| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
Z ciepła hamulców to się mało daje uzyskać chyba że bimetalem
Bo jak zamienisz ciepło na prąd?
- kocioł parowy potem silnik parowy i prądnica . Zupełne pokrecenie by wyszło.
System pana L. hamowania był prawdopodobnie systemem mechanicznym odbierającym ruch na skrzyni biegów.
On to zrobił tyle lat temu i nie dawało się to przepchnąć.
Ale szczegóły techniczne by mnie interesowały bo tam to przegapiłem.
Bo nie widząc wnętrza czy rysunku to tylko gdybam.
|
|
|
|||
|
ja tam chciałem pogadać o tym pierścieniu który jest sercem tego odzyskiwania pędu
Bo tej temperatury to specjalnie nigdzie nie tłumaczą.
|
|
|
Jeżeli to jest pierścień to jak to jest łożyskowane.
Jak by nie było to zastanowienie się nad tym jakoś pasowało by do twoich poszukiwań jak szybko czymś krecić.
|
|
|
Tez na ten temat nic nie znalazlem moze proces jest chroniony prawem patentowym ?
|
|
|
Na pewno coś jest tam chronione tylko jakieś przesłanki powinny być naukowe można chronić zbyt zaawansowane rozwiązania ale sam sposób w zarysie powinien być wyjasniony.
|
|
|
Powiem wam, że jest nad czym myśleć, jeden facet z jednej z firm mówił mi, że jak na tym forum ktoś coś wymyśli to oni zapłacą od razu z 800 milionów euro a spokojnie 1.5 mld Euro taka technologia jest warta gdyż np jeden samolot A380 jest wart około 320 milionów $.
W momencie kiedy pojawi się ta technologia stanie się on tak samo jak Dreamliner tylko zabytkiem podobnym do Sterowca.
Pozdrawiam
Igor
ps. więc jest o czym myśleć ;)
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Pana Lucjana nie promują więc mogą sobie takie dyrdmały wsadzić w cztery litery.
Pan Lucjan wymyślił system taki jak KERS przynajmniej 12 lat temu do tego jakiś system silnika dość tajemniczy który tyle lat nie jest wyjaśniony.
A wszystkim mówi się że to nic nie warte.
Czyli po co szukać czegoś nowego jak stare nie wiemy o co w tym chodzi. Czy na pewno jest złe.
Podpuszczanie leszczy i wyciąganie talentów.
|
|
|
bez funduszy nie przeprowadzi jakichkolwiek badań a inaczej tego się nie wymyśli
proste z pewnością to jest ale skoro ktoś kto ma dostęp do milionów tego nie zrobił to znaczy że ciężko na to wpaść i może konkretnie chodzić o odpowiedni materiał wodpowiedniej siatce krystalicznej czy coś podobnego- w/g mnie wprawionego w ruch po okręgu
kwestia zrozumienia problemu
ale w moim przypadku- jedyne co się kręci to wentylator procesora i koła tramwaju- więc żadnych szns-Igorze- rezygnuje :-((( pozdrawiam :-)
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
Badania i wdrożenia istotnie nie sa tanie.
A po prostu kryterium celu wszystrkich działań jest zysk.
Za tanie rozwiązania nie mogły by przynosić zysku to po co je promować.
|
|
|
kwestia z pewnością jest problemowa- bo nawet gdyby wykorzystać badania Searla i jego pomysł czy teorie wirór Wiktora Schaubergera-a nawet zwłaszcza jego- pozostaje kwestia panowania nad tym zjawiskiem
myśle że moc jaką można by uzyskać z takiego urządzenia które by się "rozbiegło" można porównać do anihilacji antymateri
skutki oczywiste- np nowa trąba powietrzna lub huragan
myśle że to nie jest kwestia tak prosta jak podłączenie akumulatora do żarówki i włączenie przycisku
nie słyszy się nawet o pompach kawitacyjnych a myśle że gdyby to było takie klawe w zastosowaniu to nasze ciepłownie zamiast spalać paliwa kopalne utuchomiły by odpowiednie urządzenia a my dalej byśmy płacili za ciepełko tylko tym razem eco
|
|
|
zbyszek123
Wczoraj o 23:33
Jak będziesz sobie wmawiał, że bez funduszy nic nie zrobisz to nic nie zrobisz nigdy ;)
Pozdrawiam
Igor
ps. nie zastanowiło cię natomiast, że ci co maja fundusze szukają tych co umieją myśleć ;) => ludzie mają często taka tendencję, że nad morze jadą przez Zakopane ;) niekiedy ci z północy ;))
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
|
Jeśli wymyślisz coś tylko troszeczkę "rewolucyjnego", to OK, ale jak za bardzo się wychylisz, to zamkną ci usta.
Tak, jak z Łągiewką - prawa do zderzaka chcieli kupić i wrzucić do szuflady, ale jak się wychylił z pędnikiem, to przyszli do niego smutni panowie i powiedzieli, żeby cicho siedział.
Śmiesznie jest z takimi wynalazkami - coś działa w praktyce, ale okazuje się, że "nie ma prawa działać", bo łamie jakieś tam dogmatyczne zasady i... koniec.
"badania naukowe przeprowadzone w trzech uczelniach cywilnych dwóch wojskowych miały wykazać, że urządzenia te są zgodne z pierwszą zasadą termodynamiki i zasadami Newtona" - to o zderzaku.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Z zasadą termodynamiki tak.
Natomiast prawa Newtona dotyczą zderzeń dwu ciał a On zderzał wiecej.
I wykazał że takie ograniczenia jakie narzuca klasyczne patrzenie na sprawę jest oderwane od realiów w rzeczywistości.
Że energia ucieka wybiera kierunki mniejszego oporu.
http://www.youtube.com/watch?v=x-45k7TCIvg&feature=related
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=X6HXWZPVpP0&feature=related
W czwartej minucie narator mówi że kompleks Rise był pod prądem jeszcze półtora miesiąca po zakończeniu działań wojennych.
Pytanie które nie padło było by gdzie była elektrownia i kto paliwo dorzucał.
Z akumulatorów to nie szło. Kontrolować tego nikt nie kontrolował musiało, działać automatycznie.
Kolega który był po telekomunikacji i wojsko odwalał w jakieiś łącznośćówce to mi mówił że trzeba było wokół Kętrzna kilkadziesiąt lat po wojnie przekopać rów głęboki na trzy metry bo nadal działały telefony.
Kable były pod napięciem i ktoś się zdziwił jak taki znalazł dwadzieścia czy trzydzieści lat po wojnie.
Po co komu miała by służyć gorąca linia do Berlina.To przekopali złośliwie wszystko do takiej głębokości żeby nic nie pominąć i żeby już nic nie działało.
|
|
|
Interesujące rzeczy się tam działy...
http://www.tvsudecka.pl/materialy,1,2755,tajemnice-riese.html
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
myśle że niemcy mieli po prostu tam już reaktor i technologie związaną z materiałami rozszczepialnymi
jak na 1945 czy nawet rok puzniej to technologia taka była wręcz kosmiczna
|
|||
|
Zbyszek z odtajnionych po 50 latach materiałów wynika że niejaki Hans Coler zrobił generator darmowego prądu.
Te linki były już na forum zamieszczane.
Znaczy niby schemat jest wszystko jest tylko nikt tego nie umie uruchomić. Sporo osób które to wzięło na poważnie próbowało.
Natomiast musi być jakiś kruczek który został pominięty w opisie tak iż nikt nie zgłosił że że komuś się udało.
Raport na temat tajnych opracowań sporządzono chyba w 46 roku miał 200stron a w 96 odtajnili 30 stron.
Tak iż mniej wiecej wszystko jest wiadome.
Ale nie aż tyle żeby być wszystkiego świadomym.
Zastanawiam sie czy jeżeli to był generator to na przykład zakaz wchodzenia do jakiś pomieszczeń z przedmiotami metalowymi była taka informacja w filmie, nie byłby spowodowany że pod działaniem jego pola były by stawały się niebezpiecznie oddające jakieś promieniowanie.
Ten wątek jest interesujący bo w opisach staro indyjskich też jest mówione o broniach działających na osoby posiadające elementy metalowe.
Czy była by to częstotliwość fal elektro magnetycznych czy jeszcze inny rodzaj promieniowania.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |