| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| OOBE - ciąg dalszy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
|
Ciąg dalszy poprzedniego topca OOBE założony na prośbe jednego z uczystników forum któremu się wolno ładuje. ; )
|
|
|
Tak masz racje,przyznam że tak myślałem [przynajmniej jakiś czas]Nie myśl .ze znajdzie się sponsor,który da kase na np.podłączenie mnie do eeg i ekg albo coś z tych aparatów,-to kosztowne,to tak jak na internie.Kto dziś da mi chorobowe [jestę pracownikiem fizycznym].Kto ma dość cierpliwości by taką [sprawę] poprowadzić?w sposób rzeczowy,tak bym i ja [po testach] nadal miał pracę?.To tylko tak wygląda z daleka że wystarczy chcieć.Jakiś czas temu byłem [blisko] sponsoringu w tych sprawach,lecz to byli spece ,którzy stawiali sprawę tylko z punktu spraw poufnych,nie dbając o mnie,u tamtych speców ,byłbym jak [sztuka do testów].Mimo wszystko w [tamtych czasach] ,narobiłem trochę zamięszania a nawet ,niechcący coś [z tego] skorzystałem,ale to było dawno temu.Dawno temu ,podejmowano [w takich sprawach] decyzje a nie plany.cze.Dziesięć lat wstecz pewna pani mecenas, z Krakowa ,namawiała mnie bym napisał książkę o mych doznaniach z obe,tyle że nie przyznałem się tej pani że ja jestem noga z ortografji, a tematyka [jednak czasem] byłaby bardzo osobliwa-by obraz zjawiska był całościopwy ,nie można by niczego pomijać -[nie które sprawy w obe] były by jednak dość wstydliwe [przynajmniej dla mnie].Co do np.-podłączenia do aparatów medycznych,-to jak by to się miało gdybym przez kolejnych kilkanaście dni [nocy] nie uzyskał obe ?może nawet wcale?-[stres ,napięcie,oczekiwania].Moje obe jest jednak samoistne.Przez 27 lat miałem raz przerwe 6 miesięcy,-w tym roku wyszedlem dopiero [może siedem razy],przed laty to nawet co dzień a czasem kilka razy na dobe[to było męczące]-jednak ciekawe.pozdrówka -cze.acha,-,czasem myślę o moim obe jak o [prezencie] od życia [losu]?, nigdy nie czytałem o podobnym do mego przypadku ,co do ilości obe.cze.
|
|
|
Assault, podzielam twoje zdanie. Wolę rozwijać swoje ciało energetyczne na obe i tak sie nie odważe:))
|
|
|
Po rowzoju ciała energetycznego lub kontroli snów OBE i tak musi z czasem przyjść.
|
|
|
Duch z tego, co piszesz, to wyglądasz na człowieka bardzo wiarygodnego i naprawdę szkoda żebyś ze swego prezentu nie skorzystał również w inny sposób, tym bardziej jak widzę, że z kasą to Ci chyba się nie przelewa, co do książki to nie rozśmieszaj mnie, że jedynym powodem jej nie napisania jest ortografia (w dzisiejszych czasach z Wordem) Powinieneś wszystko spisywać póki jeszcze pamiętasz, każde wydawnictwo ma swoich szpeców od stylistyki, zresztą wystarczyłaby pierwsze LEPSZA polonistka.
Mówisz że w tym roku miałeś OBE tylko 7 razy, nie uważasz że to może stanowić niebezpieczeństwo powolnego zaniku daru, ja chyba miałem OBE gdzieś do 6 roku życia, gdy pamiętam jak śniła mi się cała okolica a pod koniec snu wpadałem do łóżka przez wszyskie piętra w bloku, z tego co rozmawiam z ludźmi to bardzo dużo osób ma podobne wspomnienia, może to oznaczać że jest to naturalna własność która z wiekiem przemija a u Ciebie została, choć powoli jednak zanika.
Według mnie jedna powinienes trochę trenować bo było by to wielką stratą dla wszystkich gdyby Ci przeszło i musiałbyś się potem męczyć jak Winter z wyjsciem.
|
|
|
Nie sądzę by stan obe ,był występkiem przeciwko etyce i Bogu.Wcześniej zostało powiedziane [zapisane] co jest zakazane- w naszej wierze.Obe nie jest zakazane ,lecz spirytyzm ,[wywoływanie duchów] jest zakazane [co do Boskich zakazów]-nie kapłańskich.Samoistne obe jest naturą człowieka a gdyby było zakazane to by o tym zostało jednoznacznie powiedziane [zapisane].Co do strachu przed wyjsciem ,to rozumiem Tych co mogli a nie wyszli,faktycznie to tak jak [pierwszy skok ze spadachronem].Ja tego nie przechodziłem -[decyzji] bo zostałem [wyciągnięty?]czy coś w tym rodzaju,lecz strach pamiętam do dziś,bałem się jak cholera-kiedy zaczeło się powtarzać[bałem się kłaść do snu,często odczówałem że gdy się położe to coś się zacznie [dziać],wtedy tego nie rozumiałem,nie słyszałem o czymś podobnym i nie bardzo wiedziałem jak to nazwać ,więc nikomu nie mówiłem że coś się ze mną dziwnego dzieje [nadmieniłem rodzicom]-skwitowali [TO] że mi się coś wydaje,więc nie zawracałem więcej IM o tym.Kiedy IM powiedział brat,a ONI uwierzyli ,to się zgniewałem że nie wzieli mnie poważnie kiedy ja o tym wspomniałem,-przecież TO mnie dotyczyło,nie brata.Przyznam- trafiłem do specjalistów [medyków].Nie zgadniecie,-pierwsza djagnoza [po EEG] i opisie dżwięku w głowie [nie wiedziałem wtedy że to OBE]-nowotwór w mózgu,rodzice byli w [szoku] a ja wiedziałem że to nie jest śmiertrlna choroba,[byłem tego pewien].Pewna pani profesor [medyk] powiedziała wówczas że w jej zawodowej karierze [27 letniej],-,raz spotkała się z podobnym [przypadkiem]-ktoś opisał i nazwał [TO] tak właśnie jak ja to opisałem a opisałem wszystko po kolei lecz nie powiedziałem o [wyciąganiu mnie ,mego jestestwa] bo sądziłem że uzna [TO] za fantazje.To było dawno i jakoś żyję z tym [nowotworem] a i jest mi z tym całkiem dobrze a nawet ciekawie.Jak na tamte czasy ,to przeprowadzono mi dość sporo badań mózgu i czaszki,były to badania dość kosztowne a wyniki nie pasowały do [wstępnej djagnozy].pozdrówka -cze.Oczywiście moi rodzice nic nie płacili,-to były czasy bezpłatnej opieki medycznej.
|
|
|
Duch, piszesz ze nie chcesz mieć nic wspólnego ze spirytyzmem ale przecież wychodząc z ciala już wkraczasz jakby w ten świat. Gdybys wyszedł z ciała a akurat za ścianą łepki by wywoływali duchu i ktoryś by byl zdolniejszy i przyciągną kilka to byś i tak miał kontakt z duchami, albo gdzieś obok ktos własnie umarł, zresztą sam chyba pisałes ze spotykałeś duchy po drodze, czy to wszystko to nie jest spirytyzm.
Wydaje mi sie ze tak latwo biblią tego nie rozdzielisz
|
|
|
Nie, to nie jest spirytyzm, to jedynie kontakt wbrew własnej woli, jeśli obe jest wbrew własnej woli. A co do smierci to duch zmarłego pozostaje na ziemi tylko chwilę czy tak?
|
|
|
Spirytyzm ,to celowe przywoływanie duchów,osób-bądż bytów,które nie są związane z ciałem wśród żyjących ciał.Czyli spirytyzmem zajmują się [wywoływacze duchów],-kto do nich się zwraca -również ponosi winę ,-jest to zakazane.Wychodzenie w stan obe ,lub pomoc do uzyskania obe innej osobie ,NAPEWNO nie jest zakazane wiarą [przez Boga] i nie jest nie etyczne,pomimo że w czasie obe można [prawdopodobnie]!?,-znależć się w miejscu ,gdzie przebywają niekoniecznie duchy zmarłych ,lecz napewno jakieś inteligentne byty nie zawsze [pozytywnie do nas [nastawione].Pojawienie się samoistne ducha ,wcześniej żyjącego [TU],np. bliskiejo rodziny,-nie jest [występkiem kogokolwiek],pojawienie [takie] często jest jednorazowe i ma na celu pożegnanie lub-[jakąś informacje] dla najbliższych.Duch [taki] bez wątpienia!!! -potrafi oddziaływać na materię[mechanizmy tego, nie są znane].-cze.
|
|
|
Widze duch, że jesteś głęboko wierzącym katolikiem skoro kierujesz się tym co jest zakazane a co nie patrząc na księgę napisaną tysiące lat temu. A co powiesz o szamanach plemiennych którzy żyli i żyją w obu Amerykach Afryce Azji i Australii i którzy w transie zapewne tez doznają OBE i dodatkowo kontaktują się z przodkami im tez powiesz spirytyzm jest zakazany bo tak napisał bodajże św Jan w ewangelii.
Rozumiem, że prawie każdy potrzebuje jakiejś wiary ale w twoim przypadku spodziewałbym się spojrzenia bardziej całościowego naukowego a nie zabobonów.
A tak w ogóle to skąd macie informacje ze duchy zmarłych pozostają na Ziemi tylko chwile jednorazowo.
I napisz coś jeszcze o tych inteligientnych bytach, spotkałeś je ?
|
|
|
Śmierć to też spirytyzm i będzie surowo karane , to ostateczne wyjście z ciała. :)
|
|
|
mam jedno pytanie: zauważyłem na postach ze OBE w jakiś sposób wiąże się ze świadomym śnieniem czy mogłby ktos wytłumaczyć jaki to ma związek ?
|
|
|
A bo ma. Chociażby z tego powodu , żę jedną z najprostszych technik wyjścia jest wykorzystanie do tego LD właśnie. PO drugie są to zjawiska b podobne i mogą być mylone. Po trzecie , wszyscy zorientowani w okultyźmie bądź też interesujący się zjawiskiem snów ,wiedzą, że podczas każdego snu dochodzi do separacji - odzielenia się ciała astralnego od fizycznego. My próujemy ustalic granicę pomiędzy tymi dwoma zjawiskami , jeżleli już występują. Po czwarte i ostatnie nie ma oddzielnego topicu na temat LD wię topic OBE wydaje się najbardziej właściwym do dzielenia się wrażeniami z tego zjawiska.
Rozumiesz już ?
|
|
|
Więc może mam coś do powiedzenia. Nigdy nie ćwiczyłem żadnych technik tylko zwyczajnie przed snem myśle o tym co ma mi sie przyśnić i praktycznie w 75% to działa, gdy pamietam jakiś sen i był ciekawy potrafie śnić dalszy ciąg tygodniami.
co do świadomego snienia również wystepuje u mnie nagminnie, sniąc zazwyczaj zdaje sobie z tego sprawe ze to jest sen. Potrafie wtedy zrobić wiele rzyczy których nie potrafie na jawie [latać, być silnym, itd..] z tym że to nie od razu potrafiłem, z początku mogłem we śnie wykonywać te czynności które potrafiłem na jawie dopiero z czasem nauczyłem sie latać skakać [czasem czuje sie dosłownie jak w matrixie] te sny są bardzo realne i zazwyczaj pamietam je po przebudzeniu bardzo długo. Kilka razy zdażył mi sie sen po którym obudziłem sie cały mokry i strasznie wystraszony w sumie nic mi sie nie sniło tylko czułem czyjąś obecnoś [ to był ktos potęzny i bardzo zły] starałem sie temu komus/czemus przeciwstawic i mimo ze wiedzialem ze snie [chyba ze to nie byl sen?] to nie potrafilem sie obudzic co zwykle czynie bez problemu, to bylo strasznie wyczerpujace fizycznie i psychicznie. tyle na poczatek mozktos mi troche na ten temat wytlumaczy bo faktycznie jestem w tym nowy sorki za ort.
|
|
|
A miałeś świadomość snu tzn. czy był to świadomy sen, zmieniałęś go może ?
|
|
|
tzn jak zmieniałeś ?? ten sen na inny ? nie nigdy tego nie próbowałem. lecz moge zreguły wpływać na to co mi sie sni w trakcie snu.
|
|
|
Kontaktowanie się z duchami ,jak w spirytyżmie [moim zdaniem] -przywoływanie konkretnej [duszy] jest nie etyczne.Skoro można takową duszę [przywołać],to-jeśli by ktoś zmarły chciał sam [przyjść]to po prostu by to uczynił,zatem spirytyzm jest ,wg.mnie ,pozbawiony podstaw etycznych względem owych dusz.Osobiście nie jestem fanatykiem czegokolwiek.Zakazy napisane ,są słowem Boga,nie Jana.Zakazy są [powiedziane] znacznie wcześniej -Stary Testament,z ewangelji?-nie pamiętam.Zakazy [tego]i inne- mają jednak w sobie etykę i dla mnie są czytelne i logiczne.Poczytaj Księgę Rodzaju.Co do innych bytów ,które można spotkać w obe ,to nie są one przez nas przywoływane,to my wchodzimy [tam].Byty które [tam] mnie zobaczyły ,w znacznej większości,były mi nieprzychylne ,bywały przyczynom mych kłopotów -[tam] i często BARDZO wielkiego strachu tam i tu.Niektóre byty swym wyglądem,były PRZERAŻAJĄCE a ucieczka przed nimi nie jest sprawą prostą,tam w tych momentach-modlitwa sama przychodziła w myślach [ze strachu przed nimi].Sprawy z innymi bytami zdażały się tylko w wyjściach w [strefe] -nie [TU] lecz tam gdzie [inny świat]?-miejsce duchów,-tam nie napotkałem ni razu znanej mi duszy.W wyjściach [TU] nie spotkałem owych bytów,lecz innego eksterioryzatora i [chyba astrale]-osób które były w obe w czasie snu-[bezwiednie].Przy wyjściu w dzień -widzisz otoczenie ,to które widzisz na co dzień z osobami żyjącymi tylko ty jesteś niewidzialny-[przeżycie nie do opisania].-pozdrówka -cze.Acha -kiedy jest się w obe [TU] to można lataćBARDZO SZYBKO I BARDZO DALEKO.
|
|
|
Duch przerażasz mnie, mówię Ci napisz książkę z opisem swych podrozy napewno kupie.
Jeszcze jedno czy byleś w kosmosie ?
|
|
|
Tak byłem i to rozmyślnie [planowo]-tylko dwa razy.Nie planowo [najdalej]-jeden raz.Jeden raz przy [takich] planach zabłądziłem,to były ciężkie chwile.-cze.Acha prędkość światła ,względem obe,- jest [pełzaniem].
|
|
|
Piszę o kosmosie bo jeden gosic na stronie z fajnymi cwiczeniami do wyjsc opisuje jak to niby sobie ot tak dla relaksu szybuje miedzy galaktykami. Znam sie na astronomi i widze ze gosciu bredzi, między galaktykami, jak jest potęzna odległośc zeby wylecieć z naszej galaktyki w przestrzen miedzy galaktyczną a on sobie dla relaksu po podwieczorku fruwa gosc jest z astraldynamic.pl, ktos te stone tu polecal
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 286 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |