| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| OOBE | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253 |
|
Dużo słyszałam o OOBE. Byłam na pewnej stronie, na której jest napisane dokładnie, jak to zrobić. Próbowałam i ćwiczyłam przez kilka nocy, ale nawet nie mogę osišgnšć tego podstawowego stanu. Może jest to kwestia tego, że nie mogę dokładnie oczycić umysłu? Proszę o pomoc osoby, które wiedzš co robić lub już to przeżyły. Mam jeszcze kilka pytań: podobno można podróżować po innych miejscach, ale jak wrócić? Czy można tylko myleć wtedy o tym, żeby się obudzić? Nie chciałabym pozostać tak zawieszona na wiecznoć, kiedy nie wiem dokładnie, gdzie jestem. A może można wyskoczyć z ciała przed mierciš i podróżować po mierci naszego ciała? Czy wtedy umysł też umiera? Czekam na odpowiedzi.
|
|
|
Nie miałem żadnej bariery strachu, a wibracje mam tylko czasami.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Wiecie co ??? Moja koleżanka opowiadała mi o tym jak przeżyła co okropnego, chociaż jest dobra w te klocki ;) a mianowicie wchodzšc w stan OOBE miała jakie spotkanie z diabłem. Uznałam jš za wariatkę ale... teraz mam wštpliwoci. Powiedzcie mi czy to możliwe i czy rzeczywicie jest to niebezpieczne ???
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
hehe to nie zaden diabeł to był demon chaota lub tez . Charpagon . to wysysacze. energi ... gdy złapiš to sie nie ucieknie . sa przerazajšce. nic nie moga zrobić oprócz wysysania . energi ... gdy wyssia całš energie to nastapi raczej samoczynny powrót do ciała . ; ) . bo juz brakknie .. forioku ^^ Pozdrawiam . ; )
|
|
|
nie chce o tym rozmawiac ale jakies pojecie mam ... zapraszam do kontemplacji przy lampce Tokaja .. pozdras
|
|
|
mam pytanko ... gdy kłade sie na brzuchu to mam lekkie wibracje ... co zrobic zeby byly konkretniejsze by wejsc w stan OOBE ? ... czuje sie troche niezręcznie w tej sytuacji bo juz nie raz mialam OOBE lecz dopiero wczoraj to odkryłam bo zazwyczaj OOBE dowiadczałam w inny sposób ... :/ ...
prosze o odpowiedz ... oraz z góry dziękuję :)
|
|
|
duchu chciałłbym wiedziec czy opusciałes ciało technikš oddychania holotropowego. Bardzo mi na tym zalezy. i Czy to jest wogóle bezpieczne
|
|
|
Ja dzisiaj weszłem w OOBE, przypadkowo. Tylko miałem jeden problem, nie wyszłem z ciała, po prostu widziałem duszš w ciele, dziwne prawda? Po prostu byłem W MOIM CIELE!
|
|
|
Nie wiem czy już kto to mówił tutaj, bo nie czytałam wszystkich postów, ale nie radze ci wchadzić w OOBE, bo możesz sobie poważnie zaszkodzić. Bywały przypadki gdy kto nie mógł powrócić z tego stanu, nie mógł odzyskać rzeczywistoci, no nie wiem jak to ujšć ale mam nadziję ze mnie rozumiesz. OOBE jest często niebezpieczne. nie wszystkim udaje się z niego wyjć. A po za tym wejcie w OOBE jest bardzo trudne i wymaga bartdzo dużej umiejętnoci wyciszenia się, skupienia i przedewszystkim cierpliwoci, nie wolno też sobie w tym czasie zaprzštać głowy odgłosami z zewnštrz, ani codziennymi problemami. Ale może cie się uda. Tylko że nie polecam, bo możesz mieć problemy z "powrotem".
Pozdrawiam.
|
|
|
Problemy z "powrotem"?
Otóż nie ma żadnych problemów z powrotem - powrót odbywa się automatycznie. Trudno być w OOBE dłużej niż kilka minut.
Problem może być jedynie z wyjciem.
Skšd Ty Wera czerpiesz swojš wiedzę?
Od jakiego księdza?
[%sig%]
|
|
|
Dzi miałem taki dziwny sen. Otóż niło mi się tak:
Leże w swoim łóżku i nagle dowiadczam oobe. Słysze przeraliwy pisk, taki ze prawie mi by uszy pękły. Czuje jak wychodze z ciała. Co mnie cišgnie z przeraliwš siłš. Gdy już wyszedłem z ciała byłem w miejscu gdzie miałem wycieczke klasowš. Mówie sobie tak: "Kurcze cofnšłem sie w czasie". Lecz nagle się przestraszyłem bo mylałem, że gdzie w pobliżu jest szatan. Chciałem jak najszybciej wrócić do ciała. Wróciłem do ciała, lecz jaka siła znowu cišgnęła mojš dusze i znowu sie gdzie znalazłem. Nie chciałem być w tym miejscu. Chciałem spowrotem wrócić do ciała. Wróciłem do ciała, lecz znowu pisk i wielka siła cišgnšca moje ciało. Szarpałem się jak mogłem. Zaczšłem wołać mame. Mama podeszła, a ja bedšc w transie mówie do mamy, że nie moge sie otrzšsnšć. Mówie Jej, że cały czas co cišgnie moje ciało. Mama co tam powiedziała, uspokoiła mnie. Wkońcu otrzšsnšłem sie, wstałem szybko. Byłem bardzo zadowolony, że wyszedłem z ciała. Podszedłem do kompa, chciałem zrobić opis na gg, że wyszedłem z ciała. Już miałem robić opis gdy sie nagle obudziłem i byłem już w prawdziwym swiecie i leżałem w swoim łóżeczku. Lecz gdy się obudziłem, niebyłem pewny czy mama naprawde do mnie podeszła. Zapytałem się mamy czy podchodziła do mnie, a Ona na to, że tylko się jej niłem. Mama powiedziała, że w jej nie byłem bardzo smutny. W moim nie też byłem smutny, gdy co cišgnęło moje ciało. Czy to co mi się przytrafiło miało można nazwać oobe??
|
|
|
Może Ty i mama mielicie OOBE i tam (w astralu) się spotkalicie?
[%sig%]
|
|
|
Dzi sprubuje znowu wyjć z ciała. Tylko musze się dobrze zrelaksować, a u mnie ciężko jest z tym. Zawsze gdy chcę się zrelaksować to przychodzš mi codzienne myli zwišzane z codziennymi problemami. Raz mi się udało myleć o niczym i wtedy już prawie wyszedłem. Mam nadzieje, że dzi mi się też uda myleć o niczym:D
|
|
|
Dajcie spokój z tym OBE.Przecież to jest dla ludzi 0 nerwów!A my nonstop o co się martwimy ,o ludzi którzy wyznajš swoje problemy!Rozumiem was i jestem z wami!
Ale życie nas uczy ,bšdżmy wielcy i kochajmy ludzi,chodż żle wypowiadajš się na nasz temat!
|
|
|
Nigdy wczesniej nie probowalem OOBE, od czego mam zaczac? Od czego najlepiej zaczac ma poczatkujacy? Odpiszcie, jestem strasznie ciekawy tego doswiadczenia.
|
|
|
Od czego zaczac zeby moc doswiadczyc OOBE? Bardzo bym chcial je osiagnac, ale nigdy przedtem nie mialem z tym do czynienia.
|
|
|
Niektorzy praktykanci OOBE twierdzš, że poruszajš się z prędkoscia myli, przenikajšc przez sciany, zamkniete drzwi. Mowi się ,ze obydwie czesci (ciało i Duszę) łšczy jaka srebrzysta nić. Ludzie szczególnie zainteresowani OOBE moga sami prowokowac tego typu wyprawy za pomoca medytacji,odpowiednich cwiczen a nawet muzyki...Uwaza sie ze doznania te sš wywołane tylko i wyłšcznie przez hcemiczne zmiany w mózgu. Musisz pamietac ze sa rozne etapy projekcji astralnej... znaim ciało astralne opusci ciało fizyczne, przyjmie pozycje pionowš i rozpocznie wedrowke minie troche czasu ^^
*My Soul is Screaming in Silence
Ps. Duuużo tu się pozmieniało :P
|
|
|
OBE?????Tak się rozpisujecie na ten temat.Ale jak zwróciłem uwagę,większoć z was nie ma żadnego obe!!!!00000000000obe totalny pierdolec!!!!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |