Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Międzynarodowy spisek
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854
Poprzednia strona | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | .. | 42 | 43 | Następna strona

Witam wszystkich tutaj zgromadzonych chciałbym poruszyć ,,nowy'' temat odnośnie międzynarodowego spisku który owiany jest tajemnicami wielu dziedzin ,np. ufo, terroryzm, 11 września, grupy Bilderberg (prawdopodobny rząd cienia), zniewolenia ludzi i utworzeniu nowego porządku świata. Czytałem posty na waszym forum i myślę ze nie podejdziecie do tematu sceptycznie bo kilka z tych wątków było już poruszanych na tej stronce. Spróbuje z czasem rozwinąc ten temat :). I jestem bardzo ciekaw waszych wypowiedzi w tej kwestii?? Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich :D

właśnie doczytuje jakieś wątki z zakazanej archeologi analizując to co się dzieje, nasz ustruj, historie, system dochodze do wniosku że człowiek został uwięziony- tu na ziemi wiekami, erami walczy o przeżycie a ktoś czuwa tu nad nami uprzykrzając nam życie, powodując konflikty, rzucając kość niezgody tak byśmy się nie rozwineli w sferze wiedzy duchowości człowiek jako wspaniała istota- esencja intelektualna ulega debilizmowi głupocie nędznym aspiracjom przy odrobinie cudzej inspiracji walczy zaciekle sam ze sobą wymyślając reżim terror fałszując wiedze kradnąc- niewiadomo poco bo sam sobie próbując zniszczyć i siebie i przyszłe pokolenia zamykając człowieka w świecie technokracji człowieka wypranego wybiórczo wyuczonego skażonego genetycznie poprzez jedzenie świństwa kiedyś myślałem że system sam się napędza i zyskał swego rodzaju jakąś świadomość za tym jednak ktoś stoi czysta matematyka, kalkulacja i psychologia wskazuje na to ten ktoś właśnie tym się posługuje i to perfekcyjnie szukam innej możliwości i nie widzę powodu dla którego człowiek nie mógł by być człowiekiem i sobie i innym przerażające jest że ten byt jest tu od miliardów lat ukrywając swoją twarz

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123:
przerażające jest że ten byt jest tu od miliardów lat ukrywając swoją twarz
Przerażające to może jest jak się zaczyna przypuszczać, że może być zupełnie inaczej niż się do tej pory wierzyło. Kiedy stajesz się świadomy i pewne rzeczy do ciebie dotrą na dobre, to przerażenie znika, po prostu pojawia się nowy model rzeczywistości, tak samo akceptowany przez mózg jak ten poprzedni.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

zbyszek123:
przerażające jest że ten byt jest tu od miliardów lat ukrywając swoją twarz
można by sie pokusić o przepuszczenie że to znany i lubiany LUCEK;)

Właśnie to jest to że na początku czujesz obrzydzenie, strach że coś po chwili ci może wyskoczyć z za rogu w ciemnym mieszkaniu, ale potem jesteś obyty,przyzwyczajony i spływa to po tobie:)

kiedyś zastanawiałem się nad istotą tego problemu i dochodziłem do zaskakujących wniosków. Niemusicie tego brać do siebie bo to moje własne przemyślenia poparte własnymi obserwacjami bez wyszukiwanych dowodów naukowych. jednym z tych wniosków było postawienie tezy że jest to byt tak jak by wirtualny dlaczego? bo nie jest cielesny nie ma naszej wymiarowości po drugie jest wygenerowany przez nas kiedy zyskał moce twórcze w złym tego słowa znaczeniu czyli tak naprawde destrukcyjne poszło wszystko jak domino gdzie zło zostało złem odpłacone czasem podwujnie problemem by było gdyby ten wirtualizm zyskał byt cielesny tu kłania się religia i spora część filmów wręcz sf-choć tak naprawde nie możemy wiedzieć w 100% jak to miało by wyglądać zachaczyłem czym jest modlitwa- dla prostych ludzi była zbawieniem oczyszczała myśli, wyciszała człowieka jego pragnienia, człowiek skłaniał się ku pokorze, zamykając coś w postaci drogi transportu pokarmu dla tego bytu- odcinając zasadnośc jego istnienia. Przede wszystkim w środowisku ludzi ciemnych była jedynym zrozumialym elementem walki, ludzi którzy z racji prostoty nie byli w zasadzie pojąć ogarnąć tej materi. po to tworzono wierzenia- by się bronić- to kolejny wirtualny byt który z racji tego że był wymysłem człowieka mógł popadać w dwie różne skrajności a nawet mienić się odcieniami- na przykładzie KK od krzyżaków po misjonarzy Rzekłbym w takim razie że może my mamy szanse zbliżyć się do istoty problemu i spróbować wypracować choć ogulny bliski prawdzie schemat wiedzy i może nawet podjąc walkę zgodnie ze stwierdzeniem że byt podający się za boga jest dla wierzących wszystkim ale bez nich niczym a skoro nasz Bóg i stwórca jest dobry i niczego od nas niechce to nie ma potrzeby przebywać tam gdzie wióry lecą myśle że można się przed tym bronić stosując odpowiednie techniki wymazać to, negować jego zasadność bytu w nas by nie karmiło się nami naszymi uczynkami. Panować nad pragnieniami i emocjami starając się zrozumieć drugiego człowieka akceptując jego własne prawo do zdania czy odmienności i wymagać tego samego a odwracając się od pasorzytów którzy tego nie potrafią historia ziemi napewno zna wiele technik wierzeń, czy nawet organizacji skutecznie ignorujących i odcinających ten byt. wystarczy poczytać o starożytnych, podania o druidach cy kulty solarne, niezapominając że być może to tylko malutka część znanej histori w tej kwesti. Bóg jest jeden i niczego od nas nie chce- gdyby było inaczej-powiedział by o tym każdemu z nas osobno tu tracimy zasadność dla większości współczesnych naszych działań- zwłaszcza w sferze działań wojennych PR sprzedawania bubli oszustw i wiele innych-bo niczemu to nie służy podstawa wiedza i cierpliwość- wypracowanie technik które uratują przyszłego człowieka w zakłamanym zmanipulowanym świecie pędzącym ku przepaści.

O mamy niezłą policje która skuwa niewinnych ludzi i podrabia dokumenty byle tylko nie być za nic odpowiedzilną: http://grypa666.wordpress.com/2010/02/18/alert-blogowicze-grypa666-brutalnie-zaatakowani/

to nie początek i niestety nie koniec- wszyscy wiemy jak jest mam dziwne wrażenie że w pewnym kulminacyjnym momencie wydaży się coś czego te elity ciągające za sznurki w najgorszych snach się nie spodziewały

polecam ten link: globalnaswiadomosc.com/apps/forums/topics/show/1711225-pulapki-grup-dyskusyjnych-to-nie-jest-zwykly-artykul-?page=last poczytajcie sobie o zmianach które wchodzą w życie chyba newworldorder.com.pl już zablokowali bo nie ma połączenia z serwerem :/

15:56, 19.02.2010 /PAP Europa nie chce bomb USA 5 KRAJÓW ZAŻĄDA WYCOFANIA ARSENAŁU JĄDROWEGO USA Belgia, Holandia, Luksemburg, Niemcy i Norwegia zażądają w najbliższych tygodniach wycofania z Europy amerykańskiej broni nuklearnej, która jeszcze się tam znajduje - powiedział w piątek Dominique Dehaene, rzecznik premiera Belgii Yvesa Leterme'a. http://www.psz.pl/tekst-28024/Piea-panstw-chce-usuniecia-amerykanskiej-broni-jadrowej-z-Europy Ja sie tak zastanawiam, czy Europa na pewno wie co chce zrobic ? Arsenal atomowy USA w Europie skutecznie bronil Europy przez 65 lat. W Europie panowal spokoj i poszanowanie tego kontynentu. Napad na Jugoslawie przypomnial Europejczykom, ze oprocz broni atomowej istnieje tez inna bron, ktora w Europie mozna latwo wykorzystac, bo wszedzie blisko po zaopatrzenie. Wojny lokalne sa wiec w Europie w dalszym ciagu mozliwe, ale nikt nie powiedzial, ze jest niemozliwy napad atomowy. Do tej pory w Europie go nie bylo, bo byla rownowaga sil miedzy Europa Zachodnia i Rosja. Rozmieszczone glowice atomowe USA w Europie bronily kazdego panstwa, bo w kazdej chwili byly gotowe na odwet. Wiem, ze dzisiaj wiele panstw na swiecie ma bron atomowa, ale Rosja jest w sytucji specjalnej. Rosja nie jest panstwem stabilnym. Wiemy o tym z historii. Udana Rewolucja Pazdziernikowa oraz rozpad Zwiazku Radzieckiego swiadcza o tym, ze Rosja jest panstwem sterowanym i eksperymentalnym. Zastanowmy sie wiec, do czego dzisiaj moze posluzyc Rosja ? W 1939 roku uzbrojone przez Anglosasow biedne Niemcy wykorzystano do ustanowienia nowych granic w Europie oraz oslabienia wielu panstw europejskich. Kto wie czy nie przyjdzie czas na oslabienie Niemic ? Teraz do tego mozna wykorzystac Rosje. Rosje tez mozna wykorzystac przeciwko USA. Rosja dzieli sie na Rosje europejska, ktora az po Ural jest wspaniale zagospodarowana i na Rosje azjatycka, gdzie tylko czasami jest jakas miescina lub kopalnia. Jak nie bedzie bomb amerykanskich w Europie Zachodniej, to czesc europejska Rosji staje sie nieosiagalna dla USA, natomiast Rosja ma w zasiegu ze swojego azjatyckiego terytorium cale zaplecze techniczne USA. Dolina Krzemowa, HAARP na Alasce i instalacje techniczne w Kalifornii moga stac sie celami Rosji i W. Brytanii, dla ktorej USA w kazdej chwili moga stac sie konkurencyjne. W Europie konkurencja dla W. Brytanii moga stac sie Niemcy, a na swiecie USA. Wielka Loza Angielska rzadzi swiatem i wykorzysta kazda mozliwosc zeby tej wladzy i wplywow nie stracic. Rosja jako znany na swiecie wrog USA moze w planach Wielkiej Lozy Angielskiej odegrac zasadnicza i skuteczna role bez zdziwienia na swiecie. Nikt sie przeciez tez nie zdziwi napascia Rosji na Niemcy. Wszyscy potraktuja to jako odwet za IIWS. Juz widzimy, ze Rosja na swiecie ma sie coraz lepiej, na duzo jej sie pozwala !!!

http://waluty.wp.pl/kat,50008,title,Euro-albo-upadek-albo-jeden-rzad-calej-UE,wid,12013558,wiadomosc.html Euro: albo upadek albo jeden rząd całej UE? Wirtualna Polska (11:49) New York Times twierdzi, że podnoszą się głosy w Niemczech, by kraj powrócił do marki. Angela Merkel szuka sposobów zażegnania kryzysu, bo euro się jej gospodarce opłaca. Jednym z nich jest wspólny rząd gospodarczy UE....Dlatego Merkel myśli o wspólnym rządzie gospodarczym. Pozwoliłby on łatwiej kontrolować i utrzymać w ryzach budżety innych krajów UE. krok po kroku zgrabnie wykąbinowane oczywiście tym rządem będą ciągać niemcy zapewne

oczywiście jestem za upadkiem nie uchronnie zmierzamy do dna dążymy do takiego schematu wartości w akurat naszym kraju że wszystko będzie niebotycznie drogie zwłaszcza domy i ziemia- w związku z czym wartość aktywów będzie szacowana n grube biliony- powiedzmy 20 i schematycznie będziemy zadłużani - bo oczywiście jestesmy bogaci- co tam 700 mld długu przy wartości aktywów coś ponad 2 bln ale problem się zacznie jak przy tych 20 będzie np 7 bln długu i bańka pęknie z winy nie wydolności systemu spłacania odsetek- to znaczy wartość wszystkiego pojedzie w duł i wtedy dług kilka krotnie przewyższy wartośc aktywów już nie długo tak czuje

nie musze chyba dodawać że kraj będzie wtedy sprzedany a nasze pensje nie wystarczą na odsetki by płacić kredyt za dom czy może nawet działkę staniemy w takiej sytuacji że człowiek przez całe życie nie zarobi na własny dom kraj i być może świat niewolników

nie wiem gdzie to wkleić ale reasumując skoro wszyscy o tym wiedzą i nic nie robią w sensie skutecznie Ludzie traktowani jak bydło http://fakty.interia.pl/raport/niewolnicy-zyja-wsrod-nas/wspolczesni-niewolnicy/news/ludzie-traktowani-jak-bydlo,1442555 Ile kosztuje człowiek? W stolicy Haiti - 50 dolarów. W Bukareszcie - używany samochód. W Sudanie - kilka sztuk bydła.

