Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

widzieliście już pewnie ale... www.youtube.com/watch?v=VAKxEODfpog www.youtube.com/watch?v=FDGLYAGrfJQ Dla mnie bomba :)

zbyszek123:
do jakich to wniosków można dojść
ze powinienes zajac sie polityka. Moze jakas partie otworzyc:) ale za duzo wiesz, a Ci na gorze nie zabardzo lubia takich ludzi:(

yohanna22:
ze powinienes zajac sie polityka. Moze jakas partie otworzyc:)
ciągle myśle o tym problem w tym że jestem na etapie uznania wszelkiej ideologi jako zródło destrukcji w tym ugrupowań i parti jako tworów które po powołaniu do istnienia jak wszystko na świecie dąży do własnego rozwoju i przestrzeni życiowej kosztem jednostki to takie troche zamknięte koło rzygać się chce jak człowiek o tym zbyt głęboko myśli a wszystko dlatego- że nie ma z tego wyjścia i przepraszam za brzydkie słowo ludzie muszą uzyskać świadomość- inaczej to zawsze rewolucja,ofiary, i powrót do zródła problemu w innym kolorze można by próbować zrobić przewrót choćby intelektualny, ale to zawsze wymaga poparcia- te bez jednostek ze świadomością złorzoności problemu zawsze będą świniami z folwarku zwierzęcego lepiej czasem wypić wspomiane piwko w innym temacie i zabić w sobie to co widzi absurdalność i krzyczy żyć to co widzimy to może być tylko matrix- celowy test dla jednostek i musi być ciężki i kusić absurdalnością może nie można go zmienić

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

I widzisz Zbyszku - byłem ostatnio 4 dni w tzw. głuszy i ludzie się dziwią, że nie interesowałem się i nie interesuję, co w tym czasie się "wydarzyło". Odpowiadam szczerze, że dla mnie to nie są żadne wydarzenia, że to wszystko to tylko dreptanie w kółko, niczego to nie zmienia, a wiadomości nic ważnego nie wnoszą. Czekam na naprawdę poważne zmiany, bo model życia oparty na konsumpcji i przeżuwaniu papki medialnej mnie nie interesuje - podobnie jak telewizja, filmy, show business i wiele innych rzeczy, które nie wiem po co w ogóle są - pewnie tylko dla "zabicia czasu". Od dziecka wolałem czytać książki (wtedy SF) niż brać udział w całej tej "szopce".

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Większość ludzi mądrzeje z wiekiem... z wiekiem trumny :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Mądrze godosz zbyszku :) ale jeśli ty (my) nieobalimy tego chorego systemu to kto to zrobi zanas? Zainspirowałeś mie swoimi słowami i zaraz poszukam w jaki sposób stworzyć własną partie wyborczą :) ktoś już ma pomysl jak by taka nowa partia mogła się nazywać ?:)

Wina tuska

alkazam:
ktoś już ma pomysl jak by taka nowa partia mogła się nazywać ?
Wszyscy zaczynają od nazwy, logo, opakowania... a w środku pusto ;)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Raptor:
Wszyscy zaczynają od nazwy, logo, opakowania... a w środku pusto ;)
Zbyszek zrobi od drugiej strony bo on madry jest, a na koniec my zrobimy ocene organoleptyczna produktu :)))

a co tam tak jak zapowiedziano PARTIA PRAW CZŁOWIEKA połórzmy nacisk na człowieka traktując system jako stymulujące wdzianko z rozsądnym zakresem praw i obowiązków wraz z systemem kar zapisanych w konstytucji- tak by wyglądało to na coś w rodzaju kąta wyprzedzenia koła i puszczamy ten bajzel by się samo wszystko wyprostowało przy mądrych przelicznikach- to musi zadziałać konstytucje w drodze podpunktów możliwych wybieramy w drodze referendum, punkty do rozpatrzenia zgłaszamy np: 4 lata a pełnego piątego korekta konstytucji wraz z wyborami, zagwarantować koszyk/pakiet praw nie zmienialnych- np. minimalny zasiłek, renta emerytura, prosty podstawowy system kar, podatek liniowy i skasowanie raz na zawsze ulg, minimalne oprocentowanie oszczędności i maksymalne odsetki od kredytów, maksymalna liczba urzędników i minimalny wkład przemysłu w pkb państwa, obnizenie o połowe pułapu możliwego zadłużenia państwa w stosunku do pkb, rozłorzenie ustawowo 50/50 udziału rynku prywatnego i państwowego jako wzajemne uzupełnienia się i konkurencja może być w formie udziałów(przykład spółka skarbu państwa sprzedaje 49 % akcji komuś prywatnie, ale powstająca firma prywatna- np: zaciąga kredyt od państwa oddając w zamian 49 % akcji w formie rozliczenia) drobna korekta systemu bankowego i jesteśmy uratowani zreszto jest wiele pomysłów osobiście zapraszam do dyskusji- może coś z tego wyjdzie

a- i najważniejsze-kasujemy zus jaku instytucje rozliczającą zajmuje się tym bank ( bezpieczny bo w każdej z opcji- jest udział budrzetu państwa )- tak by kaska którą obraca była kską na poczet emerytur i rent, unikniemy baniek- bo jak będą powstawać jakieś zadłużenia społeczne- to zostaną wpompowane w system emerytur gdy będzie to mechanizm naczyń połączonych- nie będziemy okradani dziś to wszystko wygląda na rozkręcające się dynamo w którym obroty spadają prądu coraz mniej bo ktoś drut z cewki podciąga a biedny zwykły człowiek kręci coraz szybciej widząc gasnące światło i wiedząc że wywrotka to kwestia czasu system sprawi zabawną sytuacje w której pieniądz będzie wirtualny bez możliwości nim obrotu bo będzie odessany- generując do tego odsetki pozdrawiam

yohanna22:
ocene organoleptyczna
JAK ZWYKLE NIE MOGĘ WAS PORWAĆ DO DYSKUSJI :-) a może gdzieś byki posadziłem-to na wszelki wypadek powiem no dobra- ja tylko żartowałem :-)

Hi ja bym w takiej partii była jak piąte koło u wozu:) Na polityce Ch**a się znam, chyba że potrzebujesz kogoś kto by był ozdobą partii:D

motylek:
Na polityce Ch**a się znam
no i w tym tkwi cały urok- brak politycznemu środowisku zwykłego zdrowego rozsądku który towarzyszy zwykłym ludziom
motylek:
chyba że potrzebujesz kogoś kto by był ozdobą partii:D
w sumie partia wizualnie przyjemna, miała by siłę przebicia- w końcu chodzi o to by żyło się przyjemniej :-) ale serio serio- dobrze wiemy że nikt nic nie zmieni, choć fajnie przez chwilę się poczuć jak ktoś...wyjątkowy :-)

zbyszek123:
PARTIA PRAW CZŁOWIEKA
Niepodoba mi się :) nazwa musi chwytać za serca i wyobraźnie! Coś w stylu Nowy Porządek Polski lub Świata:) Co do reszty myśle że poczebujemy znacznie wiekszych Reform i tu własnie jest pies pogrzebany!! cały ustój polityczny, DEMOKRACJA jest jedną wielką porażką Poczebujemy Rewoluci!! coś na styl III rzeszy:) Monarchia!jeden władza który może wszystko !! :) Oczywiście czebało by to dopracowac jeszcze żeby niepowstala nowa korea północna. Np kraj by wybierał wodza na 4 lata po 4 lata może dalej kandydowac na króla, lub jesli niewywiąrze się ze swoich obietnic wyborczych kara smierci i dziura z wapnem :) Jak mawiał jeden z prezydentów drzewo wolności czeba podlewac krwią patryjotów i tyranów :) dobra kto zaczyna zbierac głosy na nową partie , poczeba uzbierac 1000:) i możemy zacząc zmieniać świat:)

Wina tuska

alkazam:
ktoś już ma pomysl jak by taka nowa partia mogła się nazywać ?:)
http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=36844

Zbyszku ja bym mogła się nawet poduczyć w tej materii(choć toż to nudne jak flaki z olejem), ale to naprawde jest nie łątwa sprawa te niuanse które by wynikały z smaego zycia politycznego. Perwszy problem musiałabym stać się osobą medialną co w moim przypadu kompletnie nie wchodzi w rachubę. Potem wyjazdy, konferencje, wiece itp...Nie miałbym do tego wogóle serca-a po co się zabierać do czegoś co robiłabym tylko po łebkach? Ja mogę zbierać głosy i zajmować się polityką od kuchni. Jeżeli naprawde jesteś tym zainteresowany to da się zrobić. Trzeba by było sobie na początek znaleść jakiś sponsorów-bo bez kasy to ani rusz. Trzeba napisać cele parti, zasady jej funcjonowania. Z tego co dobrze kojaże to partia musi mieć minimum 15 członków-to jest pikuś. Można by było zrobić jakąś reklamę w necie i będzie i więcej. Musiałbyś wymyślić jakiś system sprawdzania poziomu "prawości" wśród członków może Kris i Igor by sprawdzali to od kuchni... Sprzydałaby się jakaś mądra głowa która by się tym zajęła od strony prawnej. itak dalej i tak dalej. Nie da się porywać ludzi mając tylko ide- bo to jak krzyknięcie chodźmy się bawić w chowanego...

http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Polska/Palikot-zalozyl-stowarzyszenie-zaklada-i-partie

ja niestety ale od 6 lat w polityce nie siedze wogole, no troche slucham bbc4 i bbc news. W Pl bylam w temacie bo sie chodzilo na piwko do pabu i biedolilo na ten kraj. No i moj ex byl politolog tak wiec newsy na bierzaco. Tutaj niekt na takie tematy nie gada jak polityka bo nie jest ludzia zle. Zreszta po co sobie zycie komplikowac jak nas to nie interesuje:) Mysle ze w Pl jak za duzy cyrk i ludzie maja dosc ale Polakow ktos musi pociagnac zeby ruszyli. Wiec Zbyszek potrzebuje kopa. Ja w tym momencie tez moge kawki podawac i sie usmiechac. Customer service skills mam doskonale :)))

Mądrości buddyjskie: Świat nie jest ani zły ani dobry. Jeśli jesteś inteligentny, w końcu się nim znudzisz. Jeśli jesteś głupi, ciągle idziesz dalej. Poruszasz się jak na karuzeli, od jednego doznania do drugiego. Interesują cię nieważne, bezużyteczne detale.. Nie jesteś wystarczająco świadomy, aby to zauważyć. Nie widzisz, że to, co robiłeś wczoraj, robisz dzisiaj, i zapewne zrobisz jutro. Musisz być naprawdę pozbawiony inteligencji. Jak inteligencja może uniknąć nudy? To niemożliwe. Być inteligentnym to widzieć rzeczy takimi, jakimi są.

Ciekawe czy byś powiedział to samo chinczykom gdy by nas zaatakowali :P

Wina tuska