Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | .. | 17 | 18 | Następna strona

13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji, pochodzšcej z innej planety. Człowiek z poza Ziemi posiadajšcy około 120 cm wzrostu, miał długie czarne włosy, migdałowatego kształtu oczy, oliwkowš skórę i pełnš harmonii osobowoœć. Powiedział: „jesteœmy tymi, którzy stworzyli całe życie na Ziemi, braliœcie nas za bogów, my byliœmy głównych Ÿródeł waszych głównych religii. Teraz, gdy osišgnęliœcie poziom technologiczny na tyle wysoki, by móc podróżować w kosmos i klonować zwierzęta w laboratoriach, dojrzeliœcie na tyle by zrozumieć. Pragniemy wejœć w oficjalny kontakt z ludzkoœciš poprzez naszš Ambasadę.” Życie na Ziemi nie jest rezultatem przypadkowej ewolucji, ani dziełem „nadprzyrodzonego” Boga. Życie to zamierzona kreacja, przy użyciu inżynierii genetycznej i syntezy DNA, wykonana przez istoty z innej planety. Jest o nich mowa w Biblii, gdzie nazywani sš ELOHIM – słowo starohebrajskie w liczbie mnogiej, niesłusznie przetłumaczone na „Bóg”, a znaczšce „Ci, którzy przybyli z nieba”. To oni zainicjowali wszystkie stare religie za poœrednictwem swoich dawnych wysłanników, takich jak Mojżesz, Jezus, Budda, Mahomet. W swoim Posłannictwie, przynoszš nam oni nowš wizję wszechœwiata, klucze do rozbudzenia naszego własnego potencjału, serię wartoœci, które zrewolucjonizujš społeczeństwo. Koniec wojen, chorób i wyzysku. Tylko szczęœliwe, długie życie. Kto chce się dowiedzieć więcej o życiu w prawdziwej miłoœci oraz o Ruchu Raeliańskim - organizacji majšcej na celu informowanie o Przesłaniu Elohim - naszych stwórców, zapraszamy na: Oficjalna strona Międzynarodowego Ruchu Raeliańskiego - www.rael.org Forum Polskiego Ruchu Raeliańskiego Pod tym linkiem znajduje się Przesłanie Raela

Campari:
wiem o co Ci chodzi i akurat to o czym napisałeœ stosuje codziennie w swoim życiu. nie potrzebowałem do tego przesłania waszego proroka
Tak, ale podšżać prawdš, a znać prawdę i niš podšżać to 3 różne sprawy... :)

2 różne miało być....

Dreadnoth:
Tak, ale podšżać prawdš, a znać prawdę i niš podšżać to 3 różne sprawy... :)
prawdš to pojęcie względne

No ja też mam nowš religie. Wyckrentanizm. Ogłaszam że to JA stworzyłem życie na Ziemi. Domagam się pożšdnej ambasady, dużo żarcia, dziwek i setki z MD. Wtedy nastšpi zbawienie i wszyscy będš szczęœliwi. Pojeli? Teraz musze wybrać odpowiednie miejsce na mojš nowš wille...

Dreadnoth A to Ÿle, że im więcej się wie, tym więcej rozumie? Nie wrzucam co popadnie ale co daje do myœlenia. Nie chcesz nie musisz czytac ale inni mogę chcieć się z tym tekstem zapoznać.

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

wyckret, a mogę być Twoim œwiętym Piotrem lub innš wpływowš postaciš w Twoim ruchu?

Campari:
prawda to pojęcie względne
Dlatego tez mamy tyle religii na Ziemi i tyle punktów widzenia. Ja ne mówię, że mój punkt widzenia jest najlepszy, a reszta się niech chowa... Każdy robi to co chce...

Dreadnoth, wasz ruch narzuca z góry co jest prawdš i jakie myœlenie jest słuszne, ale jak widać na przykładzie Koœcioła Katolickiego takie podejœcie nie sprzyja rozwojowi duchowemu

Jasne. Już masz załatwiona posade w mojej nowej ambasadzie. Kim chcesz być?

Campari:
Dreadnoth, wasz ruch narzuca z góry co jest prawdš i jakie myœlenie jest słuszne,
Teraz to mnie uraziłeœ, to po ot pisałem tyle postów, dałem linki do œcišgnięcai byœ wysnuł taki wniosek? Kto ci tutaj wmawia cokolwiek, albo mówi że prawda Raeliańska jest jedynš?!

wyckret:
Kim chcesz być?
administratorem tej setki dziwek ;]

Dodonizm na czym innym polega :) jest przeciwieństwem wyckrentanizmu :)

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Campari: prawda to pojęcie względne Hehe, na tyle względne że każdy może powiedziec że słońce tworzy cień. Ale kto w to uwierzy? Trzeba miec ten dar przekonywania:D Sieg Heil!

Dodo, a czemu chcesz obalić mojš œwiętš religie?? :-( Bo Cie nie zbawię!! Zastanów się!

A fe....chłopaki tak uprzedmiotowić ? bez żenady ??? toż to najzwyklejsza sekta bazujšca na doznaniach ciała....

Heh, znajdz pracę która Ci odpowiada a nie prze[racujesz dnia:D

Dodo, jakbyœ była facetem też byœ myœlała podobnie:D Prosimy o zrozumienie!

No tak, typowe wyckrętactwo :)

Co jest nie tak z popędęm?:P Dodonizm cos o tym mówi?

Dreadnoth:
Teraz to mnie uraziłeœ, to po ot pisałem tyle postów, dałem linki do œcišgnięcai byœ wysnuł taki wniosek? Kto ci tutaj wmawia cokolwiek, albo mówi że prawda Raeliańska jest jedynš?!
przepraszam jeżeli Cię uraziłem, ale ja nie twierdzę, że ktoœ tu cokolowiek komuœ wmawia, a jedynie to, że słowami "Tak, ale podšżać prawdš, a znać prawdę i niš podšżać to 2 różne sprawy" dajesz do zrozumienia, że moje lub czyjeœ myœlenie jest błędne, a prawda jest po waszej stronie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.