| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
|
|
|
|
Bo widzisz... moim zadaniem jest informowanie o Przesłaniu, nie przekonywanie do niego, bo przekonywanie samo w sobie oznacza, że kto jest nastawiony na "nie", a ja chcę go zmienić. Ale to jest cżłowiek, ma swoje zdanie, ma wolnš wolę, i moim zadaniem jako Raelianina - jest to zdanie uszanować, włanie dlatego, że jest człowiekiem...
Dla Raelianina najbardziej liczy sie drugi człowiek i jego szczęcie. Altruizm? Owszem, ale czy to jest złe...
|
|
|
|||
|
oprócz tego zastanowiło mnie to, że Jezus, Budda, itp. byli niezwykle wiatłymi, nieprzeciętnymi, mšdrymi, dobrymi postaciami.
a czy wasz prorok jest jakis nadzwyczajny? mało kto o nim słyszał
|
|
|
Zauważ, że buddyci nie wierzš w Boga, wierzš co prawda w duszę, ale poprzez medytację sš wielce duchowo rozwinięci. Raelianie tez stosujš wiele technik medytacyjnych, choćby medytację zmysłowš, która pobudza ciał i umysł. Tworzy harmonię między nimi i pozwala poznać siebie lepiej - uduchowić się.
|
|
|
|||
|
Zresztš docelowo ma nas być lekko ponad 100 tysięcy.. nas - nie Raelian - tylko ludzi, którzy ceniš sobie tak jak mówiłem - miłosć i drugiego cżłowieka... a konkretna liczba to sławne 144 tysišce... nie liczy się liczba, tylko jakoć.
|
|
|
|||
|
[quote=Camparimoże tak było na poczštku działalnoci Jezusa, póniej jednak wieć o nim rozniosła się po wiecie[/quote]
Dlaczego więc tak samo ma nie być z Raelaem?
|
|
|
|||
|
|||
|
Dokładnie... Religia nie czyni Cię dobrym cżłowiekiem... możesz być buddystš ,ateistš, czy katolikiem... jak jeste dobrym człowiekiem i kochasz ludzi... Tak, będziesz wród tych 144 tysięcy.
|
|
|
|||
|
|||
|
|||
|
Raelianizm to nowy ruch religijny łšczšcy w sobie elementy chrzecijańskie, hinduistyczne i ufologiczne. Jego członkowie wierzš, że życie na Ziemi zostało przyniesione przez istoty z kosmosu, które stworzyły człowieka za pomocš inżynierii genetycznej. ....więcej
http://www.gwiazdy.com.pl/30_01/6.html
|
|
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |