Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy słudzy diabła świadomie służą swemu władcy ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300

Wielu jest ludzi, którzy na tym i na innych forach starajš się w sposób mniej lub bardziej podstępny szerzyć fałsz, deprawację, idee fałszywej wolnoœci itp. Załóżmy, że sprowadzili poprzez swojš pisaninę niejednego człowieka na złš drogę. W ten sposób stajš się sługami szatana. I tu pojawia się pytanie jak w temacie: Czy słudzy diabła œwiadomie służš swemu władcy ? I dalej, czy jeœli nieœwiadomie, to kara za te czyny będzie mniejsza, niż gdyby czynili to w pełnej œwiadomoœci ?

Ty Witek nie musisz dokładać i o podatkach gadać, boœ Polskę zdradził i dla obcych pracujesz. Możesz to różnie nazywać, ale gdzieœ na dnie ta prawda zostanie. Pomnik o. Rydzykowi wystawimy bez dwóch zdań i dołożę się do tego z pewnoœciš :-) . Dziœ RM i TV Trwam sš jedynymi mediami, które oœmielajš się mówić inaczej niż media prywatne i zawłaszczone(czyt. publiczne). Coœ jest w RM, skoro takie emocje budzi. Co to takiego ? Pozdro

Głupota i fanatyzm. Teraz już we mnie budzi tylko jednš emocję - œmiech. Sš już niegroŸni, coœ zostało przełamane. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Drogi ufito. Doprawdy nie wiem w jakim ty zyjesz swiecie. Twoja ciemnota az mnie åpraza,ale nic ci na to nie poradze. Ja o ile sobie dobrze przypominam a pamiec mnie raczej nie zawodzi nikogo nie zdradzilem. To ja sie czuje zdradzony i zlekzewazony przez moj kraj w ktorym przezylem 36 lat mego zycia, a ktory nie moze zapewnic mi moich podstawowych potrzeb. Wytlumacz mi jedna rzecz. Dla kogo ja mam w tym grajdole placic podatki?Bo ja kuz nie wiem. Placilem je regularnie przez ten czas gdy pracowalem w kraju i co z tego mam. Dziurawe drogi i politykow z usmiechnietymi od ucha gebami, ktorzy za nic maja co ja i wielu mi podobnych do powiedzenia?. Za przeproszeniem w dupie mam taki kraj razem z twoim radiem maryja telewizja trwam ojcem Rydzykiem polityko z prawa i lewa. Wyjechalem, aby moc przezyc. Bylbym idiota gdybym tego nie zrobil. Sluchaj sobie czego chcesz i ogladaj co chcesz. Mam to gdzies, a krytykowanie i patrzenie rydzykowi na rece jest moim swietym prawem demokracji, bo tak dzieje sie na calym swiecie tylko nie w polsce.Zawsze bede za tym aby opodatkowac kler, bo dlaczego nie.Na cele krzewienia kultury chrzescijanskiej nie sa inm potrzebne nowe mwercedesy a tylko dzieki takiemu ciemnogrodowi jak ty je maja. Szkoda, ze nie mam twego zdjecia. Ja tobie wystawie pomnik jak pojde rano do kibla i bedzie to pomnik na miare ciebie i tak samo trwaly, a twojemu ojcu Tadeuszowi zycze wiecej takich oszolomow.Wszak z nich zyje.Zycze duzo zdrowia. Witek [%sig%]

Pięknie. OdpowiedŸ godna zdrajcy. Może to i dobrze, że wyjechałeœ Witku. Oby tak pozostało. Pozdro

a co to Qrwa za zazdroœć że ktoœ jeŸdzi merolem Ustawił się wedle systemu dopasował się to zaraz zazdroœć bo ja płaciłem podatki a tamten nie płaci qrewska sšsiedzka zazdroœć Witek dla mnie jesteœ białym murzynem w innym kraju i ktoœ na Twoim garbie się dorabia mimo iż płaca dla Ciebie to dla nich miska ryżu Tobie to odpowiada Bo Oni dużo żrš i racje masz odpowiedniš. Jeœli chodzi o Ciebie Ufito to nie czytam nie mam zdania nie popieram ani nie pochwalam.

