Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | .. | 17 | 18 | Następna strona

13 grudnia 1973 roku młody Francuz spotkał się z przedstawicielem cywilizacji, pochodzšcej z innej planety. Człowiek z poza Ziemi posiadajšcy około 120 cm wzrostu, miał długie czarne włosy, migdałowatego kształtu oczy, oliwkowš skórę i pełnš harmonii osobowoœć. Powiedział: „jesteœmy tymi, którzy stworzyli całe życie na Ziemi, braliœcie nas za bogów, my byliœmy głównych Ÿródeł waszych głównych religii. Teraz, gdy osišgnęliœcie poziom technologiczny na tyle wysoki, by móc podróżować w kosmos i klonować zwierzęta w laboratoriach, dojrzeliœcie na tyle by zrozumieć. Pragniemy wejœć w oficjalny kontakt z ludzkoœciš poprzez naszš Ambasadę.” Życie na Ziemi nie jest rezultatem przypadkowej ewolucji, ani dziełem „nadprzyrodzonego” Boga. Życie to zamierzona kreacja, przy użyciu inżynierii genetycznej i syntezy DNA, wykonana przez istoty z innej planety. Jest o nich mowa w Biblii, gdzie nazywani sš ELOHIM – słowo starohebrajskie w liczbie mnogiej, niesłusznie przetłumaczone na „Bóg”, a znaczšce „Ci, którzy przybyli z nieba”. To oni zainicjowali wszystkie stare religie za poœrednictwem swoich dawnych wysłanników, takich jak Mojżesz, Jezus, Budda, Mahomet. W swoim Posłannictwie, przynoszš nam oni nowš wizję wszechœwiata, klucze do rozbudzenia naszego własnego potencjału, serię wartoœci, które zrewolucjonizujš społeczeństwo. Koniec wojen, chorób i wyzysku. Tylko szczęœliwe, długie życie. Kto chce się dowiedzieć więcej o życiu w prawdziwej miłoœci oraz o Ruchu Raeliańskim - organizacji majšcej na celu informowanie o Przesłaniu Elohim - naszych stwórców, zapraszamy na: Oficjalna strona Międzynarodowego Ruchu Raeliańskiego - www.rael.org Forum Polskiego Ruchu Raeliańskiego Pod tym linkiem znajduje się Przesłanie Raela

Bo widzisz... moim zadaniem jest informowanie o Przesłaniu, nie przekonywanie do niego, bo przekonywanie samo w sobie oznacza, że ktoœ jest nastawiony na "nie", a ja chcę go zmienić. Ale to jest cżłowiek, ma swoje zdanie, ma wolnš wolę, i moim zadaniem jako Raelianina - jest to zdanie uszanować, właœnie dlatego, że jest człowiekiem... Dla Raelianina najbardziej liczy sie drugi człowiek i jego szczęœcie. Altruizm? Owszem, ale czy to jest złe...

Dodo:
Znalezione w sieći....wypowiedŸ w NDW Logiczne myœlenie :) "Otóż zapewne znacie sektę założonš przez Claude Vorilhona, który rzekomo 13 grudnia 1973 roku spotkał kosmitów.Ów kosmici wyjawili mu że przed tysišcami lat ludzi stworzyły istoty pozaziemskie,dokonały tego w swoich super-nowoczesnych labolatoriach.Istota też powiedziała że ludzie nie maja żadnej duszy,po prostu po œmierci przestajemy całkowicie istnieć, nie ma również Boga. Wszechœwiat istnieje wiecznie,i to że ich również stworzyły inne istoty a tamte istoty stworzyły inne istoty itd...czyli od nieskończonoœci do dzisiaj...roznoszenie inteligencji.Wieczny cykl. Zastanawiajšce sš jednak głoszone przez niego poglšdy(min. na oficjalnych stronach Raelian)że religia jest potrzebna, że to dobrze że istnieje wiele religii,że poszerza to duchowoœć ludzi itp.nawet w jakimœ programie wypowiadał sie na ten temat.Twierdzi również (w swoich naukach)że dziecku powinno dać się swobodnš możliwoœć wyboru religii... Już to co napisałem powyżej i jest faktem dyskredytuje tego faceta(jemu chodzi tylko o wycišganie od naiwnych ludzi pienišżków)-a dlaczego twierdze że go dyskredytuje: Otóż jaka duchowoœć?Po co religia>? Po co dawać możliwoœć wyboru dziecku religii skoro wiadomo(zgodnie z przesłaniem istoty pozaziemskiej z którš miał rzekomo kontakt)nie mam Boga, nie istnieje życie pozagrobowe.Do kogo sie modlić ?do kosmitów? Jaka duchowoœć skoro według jego pozaziemskiego przyjaciela żadnego ducha nie posiadamy?Skoro nasz umysł to nic więcej jak skutek działania zlepku neuronów!I kiedy umiera mózg ,umiera nasze jestestwo! Nieœcisłoœci można wymienic znacznie więcej,ale poprzestanę na tych kilku. To tak jakby ateista żarliwie chodził do koœcioła i modlił się (tylko do kogo?)skoro nie ma do kogo!"
Wnioski autora sš tak płytkie jak Ÿródło jego widzy - zasłuszanej zresztš, bo na pewno jej nie szukał u Raelian - czyl tam gdzie powinien. A tak pojawiajš się takie "kwiatki"...

czyli co autor wymyœlił słowa waszego proroka?

I pisałem o autorze tekstu nie autorze cytatu :)

oprócz tego zastanowiło mnie to, że Jezus, Budda, itp. byli niezwykle œwiatłymi, nieprzeciętnymi, mšdrymi, dobrymi postaciami. a czy wasz prorok jest jakis nadzwyczajny? mało kto o nim słyszał

Zauważ, że buddyœci nie wierzš w Boga, wierzš co prawda w duszę, ale poprzez medytację sš wielce duchowo rozwinięci. Raelianie tez stosujš wiele technik medytacyjnych, choćby medytację zmysłowš, która pobudza ciał i umysł. Tworzy harmonię między nimi i pozwala poznać siebie lepiej - uduchowić się.

Campari:
oprócz tego zastanowiło mnie to, że Jezus, Budda, itp. byli niezwykle œwiatłymi, nieprzeciętnymi, mšdrymi, dobrymi postaciami. a czy wasz prorok jest jakis nadzwyczajny? mało kto o nim słyszał
Rael również taki jest... jest wspaniałym człowiekiem, wesołym, żartujšcym o niemal "hipnotycznym" spojżeniu... A co do tego ,ze mało kto o nim słyszał... o Jezusie słyszano TYLko na bliskim wschodzie, a reszta Planety? Rael działa 30 lat w œwiece, gdzie nowe religie sš karane za ssoje rzekome sekciarskie działania... Lobby Koœcielne działa, tak jak wtedy jeszcze 300 lat poJezusie działało silne lobby Rzymskie, zabraniajšce religii chrzeœcijan... a teraz? 25% populacji ludzkiej to chrzeœcjanie... Z Raelianami też tak może być...

Zresztš docelowo ma nas być lekko ponad 100 tysięcy.. nas - nie Raelian - tylko ludzi, którzy ceniš sobie tak jak mówiłem - miłosć i drugiego cżłowieka... a konkretna liczba to sławne 144 tysišce... nie liczy się liczba, tylko jakoœć.

Dreadnoth:
o Jezusie słyszano TYLko na bliskim wschodzie, a reszta Planety?
może tak było na poczštku działalnoœci Jezusa, póŸniej jednak wieœć o nim rozniosła się po œwiecie

[quote=Camparimoże tak było na poczštku działalnoœci Jezusa, póŸniej jednak wieœć o nim rozniosła się po œwiecie[/quote] Dlaczego więc tak samo ma nie być z Raelaem?

Dreadnoth:
Zresztš docelowo ma nas być lekko ponad 100 tysięcy.. nas - nie Raelian - tylko ludzi, którzy ceniš sobie tak jak mówiłem - miłosć i drugiego cżłowieka... a konkretna liczba to sławne 144 tysišce... nie liczy się liczba, tylko jakoœć.
czyli nawet jeżeli nie wierzę w przesłanie waszego proroka, a cenie sobie miłoœć i drugiego człowieka to będę wœród tych wybranych 100 (144) tysięcy?

Dreadnoth:
Dlaczego więc tak samo ma nie być z Raelaem?
przypominam, że Jezus żył 34 lata, więc jeżeli o waszym proroku œwiat nie usłyszy w cišgu najbliższych 10-20 lat, to raczej już nie usłyszy

Dokładnie... Religia nie czyni Cię dobrym cżłowiekiem... możesz być buddystš ,ateistš, czy katolikiem... jak jesteœ dobrym człowiekiem i kochasz ludzi... Tak, będziesz wœród tych 144 tysięcy.

Fajna sekta.

Campari:
przypominam, że Jezus żył 34 lata, więc jeżeli o waszym proroku œwiat nie usłyszy w cišgu najbliższych 10-20 lat, to raczej już nie usłyszy
A czy o Jezusie słyszano w Japonii jak żył? NIE. Jego nauki rozpierzchły się po œwiecie jak umarł.. Rael tez nie będzie wyjštkiem - umrze tutaj na Ziemi, ale Elohim go odtworzš, "zmartwychwstanie" i dostšpi "wniebowstšpienia"... I bedzie się cieszył życiem na Planecie Nieœmiertelnych... Znasz słowa" œmierć, to dopiero poczštek"?... Idealnie do tego się komponujš.

Dreadnoth:
Dokładnie... Religia nie czyni Cię dobrym cżłowiekiem... możesz być buddystš ,ateistš, czy katolikiem... jak jesteœ dobrym człowiekiem i kochasz ludzi... Tak, będziesz wœród tych 144 tysięcy.
czyli widać nie muszę spełniać specjalnych wymogów, wystarczy po prostu być pozytywnym wobec innych

Campari:
czyli widać nie muszę spełniać specjalnych wymogów, wystarczy po prostu być pozytywnym wobec innych
Żle trochę podchodzisz do tematu... cóż z tego, że będziesz "neutralny", to nzaczy, że nie zrobisz nic złego, chcesz dobra innych itd.. ale nic nie robisz, ale tešz nie pzeszkadzasz. Trzeba "być" dobrym, a nie tylko "mieć" dobre myœlenie. Musisz kochać ludzi, pomagac im, pokazywać nowy sposób życia itd... musisz hołdować miloœć wszędzie...

Raelianizm to nowy ruch religijny łšczšcy w sobie elementy chrzeœcijańskie, hinduistyczne i ufologiczne. Jego członkowie wierzš, że życie na Ziemi zostało przyniesione przez istoty z kosmosu, które stworzyły człowieka za pomocš inżynierii genetycznej. ....więcej http://www.gwiazdy.com.pl/30_01/6.html

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Dodo, czemu wrzucasz wszystko co popadnie?

Dreadnoth:
Trzeba "być" dobrym, a nie tylko "mieć" dobre myœlenie. Musisz kochać ludzi, pomagac im, pokazywać nowy sposób życia itd... musisz hołdować miloœć wszędzie...
wiem o co Ci chodzi i akurat to o czym napisałeœ stosuje codziennie w swoim życiu. nie potrzebowałem do tego przesłania waszego proroka
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.