| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przybysze z kosmosu stworzyli życie na Ziemi | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
|
|
|
|
Co do Admina to w sumie nie jestem pewna. Wiem, że moderatorzy sobie tutaj poczynali. Camparusie, wiem, że chcesz zwrócić na siebie uwagę, lecz nie wiem, czy skarżenie się na mnie raelianom jest inteligentne, a poza tym sam masz dużo za uszami.
|
|
|
Dodo daruj sobie te kilku linijkowe analizy na mój temat cišgnięte z encyklopedii.
|
|
|
uwielbiam jak Natx udaje, że jest inteligentna, ale fakt ten przypadek nie nadaję sie do rozpatrywania na forum ;)
szkoda tylko, że nie można włšczyc ignora.
|
|
|
|||
|
Jeszcze co dla lepszego zrozumienia p r o b l e m u .
Zespół Aspergera, syndrom Aspergera, "autyzm inteligentny" jest to zaburzenie mieszczšce się w spektrum autyzmu, jest jednš z pięciu chorób należšcych do spektrum PDD czyli całociowego zaburzenia rozwoju. Do PDD należš również m.in. autyzm wczesnodziecięcy oraz słabiej poznane zaburzenie semantyczno-pragmatyczne (SPD).
Zaburzenie to obejmuje przede wszystkim upoledzenie umiejętnoci społecznych, trudnoci w akceptowaniu zmian i sprawnoć (elastycznoć) mylenia oraz szczególnie pochłaniajšce zainteresowania, natomiast rozwój mowy przebiega prawidłowo (w przeciwieństwie do autyzmu wczesnodziecięcego).
Ludzie cierpišcy na niego przypominajš osoby z autyzmem pod tym względem, że od wczesnego dzieciństwa występuje u nich ten sam rodzaj upoledzeń, wyróżniajš się jednak o wiele większš elokwencjš i lepszš adaptacjš społecznš, a z powodu swych niezwykłych zainteresowań częciej uchodzš za ekscentryków niż za ludzi o zaburzonej osobowoci.
|
|
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
Ej, co wy jacy niespełnieni lekarze?? Kolejna weszła do Wikipedii albo innej encyklopedii, skopiowała i wkleiła. Mylałam, że to forum "tajne", a nie medyczne. Proponuję wejć na jakie problematyki, które was interesujš, czyli medycyna, specjalizacja psychiatria. Poczytajcie, przyda się wam.
|
|
|
Natx sama dała wystarczajšco wskazówek by okrelić specyfikę zachowań.
|
|
Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny. |
|
Czy masz specjalizację odpowiedniš, żeby wydawać diagnozę??
|
|
|
|||
|
Twoje pytanie mówi samo za siebie i pozostawiam to bez komentarza. Miłej zabawy dzieciaku.
|
|
|
|||
|
Natx , sama niczego nie wnosisz prócz monologu i obrazków , które raczej okrelajš Twojš osobowoć niż prowokujš do dyskusji jakiejkolwiek.
Jak Tobie kto zwróci uwagę, to się zżymasz i agresywna w słowie się stajesz.
Przemyl to sobie jesli potrafisz zastanowić się nad samoocenš.
|
|
|
|||
|
No to jużwiemy co i jak. Ja jestem idiotš i sekciarzem - be podania dowodów... Ale takie przypadki rozwišzuje moderator, a tutaj nic.... zero.
Chciałem zaznaczyć, ze odejscie od tematu nastšpiło setki postów temu. Więc może choć na chwilę powrócimy do niego?
|
|
|
zgadzam się, ale obawiam się, że jeżeli Natx powróci to kolejne 3 strony zajmie pyskówka z niš
mnie interesujš w jaki sposób dowiedziałe się o ruchu realiańskim?
|
|
|
To nie choroba, to zaburzenie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Znalezione w sieći....wypowied w NDW Logiczne mylenie :)
"Otóż zapewne znacie sektę założonš przez Claude Vorilhona, który rzekomo 13 grudnia 1973 roku spotkał kosmitów.Ów kosmici wyjawili mu że przed tysišcami lat ludzi stworzyły istoty pozaziemskie,dokonały tego w swoich super-nowoczesnych labolatoriach.Istota też powiedziała że ludzie nie maja żadnej duszy,po prostu po mierci przestajemy całkowicie istnieć, nie ma również Boga.
Wszechwiat istnieje wiecznie,i to że ich również stworzyły inne istoty a tamte istoty stworzyły inne istoty itd...czyli od nieskończonoci do dzisiaj...roznoszenie inteligencji.Wieczny cykl.
Zastanawiajšce sš jednak głoszone przez niego poglšdy(min. na oficjalnych stronach Raelian)że religia jest potrzebna, że to dobrze że istnieje wiele religii,że poszerza to duchowoć ludzi itp.nawet w jakim programie wypowiadał sie na ten temat.Twierdzi również (w swoich naukach)że dziecku powinno dać się swobodnš możliwoć wyboru religii...
Już to co napisałem powyżej i jest faktem dyskredytuje tego faceta(jemu chodzi tylko o wycišganie od naiwnych ludzi pienišżków)-a dlaczego twierdze że go dyskredytuje:
Otóż jaka duchowoć?Po co religia>? Po co dawać możliwoć wyboru dziecku religii skoro wiadomo(zgodnie z przesłaniem istoty pozaziemskiej z którš miał rzekomo kontakt)nie mam Boga, nie istnieje życie pozagrobowe.Do kogo sie modlić ?do kosmitów? Jaka duchowoć skoro według jego pozaziemskiego przyjaciela żadnego ducha nie posiadamy?Skoro nasz umysł to nic więcej jak skutek działania zlepku neuronów!I kiedy umiera mózg ,umiera nasze jestestwo!
Niecisłoci można wymienic znacznie więcej,ale poprzestanę na tych kilku.
To tak jakby ateista żarliwie chodził do kocioła i modlił się (tylko do kogo?)skoro nie ma do kogo!"
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |