pierwszego.
Jeśli miałby zostać wprowadzony poważny postęp to rzeczywiście większość ludzi stałoby się niepotrzebnymi, a jeszcze trzeba by było znaleźć im jakieś zajęcie. Ludzi z masą wolnego czasu i możliwościami trzeba jakoś kontrolować - stąd pomysły oczipowania wszystkich.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Pieniądz + religia = totalny brak czasu na myślenie. Chyba, że ktoś jest geniuszem i przetwarza dane w głowie niezwykle szybko.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Nie trzeba być geniuszem (chociaż ja podobno jestem :)) - po prostu większość ludzi nie myśli - pokaż im cokolwiek w TV i będą na to patrzeć. Myślenie podobno boli, więc lepiej nie myśleć :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Więc nie dziwcie się że jesteście Bydłem, a bydło się znaczy.
80% populacji gdyby nagle posiadła parę razy więcej wiedzy niż posiada obecnie zwariowałaby gdyż automatycznie o 2Pi wzrosła by ich świadoma niewiedza.
Najłatwiej byłoby te 80% wybić, ale tyle mięsa szkoda bez sensu zmarnować, dobra krew to świerza krew.
PS.
Ja już zwariowałem.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Wendol widzę skromnością o sobie wcale niegrzeszysz :P z pewnoscią jestes geniuszem oraz boskim stworzeniem ;]
|
|
φίλος κόσμος |
|
szuineg to jest tylko impuls , powiedzmy całe życie miałeś niewięcej niż 1700zł a pewnego dnia udaje ci się wygrać 20mln wtym momencie zaczynasz wariowiać ponieważ wyobrażasz sobie że ta kwota cie zabija umysłowo ze tyle kasy niemozesz sobie poukładać w głowie co byś chciał kupic bo w głowie masz 1000 mysli co juz bedziesz kupować total szał, albo zobacz jaką byś załamke walnoł gdybyś codziennie chodził do kościoła ,twoje wychowanie było by twarde z ograniczoną tolerancją a tu nagle dowiadujesz sie że wszystko na czym zostałeś wychowany to kłamstwo że cały świat tonie po pachy w szambie pełnego ściemy,ze jestes manipulowany jak tamagochi w jajeczku,czym wiecej prawdy bedziesz wiedzial to niezwariujesz moze kiedys przezyjesz cos niebagatelnego ze przekazesz prawde innym zamiast histori który brzmi używaj szamponu botrix a nigdy niewyłysiejesz total bzdura
|
|
φίλος κόσμος |
|
|||
|
Byle nie przesadzić w drugą stronę, bo można i samego siebie zmanipulować.
|
|
|
Najważniejsze, aby nie spoczywać na laurach - zawsze można być jeszcze lepszym.
Kto stoi w miejscu, ten się cofa w rozwoju.
Nie istnieje pojęcie doskonałości, a jedynie nieskończona liczba możliwości realizowania, przejawiania różnych rzeczy w działaniu.
Nie należy też zbyt surowo się oceniać, bo przecież uczymy się przez całe życie - głównie na błędach. Ważne, by wyciągać wnioski i nie popełniać tych samych błędów. I tu znów Kościół manipuluje poczuciem winy. Łoj ja wieczny grzesznik, zawsze czymś zgrzeszę. Moja wina. Idę się napić wina, tzn. piwa :)
|
|
|
Chcę przez to wszystko powiedzieć, że wielu ludzi cieszących się, że uwolnili się od Kościoła, nadal jest pod jego wpływem. I nie chodzi tu wcale o religię, lecz o wpływ psychiczny - o schematy wg których nadal działają.
Zaprzestanie chodzenia do kościoła i krytykowanie tej instytucji to jedno, a druga kwestia to oczyszczenie się z tego całego szlamu, który ci do głowy nakładli. Jak ci się to wreszcie uda, to twoje życie będzie prostsze i lżejsze - tobie będzie lepiej i innym z tobą też. Przede wszystkim spojrzysz lepszym okiem na siebie i na innych ludzi. Ludzie są naprawdę dobrzy, ale manipuluje się nimi tak, by sami sobie stwarzali problemy i dreptali w kółko, by zaprzątali sobie głowę religią i innymi niedorzecznościami, zamiast pożytkować energię na prawdziwą poprawę jakości życia - zarówno w sferze materialnej, jak i duchowej. I tu warto podkreślić, że religia nie równa się duchowości - religia to materializm duchowy.
|
|
|
Podobno w 2012 padną wszystkie religie :)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 894 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |