Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Cel życia - rozwój duchowy?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | .. | 39 | 40 | Następna strona

Co rozumiecie pod tym pojęciem? Ja znalazłem coœ takiego: "Razem zmienimy istniejšcy paradygmat. Potrzeba nam wznieœć się na spirali doœwiadczenia, przyswoić wiedzę o nas, o innych wersjach nas samych, o innych możliwoœciach rzeczywistoœci - wprowadzić jš w życie - i stać się pełnš częœciš ródła Pierwotnego œwiadomie tworzšcš nowš, "lepszš" wersję rzeczywistoœci. Oznacza to dšżenie do osišgnięcia niezależnoœci i pełnej samokontroli nad własnym procesem rozwoju duchowego, w którym dšżymy do pełnej integracji z własnym Ciałem Œwietlistym - œwiadomš Duszš. Nazwa "œwiatynia" nie odnosi się do budynku lecz nas samych - każdy z nas jest œwištyniš Boga/Bogini. Słowo "moc" użyte jest tu w pozytywnym aspekcie i oznacza odzyskanie swojej duchowej mocy i wzięcie rozwoju w swoje ręce bez uzależniania siebie od innych osób, dogmatów i idei. Czasem używamy tu słów "przejšć władzę" gdyż słowa te wnoszš tu aspekt powagi sprawy i pewnej dyscypliny w intensywnym procesie jakim jest praca nad własnym Duchem. Naszym celem jest poszerzanie œwiadomoœci na œwiecie, nie narzucanie mu tylko wybranej, jedynej, ograniczonej i zamkniętej wersji." "Pewnego dnia Mahatma Ghandi powiedział: "Jest tak wiele przekonań religijnych jak wiele jest istot ludzkich. Jest tak jak powinno być". Na nieszczęœcie każda osoba wierzy, że tylko jej wiara jest "prawdziwa". Prowadzi to do konfliktów. Jednakże, jeœli zaakceptujemy fakt, że my wszyscy dšżymy do osišgnięcia prawdy, wtedy możemy uczciwie przeszukać głębie naszych serc dla pokoju i zbawienia jakiego wszyscy szukamy". Najbardziej mnie interesuje, co na ten temat mogš powiedzieć tzw. typowi katolicy. Zdaję sobie sprawę, że przez niektórych z nich powyższy tekst może być odebrany jako jakaœ herezja typu New Age. Ale czy tak naprawdę nie dšżymy Wszyscy do owego nowego lepszego œwiata? Nie skupiajmy się może na nazwach, tylko na głębszym uniwersalnym znaczeniu tego pojęcia. Chyba wszyscy w gruncie rzeczy dšżymy do tego samego. Wszystko wskazuje na to, że XXI wiek będzie okresem wielkich przemian. Spróbujmy wyobrazić sobie, że powstanie tylko jedna uniwersalna „religia”. Będzie to oznaczać koniec nienawiœci i wojen religijnych, następny powód nienawiœci i krwawych wojen – nacjonalizm, powoli się rozpłynie. Całkowite zrozumienie życia poprawi naturę ludzkš przez usunięcie fikcyjnych, tymczasowych celów, osišganych zazwyczaj przez krzywdę ludzkš. Œwiat przestanie być miejscem kaŸni ludzkiej. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Wolare: z ziemi polskiej do Wol-ski? Wy-Kiwka Wy Kiwko-file: "Jeden nazwie ziemniak inny kartofel a jeszcze inny pyra- ale chodzi wcišż o to samo. Ważne aby odróżnić gwarę od języka polskiego :)" --------------*gwara: --------------- Pyra | Ziemniak | Zartofel Ziemniak Ziem Niak Ziem Njak Ziem Nijak Zjem nijak Kartofel Kar Teufel Dyjabeł Kar Pyra Pi Ra π Ra Pyramida Pi ra mi da π Ra Ci da albo Pi Ra Ci Nie-da Nie Dostaniesz π od Ra (prawDa.. Te`Te? ) Piramida Po - Karmowa Piramida Po - Karmiczna Piramida Ø - nansowa no i ta Astronomiczna ( Astr-O-Name`iczna.) ------------------- * język polski Oraz Gwara ---------------------------- język polski O-Raz G-Wara !!! czy to wiedza jest - czy wiara ??? Jedno czyni Cuda Drugie to Obłuda Cuda nijak nijaKK--OŒ-Ci Albo Nijakoœć Jakoœci... "jak"-OŒ`ci Ci zazdroœci. Lubiš Oni że Ziem Nijaki Smak? Lubiš Oni że zgrywać Ci wcišż π ? Lubiš Oni że Ø-nansowo spijać Cię? Lubišże Oni Tworek mieœcinę? Stworki te ach Lubiš że! S tworki te ach Lubišże. już G Ra Vita`cja prowadzi tam Cię.. ------------------------------------------------- "(...)ale chodzi wcišż o to samo." ..O rozwijanie Miłoœci w Sobie ..PrawDa? ..Ograniczajšc dostępu do Wiedzy blokowali przepływ miłoœci, prawda? ..OG Rani Czajšc Dos tępu do wiedzy blog kowali Przepływu Miłoœci prawDa? ..OG Rani Czajšc Dos tęp do wiedzy B - lokowali Przepływ Miłoœci prawDy?

