| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Apel do wierzących Katolików | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224 |
|
Oto mój manifest, manifest uciskanego Katolika. W naszym świętym kraju panoszą się legiony nieczystych. Ateiści, sekciarze muzułmanie i ich plugawa ideologia stają się coraz bardziej u nas popularne. Oni chcą zatracić Naród, zatracić Polskę, oddać nasz kraj w obce ręce. Jeśli nic nie zrobimy Niemcy, Francuzi, Anglicy wejdą z butami do Polski by zasiać ziarno zła i wybudować swoje centra handlowe i przedsiębiorstwa.
Jak wspomniał mój proboszcz, natchnieni przez szatana ateiści i inni heretycy planują zburzyć Polskę. Na diabła wcielonego nie pomoże woda święcona. Tu potrzeba otwartego i zdecydowanego sprzeciwu. Tylko w jedności siła. Kiedy my, Katolicy zjednoczymy się, będziemy w stanie zdetronizować nieczystych i położyć kres plugastwu.
W naszym kraju dzieje się źle, dlatego, że jesteśmy manipulowani przez ludzi, którzy chcą zatracić Naród. Nie wiem, jak królowa Polski najświętsza Maryja Panna może na to patrzeć. Nieczyści chcieli mną manipulować. Wmawiali mi absurdalność Katolickich dogmatów, ale powiedziałem sobie w duszy „dość” nie dam sobie nic wmówić.
W tych czasach to Kościół jest najbardziej szykanowany, a Katolicy nie maja absolutnie nic do powiedzenia. Oto szykuje się tajny spisek przeciwko kościołowi.
Mój proboszcz, podobnie, jak i inni duchowni uważają, że nasz naród jest zły i rozpustny i trzeba go sprowadzić na dobrą drogę, póki nie jest zbyt późno. Widziałem smutek swojego proboszcza, kiedy na czele narodu stanął sługa szatana. Sam w duszy płakałem. Cała parafia głosowała, na pobożnego pielęgnatora i strażnika polskich tradycji. Nasz ksiądz mówił, że tylko JK mógłby w naszym kraju zrobić coś dobrego. Mam nadzieję, że u nas w parafii nie było zdrajców narodu. Takich trzeba tępić.
Nie oszukujmy się. Na naszych oczach umierają tradycje i świadomość narodowa. Ludzie coraz rzadziej chodzą do kościoła, na tacę rzucają drobniaki, a ostatnio, kiedy była składka na remont dachu kościoła, dawali po złotówce, a inni nie dawali wcale. Najwyższa kwota to było 10 zł.
Pragnę dla naszego narodu wzajemnego szacunku miłości, braterstwa i tolerancji. To wszystko. Czy to tak wiele?
Oto wypowiadam wojnę wszystkim ateistom, heretykom i innym nieczystym i apeluję do prawdziwych Katolików- Niszczcie plugastwo!!
|
|
|
Ludzi madrych i wspoczujacych jest cala masa. Tak naprawde, to sa nimi wszyscy, chodzi tylko o ukierunkowanie. Jest natomiast cala masa ludzi zaslepionych. Z nimi trzeba sobie poradzic. Do wiekszosci nie ma dostepu, a cigle dorastaja nowi !
|
|
|
Zagłada
Mysle bardzo podobnie do Pana, ale uwazam, ze nie nalezy ignorowac tego dziela organizacyjnego, ktorego dokonali nasi przodkowie. Lepsze najczesciej jest wrogiem dobrego ! Trzeba sie wiec zastanowic, do czego ta religia byla i jest potrzebna ? Religia to prawo podane w oparciu o kare Boza. Europejczycy okazali sie ludzmi inteligentnymi i do pewnego czasu, prawie w 100% byli temu prawu posluszni. Nie trzeba ich bylo kaminowac, obcinac im rak czy wydalac z panstwa, tak jak sie dzieje to w islamie.
Jak zwykle i wszedzie znalezli sie cwaniaczki, ktorzy stwierdzili, ze jak nawet robia cos zle, to ani czlowiek, ani Bog ich nie karze. Zaczeli wiec nasmiewac sie z ludzi i z Boga. Ten smiech rozlega sie coraz glosniej, bo nawet juz prawo oparte o ziemskie kary omija ich i ich tlumaczy.
Wiekszosc ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, ze nasze ziemskie zycie opiera sie w duzym stopniu na objawieniach. Objawieniach, ktorych doznaja nieliczni, ale dzieki nim osiagnelismy juz wysoki standad zycia. Nie chca sie ludzie nawet zastanowic, skad te objawienia sie biora, kto je przekazuje, kto nami kieruje i kto chce nas zorganizowac w szczesliwych spolecznosciach ? Dzisiejsza wladza robi swoje. Ignoruje wszystko i wszystkich, a zaczela od ignorowania Boga i jego objawien. Od kiedy zdobyla sie na to, to ignoruje cale stworzenie na Ziemi i ja sama. Niszczy co wpadnie jej w rece i nawet nie slucha juz swego rozumu. Nie ma na to czasu, bo rzadzenie calym swiatem jej go zabiera. Zaglada ! To jest to co czeka Ziemie i jej mieszkancow.
motto: ...unikajcie ludzi obojętnych, albowiem za ich milczączcą zgodą, dzieje się : zło, krzywda, zbrodnia !
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
10 przykazan
Nikt nie chce, zeby ktos lamal 10 przykazan, ale jednoczesnie coraz mniej ludzi chce, zeby jego dziecko bylo pokorne. Bardzo malo ludzi rozumie, ze zbiorowa spolecznosc sprawuje kontrole nad odbieranymi naukami. Rodzice nie zajmuja sie nauka swoich dzieci. Robi to szkola i kosciol. Rodzice te dwie instytucje wplywajace na wychowanie i wiedze dzieci powinni popierac i kultywowac. Powinni zdawac sobie sprawe z tego, ze dziecko jest bardzo trudno przystosowac do odpowiedzialnego zycia doroslego. Zycie dorosle wymaga od nas wiedzy, zawodu i obycia, ktore w naszym otoczeniu pozwala spokojnie zyc innym.
|
|
|
10 przykazań to stek bzdur... tyle w temacie.
Pozdro.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
A ja uwazam ze kosciol jest potrzebny aby przypominac ludziom o wartosciach moralnych aby czowac nad dobrem i uczyc pokazywac mlodym dobre przyklady nie wszyscy ksieza sa przeciez jakimis ekstremistami czy fanatykami a to ze czlowiek to tylko czlowiek wszedzie sie znajda ludzie co beda motac krecic aby zaspokoic jakies swoje potrzeby ego widzi misie czy z jakis innych egoistycznych pobudek a ze od poczatkow ludzkosci przynajmniej naszej cywilizacji ludzie kierowali sie swoimi interesami swoim dobrem mamy to co mamy czlowiek czlowiekowi sprawil ten los czy jakos tak :)i bardzo znieksztalcony obraz wartosci kregoslup moralny jest conajmniej skrzywiony a ludzie nie potrafia sie wtym odnalesc a nasz system wcale wtym nie pomaga wrecz przeciwnie nastawia ludzi pzeciw sobie wiec albo to sie skonczy albo bedziemy dalje zyc w chaosie i walic sie maczugami po glowach na szczescie jest cos takiegos jak ewolucja i mysle ze ludzie nie sa glupi i sa dojzali na tyle aby to wszystko dostrzedz i pojda ta droga jesli nadazy sie ku temu sposobnosc pytanie tylko jaki i czy wogole wplyw na to mamy my zwykli ludzie aby kreowac zmieniac jakos rzeczywistosc wokol siebie kiedy w systemie istnieja takie podzialy i jest poprostu pod kogos pod pewnych ludzi ktorzy wykorzystuja wszystkie zdobycze nauki historie i mozliwosci przeciw nam wiec uwazam ze kosciol pomimo swoich niedoskonalosci tzn watpliwa prawdziwosc to mimo wszystko byla proba wprowadzenia jakiegos ladu no moze byla to forma kontroli no ale idea i zawarte w niej wartosci byly i sa hmmm i tu nie moge znalesc odpowiedniego slowa :) poprostu byly i sa takie jakie byc powinny i dlatego dla dobra ogolu dla dobra naszego i naszych dzieci i przyszlych pokolen powinnismy nie tylko ich przestrzegac ale rozumiec i miec w sobie dlatego nie mozemy o nich zapomniec i musimy kultywowac przekazywac i tu widze role kosciola przynajmniej dopoki tego nie osiagniemy ciekawe czy bedzie sie chcialo komus to przeczytac :)
|
|
|
Długie może nie jest
ale
pomija właśnie te aspekty na które w bardziej rozwiniętej formie zwrócił uwagę Darek. Raptor napisał tylko że jest to stek bzdur i bez komentarza.
Te prawdy głoszone przez kościół to tylko służą ograniczeniu intelektualnemu, a wartości moralne jakieś muszą być.
Jakoś muszą być uzasadnione.
A czy przez kościół.
A czy wychodząc na ulicę i mając przy sobie coś cennego nie liczymy się z tym ze ktoś nas napadnie i to zabierze.
Czy wiara w Chrystusa powoduje że ktoś z tego powodu wyzbędzie się chęci przywłaszczenia tego "czegoś".
Napadnie nas a potem pójdzie się wyspowiada.
Złoży ofiarę na kościół.
Kościół tyle tysięcy lat funkcjonuje i nic nie zmienił bo chodzi im o stado baranów a nie rzeczywiste dobro człowieka.
Kradzieże wyplemiono tam gdzie za nie ostro karano.
Jeżeli czynienie zła przynosi korzyści i jest nie karane
to coraz więcej osób z tego korzysta.
Jak w Ameryce Południowej powstały zbyt daleko idące w wierze zgromadzenia chrześcijańskie Watykan nie upomniał się o nie żeby nikt nie wyrzynał ich w pień za wiarę.
Bo świeciły zbyt dużym przykładem że może być dobrze i całkiem normalnie.
W tej rzeczywistości nie chodzi o to
żeby było normalnie
tylko żeby o coś walczyć i do tego nigdy nie dochodzić.
Syzyfowe prace.
Bełkot kościoła ma sens tylko wtedy kiedy zawsze jest tak sobie i ciągle źle.
Jak by zaczęło być dobrze to trzeba było by zmieniać "gadki" jacy to grzeszni jesteście i jak powinniście się poprawić.
Kościół jest najbardziej zakłamaną instytucją świata bo zakłamał całą historię świata.
Nie wiemy skąd mamy nasze pseudo średniowieczne kościoły i inne budowle bo one nie były zbudowane przez Watykan tylko zawłaszczone już jako gotowe.
Kto wybudował by w tysiąc trzysta którymś roku Malbork największy zamek militarny Europy jeśli jeśli jest to budowla porównywalna z budową obecnego stadionu narodowego.
Na okupowanych ziemiach paru braciom zakonnym z pod małego palca się wystrugał jak tudzież dziesiątki innych zamków.
I za tym żeby nie dochodzić prawdy stoi "słowo i powaga kościoła katolickiego".
Jeśli podstawą systemu jest kłamstwo to owoce nigdy nie będą dobre.
|
|
|
Może jednak zabrakło w mojej wypowiedzi komentarza... Zamiast wtłaczania śmieci do głowy dzieciakom, wystarczy pokazać im, jak stosować "szanuj bliźniego" (niekoniecznie jak siebie samego, bo nie każdy na taką samą formę szacunku zasługuje - ocena jest zawsze subiektywna oczywiście, inaczej być nie może). Tak wg mnie powinna wyglądać zdrowa wyjściowa kondycja umysłu. Od tego wszystko się zaczyna, a nie od nakazów i zakazów... te tylko powodują stres i autoagresję.
|
|
|
|||
|
|||
|
"Bełkot" - często używane słowo przez... bełkoczących :)
Sorry chłopaki, ale tak sobie teraz looknąłem na Wasze wypowiedzi i rzuciło mi się w oczy słowo "bełkot" :)
Powiedzmy, że i ja w tej chwili nie mam nic sensownego do powiedzenia, bo kilka piwek wypiłem, więc nie będę bełkotał :))
Może jutro głos zabiorę (ale ustalmy najpierw poziom dyskusji :)), ale na razie, tak na gorąco powiem, że poziom wyprania mózgu u niektórych sięgnął poziomu... docelowego - nad wami nie trzeba już nawet pracować - drogie, kochane owieczki. Kościół wtłoczył do waszych główek, że choćby nie wiadomo co (choćby nie wiadomo jakie wątpliwości was ogarniały), to i tak ma monopol na... Boga itp. Nad resztą się sami zastanówcie... Mądrej głowie... :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dareczku wypij za nasze zdrowie
i powrót na łono rozumu.
