Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Niom... w tym roku beda 20... Powiedz mi cos wiecej. Czemu twierdziesz ze ma to znaczenie

Serio pytasz ? Jakem idiota to mowie Ci ze wszystko ma znaczenie a jednoczesnie nic go nie ma. Wszystko zalezy od Ciebie.

No serio pytam serio serio :).
Idiota:
Wszystko zalezy od Ciebie.
Co masz na mysli???

W rzeczy samej kazda sytuacja, zdarzenie, rzecz, whatever jest z natury neutralna, nie jest ani zla ani dobra, jest pozbawiona znaczenia. To Ty decydujesz czy upadek doniczki na Twoja glowe, spiew ptakow, padajacy deszcz, usmiech drugiej osoby - ma jakies znaczenie. Wszystko dzieje sie w Twojej glowie - interpretujac, nadajesz znaczenie.

'Wynika z tego fragmentu, ze już w czasach Cheopsa zarówno Sfinks, jak i Wielka Piramida (a ta jest najstarsza z kompleksu w Gizie) stały już i miały się dobrze. Któż zatem był prawdziwym twórcš Wielkich Piramid ?? Tutaj wspomóc nas mogš dzieła arabskich kronikarzy, jak na przykład Ibrahima Ben Wasif Sah Al-Katiba. W jego "Wiadomoœciach o Egipcie i jego cudach" znaleŸć możemy zapisy mówišce o niejakim Sauridzie, synu Sahluka, synu Sirbaka, synu Tumiduna, synu Tadrasana, synu Husala, jednym z egipskich królów. Najciekawszy w tym jest fakt, że ów Saurid był królem Egiptu jeszcze przed potopem. Królewska siedziba było wówczas miasto Amsus. Saurid właœnie według tych przekazów miał być twórcš piramid, a dokładniej "obydwu wielkich piramid pod Misrem" z trzech tam istniejšcych. Kompleks 3 Piramid to oczywiœcie Giza, nigdzie indziej na Ziemi nie znajdziemy bowiem takiego kompleksu, w którym Piramidy stały by w tak bezpoœredniej bliskoœci siebie. Wszystko to, a więc panowanie Saurida i budowa Wielkiej Piramidy miało dziać się na 300 lat przed wielkim potopem. Co ciekawe Arabowie wyjaœniajš nam również przyczynę budowy piramid. Król miał bowiem mięć sen mówišcy o apokalipsie i końcu œwiata. W księdze Chitat będšcej zbiorem całoœci wiedzy Arabów na temat Egiptu znajdziemy fragment mówišcy, iż król nakazał chować w piramidach skarby, wiedzę, tak by przetrwały potop. Po jego przejœciu natomiast, miano to wszystko wynieœć niezniszczone z wnętrza piramid i wykorzystać dla dalszego rozwoju cywilizacji. Wyjaœnia to dlaczego w samych Piramidach nie ma absolutnie nic. W jaki sposób jednak Saurid wpadł na ten genialny pomysł i jak dowiedział się o potopie ? Oto kolejny cytat z księgi Chitat: "pierwszy Hermes [...] (on jest tym, którego Hebrajczycy zwš Henochem, synem Jareda, syna Mahalalela, syna Kenana, syna Enosza, syna Seta, syna Adama - niech mu Allach błogosławi - to jest Idrysem) wyczytał w gwiazdach, ze przyjdzie potop...". Zwrócić można uwagę ze pojawia się tu imię Henocha, jednej z postaci opisywanej również w Biblii, z którš wišże się historia "przebywania wespół z Bogami" którzy w zamierzchłej przeszłoœci pojawili się na Ziemi. On także wg przekazów, w tym biblijnych zasłynšł tym, że jako jeden z pierwszych został wzięty przez owych bogów "ognistym rydwanem do niebios" w których to już nigdy nie umarł.' Zrodlo: http://bogowie.org.pl/baza.php3?ido=20&poz=5

No własnie a może piramidy nie były grobowcami ale miały inne przeznaczenie, a to egipcjanie zaczęli składać w nich mumie swoich faraonów, aaa.

Dziwne, wczoraj jak oglšdałem Discovery mówili ze w piramidach nie znaleŸli żadnych mumii.

Zespół piramid w Gizie to trzy największe piramidy zbudowane w straożytnym Egipcie. Wszystkie majš kształt ostrosłupa na podstawie kwadratu. Największa z nich Cheopsa, ma podstawę o boku 227,0 m i wysokoœć 147,0 m, piramida Chefrena, tzw. Wielki Kefren, jest wysoka na 137,0 m, piramida Mykerinosa ma tylko 65 metrów wysokoœci. Wokół tych piramid pobudowano szereg mniejszych, przeznaczonych na grobowce królowych i dostojników państwowych. Piramida Chefrena wyróżnia się ustawionš obok niej, przy dolnej œwištyni grobowej, monumentalnš rzeŸbš Sfinksa, strażnika jego grobu. Został on wyrzeŸbiony w olbrzymim bloku skalnym, pozostawionym po pobliskim kamieniołomie. Sfinks ma ciało lwa i głowę faraona osłoniętš szerokš chustš zwanš klaftem. RzeŸba ma długoœć 57,0 m i wysokoœć 20,0 m. Jest to pierwsza, monumentalna rzeŸba w sztuce egipskiej. PóŸniejsze œwištynie były zdobione potężnymi posšgami władców ustawianych najczęœciej po obu stronach wejœcia. We wnętrzu piramidy odnaleziono posšg Chefrena wykonany z ciemnego diorytu. Przedstawia on faraona siedzšcego na tronie. Nogi tronu zostały wyrzeŸbione jako figury lwa, a sam tron zdobiony jest reliefem o motywach roœlinnych, symbolizujšcych Górny i Dolny Egipt (papirus i trzcina). Głowę Chefrena obejmujš skrzydła sokoła, który ma chronić władcę i przypomina o jego identyfikacji z Horusem. RzeŸba ta znajduje się w Muzeum w Kairze. Najbardziej oryginalny wystrój wnętrz zachował się w piramidzie Mykerinosa. Zachowane wewnštrz rzeŸby przedstawiajš króla wraz z boginiš Hathor z krowimi rogami obejmujšcymi tarczę słonecznš i uosobieniem jednej z prowincji egipskich. Tzw. Triady Mykerinosa, to najstarsze zachowane w Egipcie kompozycje trzech postaci. W grobowcu znaleziono także posšg Myrekinosa z jego żonš. Jest to nietypowe, jak na kanon egipski przedstawienie postaci. Artysta nie tylko zrównał wzrostem króla i królowš, ale ukazał zażyłoœć pomiędzy małżonkami poprzez gest, w którym królowa obejmuje króla prawš rękš. Obydwie postaci ukazane sš w lekkim wykroku, czyli w postawie zastrzeżonej dla posšgów mężczyzn. RzeŸba ta znajduje się w Muzeum Sztuk Pięknych w Bostonie. Cały zespół wybudowano z różnych kamieni. Dziedzińce wyłożono czarnym bazaltem, kolumny i filary wykonano z czerwonego granitu, œciany miały biały kolor użytych do budowy wapieni i alabastru. Wnętrze pokryte było licznymi inskrypcjami wykutymi w kamieniu. Relief wypełniono niebieskim barwnikiem. Niebieskš farbš malowano sufity, na tym tle umieszczono żółte gwiazdy. Do wejœcia do komory grobowców, umieszczonych po wschodniej stronie budowli, prowadziły długie rampy w kierunki Nilu. Zakończenie rampy stanowi budowla w kształcie œwištyni. Jest ona umieszczona na granicy pól uprawnych, pełniła rolę przystani dla podpływajšcych barek. Obok piramid budowano podziemne pomieszczenia dla barek, które mogły służyć za życia faraona do ceremonialnych podróży po Nilu, a po œmierci były identyfikowane z œwiętš barkš, personifikacjš słońca, służšcš do podróży po niebie w zaœwiatach. Przy piramidzie Cheopsa została odnaleziona używana barka, możliwe, że stosowano je do transportu zwłok faraona, jednak inskrypcja zamieszczona na barce wskazuje na to, że ta akurat została umieszczona przez następcę Cheopsa. W 1979 kompleks budowli starożytnych został wpisany na Listę œwiatowego dziedzictwa UNESCO. Czeœć Wyckret, chodzi mi o pewnego rodzaju zmyłe, mianowicie o to że egipcjanie budowali poniejsze piramidy w charakterze grobowców przez co zniekształcili sens trzech dużych piramid w Gizie, a one istniały już tysišce lat przed cywilizacjš egipskš w aktualnym rozumieniu. www.nitrozen.com "Zagłada naszej cywilizacji ?"

wogule bardzo pokrecone sšm iformacje o piramidach czytamy ze piramidy zbudowano 4 tys lat temu tu zachwile ze 6 tys lat temu puzniej ze swinks jest starszy o 2 tys lat niz piramidy i wogule moim zdaniem wiedze kturšm sam nie potwierdzisz wlasnymi doswiaczeniami oglupia i jest o dupe rozbic :> mysle ze wiecej jest prawdy w sesjach lucyny niz wszyskich podrecznikach naukowych o piramidach :) http://www.projekt-cheops.com/start/

Wina tuska

Sfinks to stary dziad. Jeszcze przedpotopowy. Polecam Danikena.

True masz rację. Wszystko na to wskazuje, a swoja drgoš looknij na te stronke to zobaczysz cos, co być moze jest zwiazane z 20012 rokiem. Ale co jest najgorsze, ja mam takie przeczucie, że to się stanie. Jak ostatnio czytałam z kumpela Apokalipsę to miałyœmy taki samoczynny odruch płaczu i uczucie strachu w sercu, normalnie tego nie miałyœmy NIGDY. Oczywiœcie możesz nie wierzyć. A to wszytko dlatego, że być moze, nie twierdze, że na pewno ,ale obie mamy rozwiniety szósty zmysł, ona troszke gorzej niż ja.(

http://r1.bloodwars.interia.pl/r.php?r=177332

Nostradamus sie pomylil wiec i majowie mogli sie pomylic co bedzie to bedzie po co sie nad tym zastanawiac boicie sie czegos?

Azazel Może celowo Nostradamus tak okreœlił datę?? Przecież, nasz papież w testamencie napisał "Całe szczęœcie, że się nie wykonało". Nie wiem, czy wiecie, ale tak około 1989 roku na Ziemię miałš spaœć kometa. Ale cudem zboczyłš z trasy, czyżby dlatego, ze Bóg nam dał jeszcze jedna szansę a my jazmarnowaliœmy?? Popatrzcie co sie kurna dzieje, na œwiecie, przecież Korei całkiem odbiło .Jak potęrzne musiały być próby atomowe skoro aż w Australii je było czuć!! Z resztš w Bibli jest napisane, o gwieŸdzie, która dostanie prawo dostania sie do otchłšni ,czy otworzy drzwi do otchłani, jakos tak. A na 2012 rok astrolodzy powiadomili nas, ze do Ziemii zbliża sie ogromna kometa. I prawdopodobnie nie ma możliwosci by nie robiłš szkód, nawet jesli tak sie stanie, i ominie Ziemie, to zmieni pole grafitacyjne planet. A kometa ma większš mase, a fizycznie jest tak, ze im ciało ma większš masę tym ma większš siłe przyciagania. Cos mi sie wydaje, że chyba 2012 rok, będzie naszym iostatnimi chwilami ,zycia, ale moze to dlatego tak ludziem ówia i myœla bo sie boja tego co nowe?? A swoja drogš, Azazel masz ksywkę, od anielskiego imienia (lepiej, zeby Azazel o tym nie wiedział :3, bo mozę sie zezłoœcić)

http://r1.bloodwars.interia.pl/r.php?r=177332

http://www.npn.ehost.pl/index.php?subaction=showfull&id=1161253521&archive= &start_from=&ucat=1& Wystarczy wykasować spację po "archive=" i będzie dobrze.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

koniec swiata bedzie jak bedzie nie warto sie przejmowac tym kiedy to nastapi moze za 100 1000 lat cieszmy sie zyciem wkoncu jest takie krotki ;] :/

Wendol, gratulacje dawno nie czytałem tak ciekawego i pouczajšcego tekstu, wielkie dzięki za to. Ten tekst wyjaœnia wiele wštków, które wczeœniej brałem na wiarę, a teraz mam do tego logicznš podkładkę, super. Pozdrawiam. Jednak to forum nie zginie.

Bardzo dobry tekst, rewelacja !!!!

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

rewelacyjny tekst, fakt, że doœć trudny, kilku kwestii nie mogę pojšć, ale ogólnie zrobił na mnie duże wrażenie. czy dobrze rozumiem, że XXI wiek może być ostatnim w dziejach ludzkoœci, jeżeli ta ogromna ignorancja się nie zmniejszy?

Z tego tekstu wynika mniej więcej tyle: skończyło się babci sranie, będš zmiany, czy tego chcecie, czy nie!

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Z tego tekstu wynika mniej więcej tyle: skończyło się babci sranie, będš zmiany, czy tego chcecie, czy nie!
i chyba jeszcze to, że teraz będzie być albo nie być, żarty się skończyły.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.