| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cel życia - rozwój duchowy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
|
Co rozumiecie pod tym pojęciem?
Ja znalazłem co takiego:
"Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieć się na spirali dowiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwociach rzeczywistoci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częciš ródła Pierwotnego wiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoci.
Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem wietlistym - wiadomš Duszš. Nazwa "wiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest wištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie wiadomoci na wiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji."
"Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy".
Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy.
Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jaka herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego wiata?
Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego.
Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian.
Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawici i wojen religijnych, następny powód nienawici i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie.
Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. wiat przestanie być miejscem kani ludzkiej.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Wolare: z ziemi polskiej do Wol-ski?
Wy-Kiwka
Wy Kiwko-file:
"Jeden nazwie ziemniak inny kartofel
a jeszcze inny pyra- ale chodzi wcišż o to samo.
Ważne aby odróżnić gwarę od języka polskiego :)"
--------------*gwara: ---------------
Pyra | Ziemniak | Zartofel
Ziemniak
Ziem Niak
Ziem Njak
Ziem Nijak
Zjem nijak
Kartofel
Kar Teufel
Dyjabeł Kar
Pyra
Pi Ra
π Ra
Pyramida
Pi ra mi da
π Ra Ci da
albo
Pi Ra Ci Nie-da
Nie Dostaniesz π od Ra
(prawDa.. Te`Te? )
Piramida Po - Karmowa
Piramida Po - Karmiczna
Piramida Ø - nansowa
no i ta Astronomiczna
( Astr-O-Name`iczna.)
------------------- * język polski Oraz Gwara ----------------------------
język polski O-Raz G-Wara !!!
czy to wiedza jest - czy wiara ???
Jedno czyni Cuda
Drugie to Obłuda
Cuda nijak
nijaKK--O-Ci
Albo
Nijakoć Jakoci...
"jak"-O`ci Ci zazdroci.
Lubiš Oni że Ziem Nijaki Smak?
Lubiš Oni że zgrywać Ci wcišż π ?
Lubiš Oni że Ø-nansowo spijać Cię?
Lubišże Oni Tworek miecinę?
Stworki te ach Lubiš że!
S tworki te ach Lubišże.
już G Ra Vita`cja prowadzi tam Cię..
-------------------------------------------------
"(...)ale chodzi wcišż o to samo."
..O rozwijanie Miłoci w Sobie ..PrawDa?
..Ograniczajšc dostępu do Wiedzy blokowali przepływ miłoci, prawda?
..OG Rani Czajšc Dos tępu do wiedzy blog kowali Przepływu Miłoci prawDa?
..OG Rani Czajšc Dos tęp do wiedzy B - lokowali Przepływ Miłoci prawDy?
|
|
|
"Co mi się wydaje, że dla niektórych cnotš jest cierpienie i dostarczajš sobie tego z wielkš lubociš."
Głupa rżniesz czy udajesz?
Zapytaj sie pierwszego lepszego ludka, czy chciałby cierpieć ?
"Czytaj wyranie co napisałem"
A ja powiem , czytaj uważnie co napisałem:)
|
|
|
OK
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Niektórzy mylš, że należy im się kara za to co zrobili i sami (nawet niewiadomie) się karzš sprowadzajšc podwiadomie na siebie różne złe wydarzenia.
[%sig%]
|
|
|
ciekawy watek film "Hostel" duzo wyjasnia na temat ciala, pieniedzy i doznan , podobno wszystko mozna kupic nawet smierc
mi sie wydaje ze jednak jest taka zecz ktorej nie zalezy na kasie to milosc,
hehehehe
szukacie mocnych doznan jedzcie do Bratyslawy
scisle powiazany instynkt zabijania a rozwoj duchowy juz o tym pisalem wczesniej
niestety do spirala dazaca wdul
"the downward spiral" NIN halo 8
|
|
|
a ja o pyrach Dodam..
Wywodzš się z POZNANIA
Poznania przeciwieństwem jest kompletny poznania rzeczy brak,
czyli "sš to wydawania".
|
|
|
;) jak najbardziej.
ida + pingala
+Balance ==> Suszumna (tak to nazywajš indyjczyczy, bo nie indianie)
"wewnętrzny smok" budzi się, gdy przetransformowana energia
seksualna dochodzi wzdłuż kręgosłupa do gadziego kompleksu i zaczyna go zasilać(...)"
Z tym że: Raczej napisałbym energia - po prostu (zamiast seksualna).
A to dlatego, że ten efekt ma klimat "gadzi" wtedy gdy jest to
kosztem energii seksualnej wlanie najczęciej.
Sam zestaw nie wiem czy jest gadzi (możliwe).
(jeli prawdš jest że to gady tworzyły ludzi na ziemi to może i gadzi).
---------------------
Oompa Loompa
doompadee do
Ales klar: - net
is for Róg.
|
|
|
Włanie wróciłem z wieczornych łowów w Almie.
Z ciekawszych rzeczy upolowałem Yerba Mate (ostatnie 5 pudełek), piwo Heban i chleb o nazwie Cymes - sam cymes.
Szedłem sobie wieczorkiem, wczułem się w przyrodę (w dzień sš zbyt duże zakłócenia w odbiorze) i zrozumiałem jaki jest cel życia.
Celem życia jest robienie czego dobrego dla innych - że też dopiero teraz na to wpadłem.
[%sig%]
|
|
|
masz całkowitš racje. Ja też sie o tym przekonałam kiedy byłam inna.... nie byłam człowiekim tylko bydlakeim.... Ciesze sie ze teraz wim co jest ważne. PoznajšcCiebie tylko sie o tym przekonałm. A co do mszczenia sie... mogłabym jeszcze niegocjować ale cos w tym jest. Pozdrawim:)
|
|
|
Nie mcij się, bo się zaplšczesz w długi karmiczne.
[%sig%]
|
|
|
Co wy na to:
"Czyż jedynie urzšd piastujšc można rzšdy sprawować?"
|
|
|
To już na studiach mielimy taki temat: "ródła władzy".
[%sig%]
|
|
|
Don Juan pisze, że co
czarownik/czarownica
widzš na horyzoncie
zdarzeń swej "fantazji",
to się staje rzeczywistociš....
|
|
|
Tak, że najpierw jest pomysł - co się wymyla, a póniej się to realizuje.
[%sig%]
|
|
|
Chodzi mi o to, czy moje pomysły mogš
spowodować zło, jak Nietzschego....
|
|
|
Zło - jak najbardziej, ale nie takie jak filozofia Nietzschego (wiat się zmienia, nie ten grunt).
[%sig%]
|
|
|
dzis tu na chwilę tylko.
"czarownik/czarownica
widzš na horyzoncie
zdarzeń swej "fantazji",
to się staje rzeczywistociš...."
Nawet poszedłbym dalej, Darku.. tu chodzi o:
Nie-U-Nikni-Onš "materializację"
Żeby kształtować ["WIDZIEĆ"] w formę rozwijajšcš się
czy zanikajšcš ["NIE WIDZIEĆ"]
wszystko co tam się pojawia PRECYZYJNIE
ROZ rózniajšc..
Gdyż WSZYSTKO się zamanifestuje [co "widziane"]
jako forma rozwijajšca się/Kri-Stalizujšca
lub wygaszona/zniknięta/rozpuszczona [co niewidziane].
|
|
|
Ale odpowied była ogólna - nie masz szans na taki wpływ w dzisiejszym wiecie.
Moim zdaniem, gdyby nawet teraz pojawił się Jezus, to też miałby wpływ tylko na niewielkš garstkę ludzi. Kociół by go ochrzcił Antychrystem.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |