| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Wrona Ty jak zwykle jak łysy gołąb grzywką o parapet.
Wały trzeba robić z sensem szeroko miejsca na rzekę i wodę.
Znowu czarnowidztwo.
Kto Ci płaci za to?
Jak ktoś jest zdesperowany jak {79277} i chce wiedzieć niech spróbuje taki pomysł który gdzieś tam w teorii widziałem chodził po głowie ale go jak zwykle nie zrobiłem.
Pomysł jest taki żeby przesuwać czegoś w płaszczyźnie poziomej kosztem opadnięcia drugiego obciążnika w płaszczyźnie pionowej
Te płaszczyzny to kwestia łożyskowania.
Czyli łożyska w poprzek siebie.
Tylko kwestia jeszcze cięgna aby opadanie jednego powodował przesuwanie drugiego. Rozkład sił nie byłby rewelacyjny, aczkolwiek wygląda na to że ta równowaga była by trochę zakłócana.
I było by to wszystko w zakresie zachowania energii i równowagi sił.
To trzeba rozpatrywać jak przeniesie poziomy ciężar pod górę to samo opadnie w dół na tę samą stronę osi.
Czyli układ nie byłby stabilny, przesuwał by swoją gęstość, nie było by to nic rewelacyjnego ale sprawdzenie pewnego założenia.
|
|
|
|||
|
Poczytałem trochę inne wątki.. :) Nareszcie zaczynam rozumieć dlaczego ciągle muszę coś budować, testować, rozważać... HAARP daje mi impuls, czy coś i... chciał, nie chciał- musiał!
Nara
|
|
|
|||
|
Ja polecam wiedze ogolnoksztalcaca z programu do 1969 roku.
|
|
|
'the first creation of sucess in any human activity, the necessary preliminary, whether to scientific discovery or artistic vision, is intensity of attention or, less pompously, love'
W.H. AUDEN
|
|
|
Tak patrzę w kalendarz i widzę 2010.
Po prostu i teraz powinny być dobre książki ale o takie ciężko.
Sawyer pisał swoje książki tak w latach 60 i wcześniej,
to nie odbiega od tego 1969.
Chodzi o zrozumienie podstaw naszej wiedzy.
Jeśli jemu się ładnie układa wyjaśnianie podstaw pewnych sytuacji i rozumienie nam tego łatwo przychodzi, to warto to przejrzeć.
W tej chwili trochę brakuje takich źródeł które dokładnie tłumaczą podstawy.
Rodzice wiedzą to wam powiedzą.
I wielu autorów zakładając taki stan wiedzy przechodzi nad tłumaczeniem podstaw jako zbędne.
I potem ktoś niby coś umie ale z taką luką że to jest dla niego obce w sensie nie widzi w tym sensu, praktycznego zastosowania.
To potem się sprowadza tylko do tego że musi coś obliczać w szkole i nigdy więcej jemu się to nie przyda.
Tak najczęściej jest.
Czy ktoś wpadł by na takie zdanie jak Sawyer podaje aczkolwiek które może przeczytał u kogoś innego
" w naukach przyrodniczych nigdy niczego nie dowodzimy, wysuwamy jedynie przypuszczenia, z których korzystamy tak długo jak dają one dobre wyniki".
Ja na co dzień nie zastanawiałbym się nad sensem nauk przyrodniczych w takim rozumieniu.
Ale dzięki przeczytaniu tego co ktoś przemyślał jestem już dalej bo po tym zdaniu już rozumiem że nie mam sensu czegoś udowadniać,
jedynie stworzyć kolejne słuszne założenie i szukać dalej czy coś nie pasuje do tej jakiejś całości.
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Dzisiaj handluje sie nawet powietrzem.
Trzeba powiekszyc :
http://img820.imageshack.us/img820/741/1276267822byliege500.jpg
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
o fajnie:)
no wlasnie matma moja nightmare niegdy nie moglam pojac matmy. Choc mialam 3 sytuacje kiedy sama siebie zaskoczylam 1-ulamki 2- cos z figurami geometrycznymi, zadanie jak zwykle spisalam na przerwie 3- analiza ekonomiczno-finansowa kiedy to sie bronilam po terminie.
|
|
|
Dzięki za wrzucenie do biblioteczki.
Zapisałem się na chomika ale mnie opluło że darmowo na tydzień jest 50M a ta książka ma 70 kilka M.
Pozostałe jego książki też będą dostępne jak je zeskanuję.
Jak by ktoś gwałtownie potrzebował to niech pisze prośbę
o przyspieszenie skanowania, bo na razie mam marazm w działalności.
Nie mam tylko "rzutu oka na matematykę elementarną", jak na razie oczywiście. Planuję jakoś wejść w posiadanie, tyle tylko że to rzadkość.
|
|
|
|||
|
'pracuje w bookmakers' i powiem ci ze dobrze ze sa komputery, a jak mam cos obliczyc w glowie i ktos nademna stoi to dostaje trzepawek:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
no fajne. widziałem to juz...tak z 6 lat temu ;)
Ale ciekawe.
Problem w tym że programom graficznym i cad można po prostu KAZAĆ, żeby coś tam działało. Specjalnie zdobywałem takie oprogramowanie i uczyłem się je wykorzystywać (solid works, solid edge- ten jeszcze mam...), ale stwierdziłem, że to w tym przypadku strata czasu... Gdy uruchamiałem symulację ruchu- owszem- wszystko się kręciło!!! Gorzej w praktyce...
Wolę dokładnie przemyśleć konstrukcję w swojej głowie i zbudować model.
Druga sprawa- wolę czas spędzać w garażu niż przed komputerem ;) To chyba moje hobby- odpoczywam przy majsterkowaniu. Świetnie się bawię :)
|
|
|
poza tym w tej animacji na pierwszy rzut oka widać że to nie zadziała. Uwierzcie mi na słowo, bo tłumaczyć mi się nie chce...
Pozdro
|
|
|
Tak, to powinno walić kogoś, znaczy jakiegoś stworka po głowie, wtedy było by zabawniejsze.
To tylko animacja.
Wydaje mi się że łatwo coś przemieszczać w poziomie bliżej lub dalej osi. Tylko co potem a może przedtem bo z czegoś musi to wynikać.
Tyle ludzi nad tym myślało.
|
|
|
Możliwe że Besler wykorzystał równię jako coś pod co można podtoczyć obiekt wtedy obiekt nie obciąża osi tylko równię trzeba go tylko podpychać pod górę.
Ale tylko możliwe i może.
Jak to wymyśleć żeby się samo jak automat robiło to już abstrakcja.
Usiłowałem kiedyś po spirali podciągać, ale to się nie da.
To zrobiłem miedzy CD, bo to tani materiał, spirale na to kulki i nic.
Tam nie może wchodzić w grę prosty rodzaj ruchu.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |