| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy wiecie? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 284 |
|
Ruch Oporu Przeciwko Nowemu wiatowemu Porzšdkowi
Czy wiesz kto jest Prawdziwym Terrorystš?!
Media liczš na to, że nigdy nie dowiesz się o państwowym terrorymie Izraela i tamtejszym Apartheidzie.
* Czy wiedziałe, że Izrael zabił ponad 800 palestyńskich dzieci w przecišgu ostatnich czterech lat?
Zobacz: http://www.icahd.org/eng/http://viva.palestyna.pl/ism/index.php?ID=news&news=ISM news/200603/03.php
* Czy wiedziałe, że Izrael zburzył 300 palestyńskich domów w przecišgu ostatnich 4 lat, tym samym skazujšc ich mieszkańców na bezdomnoć?
Zobacz http://www.icahd.org/eng/
* Czy wiedziałe, że ponad 90 lat temu palestyńscy Arabowie byli w posiadaniu 97.5% ziemi, a Żydzi (dawni mieszkańcy Palestyny i emigranci) tylko 2.5%? Obecnie ponad 80% ziemi należy do Żydów.
* Czy wiedziałe, że Palestyńczycy to naród, który ma najwyższy na wiecie współczynnik osób z doktoratami?
* Czy wiedziałe, że były premier terytoriów izraelskich Szaron był winny mierci tysięcy Palestyńczyków i znajdował się na licie zbrodniarzy wojennych?
* Czy wiedziałe, że czterech sporód premierów Izraela: Begin, Szamir, Rabin i Szaron, brało udział w zamachach bombowych przeciw ludnoci cywilnej oraz masakrach cywili i wypędzeniach Palestyńczyków z ich wsi?
* Czy wiedziałe, że Sharon był odpowiedzialny za masakry w palestyńskich obozach dla uchodców Sabra i Szatila? Masakry te ONZ zakwalifikował jako ludobójstwo.
* Czy wiedziałe, że oddział Sharona w 1953 praktycznie zrównał z ziemiš palestyńskš wie Kibija, mordujšc prawie wszystkich jej mieszkańców i wysadzajšc w powietrze wszystkie domy, meczet i szkoły?
* Czy wiedziałe, że ci obywatele Izraela, którzy nie sš narodowoci żydowskiej nie mogš kupować ani dzierżawić ziemi na terenach izraelskich (tj. poza terytoriami okupowanymi obejmujšcymi zachodni Brzeg i Strefę Gazy. Ale również na terytoriach okupowanych prowadzi się politykę, której celem jest skupienie populacji Palestyńskiej w wydzielonych niewielkich enklawach na terenach wiejskich. Dzieli się więc tereny okupowane na strefy, w których to Palestyńczykom łatwiej, bšd trudniej (do granic niemożliwoci) jest wykupić ziemię, lub otrzymać pozwolenie na budowę; por. http://www.icahd.org/eng/ - przyp. tłumacza)?
* Czy wiedziałe, że tablice rejestracyjne w Izraelu sš różnych kolorów, w zależnoci od tego, czy właciciel samochodu jest narodowoci żydowskiej, czy nie?
* Czy wiedziałe, że Izrael anektuje 85% wody dla Żydów, pozostawiajšc tylko 15% do podziału dla
palestyńskich mieszkańców terytoriów okupowanych? Na przykład, w Hebronie z 85% zasobów wodnych korzysta 400 osadników, a pozostałe 15% trzeba dzielić pomiędzy 120,000 Palestyńczyków?
* Czy wiedziałe, że USA co roku obdarowuje Izrael ponad 5 miliardami dolarów?
* Czy wiedziałe, że roczna pomoc finansowa USA dla Izraela jest większa niż pomoc dla wszystkich krajów afrykańskich razem wziętych?
* Czy wiedziałe, że Izrael to jedyny kraj na rodkowym Wschodzie, który ma broń jšdrowš?
* Czy wiedziałe, że Izrael to jedyny kraj na rodowym Wschodzie, który nie podpisał porozumienia o nierozprzestrzenianiu broni jšdrowej i nie zgadza się na międzynarodowe inspekcje?
* Czy wiedziałe, że izraelscy szpiedzy od wielu lat likwidujš politycznych przeciwników państwa Izrael przebywajšcych na terenie innych krajów?
* Czy wiedziałe, że wysocy rangš funkcjonariusze Izraelskich Sił Okupacyjnych publicznie przyznawali, że nieuzbrojeni jeńcy wojenni byli zabijani przez IOF?
* Czy wiedziałe, że Izrael chroni swoich żołnierzy, którym udowodniono morderstwa na jeńcach wojennych przed konsekwencjami karnymi?
* Czy wiedziałe, że w Izraelu normalnš praktykš jest konfiskata pieniędzy z kont bankowych, ziemi oraz mienia i czy wiedziałe, że Izrael odmawia wypłacenia rekompensaty tym, którzy zostali w ten sposób poszkodowani?
* Czy wiedziałe, że nie przestrzega 69 rezolucji Rady Bezpieczeństwa ONZ?
* Czy wiedziałe, że dzisiejsi obywatele Izraela żyjš na cmentarzysku ponad 400 zburzonych palestyńskich wiosek? I czy wiedziałe, że Izraelczycy przemianowali prawie każde miejsce, żeby zatrzeć lady?
* Czy wiedziałe, że dopiero w 1988 oficjalnie zabroniono wystawiania ofert pracy „tylko dla Żydów”?
* Czy wiedziałe, że Izraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych zleca dwóm amerykańskim firmom od public relations promowanie Izraela w USA?
* Czy wiedziałe, że w skład koalicyjnego rzšdu Szarona wchodziła partia Moledet (Ojczyzna), która postuluje wypędzenie wszystkich palestyńskich mieszkańców z terytoriów okupowanych?
* Czy wiedziałe, że od czasu Porozumień z Oslo Izrael systematycznie zwiększa osadnictwo na terenach okupowanych?
* Czy wiedziałe, że osiedla pod rzšdami premiera Baraka były rozbudowywane dwukrotnie szybciej niż za rzšdów premiera Netanijahu?
* Czy wiedziałe, że Izrael zrobił znaczek pocztowy na czeć człowieka, który zaatakował cywilny palestyński autobus i zabił tam kilkoro ludzi?
* Czy wiedziałe, że tortury Szabak (izraelskich tajnych służb) sš bardziej brutalne od tych, które stosowano w więzieniu Abu Ghraib w Iraku?
* Czy wiedziałe, że Palestyńczycy majš największš na wiecie populację uchodców? (ponad 4,3 mln. według oficjalnych danych ONZ-owskiej UNRWA http://www.un.org/unrwa/ przyp. tłumacza)
http://viva.palestyna.pl/news/apartheid_in_israel.php?news=aparth eid/057.info
|
|
|
Ja zawsze wybieram tylko pewne żródło.Jestem pewien w 100%,że Koran to księga od Boga.Jak patrzę na moich wspólwyznawców to widzę jacy to wspaniali ludzie i że nimi kieruje naprawdę Bóg,a nie kto kto chce nimi władać za pomocš tej religii.
|
|
|
Ludzie walczšcy przeciwko okupantowi sš nieugięci.Znam wszystkie sposoby atakowania,posługiwania się rakietami itp.Nikt nigdy nie pokona Iraku.Nawet taki szatan jak ameryka.Słyszałe o znaku SS zostawionym przez amerykanów na wozie polaków.To jest ich podpis.A amerykanin zeznajšcy chyba w tej sprawie ma na nazwisko MASON.
|
|
|
Terroryzuje ludzi,a potem kłamie za pomocš mediów że jest cool.
|
|
|
O tym filmie chyba nikt na tym forum nie pisał.
http://www.metacafe.com/watch/112974/the_truth_about_9_11_and_the_wtc_ loose_change_part_3_of_3/
żeby cišgnšć filmik musicie cišgnšć najpierw aplikację Metacafe4Windows.
Link do niej jest pod linkiem do filmu.
Pokazujš w nim, że w wieżach WTC przeprowadzono kontrolowane eksplozje.
|
|
|
ISLAM - RELIGIA NA STRAŻY KOBIECOCI
Wiek XX przyniósł kobietom zachodu pełne wyzwolenie, zrównujšc ich role w społeczeństwie z rolami tradycyjnie przypisanymi mężczyznom. Ruch feministyczny, którego szczytowy okres przypadł na lata siedemdziesište ubiegłego stulecia, zwrócił uwagę wiata zachodniego na status muzułmańskich kobiet, przesadnie koncentrujšc się na niektórych aspektach, pomijajšc jednoczenie inne – nie mniej istotne. Konsekwencjš tego selektywnego spojrzenia na „sprawę Muzułmanek” był doć negatywny stosunek do Islamu jako religii niewolšcej kobiety. W dzisiejszych czasach wiele osób nie pojmuje dobrowolnoci w poddawaniu się jej nakazom. Istnieje wiele mitów dotyczšcych roli kobiet w Islamie, które zachodni wiat stara się podtrzymać.
Kiedy jednak dokładniej przyjrzeć się wielu dzisiejszym społeczeństwom, kobieta jest w nich ceniona i poważana niemal wyłšcznie wtedy, gdy pełni funkcje mężczyzny przy jednoczesnym maksymalnym wykorzystaniu swojej fizycznej atrakcyjnoci.
Kultura zachodnia wykreowała nowoczesny typ kobiety, będšcej w istocie nienaturalnym tworem masowych nurtów kładšcych nadzwyczajny nacisk na rzekomš potrzebę zawodowego spełnienia oraz wyglšd zewnętrzny majšcy stanowić gwarancję sukcesów w każdej dziedzinie życia. Sprytna ta metoda, z założenia dšżšca do uwiadomienia kobiecie jej nadzwyczajnego potencjału i zaszczepienia przekonania, iż może ona na każdym polu dorównać mężczynie, faktycznie - pozbawia jš możliwoci czerpania radoci wynikajšcych z naturalnych predyspozycji. Nieustanna rywalizacja płci, walka o tzw. „równouprawnienie” przynosi przerażajšce żniwo w postaci upadku wartoci, rosnšcej liczby rozwodów i upoledzenia umiejętnoci współżycia społecznego.
Tymczasem, w wiecie islamskim, przez wielu postrzeganym jako kolebka fanatyzmu i męskiej dominacji, przy całkowitym zniewoleniu kobiety – przed czternastoma wiekami powstał pierwszy dokument stwierdzajšcy wyranie, iż kobiety nie sš niczyjš własnociš, posiadajš prawa, których respektowanie jest obowišzkiem mężczyzny. Koran, będšcy zbiorem zasad, norm, praw i obowišzków wyznawców Islamu, nie pozostawia nieuregulowanym żadnego aspektu życia człowieka, żadnego pytania bez odpowiedzi, stanowi zarazem bodaj najstarszy dokument z niespotykanš troskš odnoszšcy się do kwestii dotyczšcych kobiet. Wszystko, o co od dziesištków lat walczš przy użyciu nieprawdopodobnej iloci rodków kobiety wyrosłe na gruncie zachodniej cywilizacji, kobietom Wschodu zostało dane już 1400 lat temu. Prawa i przywileje, jakimi w coraz szerszym zakresie cieszš się współczesne Europejki czy Amerykanki, zostały zdobyte „przemocš”, kosztem wkraczania na naturalnie należne mężczyznom obszary życia.
Jako „wyzwolone”, kobiety na zachodzie mogš wykonywać tę samš pracę co mężczyni, jednak często sš gorzej wynagradzane, mimo wysiłku jaki wkładajš w utrzymanie swej pozycji, wcišż pozostajš tym, przed czym usilnie się broniš – obiektem seksualnym. Konsekwencjš owej walki o „zrównanie praw kobiet i mężczyzn” jest cišgła potrzeba tworzenia systemów zabezpieczajšcych kobiety przed aktami szeroko rozumianej agresji mężczyzn.
Pozostaje więc faktem, iż prawa współczesnej kobiety na zachodzie nie mogš się równać tym, którymi cieszš się Muzułmanki. Islam, jako jedyna wielka, monoteistyczna religia dał im pełne bezpieczeństwo i ochronę przed utratš godnoci.
wiat islamski, tak obcy zachodniej kulturze, bez wštpienia swój monolityczny charakter zawdzięcza ogromnej konsekwencji w przestrzeganiu nakazów religii oraz podtrzymywanemu naturalnemu podziałowi ról społecznych pełnionych przez kobiety i mężczyzn.
