Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czarny Papież
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | .. | 17 | 18 | Następna strona

Napewno słyszeliście określenie ostatniego papieża jaki ma zostac wybrany. Na początku ma być aniołem, a później ma zniszczyć chrześcijaństwo.

CHCIAŁABYM MIEĆ CZARNEGO PAPIEŻA!CHCĘ KONIEC SWIATE CHCIAŁA BYM SPRAWDZIĆ CZY PRZEPOWIEDNIA SIE SPEŁNI:-/

Wg Nostradamusa: Benedykt XVI - "Papież w czerni gniewu" I. C z e r ń ż a ł o b a ! 1. Cały Pontyfikat będzie trwał w żałobie po Wielkim Poprzedniku 2. Żałoba - w innym kontekœcie - wywołana przez czerń napastników (czarne maski terrorystów) - a więc zwišzane z tymi atakami nieszczęœcia C z e r ń w innym kontekœcie oznacza Czarny Kontynent - Afryka - która stanie się nadziejš œwiata (będzie to głównym priorytetowym celem Benedykta XVI - stšd murzyn w herbie!) Wg Malachiasza: G l o r i a O l i v a e ! - Chwała Benedykta! - chwala Oliwki! 1. O l i v e a c i - zakon benedyktynów, a więc "Olivae" to "Benedykt " 2. G a ł š z k a o l i w n a oznacza pokój Pokój przedstawiony jest w kilku kontekstach: 1. Pokój będzie na ziemi odebrany....(np. œwiatowy terroryzm) 2.Papież bedzie orędownikiem pokoju na œwiecie!!! Wystšpi w obronie życia i opowie się przeciw złu!!! Będzie obrońcš wiary chrzeœcijańskiej i j opowie się za Chrystusem!!!! 3. W czasie tego Pontyfikatu nie wybuchnie wojna......

nie macie racji

Troche miało to być w 2012 a nie w 2013... z reszta wyjebane rok w ta czy tamta:P

http://www.burnart.republika.pl/przep/saba.html pozdrawiam

Według mnie te przepowiednie sš niepotrzebne moja babcia też tak uważa chociaż jest po 20

to ratzinger może być ostatnim papieżem był w hitlerjungel to szwab

Ktos powiedzial nie musiecie wiezyc w pszepowiednie ale powiniscie je znac :)

ten link do Saby to tylko malutka czesc tego co moge miec, co naprawde Saba objawiła, nawet nei zdajecie sobie sprawy jakie tam sa fakty, jakie szczegóły dosłownie, jak jest opisany nawet komunizm w polsce, jak jest opisana dola naszego kraju i jego przeznaczenie, caly 20 wiek ze szczególami doslownymi. Zdobede te księge przedruk z 18 wieku bodajze za komuny palili wszystko niszczyli te księgi w latach 50tych a duzo ich ludzie mieli na wsi.

"Dzień przed œmierciš Jan Paweł II przekomarzał się ze współpracownikami 1 kwietnia, na dzień przed œmierciš, Jan Paweł II miał jeszcze siły, by na swój sposób przekomarzać się ze swymi współpracownikami. Œwiadczy o tym nieznany dotychczas epizod z ostatnich dni jego życia, jaki ujawnił papieski wikariusz dla Państwa Watykańskiego arcybiskup Angelo Comastri. W wywiadzie dla wydawanego po angielsku miesięcznika informacyjnego "Inside the Vatican" arcybiskup Comastri powiedział, że przyszedł do papieskiego apartamentu po ostatnie błogosławieństwo umierajšcego Jana Pawła II. Kiedy podszedł do jego łoża, arcybiskup Stanisław Dziwisz powiedział: "Ojcze Œwięty, jest tu Loreto". Był to swoisty skrót myœlowy, na jaki pozwolił sobie sekretarz papieża, który odniósł się do tego, że przez wiele lat arcybiskup Comastri był papieskim delegatem w słynnym sanktuarium maryjnym Loreto we Włoszech. "Kiedy papież usłyszał: »tu jest Loreto«, otworzył oczy, spojrzał na mnie i powiedział: »Nie, San Pietro (œwięty Piotr)«" - tak tę żartobliwš wymianę zdań i grę słów zrelacjonował włoski arcybiskup." Co o tym sšdzicie?

napisz to jeszce ras po ludzku :)

Może wcale nie chodziło o Loreto ale widział Papież juz œw.Piotra . Nawiasem mówišc tak przy okazji : ostatnio słyszałam jak ksišdz w mowie pożegnalnej zmarłej mówi " odeszła nasza siostra i zasnęła w pokoju oczekujšc sšdu ostatecznego " rozumiem to tak : grzesznicy œpiš w ziemi czekajšc na sšd ostateczny a œwięci ( z wyboru człowieka ) idš od razu bez sšdu do nieba i przez nich , za ich wstawiennictwem prosimy Boga o miłosierdzie dla reszty zyjšcych. To jak to jest ? jedni œpiš i oczekuja a drudzy wiecznoœciš się juz raduję ? Człowiek zawsze lepiej wie od Boga :)

Ja myœlę, że chodziło o Comastriego i to on będzie ostatnim papieżem (przydomek "Piotr Rzymianin")

niemoge tego zniesc co wy piszecie to apsurd .elle

Jedyne co mnie zastanawia.. to w herbie Ratzingera.. jest czarny Papiez..

Nie jest istotš zbawienia dojœcie do daty kiedy nastapi koniec tego œwiata (paruzji), bo i w wyrokach Bożych możliwe, że już ten dzień miał być a został oddalony... Módlmy się raczej... Jestem zwykłym człowiekiem. Często cierpie w życiu (takie jest moje odczucie). Jest wielu, którzy mnie krzywdzš (takie jest moje odczucie). Ale uczę się NIE trzymać gniewu do nich. Jak to robię? Przypominam sobie, kiedy ostatnio zgrzeszyłem i zadaję sobie pytanie: czemu zgrzeszyłem, jeżeli odmówić sobie grzechu jest wg mnie tak łatwo?"... Zostańcie œwiętymi.... Proszę... Nie bójcie się... Nie dajcie sobie wmówić, rozważajcie wszystko w swoich sercach... Uczcie się odróżniać zło od dobra... Wymagajcie od siebie, nawet jeœli inni od was nie będš wymagali... Dšżcie, do poznania prawdy... Gdy oko jest ci powodem do grzechu, odłšcz internet... Lepiej wejœć do nieba bez korzystania z internetu, niż żeby miało zabraknšć czasu na czynienie dobra dla zadoœćuczynienia... Miłosierdzie?... Nie musisz dawać pienišżków dla biednych na ulicy, jeœli nie masz pewnoœci, czy nie zostanš przeznaczone na wódkę, podczas gdy sam biedę klepiesz... Obdarzaj miłosierdziem przebaczenia... Najpierw przebacz sobie... Nie bšdŸ mšdzrzejszy od Pana Boga, że dla NIBY dla Ciebie już nie ma zbwanienia... Zaufaj Mu... Masz w sobie o wiele więcej, co możesz dać z miłoœci, niż myœlisz... Módlmy się za Papieża Jana Pawła II... Nie porównój się do innych, bo nie wiesz dlaczego sš tacy jacy sš - NIE masz pojęcia... Nie ulegaj owczemu pędowi, którego najlepszym paliwem sš media (telewizja, radio, prasa, internet, biboardy, ludzie)... Odpowiedz sam sobie, co czujesz w sercu... Wczeœniej upewnij się, że masz serce czyste... Módlmy się... Już samo wspomnienie o Bogu, wzbudzenie myœli do modlitwy, jest już modlitwš... Módlmy się tak cały dzień... A gdy tylko to możliwe, módlmy się codziennie dłużej niż tylko wspomnieniem... Jezu Ufam Tobie Jezu Ufam Tobie Jezu Ufam Tobie

Zgadzam się z Tobš w zupełnosci.gdybysmy wszyscy zdali sobie sprawe z tego co Jezus dla nas zrobił to nieczynili bysmy tyle zła.zawsze mozna zaczac od nowa się nawracac .pomagajmy innym znalesc Boga.CZłOWIEK NIGDY NIE STAJE SAM WOBEC TAJEMNICY CIERPIENIA STAJE Z CHRYSTUSEM!!! KTóRY NADAJE SENS CAłEMU ZYCIU,BEZ NIEGO NICZEGO NIE DA SIE WYJASNIC. Nie zapominajmy modlic sie za dusze czyscowe do Maryji i Jezusa.

Jak pozdrawia Benedykt XVI Polaków? - Possdraffiam was ciule!

nie musi mieć czarnego charakteru... może tu chodzi o czarne zęby ??<hmmm>

A Może Chodzi o wielkiego czarnego naganiacza.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.