"Coœ mi się wydaje, że dla niektórych cnotš jest cierpienie i dostarczajš sobie tego z wielkš luboœciš." Głupa rżniesz czy udajesz? Zapytaj sie pierwszego lepszego ludka, czy chciałby cierpieć ? "Czytaj wyraŸnie co napisałem" A ja powiem , czytaj uważnie co napisałem:)

OK [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Niektórzy myœlš, że należy im się kara za to co zrobili i sami (nawet nieœwiadomie) się karzš sprowadzajšc podœwiadomie na siebie różne złe wydarzenia. [%sig%]

ciekawy watek film "Hostel" duzo wyjasnia na temat ciala, pieniedzy i doznan , podobno wszystko mozna kupic nawet smierc mi sie wydaje ze jednak jest taka zecz ktorej nie zalezy na kasie to milosc, hehehehe szukacie mocnych doznan jedzcie do Bratyslawy scisle powiazany instynkt zabijania a rozwoj duchowy juz o tym pisalem wczesniej niestety do spirala dazaca wdul "the downward spiral" NIN halo 8

a ja o pyrach Dodam.. Wywodzš się z POZNANIA Poznania przeciwieństwem jest kompletny poznania rzeczy brak, czyli "sš to wydawania".

;) jak najbardziej. ida + pingala +Balance ==> Suszumna (tak to nazywajš indyjczyczy, bo nie indianie) "wewnętrzny smok" budzi się, gdy przetransformowana energia seksualna dochodzi wzdłuż kręgosłupa do gadziego kompleksu i zaczyna go zasilać(...)" Z tym że: Raczej napisałbym energia - po prostu (zamiast seksualna). A to dlatego, że ten efekt ma klimat "gadzi" wtedy gdy jest to kosztem energii seksualnej wlaœnie najczęœciej. Sam zestaw nie wiem czy jest gadzi (możliwe). (jeœli prawdš jest że to gady tworzyły ludzi na ziemi to może i gadzi). --------------------- Oompa Loompa doompadee do Ales klar: - net is for Róg.

Właœnie wróciłem z wieczornych łowów w Almie. Z ciekawszych rzeczy upolowałem Yerba Mate (ostatnie 5 pudełek), piwo Heban i chleb o nazwie Cymes - sam cymes. Szedłem sobie wieczorkiem, wczułem się w przyrodę (w dzień sš zbyt duże zakłócenia w odbiorze) i zrozumiałem jaki jest cel życia. Celem życia jest robienie czegoœ dobrego dla innych - że też dopiero teraz na to wpadłem. [%sig%]

masz całkowitš racje. Ja też sie o tym przekonałam kiedyœ byłam inna.... nie byłam człowiekim tylko bydlakeim.... Ciesze sie ze teraz wim co jest ważne. PoznajšcCiebie tylko sie o tym przekonałm. A co do mszczenia sie... mogłabym jeszcze niegocjować ale cos w tym jest. Pozdrawim:)

Nie mœcij się, bo się zaplšczesz w długi karmiczne. [%sig%]

Co wy na to: "Czyż jedynie urzšd piastujšc można rzšdy sprawować?"

To już na studiach mieliœmy taki temat: "ródła władzy". [%sig%]

Don Juan pisze, że co czarownik/czarownica widzš na horyzoncie zdarzeń swej "fantazji", to się staje rzeczywistoœciš....

Jak mam to rozumieć??

Tak, że najpierw jest pomysł - coœ się wymyœla, a póŸniej się to realizuje. [%sig%]

Chodzi mi o to, czy moje pomysły mogš spowodować zło, jak Nietzschego....

Zło - jak najbardziej, ale nie takie jak filozofia Nietzschego (œwiat się zmienia, nie ten grunt). [%sig%]

To był tylko przykład.

dzis tu na chwilę tylko. "czarownik/czarownica widzš na horyzoncie zdarzeń swej "fantazji", to się staje rzeczywistoœciš...." Nawet poszedłbym dalej, Darku.. tu chodzi o: Nie-U-Nikni-Onš "materializację" Żeby kształtować ["WIDZIEĆ"] w formę rozwijajšcš się czy zanikajšcš ["NIE WIDZIEĆ"] wszystko co tam się pojawia PRECYZYJNIE ROZ rózniajšc.. Gdyż WSZYSTKO się zamanifestuje [co "widziane"] jako forma rozwijajšca się/Kri-Stalizujšca lub wygaszona/zniknięta/rozpuszczona [co niewidziane].

Ale odpowiedŸ była ogólna - nie masz szans na taki wpływ w dzisiejszym œwiecie. Moim zdaniem, gdyby nawet teraz pojawił się Jezus, to też miałby wpływ tylko na niewielkš garstkę ludzi. Koœciół by go ochrzcił Antychrystem. [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 781
Poprzednia strona | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | .. | 39 | 40 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.