Kobieta ze swej natury nie jest równa mężczynie i uwiadomienie sobie tej prawdy mogłoby stanowić milowy krok w drodze ku rzeczywistemu wyzwoleniu zbuntowanych członkiń większoci (o ile nie wszystkich) zachodnich społeczeństw. Zamiast jednak faktycznej wolnoci wyboru i pełni praw należnych kobietom, osišgnęły jedynie pozornš niezależnoć najczęciej okupionš utratš życiowej równowagi. Poglšd, jakoby dšżenie do tzw. sukcesu było jednym z fundamentalnych „praw” kobiet – jest tyleż błędny co szkodliwy.
On to bowiem ukształtował z gruntu niezdrowy model współczesnej rodziny, której podstawa – kobieta opuszcza dom, dzieci, męża dla złudnego poczucia finansowej niezależnoci. Tymczasem Islam wymaga od mężczyzny by ubierał, żywił, dawał schronienie i pozwolił się edukować żonie w takim samym stopniu jak czyni to dla siebie. Religia muzułmańska uznaje pełnię praw kobiety do własnoci, zapewnia jej ogromne finansowe bezpieczeństwo. Żadna mężatka nie jest zobowišzana łożyć w najmniejszym nawet stopniu na utrzymanie swoje, domu czy dzieci. Islam wreszcie, nie doć, że nie pozbawia kobiet wolnoci wyboru i ekspresji, to wręcz zachęca je do wyrażania opinii i pomysłów. Prawem danym Muzułmankom ponad 1400 lat temu jest również prawo głosu, Islam nie odsuwa kobiet od udziału w życiu politycznym ani (!) zajmowania ważnych pozycji w rzšdzie. Zezwala także kobiecie na rozwód gdy ta jest np. le traktowana.
W Islamie najlepszym mężem jest ten, który zapewnia żonie partnerstwo, nie używa wobec niej siły nawet gdy jej zachowanie bywa trudne do zniesienia ( nie zawsze bowiem może ona cieszyć się dobrym zdrowiem i humorem). Mšż jest zobowišzany być zawsze miłym i cierpliwym wobec niej.
„/.../A jeli czujecie względem nich (żon) wstręt, to być może czujecie wstręt do czego, w czym Allah umiecił wielkie dobro” (Koran, Sura 4:19)
Widzimy tutaj ogromnš troskę o losy kobiet, troskę, którš my – kobiety zachodu odczytujemy jako zupełne zniewolenie. Powszechnym jest także poglšd, iż równie zniewalajšcym jest cišżšcy na kobietach obowišzek zasłaniania maksymalnej powierzchni ciała (standard ten dotyczył także starożytnych Hebrajczyków czy Chrzecijan).
Nic bardziej błędnego! Dla Muzułmanki jej skromny ubiór jest wyrazem uniwersalnej więzi sióstr, ponadto automatycznie wyzwala kobietę , wymusza na mężczyznach respektowanie jej za umysł nie za za ciało. Dzięki swemu strojowi kobieta zachowuje swš godnoć i z pewnociš całš sobš mówi: „jestem kobietš godnš szacunku, nie jestem do oglšdania i dotykania dla każdego mężczyzny. Jestem chroniona jak drogocenna perła”. Kobiecy ubiór chroni społeczeństwo przed cudzołóstwem i innymi formami niedozwolonych stosunków seksualnych, prowadzšcych do rozpadu rodzin i zepsucia społeczeństwa.
A zatem – warto może czerpać z tego co wartociowe, przyjmować wzorce godne przyjęcia. Kto powiedział kiedy, że kobiety sš napędem wiata, majš ogromnš moc wpływania na jego losy, czego niejednokrotnie dowiodła historia. To prawda, lecz wyłšcznie kobiety, które pozostajš kobietami. W złym kierunku prowadzš ten wiat kobiety, które zapomniały co powinno stanowić prawdziwy sens i treć ich życia. Niezależnie od tego jak długo będziemy przekonywały siebie i innych o tym, że potrafimy zastšpić mężczyznę na każdym polu, nic nie zmieni faktu, iż naszš powinnociš jest być matkami i żonami, a naszym niezbywalnym, naturalnym prawem jest prawo do opieki i troski ze strony mężczyzn. Nigdy nie uczyni nas niewolnicami szacunek i posłuszeństwo okazywane mężom, braciom i ojcom jeli oni zapewniajš nam poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Czyż nie oczekujemy posłuszeństwa od naszych dzieci? A przecież nie czynimy tego by je zniewolić. Chcemy by były posłuszne, ponieważ sš słabsze niż my – doroli, chcemy je więc chronić przed złem. Analogicznie wyglšdajš naturalne relacje między kobietš i mężczyznš. Kobieta jako istota bezwzględnie słabsza (co nie znaczy – mniej inteligentna), często bywa bezbronna w obliczu trudnych sytuacji, wobec czego czy tego chce czy też nie – jest zależna od mężczyzny. Jedynie pokora i uznanie ponadczasowych praw natury, naturalnego, właciwego porzšdku rzeczy może nas ocalić.
Czyż dla tych (niedocenianych) wartoci nie warto zaniechać tej cišgłej walki odzierajšcej nas z tego co mamy najcenniejszego do ofiarowania – z kobiecoci.
żródło
|
|
|
Znalazłem, zrobiłem fotki i wrzucam:
strona 1 i 2
strona 3 i 4
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
W 4minucie 15 sekundzie jest kontrolowana eksplozja w wieżach WTC.
|
|
|
Dariusz Wendołowski.Dobra robota.Dzisiejsze Chrzecijaństwo to sekta Busha.Ale widzisz to dotyczy tylko chrzecijaństwa,a nie Islamu.Islam ma zupełnie innš historię.
|
|
|
Wybrane fragmenty:
Konsekwencjš tego selektywnego spojrzenia na „sprawę Muzułmanek” był doć negatywny stosunek do Islamu jako religii niewolšcej kobiety. W dzisiejszych czasach wiele osób nie pojmuje dobrowolnoci w poddawaniu się jej nakazom.
Koran, będšcy zbiorem zasad, norm, praw i obowišzków wyznawców Islamu, nie pozostawia nieuregulowanym żadnego aspektu życia człowieka...
wiat islamski, tak obcy zachodniej kulturze, bez wštpienia swój monolityczny charakter zawdzięcza ogromnej konsekwencji w przestrzeganiu nakazów religii...
Jeden fragment jest zaprzeczeniem drugiego, co kręcisz Ahmed.
Praktyka pokazuje, że kobiety które uwierzyły w piękne teorie ich muzułmańskich wybranków opowiadane na zachodzie, po wyjedzie do ich krajów srogo się przeraziły. Ich jakże kochajšcy mšż, we własnym kraju stawał się bezwzględnym tyranem.
Tradycji kulturowej tak łatwo nie zmienisz, zwłaszcza gdy nacisk kładzie cała tradycyjna rodzina, zamiast się wreszcie odpieprzyć.
U podwalin religii chrzecijańskiej (co typowe w religiach patriarchalnych) też leży przekonanie, że kobieta jest istotš niższš, poddanš swego męża, a nawet istotš nieczystš.
Wyobra sobie, że kobiety lubiš pokazywać swoje atrakcyjne ciało, lubiš widzieć, że działajš na mężczyzn. Pojęcie ekshibicjonizmu dotyczy tylko mężczyzn, u kobiet to jest norma.
A jeli chodzi o pogoń za sukcesem, to jest to choroba tego wiata, która wykańcza zarówno kobiety, jak i mężczyzn.
I może by tak wreszcie przestać ustalać, co powinny robić kobiety, a co nie, co im wolno, a czego nie (bo kto może poczuć się "zgorszony").
To całe gadanie o równouprawnieniu, wiadczy o jego braku.
Podstawowym prawem każdego człowieka jest prawo do wolnoci i samostanowienia, i kobiety nie mogš tu być wyjštkiem. Ich sprawa co chcš robić, a czego nie.
I nie mów tu Ahmed o typowej roli kobiety, bo nie każda kobieta dobrze się czuje w takiej roli. Jej wybór, a człowieka nie można do niczego zmuszać.
Nie cierpię fanatyków, którzy wyznajš jakie "niezmienne" zasady. Pamiętaj, że ludzie się rozwijajš, stajš się coraz pełniejszymi istotami, majš w sobie zarówno cechy męskie, jak i żeńskie. Jakby mnie zapytał czy jestem mężczyznš, czy kobietš, to w prosty sposób nie odpowiedziałbym na to pytanie. Może tak: cechy fizyczne męskie, pocišg seksualny do kobiet. Jeli chodzi o duszę, to nie jestem ani mężczyznš, ani kobietš, a może raczej jednym i drugim. Wydaję mi się jednak, że posiadam więcej cech żeńskich, dlatego żartuję czasem, że jestem lesbijkš, ale mniejsza o większoć. Potrafię to wszystko w sobie pogodzić, a ludzie przeważnie widzš tylko dwie drogi: czarne i białe.
I pamiętaj Ahmed, że nic nie jest niezmienne, a przepisy sš tworzone dla ludzi, a nie odwrotnie - i miej to wszystko na względzie zagłębiajšc się dalej w rozważaniach nad "więtymi księgami", które cile okrelajš co wolno, a czego nie wolno, bo obudzisz się kiedy z rękš w nocniku.
Tu masz przykład:
Drogi Panie Pole.
Ostatnio słyszałem w którym z Pana licznych wywiadów, że dla
Pana, praktykujšcego katolika, homoseksualizm jest odrazš, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominšć.
Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w
zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchajšc Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tš wiedzš z jak największš liczbš ludzi. Gdy kto usiłuje bronić homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22
mówi jasno, że jest to obrzydliwoć. Koniec rozmowy. Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnonie kilku specyficznych praw, by móc je wdrażać w czyn:
1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje
woń, która jest
Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sšsiadami. Mówiš, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?
2. Chciałbym sprzedać swojš córkę jako niewolnicę, za karę,
jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?
3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietš podczas jej
nieczystoci miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.
4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach.
Znienawidziłem jš, gdyż odkryłem w niej odrażajšcš cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę jš odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobicie, czy przez policję?
5. Mam jednego sšsiada, który uparcie chce pracować w dzień
szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na mierć. Czy moralnie jestem zobowišzany, by go zabić sam?
6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie
owoców morza jest obrzydliwociš (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osšdzić?
7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się
zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?
8. Większoć moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w
tzw. kółka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni majš umrzeć?
9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego
wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożnš, jeżeli będę nosił rękawice?
10. Mój wujek ma jednš żonę. Nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne roliny na tym samym polu. Jego żona zresztš również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibymy ich po prostu spalić
żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to
zrobilimy dla tych,
którzy sypiajš z ich rodzinš? (3 Ks. Moj. 20:14).
Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże sš wieczne niezmienne.
Z poważaniem,
Septhiroth
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Po przeczytaniu udostępnionego przeze mnie artykułu, jasne się staje, dlaczego Polska jest tak zainteresowana dobrymi stosunkami z USA, a dystansuje się od Europy.
Ze Stanami łšczy nas niestety wspólny fanatyzm religijny.
A skutki tego sš dla nas coraz bardziej niekorzystne.
http://media.putfile.com/Mowi-Bagdad
|
|
|
ale czemu tu wklejacie cytaty z innych zrodel....
powiedzcie co sami o tym myslicie....
otwieram temat i widze wasze mysli, ktore sa podsycne wypowiedzia jednogo pisarza albo drugiego
czy wy sami nie umiecie myslec
|
|
http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit |
|
??????????????????????????????????????????????
|
|
http://s2.bitefight.pl/c.php?uid=96178 - daj sie ugrysc [b]widze ze duzo ma nicka z przedrostkiem dark, to ja bede miala darkshit |
|
Ale o so chozi?
Widać aneczka, że jeste pijana.
Pogadamy jak wytrzewiejesz.
Ja powiedziałem co mylę, dodałem do tego odpowiednie cytaty.
Inni robiš podobnie.
To może Ty aneczka powiedz co mylisz, albo może nie, bo jeszcze wyjdzie z tego jaki bełkot, którego będziesz się wstydziła jak wytrzewiejesz.
|
|
|
Andrzej Gšsiorowski wróci do Polski za 25 lat
Jeden z szefów Art-B Andrzej Gšsiorowski skontaktował się z redakcjš "Życia Warszawy", by owiadczyć, że nie zamierza wracać do Polski przez najbliższe ćwierć wieku.
Rok temu Gšsiorowski mówił dziennikowi, że rozważa przyjazd do Polski, gdy tylko wymiar sprawiedliwoci przestanie go cigać. Częć zarzutów przedawniła się już lata temu, a w lipcu 2006 r. miały ulec przedawnieniu dwa najpoważniejsze. Pierwszy - wyłudzenia co najmniej 424 mln zł, i drugi - kradzieży na szkodę Art-B 45 mln zł.
REKLAMA Czytaj dalej
Tydzień temu gazeta opisała, że plany powrotu pokrzyżowała jednak nowelizacja wydłużajšca czas przedawnienia poważnych przestępstw o pięć lat. Zgodnie z aktualnym stanem prawnym, zarzuty wobec Gšsiorowskiego przedawniš się dopiero w lipcu 2011 r.
Po publikacji tego artykułu skontaktował się z dziennikiem sam aferzysta. Dobrowolnie przedłużam sobie okres powrotu do Polski o dodatkowe 25 lat. Bez względu na działania prokuratury nie przewiduję więc powrotu przed 2031 rokiem - owiadczył.
Gšsiorowski jest cigany międzynarodowym listem gończym, ale spokojnie żyje w Izraelu, który odmawia jego ekstradycji - przypomina "Życie Warszawy". (PAP)
w którym to Pan Bóg w drodze ''spisku'' , zebrał w cišgu jakiego tam czasu kilkaset prostytutek by je zatopić...
I niech tam Israel będzie takim worem na mieci ..wszakze kultura israelskiego faszyzmu i mordu pasuje do tych cier_w jak ulał ...w końcu Pan znajdzie dla nich pomylne i jasne jak 1000 słońc goršce rozwišzanie .AMEN
pozdro
|
|
|
Dario
nie mam pojęcia kto jest politykiem w tej gazecie , pod czyim wpływem jest H.
Jednak jak na temat władzy wiatowej ...brakuje tu wielu konkretnych nazwisk...
pozdro
|
|
|
Dariusz Wendołowski.Nie ma co takiego jak fanatyzm.Te słowo można zamienić niezbadanymi zachowaniami kogo i niezrozumiałymi dla innych poglšdami jakiej osoby.
POwiem krótko.Każdy kto w Islamie żle traktuje kobietę nie jest prawdziwym muzułmaninem.Osama bin laden nie bije swojej żony i bardzo kocha swoje dzieci.Dla mnie idolem jest osoba,która żyje bez grzechu i w pełni z zasadami jakie niesie KORAN.Wiesz dlaczego Islam nie jest tym samym co chrzecijaństwo lub Judaizm,które stawiasz w takim wietle.Bo Islam jako jedyna z religii nie tworzy (ja to nazywam tzw.Żydostwem)włanie tego co umieciłem w nawiasie.Wiesz,że w iraku amerykanie zrobili sklep z bluzkami odkrywajšcymi brzuch dla kobiet.Od razu po otworzeniu został zniszczony przez dzielnych bojowników.Ich dziełem sš tysišce spalonych takich samochodów wojskowych jak pokazałem.To amerykanie wynajmujš ludzi do zabijania cywilów i zwalajš na bojowników.Był już kiedy taki przypadek w jakim kraju.Muzułmanie to najbardziej poszkodowany naród wiata.Palestyna,Czeczennia,Irak,Afganistan,Indonezja,Pakistan,Bonia itd.USA,Rosja,izrael tworzš jedno wielkie żydostwo przeciwko islamowi.Pamiętaj to jest Wojna ludzi Ciemiężonych.
|
|
|
Ahmed... ilu ty islamistow znasz? ile rodzin, ile kobiet??? Zaslaniasz sie tekstami z Koranu i tyle... a tu licza sie fakty! A faktem jest ze islamskie kobiety sa gorzej traktowane od bydla!!! JA WIEM CO MOWIE!!! JA ZNAM TE KOBIETY!!! Ja nie podpieram sie teoria ksiazkowa...
Moze i w Koranie jest pieknie opisany szacunek do kobiet... moze... ale CO Z TEGO!!!! Tych kobiet sie NIE SZANUJE!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 284 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |