Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

szczeże na jakiej dokładnie zasadzie ten silnik działał to niewiem ale wiem jak bym zrobił swój kiedyś myślałem o tym sporo chcąc umieszczać magnesy w tradycyjny sposób potem doszedłem do wniosku że to niemożliwe ale niedawno filmiki w których połączono magnetyzm z dążeniem magnesów do stanu najmniejszej energi-tak sie chyba to nmówi oraz zwykłą bezwładność, moment pędu masy rozpędzonej po okręgu. rozpędzony tależ przeskoczy ząbek za którym zaczyna nowy magnes odpychać to pokazywały filmiki na you tube tylko że było to za proste i za mało efektywne by dało się wykorzystać choć już kręciło się samo. powinno to wyglądać jak jak dwie gwiazdy jedna po zewnętrznej robi za wirnik druga po wewnętrznej jest statorem-gwiazda obraca się w gwiezdzie- ząbki się niestykają a mijają o np.milimetr są rozwartokątne z bokami równoległymi do siebie(wirnika i statora) wykorzystujemy tylko jedne boki zebów równoległe sobie na wirniku i statorze mocując w nich magnesy zwrócone do siebie tym samym biegunem będą się odpychać aż do przejścia poza krawędz zęba a tam zadziała nowy ząbak z magnesem i będzie odpychał wirnik powinien byc pusty w środku by łatwiej magazynować energie-byłby to typowy silnik sterowany krawędzią-zasada w metaforze jak dwusów ze spalinówek najważniejsze to pozbycie się pul bocznych obiegających magnes na około i wyekranowanie ich razem ze zbędnym biegunem na drugim końcu narysujcie taką gwiazde w gwiezdie np 5 cio kątną a zrozumiecie to prosty schemat-lepiej niewytłumacze-szukałem jakiegoś rysunku-w necie nic takiego niebyło więc narysowałem w paint ale niemożna wkleić-koło zamknięte silnik z linku mógłby być zestawem kilku takich jednostek na jednej osi obrotu

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Raptor:
Można też połączyć szeregowo wiele takich walców z zębami jednocześnie napędzając kilka układów.
właśnie tak jak pisał raptor-wychodzi że rozumie zasade działania jeśli ciężko zrozumieć zasadę działania to tylko dlatego że banalnie prosta jest diałało by to troche jak bączek z saletry gdzie wyprofilowane otwory to ustawienie magnesów a sycząca saletra i cićnienie które wytwarza do kręcenia to pole magnetyczne pozdro

Zbyszek czy to oglądałeś http://www.youtube.com/watch?v=h1mynX0uex0&feature=related

Eh obliczylem ze potrzebuje 120 metrow kabla na moj generator pola magnetycznego to bedzie jakies 1600 zwojow

Dosc prosty patet do wykonania, ciekawe czy rzeczywiscie moze zadzialac http://video.google.com/videoplay?docid=8166876630707291902

szczeze spin watpie by to zadzialalo-za duze odleglosci od magnesów choc bardzo ladnie ktos to zrobil pomysle jak wkleic jakis link lub schemat do tego co wykabinowalem duzo latwiejsze do wykonania http://www.youtube.com/watch?v=h1mynX0uex0&feature=related nicze niezly link tez dokonywalem pomiarów miernikiem miedzy uziemieniem a blacha dachu mialem podobne odczyty choc nieslyszalem tylko wczesniej o silniku beliniego czy jakos tak-poszukam i doczytam w koncu zrozumialem ze magnes mozna potraktowac sam w sobie jako zródlo energi wiec i realny sposób na wykozystanie jego sily musi byc

silnik bediniego-sorki http://www.youtube.com/watch?v=EaIYRM1yrM4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=pxLw0YU3pXg&feature=related okazuje si ze to mozliwe faktycznie trzeba potraktowac magnes jako zródlo energi

cos o naszym perpetym mobile :-) http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-wytwarzac-energie-za-pomoca-magnesow link znalazlem na stronie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic524181-420.html piaty post od góry-jakby nieodpalalo o tak zasade dzialania mi chodzilo kazdy moze se cos takiego zrobic wazne by magnesy byly jednobiegunowe i pod katem

W ostatnim nexusie jest coś o generatorze Searla. Akurat dzisiaj kupiłem bo misię przypomniało żejuż miesiąc tenu wyszedł. Sobie poanalizuję o co chodzi w tym artykule. To z tymi magnesami zrobić coś żeby się ruszało to nie jest takie proste. Jakieś podchody do tego robiłem i nie odnotowałem sukcesu. Nie ma jednobiegunowych magnesów można coś kierować jednym biegunem w jedną stronę. Tam o magnesie stałym napisałem że można go traktować jako cewkę elektryczną z darmowo płynącym pradem w sensie że nie inwestujemy w to żeby ta cewka była zasilana. Problem pracy polega na przesówaniu ładumkualbo blisko tej cewki i jest wydajnie albo daleko od tej cewki i jest mniej wydajnie. Czyli przesówamy ładunek przy silniejszym magnesie i bliżej raz w jedną raz w drugą stronę. I wtedy jest wydajnie lub bardzo wydajnie.

ten link-spryiaże jest bardzo czytelny filmik.o taką zasade chodzi szczeże pokąbinuje dopiero za jakieś 2 tyg tu w wa wie niema szans ten generaror searla kiedyś wnikliwie potraktowałem są świetne filmiki na you tube patent w stanach i u ruskich nawet w wilkipedi opisany jako tako cokolwiek więcel powiedzieć ciężko by to wybudować trzeba zamrozić ok 5000 zł same magnesy ok 2000 i szukać znajomego co wszystko wytoczy bo na legalu w firmie jeszcze więcej wyjdzie-a pewności co do sukcesu brak pozdro

Z toczeniem nie bylo by problemu gorzej z magnesami Pozdrawiam

przyznam Ci się spin że nierozumiem dlaczego miałoby to działać jeśli zasada obracającego dysku to niepotrzeba tyle kąbinacji jeden obracający dysk z magnesami ne końcu-może i tak zmienne pole magnetyczne w ziemskim stałym powinno wywoływać jakieś efekty i napewno jonizować powietrze i w jakiś sposób wytwarzać jakąś energie i w jakiś sposób ją emitować hoćby to piorun miałbyć:-)

Gdyby takie zabawki były takie proste to mozna by je było kupić na każdym bazarze. Pewien istotny scecytcyzm należy zachować. Poza tym jeżeli taki silnik magnetyczny zadziała to nie będzie bardzo wydajny.

nicze:
Pewien istotny scecytcyzm należy zachować
uwsteczniłem sie chyba i nierozumiem
nicze:
Gdyby takie zabawki były takie proste to mozna by je było kupić na każdym bazarze
niebyłoby tematu

Chodziło mi głównie o ten modelik z dwunastoma magnesikami. Jakby on działał tak prosto to takie magnesiki kosztują tylko parę złoty. Magnesik tak na przykład za 50 groszy można nabyć. To tylko dla samego faktu kręcenia się można było by sobie na szafce postawić. Być może komuś to działa mi się nie udało tak dokładnie tego rozmieścić żeby coś kolwiek zadziałało. Aczkolwiek niektóre idee widzę wyglądają całkiem sensowne.

SILNIK BEDINIEGO http://www.scribd.com/doc/13834811/Bedini-John-Silnik-Napedzany-Energia-Prozni

http://free.of.pl/z/zlabs/technika/freee/adams/adams.htm

nicze- niemożna i na 100 % powiedzieć że to napewno wogule działa mi na pierwszy rzut oka linie opływające magnes by przeszkadzały to ma sens a na ile niedługo sprawdze fakt że magnesy też trzeba siłą dobrać mi mój neodym do zabawy w domu wielkości dna szklanki przyciąga każdy magnes każdą stroną- jest za silny

To co na rysunku wygląda wzglednie sensownie nie musi być sensowne tak w rzeczywistości. Ja troche się nakombinowałem z tymi magnesami. Wersje ruchome robiłem żeby się odchylały jak już siła przyciagania ich nie bedzie potrzebna w innym kierunku niż się ściągneły. I jakoś sukcesu nie odnotowałem. Być może wymagana bardzo duża dokładność a ja takiej nie zawsze hołduję. Trudno czekamy na kolejne pomysły.

nicze:
Wersje ruchome robiłem żeby się odchylały jak już siła przyciagania ich nie bedzie potrzebna w innym kierunku niż się ściągneły.
Lepszum rozwiazaniwm jest odpychanie magnesow niz przyciaganie dzisiaj rozebralem rozrusznik samochodowy ,byly tam magnesy bardzo silne choc niewielkie 45x30x5 .przykleilem je na plyte CD i sprawdzalem rozne ustawienia,Nie stety mialem tylko cztery takie magnesy wiec nie bardzo to sie krecilo. Ale jak odpowiednia ilosc magnesow rozmiescimy w nieduzych odstepach na rotorze i na statorze trzeba rozmiescic nieparzysta liczbe magnesow ,co najmiej trzy, ustawic dwa na po przeciwnej stronie rotora pod katem. Nastepnie musimy pokrecic rotorem i znalesc martwy punk tych dwuch magnesuow.Jak wiadomo jesli przesuniemy w ktoras strone rotor za martwy punkt to rotor sie obroci lub cofnie. Zeby zapobiegac cofaniu sie rotoru musimy jeszcze jeden magnes ustawic w martwym punkcie tych dwuch magnesow aby byl przesuniety i odzialywal za martwym punktem. Wedy powinismy otrzymac pelen ruch
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.