Oj Promyczku idŸ już lepiej spać, bo na oczy nie widzisz i przestajesz myœleć. Nie przeszkadza Ci, że nie ma równouprawnienia, że sš równi i równiejsi, że taki Rydzyk i inny kler nie płaci podatków? Co do pracy w innym kraju, to rzecz własnego wyboru. Np. mój brat cioteczny mieszka w Szwecji, zrobił tam inżyniera z informatyki, pracuje w zawodzie i dużo zarabia. Jego wybór, ja jestem zbyt leniwy i wygodny, aby wyjechać z Polski, a poza tym jest mi tu dobrze (nie mam motywacji do wyjazdu). Czy niektórzy koniecznie muszš oceniać innych? Ufita woli siedzieć i narzekać, że "nie ma co do gara włożyć". Jego wybór. Polska tylko dla Ufitów, a inni won? [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Brat mój jest informatykiem pracuje w Hiszpanii a tamtych 2 chciałem zjebać w imię zasad bo i jednego i drugiego uważam za fanatyka a zazdroœci nie lubie nie przeszkadza mi że Ktoœ zarabia więcej a ktoœ mniej kwestia dopasowania się tak jak człowiek przystosował się do dnia i nocy w zasadzie to i tak wszystko Jebię a to ostatnie moje podrygi na Forum bo i tak wkońcu przegne pałe i mnie moderator wywali z tšd .... MOD: Ale jebiesz promyczku.

Promyk X, między prawdš, a fanatyzmem jest cienka granica. Gdybyœ znał prawdę, inaczej byœ œpiewał (raczej cienko). Jako że młody jesteœ, to pracuj nad sobš aby prawdę zgłębić. To forum cię do niej nie doprowadzi. Pozdro ps. język masz już taki jak stary Urban, pierwszy deprawator Najjaœniejszej Rzeczypospolitej, zacznij od jego zmiany. Język jest obrazem myœli, więc opróżnij to szambo :-)

Chyba Najjaœniejszej Pomrocznej. Urbanowi donoszš m.in. księża. Ktoœ fajnie napisał, że "gazeta Urbana to bicz boży na koœciół". [%sig%]

DW, jeszcze trochę i Urbana przeœcigniesz(w iloœci kłamstw). Pozdro ps. nowy temat już dojrzał

Przedstawicie kosciola chrzescijanskiego sa juz bardzo dawno podzieleni. Juz 200 lat temu byl nakaz rzadu swiatowego, zeby do kosciola wprowadzic ludzi, ktorzy go beda rozrywac od srodka i w rezultacie spowoduja jego zaglade. Nic wiec dziwnego, ze Urbanowi donosza ksieza i ze na Radio Maryja nastaja rowniez ksieza. Ksieza od bardzo dawna sa we wszystkich strukturach politycznych tego swiata. Tylko jakos z Narodem ksieza nie moga sobie jeszcze poradzic, ktory stanowi prawdziwy kosciol.

Œwięte słowa Goska piszesz. Na szczęœcie nie wszyscy księża to agenci. Agenci sš w mniejszoœci. Sš także patrioci, którzy wraz z Narodem stanowiš sól tej ziemi. Np. ksišdz Jerzy Popiełuszko, który został zamordowany. Wspiera nas Sam Chrystus, który nie pozwoli, aby Koœciół zginšł. Pozdro dla koleżanki(kolegi) z dalekiej Australii. Chrystus zmartwychwstał, alleluja !

A mi się wydaję, że Chrystus (jego nauki) raczej przyczyni się do upadku KK. Nie lubił faryzeuszy i mówił, że każdy ma Boga w sercu, każdy jest synem bożym i że żadne gmachy i władze nie sš potrzebne, i żaden poœrednik, że każdy ma bezpoœredni dostęp do Boga. Przypomniały mi się jeszcze słowa mówišce o odpowiedniej liczbie sprawiedliwych. Wydaje mi się, że dni KK sš już policzone, bo coraz mniej tam "sprawiedliwych". Aby Koœciół się rozpadł nie potrzebni sš żadni agenci, wystarczy że funkcjonariusze KK sami się demoralizujš. [%sig%]

W co ludzie wierza, to jest ich sprawa !!! Naleza do Kosciola Katolickiego, zeby te wiare wyznawac we Wspolnocie. Zaszczepia sie w szeregi ksiezy takich ludzi, ktorzy sa poddatni na demoralizacje i robia to specjalnie, zeby zepsuc opinie kosciola i zniechecac do niego ludzi. Swiatowa machina zepsucia i zboczenia dziala od dawna we szystkich strukturach spolecznych na calym swiecie.

No tak, teoria spiskowa po całoœci. Ludzie tak już majš, że się demoralizujš. A po co jakaœ wspólnota do wyznawania wiary? Wiara nie jest na pokaz, to osobista sprawa każdego człowieka. Właœnie poprzez jakieœ publiczne obrzšdki zatraca się głęboki, osobisty wymiar wiary - pozostaje tylko fasada, szopka. Prawdziwa wiara, to życie wg okreœlonych zasad, dla mnie istnieje tylko jedna i najważniejsza, z której wszystko inne wynika - kochaj bliŸniego swego jak siebie samego. Gdyby ludzie kierowali się w życiu tš zasadš, to mielibyœmy raj na Ziemi. Niestety sporo ludzi nie kocha nawet samych siebie, więc nie znajš tego uczucia. A to co napisałaœ, aż się prosi o krótkie i dosadne słowo (jakże popularne ostatnio na tym forum) - je...sz. [%sig%]

Po co komu Fitnes Club do wspolnej gimnastyki ? Przeciez mozna cwiczyc w domu samemu !!! Przeszkadza Ci, ze ludzie spotykaja sie w kosciele ??? Zawsze wiedzialam, ze jestes chamem, a Twoje ostatnie slowo w poscie to potwierdzilo. Jestes zlym czlowiekiem do szpiku kosci.

Nie przeszkadza mi to, tylko uważam że oni to czyniš pod publiczkę, lubiš się z tym obnosić i próbujš innym narzucać swoje postępowanie jako jedynie słuszne - jak tego nie robisz, to grzeszysz. Kolejnym stopniem wynaturzenia jest sekciarstwo w wykonaniu wyznawców Rydzyka, pod tytułem - tylko my jesteœmy prawdziwymi Polakami. Ja jestem przede wszystkim człowiekiem. Wyjaœniłaœ mi trochę Gosiu, po co ludzie chodzš do koœcioła - traktujš to jako miejsce spotkań zamiast np. fitness (tak Gosiu - przez dwa "s") clubu. Może komuœ coœ daje wspólna modlitwa, ale ja tego nie rozumiem. Ja tylko w ciszy, spokoju i samotnoœci jestem w stanie usłyszeć "głos Boga". Jak myœlisz Gosiu, po co sš klasztory i inne formy samotnej medytacji? A odnoœnie mojej kultury, to nie znasz mnie, więc co możesz wiedzieć na ten temat. Jestem bardzo dobrš istotš i mam anielskš cierpliwoœć, która się objawia między innymi tym, że tak długo z Tobš rozmawiam. [%sig%]

To Twoja sprawa, jak sie modlisz. Robisz to jak chcesz i pozwol innym modlic sie jak chca. Nie wysmiewaj !!! Tobie nikt drogi do Boga nie wskazuje i Ty nikogo nie obchodzisz. Twoja kulture poznalam dobrze po jednym slowie, ktre napisales do mnie w poprzednim poscie. Stanowisz soba samoreklame, a to jest malo ciekawa cecha.

Oczywiœcie, że to moja sprawa jak się "modlę" lub nie modlę, tak jak jest to osobistš sprawš każdego człowieka. Jesteœ niesamowita Goœka - rozpoznajesz ludzi po jednym słowie, może mogłabyœ te zdolnoœci wykorzystać w jakiœ produktywny sposób? No wiesz - jakieœ doradztwo personalne lub służby specjalne :) [%sig%]

A wracajšc do tematu Urbana, który wywołał Ufita, to Urban całkiem ciekawie i œmiesznie pisze np. o tsunami, poruszajšc przy tym inne tematy: http://www.nie.com.pl/grafika/numery/2005/02/02urban.jpg http://www.nie.com.pl/art4731.htm [%sig%]

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 300
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.