Niewolnictwa nie trzeba szukać daleko. W sporej części polskich firm występuje zjawisko niewolnictwa pod nazwą darmowa praktyka :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Studenci na stażach za 0zł ,wyzysk, bieda popedzana biedą, niewolnictwo jest na wyciągniecie reki, najwiecej jej jest gdzie ludzie pracuja za mniej niż 500zł znam to z sąsiedztwa.

5 marca ma zostać wprowadzona ustawa uderzająca w prawa rodzin, prosze o wysyłanie maili do tych przy korycie żeby im troche ryja utrzeć że ludzie jednak mają własną wole i rozum: http://www.newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1882&tytul=Pa%C5%84stwo+chce+wychowywa%C4%87+dzieci tutaj gotowe listy do wysłania: http://www.fronda.pl/news/czytaj/przyjdz_na_pikiete_i_zaprotestuj_przeciw_ustawie_uderzajacej_w_r

Bedzie katastrofa ! W ciągu ostatnich dziesięcioleci liczba zanieczyszczeń sukcesywnie rosła, a w wyniku działania prądów oceanicznych powstały regiony o szczególnej ich koncentracji na powierzchni wód. Największa jest "Wielka Pacyficzna Plama Śmieci" zlokalizowana w północnej części Oceanu Spokojnego między Hawajami a Kalifornią. Jej przypuszczalne wymiary są dwa razy większe, od Teksasu. Ruchy mas wody przyciągały odpady od skrajów północnej części Pacyfiku, w tym wód u wybrzeży Ameryki Północnej i Japonii. Nie bez znaczenia jest też działanie wiatrów, które popychając unoszące się na powierzchni zanieczyszczenia, kierują je do centrum wielkiego "kosza", którego powierzchnię szacuje się na 15 milionów km kw., czyli około 8 proc. powierzchni Pacyfiku. Obszar ten charakteryzuje się wysokim stężeniem unoszących się na powierzchni wody odpadów tworzyw sztucznych, które według ekspertów Algalita Marine Research Foundation mogą mieć łączną masę 100 milionów ton i sześciokrotnie przekraczać masę planktonu w tym rejonie. http://wiadomosci.onet.pl/2134388,16,na_atlantyku_utworzylo_sie_wielkie_wysypisko_smieci,item.html A oni mowia, ze przez ocieplenie podwyzszy sie poziom oceanow. " Cialo zanurzone w cieczy wazy tyle, ile ciecz wyparta przez to cialo". Nic dziwnego, ze niektore wyspy juz sa prawie zatopione. Duza czesc wod staje sie tez niezeglowna.

http://finanse.wp.pl/gid,12043252,galeria.html Cały świat podnosi wiek emerytalny Śmiesznym mi sie wydaje podniesienie progu emerytalnego do wieku praktycznej dożywalności człowieka Oczekiwana długość życia w/ wilkipedi W całej populacji 74,74 lat Mężczyzn 70,71 lat Kobiet 79,03 lat nawet 5 lat mojego cieszenia się emeryturą chcą mi okroić 35 lat mojej charówy nie starczy na 60x1000 zł średnio emerytury z naszymi zarobkami czyli jakieś 60 000 zł- śmieszne o ile choroba nie skróci tego jeszcze bardziej

Gdyby pieniądze z twojego ubezpieczenia szły na twoją emeryturę, to by ci starczyło, a tak, to... http://img518.imageshack.us/img518/4413/szit1be5.jpg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Juz teraz w kazdym kraju na tzw. Zachodzie z praca jest slabo. Bezrobotnych sa miliony, a cigle przyjmuje sie imigrantow. Do Australii od 2006 roku przyjmuja murzynow. Na zagospodarowanie dostaja 35 tys. dol. Ja jako imigrant w 1982 roku nie dostalam nic ! Nie ma pracy wiec ci murzyni nie pracuja. Panstwo im placi zasilek dla bezrobotnych, a Australijczykom, ktorzy pracuja podnosi sie wiek emerytalny. Wszedzie jest tak samo. To jest jakies masonskie zarzadzenie i spekulacja Wielkiej Lozy Angielskiej, ktorej kolorowymi latwiej bedzie rzadzic !!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854
Poprzednia strona | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | .. | 42 | 43 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.