A dla mniej zorientowanych w tematach historii stronka Leszka
http://uleszka.uprowadzenia.cba.pl/webacja/tematy.htm
|
|
|
|||
|
myślę że trzeba rozgraniczyć kościół od katolicyzmu i strefy zarządzającej tym wszystkim
wtedy nie będzie bełkotu :-)
osobiście nie mam nic do kościoła bo to po prostu osoby zgromadzone powiedzmy w modlitwie, pewna wspólnota
ta nie ukierunkowana zawsze będzie atakowana i przez siły zła i przez tych po środku czyli strukturę która zagarnęła pewien dorobek i namieszała w głowach ludziom czyniąc z siebie najwyższą strukturę na ziemi i zachowując się jako pewnego rodzaju władza- lekko despotyczna momentami a nawet krwiożercza
ale i wśród niej są duchowni/błyszczące diamenty- skłonne do kompromisu i POCHYLAJĄCE się nad bliźnim- więc nie ma co wszystkiego wylewać z kąpielą :-)
ino ganić to co złe zgniłe i sieje zepsucie :-)
pozdrawiam
ludziom z kolei z braku innych wzorców ciężko się dziwić że nie rozumieją nauk Chrystusa czym jest Bóg i gdzie on tak naprawdę jest i powinien być w człowieku
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Jezus krolem Polski
Jezeli chodzi o intronizacje Jezusa na krola Polski, to sie temu bardzo sprzeciwiam !!! Nikt z nas nie wie, jakie czasy nas jeszcze czekaja ? Jedno jest natomiast pewne, ze nigdy nie bedzie latwo zdetronizowac Jezusa, kiedy przyjda takie czasy, ze bedzie mozna miec na tronie krola z krwi i kosci. Krol z ludu jest potrzebny kazdemu narodowi, bo tylko on zna najlepiej potrzeby swojego narodu i o niego indywidualnie potrafi zadbac !
Jezus jako krol nie ma i nigdy nie bedzie mial przydatnego znaczenia dla Polski. Polacy nie moga bujac w oblokach. Nie zyjemy na Ziemi sami. Nie zyjemy tez sami w Europie. Zyje w niej wiele roznych narodow, z ktorymi trzeba wspoldzialac i przeciwdzialac. Dzieki szybkiej komunikacji swiat bardzo sie zmniejszyl wiec dzialanie kazdego kraju musi wyjsc sila rzeczy rowniez poza kontynent, na ktorym sie znajduje. Krol czy prezydent musi byc operatywny, madry i wierny swojemu krajowi.
Iskra - resztę doczytasz sobie w Biuletynie. W załączeniu przesyłam Ci
Biletyn Informacyjny Nr 3 (22) 2010, zapewne trochę wiedzy Ci
się przyda, widzę że jesteś oczytana, ale jeszcze chyba mało wiesz o
Rozalii i Jej posłannictwie.
Te rozne przeslania nie moga wplywac na losy calych narodow czy panstw. Chyba nikt na Ziemi nie jest taki glupi, zeby sie do nich stosowac !!! Technika przesylania glosow na falach istnieje juz 100 lat i w rozny sposob jest wykorzystywana. Manipuluje sie czasem ta technika cale narody, rodziny czy religie. Najwazniejsza powinnoscia czlowieka, to jest nie dac sie zwiesc. Dlatego trzeba sie ksztalcic w roznych dziedzinach nauk. Trzeba tez wziac sobie do serca trzy etapy rozwoju czlowieka : 30 lat nauki, 30 lat praktyki, 30 lat madrosci. Grunt to nie wychodzic przed szereg majc nascie lat. Kosciol jest bardzo stara instytucja i mam nadzieje, ze nikt nigdy nie bedzie nim kierowal z zewnatrz !
|
|
|
No i przyszła Wrona, i zaczęło się o HAARP-ie :/
A co powiesz o objawieniach, wizjach i innych przekazach sprzed "ery HAARP-a"? :))
A co to za biuletyn i co za sekta?
|
|
|
wendol zadziwiasz mnie ! Kwestionujesz wszystko co koscielne, a bardzo zwracasz uwage i wierzysz w niewiadomego pochodzenia przekazy i objawienia religijne. Niektore z nich sa bardzo naglasniane zawsze w odpowiednim czasie z odpowiednim nastawieniem. Ja juz troche lat zyje na tej Ziemi w oparciu o dlugowieczna moja rodzine i dlatego z pewnych spraw zdaje sobie sprawe. Omamiac sie nie pozwole.
To jest jakis Biuletyn pasazerow i pracownikow ZKM w Gdansku.
Rozmowa z HAARP-em : - wysunales mi tego zeba prawie calego, a teraz bolem chcesz mnie zmusic do pojscia do dentysty. Ostatnim razem dali mi piec zastrzykow, zeby usunac mi Twoje poprzednie dzielo. Ciekawa jestem, ile dadza mi teraz ? Moze do oporu !? W Anglii zmarla dopiero po dwunastu zastrzykach.... Bezbolesnie natychmiast wyszedl moj obruszany zab. Moze mialam podziekowac ?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |